Skoči na vsebino

KAČJE RIDE - PASTI IN (NE)VARNOST

PikiJapok

Priporočene objave

Se ti ne zdi, da je vozniška kultura odgovornost vseh nas kot posameznikov? Torej, da morami vsi začeti vsak pri sebi... :whistle:

ja, dobro si to rekel, vsak mora začet pri sebi, ne pa da ti hočeš druge spreminjat nekaj na silo s tem ko hočeš, grobo rečeno, skenslat ride :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na vsak ovinek Pikijevo sliko, pa bo mir! :slap: - predlog

Sem za ker potem ne bo nobenga več gor asfalt bo prerasla trava, pol bodo pa krosisti in enduristi (Piki ima enduro pa smo ga razkril kam pes taco moli) navalil pa bo zopet isti ku... kot zdej. Ampak slog vožne se bo pa zamenjal-vsaj nekaj

OPET STREL V PRAZNO

Popravljeno . Popravil TONTO
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja in ta pista je ket????????

jz nj pa usak dan 500km nardim, da bom pršla do grobnika pa nazaj :wacko:

Nihče te ne more prisiliti. Svobodno se lahko odločiš, da boš sproščala adrenalin na javnih cestah. Seveda pa moraš računati s posledicami.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nihče te ne more prisiliti. Svobodno se lahko odločiš, da boš sproščala adrenalin na javnih cestah. Seveda pa moraš računati s posledicami.

ej če mene uprašaš se je tale svoboda na ridah končala, usakič k bom šla čez ride na grobnik, bom sam gledala iz ket mi bo kak policaj na cesto skoču, zato da me bo "pofukau", ker bo pač poostren nadzor, JEBEŠ DEMOKRATIČNO DRŽAVO - KAO SVOBODNA DRŽAVA. ne ti men od svobodnega odločanja, kako nj se pa svobodno odločam če se pa PJ namest mene odloča, ka bom jz na ridah počela, kako se bom vozila, faaaak

ej Piki a lohk prdnem na ridah?????al bom koj kazen dobila?????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na K..ac ni gre, da ti en majstr rine v rit ter se tlaci mimo kot, da bi se mu šlo za osvojitev pokala kljub temu da imaš na motorju sopotnika in kar nekaj prtljage ter sploh ne kažeš kakšnih ambicij,da bi dirkal.

Ravno to se mi je zgodilo med sezomo skoraj vedno ko smo se vračali iz primorske proti domu.

Takšne je potrebno odstraniti, ki mere nimajo, če se gre par x gor pa dol ne vidim nič narobe izživljanja na cesti pa res ne prenesm

Se popolnoma strinjam z napisanim.

Dva na enmu motorju, kovček, stranske torbe in tank torba, pa ti en prleti pa še prehiteva. To se nama je zgodil tud na ridah. Pa pač greva tam čez ko greva na morje.

Pa ne rečem, tudi sama sem se ustavila 3x pri vas, vas nekaj spoznala v živo, podebatirala z vami, ampak tega je že nekaj časa. Zdaj ne prihajam več, se grem vozit na druge ovinke (pa ne kolenčkat), uživat ob manjšem prometu in se lahko veliko lažje posvetim svoji vožnji. Vozim z užitkom, kot Piki in še marsikateri.

Nikakor ne podpiram vseh vaših "argumentiranih" odgovorov Pikiju in drugim.

Klinc, če me bo ustavil policaj, ko se bom peljala čez in zahteval pregled in dokumente, bo kar bo. Zvedela bom, če je vse v redu. Drugače bom plačala in vedela, kaj ni bilo v redu. Sej me v avtu tudi ustavjo, pa še kakšnega drugega, pa kaj!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se popolnoma strinjam z napisanim.

Dva na enmu motorju, kovček, stranske torbe in tank torba, pa ti en prleti pa še prehiteva. To se nama je zgodil tud na ridah. Pa pač greva tam čez ko greva na morje.

Pa ne rečem, tudi sama sem se ustavila 3x pri vas, vas nekaj spoznala v živo, podebatirala z vami, ampak tega je že nekaj časa. Zdaj ne prihajam več, se grem vozit na druge ovinke (pa ne kolenčkat), uživat ob manjšem prometu in se lahko veliko lažje posvetim svoji vožnji. Vozim z užitkom, kot Piki in še marsikateri.

Nikakor ne podpiram vseh vaših "argumentiranih" odgovorov Pikiju in drugim.

Klinc, če me bo ustavil policaj, ko se bom peljala čez in zahteval pregled in dokumente, bo kar bo. Zvedela bom, če je vse v redu. Drugače bom plačala in vedela, kaj ni bilo v redu. Sej me v avtu tudi ustavjo, pa še kakšnega drugega, pa kaj!

OH OHH :alien1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ej če mene uprašaš se je tale svoboda na ridah končala, usakič k bom šla čez ride na grobnik, bom sam gledala iz ket mi bo kak policaj na cesto skoču, zato da me bo "pofukau", ker bo pač poostren nadzor, JEBEŠ DEMOKRATIČNO DRŽAVO - KAO SVOBODNA DRŽAVA. ne ti men od svobodnega odločanja, kako nj se pa svobodno odločam če se pa PJ namest mene odloča, ka bom jz na ridah počela, kako se bom vozila, faaaak

ej Piki a lohk prdnem na ridah?????al bom koj kazen dobila?????

Tvoje pravice se končajo točno tam, kjer začneš ti kratit pravice ostalih.

In če kršiš zakone, potem je prav, da sprejmeš tudi posledice. Pa čeprav to pomeni, da boš zaradi svojega "svobodnega odločanja" vsak dan plačala kazen.

Poskusi to dojet in si vklesat v možgane

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem za ker potem ne bo nobenga več gor asfalt bo prerasla trava, pol bodo pa krosisti in enduristi (Piki ima enduro pa smo ga razkril kam pes taco moli) navalil pa bo zopet isti ku... kot zdej. Ampak slog vožne se bo pa zamenjal-vsaj nekaj

OPET STREL V PRAZNO

He he... TONTO žleht... :evilgrin: Barab'ca. :whistle: Za enduro je itak "Vojaško vadbišče Poček - Bilje" čisto dovolj dobro, pa še nobenega ne motiš. Piki je pa itak tako malo na "ridah", da sploh ne vem, zakaj se tako obremenjujete s Pikijem. Kaj se res nihče ne zna osredotočiti na VSEBINO?

VSEBINA JE PA SLEDEČA:

1.) Kačje ride so priljubljeno zbirališče motociklistov iz "regije". Zadnja tri ali štiri leta je zaradi POSAMEZNIKOV (ki načeloma sploh nimajo nič opraviti z vsakodnevnimi "lokalnimi" obiskovalci rid) postal tako zelo problematičen, da si je zaslužil posebno pozornost policije in stalen nadzor le-te, zaradi objestnosti pri vožnji skozi bližnje naselje Planina pa tudi nezadovoljstvo lokalnega prebivalstva - skratka izredno slab sloves.

REŠITEV: S skupnimi močmi bi bilo treba te POSAMEZNIKE jasno seznaniti, da s svojim početjem ogrožajo varnost vseh ostalih in da v kolikor nameravajo s tem početjem nadaljevati, so nezaželjeni. (sodelovanje s Policijo, kot represivnim organom, katerega naloga je tudi nadzor prometa je tukaj samoumevno)

2.) Kačje ride so priljubljeno zbirališče motociklistov iz "regije". Zato ne bi bilo slabo, da bi se izkoristilo obstoječo in morebiti dodelalo kako novo infrastrukturo in tako na različne načine taistim motociklistom omogočilo varno uživanje teh danosti.

REŠITEV: Namestitev ustrezne zaščitne ograje je nujna in že skoraj samoumevna. Obenem bi se dalo, glede na razmere dogovarjati v smeri, da se ob terminih, ko je frekvenca prometa najnižja, "kačje ride" zapre za javni promet, ki se ga preusmeri na obstoječo "bližnjico", ki se jo prilagodi za ta namen. (Podoben režim že obstaja na cesti Ilirska Bistrica - Knežak, ali pa na Hrvaškem Čabar - Gerovo)

3.) Sicer ni neposredno povezano z ridami, ampak... Moto-drom bi bila dobra rešitev tudi z drugih vidikov...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tvoje pravice se končajo točno tam, kjer začneš ti kratit pravice ostalih.

In če kršiš zakone, potem je prav, da sprejmeš tudi posledice. Pa čeprav to pomeni, da boš zaradi svojega "svobodnega odločanja" vsak dan plačala kazen.

Poskusi to dojet in si vklesat v možgane

zdj pa prosm ti men razlož kermu jz kratim pravice, ajde pa da te vidm zj jz kako pametna si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se ti ne zdi, da je vozniška kultura odgovornost vseh nas kot posameznikov? Torej, da morami vsi začeti vsak pri sebi... :whistle:

Ja pol pa začni TI TAPRVI, ne pa, da na forum obešaš slike kako podpiraš 11 letnega otroka, da se brez opreme vozi z mopedom-veš meja 14 let je postavljena z razlogom, saj naj bi imel otrok takrat ustrezne psiho-fizične sposobnosti za upravljanje z prevoznim sredstvom na motorni pogon (uuuuuuu in pol sta šla peš čez cesto)- me zanima, če bi (pa bognedaj , da se to zgodi-PRISEŽEM)ti pametnjakovič sam kril stroške zdravljenja, ki bi lahko nastali, ker si ti pametnjakovič posadil na motor 11 letnega otroka, ki ni bil dorasel vožnji z mopedom (pa ne nabijat,da si vozu po gozdni cesti..........ja res , da tam ni policajev, samo do nesreče pride pa še prej-ampak to je primer BOGNEDAJ, DA SE TO ZGODI TEBI,MENI ALI KOMERKOLI DRUGEMU)

TUKI PA PEREŠ MOŽGANE VESOLJNI SLOVENIJI IN BI RAD REŠU EN OVINEK NA SLOVENSKIH CESTAH :slap: :slap: :slap:

MISLIM EJ, A SI RES TKO KRATEK, DA SE NE SPOMNEŠ KWA SAM POČNEŠ, DA TKO SAMOZAVESTNO UTRUJAŠ DRUGIM :headbang: :headbang: :headbang:

NAJPREJ POSPRAVI PRED SVOJIM PRAGOM,POL PA NBIJEJ DRUGIM in se umiri, ker si že neznosno težek

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdj pa prosm ti men razlož kermu jz kratim pravice, ajde pa da te vidm zj jz kako pametna si

V kolikor boš s svojo vožnjo na ridah ali kjerkoli drugje kršila zakone in predpise in s tem ogrožala varnost drugih, potem ne javkaj, če boš za to plačala kazen.

V kolikor pa tega ne počneš, se pa tudi policajev na ridah nimaš škaj bati ampak jih bodi vesela, ker bodo kaznovali kamikaze, ki bi morebiti lahko ogrožali tudi tebe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja pol pa začni TI TAPRVI, ne pa, da na forum obešaš slike kako podpiraš 11 letnega otroka, da se brez opreme vozi z mopedom-veš meja 14 let je postavljena z razlogom, saj naj bi imel otrok takrat ustrezne psiho-fizične sposobnosti za upravljanje z prevoznim sredstvom na motorni pogon (uuuuuuu in pol sta šla peš čez cesto)- me zanima, če bi (pa bognedaj , da se to zgodi-PRISEŽEM)ti pametnjakovič sam kril stroške zdravljenja, ki bi lahko nastali, ker si ti pametnjakovič posadil na motor 11 letnega otroka, ki ni bil dorasel vožnji z mopedom (pa ne nabijat,da si vozu po gozdni cesti..........ja res , da tam ni policajev, samo do nesreče pride pa še prej-ampak to je primer BOGNEDAJ, DA SE TO ZGODI TEBI,MENI ALI KOMERKOLI DRUGEMU)

TUKI PA PEREŠ MOŽGANE VESOLJNI SLOVENIJI IN BI RAD REŠU EN OVINEK NA SLOVENSKIH CESTAH :slap: :slap: :slap:

MISLIM EJ, A SI RES TKO KRATEK, DA SE NE SPOMNEŠ KWA SAM POČNEŠ, DA TKO SAMOZAVESTNO UTRUJAŠ DRUGIM :headbang: :headbang: :headbang:

NAJPREJ POSPRAVI PRED SVOJIM PRAGOM,POL PA NBIJEJ DRUGIM in se umiri, ker si že neznosno težek

lp

:worship: :worship: :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

...

Reciva, da o moji vozniški kulturi največ pove to, da sem v cca. 300 tisoč kilometrih z avtomobilom in cca. 100 tisoč z motociklom doživel z obema dve lažji prometni nezgodi (v enem samem primeru sem bil jaz kriv) in BIL USTAVLJEN s strani policistov v zadnjih cca. 15-ih letih morda 5 ali morda nekaj več krat. In da ne bova dlakocepila povem vnaprej... Res je, ne držim se togo prometnih predpisov in niti ne poskušam govoriti, da je to edino zveličavno. ;) In če bom zato plačal kazen, mi je popolnoma jasno, da je to zato, ker sem kršil CPP in da kršitve drugih kršiteljev, ki so me vmes prehiteli ne opravičujejo moje napake. Pač, prevzamem odgovornost za svoja dejanja...

In mimo grede... Ja, tudi jaz plačujem zato, ker je nekdo vozil pod vplivom alkohola in si tako prislužil skupno cca. 20 evrskih tisočakov stroškov in kazni... Zatorej poznam tudi to plat medalje, brez skrbi.

Popravljeno . Popravil PikiJapok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lp

:yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V kolikor boš s svojo vožnjo na ridah ali kjerkoli drugje kršila zakone in predpise in s tem ogrožala varnost drugih, potem ne javkaj, če boš za to plačala kazen.

V kolikor pa tega ne počneš, se pa tudi policajev na ridah nimaš škaj bati ampak jih bodi vesela, ker bodo kaznovali kamikaze, ki bi morebiti lahko ogrožali tudi tebe.

zdej pa mene neki zeloooo zanima! A KOGA SLUČAJNO OGROŽAM, ČE IMAM POKROV ZA ZADNJI SEDEŽ??? AL PA ČE NIMAM TABLICE V OKVIRČKU??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Reciva, da o moji vozniški kulturi največ pove to, da sem v cca. 300 tisoč kilometrih z avtomobilom in cca. 100 tisoč z motociklom doživel z obema dve lažji prometni nezgodi (v enem samem primeru sem bil jaz kriv) in BIL USTAVLJEN s strani policistov v zadnjih cca. 15-ih letih morda 5 ali morda nekaj več krat. In da ne bova dlakocepila povem vnaprej... Res je, ne držim se togo prometnih predpisov in niti ne poskušam govoriti, da je to edino zveličavno. ;)

res si mi dal dobre argumente :headbang: :headbang: :headbang: (kdo pa v današnjem času ne naredi take kilometraže)

hja, torej si bil v 50% nesreč, v katerih si bil udeležen, SAM kriv-poguben rezultat

PJ bo najprej nas vzgojil, pa magari s trdo roko, pol bo pa prseb zrihtu (če bo treba seveda, ker se bo že tko polcajem u rit napoku, da mu bojo itak vse spregledal)

PJ, ne bom napisal, da si B....A, ampak sam :slap:

P.S. danes je DAN PROMETNE VARNOSTI, pa me zanima če boš mel, PJ, kakšno stojnico na ridah al pa posvetovalnico, da nam boš mal opral možgane

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lej poostren nadzor ne pomeni, da bojo čekrial samo kamikaze ampak bojo preverjali usa dvosledna vozila, pomoje da še bicikle zravn, če bo samo pomolu mau kolen ven! ker se bom pač pelala mau hitrej skozi ovinke in ker bom pač mogoče mau drajsala z kolenom po tleh mi bo pa skoču na cesto in me bo jebau. če ne drugač me bo pa jebau zato k bom mela pol milimetra bol zlizane gume kokr je po zakonu pač določeno. ok jz bom in vedno sm odgovarjala za prometne prekrške, k sm jih pač nardila, sam da me bojo pa ustavlal tm na ridah lih usak metr k ga bom nardila, pol pa tud ne vem, zame to ni svoboda gibanja.

sam jebemu, a kamijon me pa ne ogroža k se tm čez pele, al pa avtobus, konc konceu me tud vajvarce ogrožajo, faaaaaaaak no, pa djte že zastopt, da je koncentracija motoristou ogromna tm in je logično, da je več nesreč,

mah dj brezveze, kr neki tole

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PIKI!!!

Sam še neki. Tok si usekan na to odgovornost. A že kdo od polnoletnih slučajno ni prevzel odgovnosti za svoja dejanja? Ali jo od vseh ljudi prevzemaš ti??

Popravljeno . Popravil Polona N.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

res si mi dal dobre argumente :headbang: :headbang: :headbang: (kdo pa v današnjem času ne naredi take kilometraže)

hja, torej si bil v 50% nesreč, v katerih si bil udeležen, SAM kriv-poguben rezultat

PJ bo najprej nas vzgojil, pa magari s trdo roko, pol bo pa prseb zrihtu (če bo treba seveda, ker se bo že tko polcajem u rit napoku, da mu bojo itak vse spregledal)

Kolikor znam jaz računati je 1/4 25%. Ampak to se mi zdi da niti ni bistveno. Gre za to... Še enkrat bom ponovil... Če kršim prometne predpise (in priznam, da jih) sem za to pripravljen prevzeti odgovornost. Jasno? In ta odgovornost apriori vključuje tudi previdnost... Če npr. vozim nad omejitvijo, vozim tako, da se lahko ustavim v okvirih vidnega polja. Samo za primer... Gre za predvidevanje...

In tudi tukaj se lahko zalomi... In sem s 50 na uro priletel v "rit" rdeči Ibizi... No ob trku malo manj... In sem priznal krivdo na licu mesta. Brez ugovorov in iskanja izgovorov. Jasno?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lej poostren nadzor ne pomeni, da bojo čekrial samo kamikaze ampak bojo preverjali usa dvosledna vozila, pomoje da še bicikle zravn, če bo samo pomolu mau kolen ven! ker se bom pač pelala mau hitrej skozi ovinke in ker bom pač mogoče mau drajsala z kolenom po tleh mi bo pa skoču na cesto in me bo jebau. če ne drugač me bo pa jebau zato k bom mela pol milimetra bol zlizane gume kokr je po zakonu pač določeno. ok jz bom in vedno sm odgovarjala za prometne prekrške, k sm jih pač nardila, sam da me bojo pa ustavlal tm na ridah lih usak metr k ga bom nardila, pol pa tud ne vem, zame to ni svoboda gibanja.

sam jebemu, a kamijon me pa ne ogroža k se tm čez pele, al pa avtobus, konc konceu me tud vajvarce ogrožajo, faaaaaaaak no, pa djte že zastopt, da je koncentracija motoristou ogromna tm in je logično, da je več nesreč,

mah dj brezveze, kr neki tole

Poostren nadzor poteka že tri leta in med drugim vključuje tudi helikoptersko obzervacijo območja... Ne nakladaj v prazno, ampak poglej dejstva.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni vse tako crno belo ves.. Ne ogrozas z vsakim ksrenjem predpisa varnosti drugih. Naj se enkrat izpostavim ze parkrat omenjen primer. Placa lahko tudi en "nedolzen" motorist, ki sicer ne divja, vozi po predpisih in po pameti in ga bodo na poti z morja slucajno ustavili, ter slucajno nasli gor smernike iz Loiusa, ki niso popolnoma nic slabsi, imajo E oznako, da ustrezajo, ampak kljub temu ne sovpadajo s slovensko zakonodajo o predelavah in homologacijah.. Kazen pa 500eur. Res postena in nadvse korektna kazen a ne?

To je samo en primer izmed mnogih, ko lahko fajn placas zaradi popolnoma nesmiselne stvari :glare:

Ce bi vozila motor, bi vedela, oziroma to itak lahko vseeno ves, da vsaj 95%, ce ne vec motoristov ni brezmadeznih! Naj bo kar se tice tehnicne opreme motorja, ali pa same voznje. Ne mores pa reci, da je vseh teh 95% tudi nevem kasna groznja drugim, ker enostavno ni res. Dejstvo je, da kazen lahko dobis v trenutku zaradi popolne bedarije, ce se ima nekdo namen zapicit vate!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poostren nadzor poteka že tri leta in med drugim vključuje tudi helikoptersko obzervacijo območja... Ne nakladaj v prazno, ampak poglej dejstva.

in zaka jim pol moriš????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@DeX, to kar si napisal je vse res, ne vidim pa povezave s temo... Kaj sploh hočeš povedati? Da se bo na ridah poleg obstoječega "poostrenega nadzora", ki se ga izvaja že tri leta pritisk še dodatno stopnjeval in bo gor zavladal nek poseben še neznan policijski režim? :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolikor znam jaz računati je 1/4 25%. Ampak to se mi zdi da niti ni bistveno. Gre za to... Še enkrat bom ponovil... Če kršim prometne predpise (in priznam, da jih) sem za to pripravljen prevzeti odgovornost. Jasno? In ta odgovornost apriori vključuje tudi previdnost... Če npr. vozim nad omejitvijo, vozim tako, da se lahko ustavim v okvirih vidnega polja. Samo za primer... Gre za predvidevanje...

In tudi tukaj se lahko zalomi... In sem s 50 na uro priletel v "rit" rdeči Ibizi... No ob trku malo manj... In sem priznal krivdo na licu mesta. Brez ugovorov in iskanja izgovorov. Jasno?

2 prometmi nezgodi in enkrat si bil ti kriv(kriv torej v 50%), tko sm te razumu,,,

je pa neki, ko tebe nekdo okrca in ti argumentira tvoje napake-potem nočeš dlakocepiti(tko si napisu), ko pa se ti spotikaš ob druge se pa obešaš na trohice in bi rad pr polcajih dosegu , da jih kaznijejo za vsako napako, pol je pa dobr..................

Glej odneham, ker pametnejši odneha, ampak zame si hinavec, ki se naslaja z užitki, ko drugemu otežuje življnje in ga omejuje in ko mu zmanjka moči in idej.....pol gre pa polcajem tožart

Adijo in uživej v svojem težkem življenju!

LP Nejc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!