Skoči na vsebino

Vtisi dnevnih voženj 2008

Sanda7

Priporočene objave

Hola!

danes sva s SN :winkiss: mičkenmalprej zaključila službi in se skobacala na motorčke da ulaufava nove gume - seveda v smeri proti morčku, itak :)tokrat varianta D: v Kalcah na levo, mimo Stare pošte do Cola, pa Ajdovščina, Vipava, potem pa čez Kras skozi Kobdilj in Dutovlje, Sežano in Divačo, od tam pa na "AC" do Izole, kjer sva bila dogovorjena z Airohom za sladoled... vmes je še nekaj škrtalo in praskalo po Črnem kalu, pa najprej nisem vedel kaj je, a to mal grmi al kaj, čudno ker je blo čist jasno nebo :hmm: no doma sem pogruntal da sta bila to levi in desni SNjin :winkiss: sli... ups, zaščitni premaz na robu novih gum, ki sta tko praskala :naughty:

po sladoledanju je bilo treba počasi domov, Airoh naju je še pospremil do rid, kjer sva se ustavila za nekaj minutk da pozdraviva prisotne in prisostvujeva testu novih, domačih, slovenskih karbonskih sliderjev :whistle: ker sva se toliko obirala na poti je bilo že skoraj tema, zato sem našo :winkiss: peljal domov, ampak zgleda sem tud jst neki švohotno zgledal, saj je njena zlata mama v hipu k čaju, s katerim sem se grel, pristavila še večerjico :worship: skratka: konec dober, vse dobro :)

vse skupaj debelih 400 kmjev, luškana furca, odlična družba, nove gume so zdaj tudi uradno ulaufane, in to čist do roba :naughty: delajo pa tud kar dobro, se mi zdi :unsure:

(pravočasno) opazila 3 radarske zasede, v Logatcu, med Senožečami in Kozino... še dobro da se po ravnem umirjeno voziva :) na kar nekaj ovinkih pesek in/ali kamenčki na cesti (Stara pošta, Črni kal, tudi po Krasu), svetujem dvojno previdnost!

Moje gume so zgleda že prelaufane :angry: ....drgač pa Suzuki zgleda maš prisluhe že (ja emšo ne :evilgrin: :whistle: ), men ni nč praskalo nikjer :grrr ....ker po cesti se......(sj veš kako se nadaljuje ta stavek al ja). Sladoled bil itak najtaboljši :OK: . Za nazaj, do rid, smo AiroHa mal bremzal O:-) (tko počas se verjetn še ni pelu hehe, sm je do konca glih taktiko skopčal, tko d za naslednjič je ulaufan :rolleyes: ), mal poslušal kok dobr škrtajo karbonski drsniki, pol pa tipanje po temi do doma :slap: . 2km mn kt 500km, ni slabo za en popoldan (NM-Straža-Dvor-Kočevje-Ribnica-Sodražica-Cerknica-Postojna-Planina-Logatec-Vrhnika-Col-Ajdovščina-Vipava-čez kras-Divača-Črni Kal-Izola-pa nazaj do doma).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Predvčerejšnim okrog kurje glave Radgone, Skakovci, Cankova, Gerinci, Kuzma, Martinje, šalovci, Hodoš, prosenjakovci, Kobilje, Lendava, Murska, Radgona. Skoraj prazne ceste lepi ovinki še kar asfalt in razen ene srne nisem srečal nikogar. Najbrž so šli lastniki hišic v London.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj po vzhodni Slovenski. Radgona, Ptuj, Rogatec, Podčetrtek, Brežice, Kostanjevica, Novo mesto, Dvor, Kočevje, Nova Štifta, Cerknica, Planina, Postojna in domov na burjo 300km svega in svašta. lušten pa kar naporen izletk.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Logatec, Ljubljana, Kranj, Jezersko, Logarska dolina, Sittersdorf, Ferlach, Tržič, Kranj, Škofja Loka, Žiri, Idrija, Logatec :P . Po Avstriji ful dobra vožnja z avstrijskimi kolegi :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maribor, MP Jurij, Eibiswald, Golica, Lavamund, Pliberk, Črna na Koroškem, Velenje, Vojnik, Sl. Konjice, Maribor.

Naredil nekaj manj kot 250 km, ovinki fajn :naughty:, vmes me je pral dež, med drugim tudi na spustu z Goličke, drugač pa super furca in nikjer nobenega policaja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceraj sva se z m@dness-om odpravla malo v jodlarijo, da sem mu pokazal par zanimivih cest....klasika MB-Dravograd-Lavamund-Wolfsberg-Packsattel-Koflach-Gaberl....zaradi nepricakovanih vecernih dogodkov sva se nato obrnila in kar nazaj cez Gaberl do Koflacha ina na Packsattel. Med Wolfsbergom in Lavamundom srecala neko cudno zadevo na cesti, ko sva se ji priblizala,da bi od blizje videla to cudo je ta zadeva zacela pospesevat in prehitevat vse po vrsti, pa smo se malo igrali macke in misi...v tem primeru bi nama mis morala krepko pobegnit cez ovinke pa ocitno ni znal/hotel peljat malce hitreje. Glede na napis KTM na zadku , sva hitro pogruntala da gre za KTM X-Bow. Je pa blo lepo videt,kako se taksna igracka vozi pred nama. Skocila sva se na Golico, ki je dokaj samevala, nato na MP Radlje in dalje proti MB v Zajfo na pozno kosilo.

Super furca & super druzba :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LJ-Litija-Zagorje- po tuhinjki nazaj( hvala enmu iz terenca k je blendu...naletu na podrto drevo čez cesto :unsure: nč jasn...tko da HVALA njemu)-Kamnik-Domžale(nabasu radar :angry: ...pelu 11km/h preveč...250€ pa 3 pike :headbang: ...v osmih dneh samo 125€)-LJ...jezn grem zdj na pir :glare:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo okrog po Koroški, skok na Golico, kavico pri jezeru in nazaj na Prevalje.

Nič posebnega, pasalo pa je kot strela...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceraj sva se z m@dness-om odpravla malo v jodlarijo, da sem mu pokazal par zanimivih cest....klasika MB-Dravograd-Lavamund-Wolfsberg-Packsattel-Koflach-Gaberl....zaradi nepricakovanih vecernih dogodkov sva se nato obrnila in kar nazaj cez Gaberl do Koflacha ina na Packsattel. Med Wolfsbergom in Lavamundom srecala neko cudno zadevo na cesti, ko sva se ji priblizala,da bi od blizje videla to cudo je ta zadeva zacela pospesevat in prehitevat vse po vrsti, pa smo se malo igrali macke in misi...v tem primeru bi nama mis morala krepko pobegnit cez ovinke pa ocitno ni znal/hotel peljat malce hitreje. Glede na napis KTM na zadku , sva hitro pogruntala da gre za KTM X-Bow. Je pa blo lepo videt,kako se taksna igracka vozi pred nama. Skocila sva se na Golico, ki je dokaj samevala, nato na MP Radlje in dalje proti MB v Zajfo na pozno kosilo.

Super furca & super druzba :worship:

lep opis.. v bistvu sem ga hotel že sam napisat samo kaj ko sploh ne poznam imen krajev in prelazov po katerih sma se podila :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

danes malo dalj v službi, sem nekaj iskal in DLal za SN :winkiss: a mi je vseeno uspelo tanove gume sprobat še na zadnji testni štreki, do Idrije (za MnaS sem bil žal prepozen) včerajšnji prvi vtisi so se po ~700 kmjčkih samo potrdili - GP Racer D209 (spredaj S, zadaj E) so kr fajn gume, le prednja je tko nekam nejasna, zgleda so me BT002 preveč razvadile, hehe... potem pa še do LJ v naš (potapljaški) klub, drug teden mamo tečaj in predavam, pa zanimiva diaprojekcija iz Kolumbije je bila na sporedu :) vsega skupaj 117 (delavnih) kmjčkov - konec testa, od zdaj naprej samo še uživanje :naughty:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekaj malega po službi...

Vrhnika(zjutraj)-Ljubljana-Vodice-Škofja Loka-Žiri-Idrija-Logatec-Planina-Logatec-Vrhnika

Mislim, da nekje 150km.

@suzuki & SharpNinja: Včeraj sem vaju pozabil vprašat... Enkrat vaju bom prosil, da mi bosta razložila od kje vama volja in trma, da vama uspe delati take kilometre z vajinima petardama. Upam, da se kmalu spet vidimo. :worship: :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LJ-Litija-Zagorje- po tuhinjki nazaj( hvala enmu iz terenca k je blendu...naletu na podrto drevo čez cesto :unsure: nč jasn...tko da HVALA njemu)-Kamnik-Domžale(nabasu radar :angry: ...pelu 11km/h preveč...250€ pa 3 pike :headbang: ...v osmih dneh samo 125€)-LJ...jezn grem zdj na pir :glare:

ej kje točno med kamnikom pa domžalam si pa padu na radar :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ej kje točno med kamnikom pa domžalam si pa padu na radar :hmm:

V Domžalah...mal pred tablo konec Domžal, že vn iz naselja...v smeri prot Ljubljani...mal uvinka je tok da nč ne vidš potem pa avtobusna postaja...

sta pa tastaredva zadnjič šla z avtom po tuhinjki in je biu policaj na motorju nekje v koruzi skrit in meril hitrost...tko da...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Domžalah...mal pred tablo konec Domžal, že vn iz naselja...v smeri prot Ljubljani...mal uvinka je tok da nč ne vidš potem pa avtobusna postaja...

sta pa tastaredva zadnjič šla z avtom po tuhinjki in je biu policaj na motorju nekje v koruzi skrit in meril hitrost...tko da...

a je pol to mogoče tm proti dragomlju pa šentjakobu?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja...potem sm šu pa za Črnuče...

ja sej tm pa kurci dostkrat stojijo :wacko: sam da te je za 11 fuku, k bi te lohk spustu :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

@suzuki & SharpNinja: Včeraj sem vaju pozabil vprašat... Enkrat vaju bom prosil, da mi bosta razložila od kje vama volja in trma, da vama uspe delati take kilometre z vajinima petardama. Upam, da se kmalu spet vidimo. :worship: :worship:

Hola mojster Igorr,

SN :winkiss: bo povedala zase, zame pa je odgovor zlo simpl: sploh ni trma ali posebna volja, zgolj neizmerna radost, veselje in užitek - pogoj je le da najdeš oz izbereš "pravi" motorček zase; tak ki ti res odgovarja, s katerim se zliješ, ki postane podaljšek tvojega telesa (in ga tudi upravljaš kot del svojega telesa!!), ki se ves čas pogovarja s tabo - beri nudi odličen feedback - and the sky is the limit :yes: (pa ni važno kakšen oz kateri motorček je to, da ti le da TA občutek!!)

npr res da je kak drug motorček morda malce bolj udoben od najinih, a zame je čar najinih motorčkov neskončna lahkotnost ovinkarjenja ki ga omogočata majhna teža in odlično podvozje, piko na F pa dodata odziven motor in kljub športnosti dokaj relaksiran položaj voznika (no, pri SN :winkiss: je to malo težje); vse to omogoča ne le nekajstokmjske dnevne izletke, ampak pri dobro izbrani cesti nudi tudi neskončen užitek v vsakem od prevoženih kmjev :OK: in to je to kar jst iščem, meni ta neskončna lahkotnost ovinkarjenja odtehta vse ostalo, tudi udobje 250, 300 in več kilskih "pravih" potovalnikov, ki pa nekomu drugemu prav z udobjem, "neskončnim" prtljažnikom, včasih še radiom, TV, autopilotom in milijardo lučk in funkcij pomenijo pravo stvar... skratka, s "pravim" motorčkom sploh ni težko delat kilometre :naughty:

zadovoljen z odgovorom?? seveda se kmalu spet vidimo, sej smo skoz na cesti :naughty: pa takrat še kaj več

Popravljeno . Popravil suzuki
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

190 km-jev danes.

Na "mercedesu" seveda. Kot je @Suzuki malo nazaj razlagal o prijetni vožnji s sportaki, (mimogrede, ob upoštevanju omejitev ne moreš uživat na sportaku pa ni važno kaki super-duper ovinki so) bom sam naredil malo "reklame" za naked motocikle, ki so idealni za dnevna potovanja po naših "cestah".

Štart iz Vrhnike, čez Godovič, Idrijo in nato do Mosta na Soči, kamor sem bil prisiljen podaljšat, ker so neke črtice na Hondi utripale. No panike ni bilo, saj je bilo še 3 litre goriva na voljo. 2 kilometra nazaj in proti Podbrdu in Petrovem Brdu. Pokrajina lepa, ceste malo manj, ljudje še vedno ne znajo voziti po svojem pasu.

Od Petrovega Brda sem zavil proti Škofji Loki. Z namenom. Ustavil sem se v gostilni Podrošt. Ta se nahaja na tistem križišču kjer se cesta od Petrovega Brda sreča s cesto Železniki-Sorica. Ravno preden se začnete vzpenjati na Sorico na desni strani se nahaja. Odprto je vsak dan od 7.00 do 22.00. Domači kruh, zaseka, sir, šunka in ostale dobrote so prav take, kot se jih spominjam od prvega obiska pred 20-imi leti. Pozimi smo se tam na poti s treninga ustavljali skoraj dnevno.

Privoščil sem si sendvič in Radler, za vse skupaj pa odštel smešnih 3.10 evra. Res smešno glede na to, da sem kasneje za kavo in kokto odštel 10 centov več.

Priporočam vsem nerazvajenim, še posebno v zimskem času, ko se lahko pogrejete ob pravi krušni peči.

Nadaljeval sem proti Železnikom, se na hitro ustavil pri prijateljici (motosvetovki @joanna), bil kregan ker se prej nisem najavil in zaradi tega "fasal" masažo.

TUKAJ pa si lahko ogledate ponudbo in se naročite tudi sami.

No sedaj veste zakaj zgledam tako mlad :P

Po "kazni" še maljon ovinkov na poti mimo Škofje Loke, Gorenje vasi, Lučin, Horjula in pitstop pri mizarju kjer sem naročil kuhinjo. Da mi draga počasi neha težit :winkiss:

V bistvu ni bilo zelo veliko kilometrov, so pa bili toliko lepši.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj Velenje-Sleme-Črna-Poljana-Holmec-Pliberk-stranske ceste od Pliberka do Lavaműnda (pod mostom nad Dravo)-Dravograd-Velenje. Prijetna turca, sploh v Avstriji zelo malo prometa (kot ponavadi).

Prijetnih 130 km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj: Ajdovščina, Postojna, Ilirska, Rupa, pa ob Slovenski meji po ozki zapuščeni cesti čez Hrvaško Čičerijo, mejni prehod Jablanice Podgorje po makedamu (cca 10km) do Prešnice in Kozine ter čez Senožeče in Vrabče domov. Vsega dovolj, tako ovinkov, dve100ke kot makedama.

Popravljeno . Popravil pmali
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes udaril štiri prelaze... 285km. :yea1:

post-2154-1220105663_thumb.jpg Pavličevo

post-2154-1220105717_thumb.jpg Golica

post-2154-1220105735_thumb.jpg Sleme

post-2154-1220105763_thumb.jpg Marija

post-2154-1220105785_thumb.jpg

post-2154-1220105820_thumb.jpg

post-2154-1220105846_thumb.jpg

post-2154-1220105868_thumb.jpg

post-2154-1220105890_thumb.jpg Pa še nekaj lepih fotografij... :yea1:

Danes Avstrija lepša od Slo.... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo po primorski in potem nazaj na notranjsko...

Vrhnika-Logatec-Podkraj-Ajdovščina-Nova Gorica-Tolmin-Most na Soči-Idrija-Logatec-Planina-Cerknica-Rakitna-Podpeč-Log-Vrhnika

Nekje 250km... zabušavam. :headbang: :headbang: :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!