Unknown Objavljeno Junij 17, 2003 Objavljeno Junij 17, 2003 ja men sam to ni jasn ker sem mel zascito. a ni tko da bi mogl taprve zascito skurit? ker moja zascita je se zmer kot nova, dela b.p.? seveda zaščita še vedno dela ... in spušča vse vrste šokov kar lepo skozi ... :) koliko si pa plačal za tole "zaščito" ... en prijazen "stric iz telekoma" mi jo je ponudu ko mi je priklopil ADSL :D je rekel da jo zelo priporoca :D :angry: :angry: :angry:
erick Objavljeno Junij 17, 2003 Objavljeno Junij 17, 2003 ja men sam to ni jasn ker sem mel zascito. a ni tko da bi mogl taprve zascito skurit? ker moja zascita je se zmer kot nova, dela b.p.? seveda zaščita še vedno dela ... in spušča vse vrste šokov kar lepo skozi ... :) koliko si pa plačal za tole "zaščito" ... en prijazen "stric iz telekoma" mi jo je ponudu ko mi je priklopil ADSL :D je rekel da jo zelo priporoca :D :angry: :angry: :angry: :lol: :lol: :lol: In ti vsem "stricem" verjameš :P :P mal heca. Pri nekaterih zaščitah je pomembno kje pride v zaščito faza. Ponavadi ima zaščita signalne lučke, da vidiš, da je pravilno obrnjena. Pa če vtičnica ni šuko, se pravi, da ni ozemljena, oziroma lahko je šuko pa ni ozemljena, ti zaščita prav nič ne pomaga, oziroma bore malo :wacko: <_< . Zaščita te tudi 100% ne varuje pred el. prenapetostjo, strelo :blink: . Najboljša zaščita je izklop :huh: . Jaz osebno imam dve zaščiti pred mojimi podaljški ^_^ ;) zgleda malo čudno :blink: ampak zaenkrat služita namenu B) . trkam trkam :P :P Je pa precej odvidno od cene zaščite in kaj ti nudi...hotschko je postavil vprašanje na mestu ^_^
jozl Objavljeno Junij 18, 2003 Objavljeno Junij 18, 2003 Kaj se tiče strele lahko povem, da mi je enkrat udrila strela v strelovod in je bila blizu antena za CB, koaksialni kabel ni bil nikamor priključen in je statična napetost se inducirala v anteni in je prebila koaksialca na steni, tako da je bil kabel zanič in ves črn. Kar se tiče strele, ti zaščita nima kaj veliko pomagati, ker se lahko pojavijo prevelike statične napetosti. Brat je na šihtu vklopil sesalec v podaljšek, kjer je bila vtičnica pokvarjena in je poveza ozemljitev s fazo. Rezultat tega dejanje je bila uničena osnovna plošča, grafika in še nekaj malenkosri, disk je preživel, medtem ko je FID vrglo ven. Najboljša zaščita proti streli je potegniti kabel iz vtičnice ven.
bmw Objavljeno Junij 20, 2003 Objavljeno Junij 20, 2003 Kaj se tiče strele lahko povem, da mi je enkrat udrila strela v strelovod in je bila blizu antena za CB, koaksialni kabel ni bil nikamor priključen in je statična napetost se inducirala v anteni in je prebila koaksialca na steni, tako da je bil kabel zanič in ves črn. Kar se tiče strele, ti zaščita nima kaj veliko pomagati, ker se lahko pojavijo prevelike statične napetosti. Brat je na šihtu vklopil sesalec v podaljšek, kjer je bila vtičnica pokvarjena in je poveza ozemljitev s fazo. Rezultat tega dejanje je bila uničena osnovna plošča, grafika in še nekaj malenkosri, disk je preživel, medtem ko je FID vrglo ven. Najboljša zaščita proti streli je potegniti kabel iz vtičnice ven. problem pri udarih strele je takoimenovana disipacija električne energije,ki jo povzroči strela.....ob udaru strele se ogromen električni naboj širi v koncentričnih krogih po okolici in "išče" raznorazne prevodnike napram zemlji (razne antene,žlebove,strelovode,..........v primeru, da je na objektu pravilno izveden TT sistem zaščite pred preveliko napetostjo dotika (FID stikalo ustrezne diference), se električna instalacija samodejno odklopi in škode ni....... ravno tako je tudi važna ustrezna prenapetostna zaščita na raznoraznih podaljških (razred zaščite,raznorazni LC filtri,ustrezno "hitre" cevne varovalke,......), vendar pozor....vse zaščite tega sveta so neučinkovite, če električna instalacija ni izvedena z zaščitnim vodnikom-beri "ozemljitvijo" (TT ali TN-S sistem), kajti vse zaščite delujujo na principu odvajanja "viška" električne energije na zemljo......... do sedaj sta se dva ukrepa pred udarom strele pokazala za izredno učinkovita: 1. izvleči napajalni kabel iz vtičnice , odklopi telefonsko linijo (ali antenski kabel) in počakaj, da nevihta mine 2. zavaruj naprave pri zavarovalnici proti udaru strele in pridno delaj "back up" PS: če ugasneš naprave še ne pomeni, da si jih odklopil in da si varen pred udarom strele,.........kvečjemu si presenečen, ko jih hočeš zagnati, pa ne delajo........ @jozl glede brata, ki je vklopil pokvarjen vtikač (domnevam da vtikač in ne vtičnico), pa sigurno ni zaradi tega skuril računalnik,verjemi............
Unknown Objavljeno Junij 25, 2003 Objavljeno Junij 25, 2003 a je to mozn da mi je zato cez zascito prebil ker ni bla pod napetostjo? ker jes sm izklopil sam glavn kabl, za telefonskega mi je pa cajta zmankal
RoadKill Objavljeno September 18, 2003 Objavljeno September 18, 2003 Imam problem: Na winXPpro imam 3 accounte: Administrator(administratorski, namestil ob namestitvi sistema) , x(administratorski, namestil včeraj - želel bi ga odstraniti), in asp.net machine....(limited). Kako naj odstranim X, oz. kako naj mu dodelim vrednost limited. Možnost ni na izbiro. Zakaj. Ali mi lahko pomagate, Hvala. LP
TNT Objavljeno September 18, 2003 Objavljeno September 18, 2003 Imam problem: Na winXPpro imam 3 accounte: Administrator(administratorski, namestil ob namestitvi sistema) , x(administratorski, namestil včeraj - želel bi ga odstraniti), in asp.net machine....(limited). Kako naj odstranim X, oz. kako naj mu dodelim vrednost limited. Možnost ni na izbiro. Zakaj. Ali mi lahko pomagate, Hvala. LP Logiraj se kot Administrator in potem zazeni Computer Management ...
RoadKill Objavljeno September 18, 2003 Objavljeno September 18, 2003 (popravljeno) ... hvala, kje pa to zaženem :hmm: :cry: ...sm že najdu :OK: . Mnogo hvala :notworthy: . Bom počasi še sistemc postal... :lol1: Popravljeno September 18, 2003. Popravil RoadKill
BlazS Objavljeno September 19, 2003 Objavljeno September 19, 2003 Start-settings-control panel-user accounts poj pa pobrises zeljeno
TNT Objavljeno September 19, 2003 Objavljeno September 19, 2003 Start-settings-control panel-user accounts poj pa pobrises zeljeno Nope, motis se. :nono:
ar Objavljeno Oktober 28, 2003 Objavljeno Oktober 28, 2003 Brat ima težave s povezovanjem laptopa in TV-ja - hoče gledat DVDje. Slika se ne pojavi na TV! (seveda je up. Fn+F4 in pregledal AV kanale) - Rač. je HP Omnibook 4500 - grafična ATI - 7 pinski izhod iz rač - na drugi strani kabla ma SVHS 4 pinski in komp činč, ki jih priključi na scart adapter Ima kdo izkušnje z HPji oz podobnim problemom?
Gugo Objavljeno Oktober 29, 2003 Avtor Objavljeno Oktober 29, 2003 Brat ima težave s povezovanjem laptopa in TV-ja - hoče gledat DVDje. Slika se ne pojavi na TV! (seveda je up. Fn+F4 in pregledal AV kanale) - Rač. je HP Omnibook 4500 - grafična ATI - 7 pinski izhod iz rač - na drugi strani kabla ma SVHS 4 pinski in komp činč, ki jih priključi na scart adapter Ima kdo izkušnje z HPji oz podobnim problemom? hja...pa je tud kej nastavu comp za tv OUT???....pa e najbols je, da je TV prej uzgan, kot pa comp....ucasih pomaga....drgac pa nastavitve za grafiko...tam izberes da je TV out, pa ker format...PAL B ponavadi...pa resolucijo...itd...pa bi moral delat... LP Gugo B)
TNT Objavljeno Oktober 29, 2003 Objavljeno Oktober 29, 2003 Poleg tega je lahko problem tudi v driverjih ... poskrbi da so zadnji in ta pravi. Sem pa tudi srecal notebook-e (ni bil HP), ki jim ta zadeva ni spilala (je bilo potrebno zamenat pol notebook-a). Upam, da ni ta eden tistih.
SiR Objavljeno Oktober 29, 2003 Objavljeno Oktober 29, 2003 Brat ima težave s povezovanjem laptopa in TV-ja - hoče gledat DVDje. Slika se ne pojavi na TV! (seveda je up. Fn+F4 in pregledal AV kanale) - Rač. je HP Omnibook 4500 - grafična ATI - 7 pinski izhod iz rač - na drugi strani kabla ma SVHS 4 pinski in komp činč, ki jih priključi na scart adapter Ima kdo izkušnje z HPji oz podobnim problemom? A ima pravi kabl - je uporabil že priloženega, ali je kupil nekaj poceni v Big Bangu mogoče? Sicer pa še - pogosto je treba v notebooku vključit tisti kompozitni oz. S-video izhod.. sam od sebe ne dela... Pogosto je ta možnost dosegljiva tako, da na namizju/Desktop klikneš z desno tipko miške in potem malo pregledaš tiste menije oz. kartončke oz. tabe... Tisti Fn+F4 je običajno namenjen samo priklopu zunanjega monitorja na priključku VGA... Skratka - prebrat navodila, vprašat na servis za HP, če tam ne bodo znali pomagat, je na voljo Motosvet ...
Thundercat Objavljeno November 3, 2003 Objavljeno November 3, 2003 eno vprašanje....ko prjatu zalaufa računalnik mu izpiše: CPU is unworkable or has been changed check Cpu Soft menu.. Prees F1 to continue or del...... zanima me zakaj se to izpiše oz. kako se znebiti tega opozorila ker se računalnik ne zažene sam ampak je treba F1 pritiskat....
Gugo Objavljeno November 3, 2003 Avtor Objavljeno November 3, 2003 eno vprašanje....ko prjatu zalaufa računalnik mu izpiše: CPU is unworkable or has been changed check Cpu Soft menu.. Prees F1 to continue or del...... zanima me zakaj se to izpiše oz. kako se znebiti tega opozorila ker se računalnik ne zažene sam ampak je treba F1 pritiskat.... OK....ena od moznosti je, da mas slabo baterijo, pa ti ne shrani nastavitev v Bios-u.....pejt lepo v bios, pa nastav use kakor je treba, pa - save and exit...pa bos vidu, ce se ti se pojavlja, je treba baterijo zamenjat, ce ne...potem je bla pa sam kaka mala napaka...al si pa bios upgrejdu, pa nisi use na novo nastelu.... LP Gugo B)
D.J. Objavljeno November 3, 2003 Objavljeno November 3, 2003 če ima navit procesor naj v biosu pod CPU soft menu nastavo opcijo speed error hold na disabled ali malo zniža frekvenco oz večkratnik (multiplier) frekvence moje vprašanje. kako nazaj naštimat v XPjih ikonco prikaži namizje v quicklaunch, če jo ponesreč zbrišeš če daš desen klik na opravilno, lahko izbereš show desktop, prenest pa ne moreš, kje je torej ciljna lokacija tega šita, k me jebe
Gugo Objavljeno November 3, 2003 Avtor Objavljeno November 3, 2003 moje vprašanje. kako nazaj naštimat v XPjih ikonco prikaži namizje v quicklaunch, če jo ponesreč zbrišeš če daš desen klik na opravilno, lahko izbereš show desktop, prenest pa ne moreš, kje je torej ciljna lokacija tega šita, k me jebe hja, naceloma bi mogu bit tuki :C:\Documents and Settings\XXX\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch Tam kje je XXX je tvoj user.... Pa ga pastas nazaj....ce pa to ne gre, pol pa se jst ne vem... :P LP Gugo B)
BC Objavljeno November 3, 2003 Objavljeno November 3, 2003 to ni shortcut ampak je windows explorer command. ne vem kako jo nardiš lahko pa probaš mojo pripeto skopirat v X:\Documents and Settings\user name\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Mačica Objavljeno November 4, 2003 Objavljeno November 4, 2003 No, problem zgleda takole: računalnik mi zmrzuje in to ob najbolj neprimernih trenutkih. Najprej se je to dogajalo, ko sem surfala po določenih straneh (jp, tudi po MS), kasneje se je začelo dogajati tudi ob drugih prilikah: ko sem hotela kako stvar iz Worda sprintat, ko sem hotela poskenirano sliko shranit na moj disk (to se je ponovilo trikrat, ko pa sem shranjevala na nek drug disk v mreži pa je bilo b.p.), pa še kaka prilika bi se našla. Poleg tega se včasih kar naenkrat restarta (nazadnje danes zjutraj) ali pa se pojavi bluescreen. Kakšna ideja kaj bi lahko bilo narobe?
Gugo Objavljeno November 4, 2003 Avtor Objavljeno November 4, 2003 Kakšna ideja kaj bi lahko bilo narobe? Eden izmed moznih vzrokov bi bil crknjen ventilator na procesorju, pa se zarad tega CPU pregreva.....in posledicno zmrzuje....lahko je pa tudi ram.....vec podatkov o masini... LP Gugo B)
Thundercat Objavljeno November 4, 2003 Objavljeno November 4, 2003 a imaš kak antivirusni program...mogoče imaš premalo pomnilnika in preobremeniš računalnik pa ti zmrzne..
hotschko Objavljeno November 4, 2003 Objavljeno November 4, 2003 a imaš kak antivirusni program...mogoče imaš premalo pomnilnika in preobremeniš računalnik pa ti zmrzne.. računalnik zaradi preobremenitve ne more narediti samomora z vrvjo ali snegom (beri obešenje ali zmrznjenje) !!!!
SiR Objavljeno November 4, 2003 Objavljeno November 4, 2003 računalnik zaradi preobremenitve ne more narediti samomora z vrvjo ali snegom (beri obešenje ali zmrznjenje) !!!! Hočko, ti si moj najljubši BOFH :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se