Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
Hočko, ti si moj najljubši BOFH :D

super ... samo še prevod prosim ... BOFH = :hmm:

Objavljeno

BOFH

Building of fun Hotschko...........predvidevam

Objavljeno

Hola!

@ kletar: vse o BOFH :lol1: :lol1: :lol1: (Bastard Operator From Hell) je na:

http://bofh.siol.net/

(link tja pa tud že dolga leta na mojmu HPju :? :blink: :rolleyes: :lol: )

Objavljeno

stalno me neki jebe...zdej po ta novem mi računalnik kr naenkrat vrže v plavi zaslon in hitro resetira rač. da niti ne utegnem prebrat kaj piše....imam norton antivirus 2003 :? :hmm:

Objavljeno

Pa je po tem po rebootu kaj bolje ali sledi novi reboot in to hitreje kot je trajalo do prejsnjega? Lahko bi bilo pregrevanje, poglej ce ti ni morda kateri od ventilatorjev crknil.

Objavljeno

Po mojem je ram. Jaz sem tud mel vcasih isti problem. Prvih parkrat mi je ful hitr rebootal, kasnej se mi je pa ustavl pri modrem zaslonu. Ram je bil fuc. Ker sem ga imel z garancijo, so mi ga zamenal. Poj je blo pa dobr.

Objavljeno

:? :? :? A kdo ve zakaj mi vse fajle v Windows Media Player-ju zažene fullscreen in kje se ta nastavitev spremeni :? :? :?

Objavljeno
:? :? :? A kdo ve zakaj mi vse fajle v Windows Media Player-ju zažene fullscreen in kje se ta nastavitev spremeni :? :? :?

Alt + Enter je kombinacija za preklop med window in full screen načinom.

Objavljeno
stalno me neki jebe...zdej po ta novem mi računalnik kr naenkrat vrže v plavi zaslon in hitro resetira rač. da niti ne utegnem prebrat kaj piše....imam norton antivirus 2003 :?  :hmm:

če hočeš vidit kaj ti piše na plavem zaslonu klikni z desno tipko na my computer pol pa advanced -> startup and recovery -> automatically restart...

Objavljeno
Alt + Enter je kombinacija za preklop med window in full screen načinom.

:? :? Vem za to...vendar ne dela...nekako mi zažene vse fajle u fullscreen-u...zdej pa ne vem kje se to nastavi nazaj :? :?

Objavljeno
Pa je po tem po rebootu kaj bolje ali sledi novi reboot in to hitreje kot je trajalo do prejsnjega? Lahko bi bilo pregrevanje, poglej ce ti ni morda kateri od ventilatorjev crknil.

po rebootu dela računalnik bp......ventilatorji delajo, temperatura je ok(mbm 5.0).....ram pa ne vem je že kar star...ga je pa 320 mb....bom odpru kišto pa pogledal še enkrat ventilatorje....

pa nasvet od BC bom preveru da vidm kaj napiše......

Objavljeno
zdej pa ne vem kje se to nastavi nazaj :? :?

posklusi Esc... :)

drugac pa mas tud v meniju "View" moznost za vklop/izklop FullScreena.

Objavljeno
posklusi Esc... :)

drugac pa mas tud v meniju "View" moznost za vklop/izklop FullScreena.

:? :? Ne dela nič od tega...to mora bit nekje drugje prenastavljeno....ne v samem WMP - ju... :hmm: :hmm:

Objavljeno

OK še en problem.

Računalnik mi na trenutke dela kot zmešan z 100% zmogljivostjo CPU. To se lahko zgodi tudi če ne delam nič ali samo kaj takega kar niti slučajno nebi smelo obremenjevati procesorja.

Opažam, da po zagonu računalnika nekaj časa vse dela OK, potem pa se mu naenkrat zmeša in od takrat ne dela več normalno. Najbolj ga matrajo osnovni programi, sploh explorer (raziskovalec), ki včasih zamrword, exel, Ie in podobno.

V taks managerju v koloni CPU dela "Sistem idle proces" ponavadi med 80 in 99 % kar je občutno preveč (tudi če nič ne delaš). Če pa je to v mejah normale pa dela iexplore.exe z 60-90%.

Vse ostalo zgleda normalno razen datoteke csrss.exe, ki po moje nebi smela nonstop delat na 3-10 % CPU. na internetu sem odkril, da bi lahko bila ta datoteka (drugače je sistemska) okužena ker je več ljudi imelo podobne težave kot jaz ampak nisem našel nobenega odgovora.

norton 2003 in ostali programi ne najdejo nobene napake ali virusa!

sistem je win 2000 (redni update), registri so spucani, vglavnem računalnik je uštiman kot se spodobi (sem mel črva pa sem se resno lotil :angry: ) ampak to pa mi ni jasno.

help me!!!! :cry:

Objavljeno
to mora bit nekje drugje prenastavljeno....ne v samem WMP - ju... :hmm: :hmm:

poglej mal po registrih - HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/MediaPlayer, pa mal prebrskaj ce je kje kaj o fullscreenu (ce se ti ne da, pa v Registry Editor-ju ctrl+f, pa vpisi fullscreen). drugace pa reinstaliraj MPlayer. aja, pa z antivirusom ga preglej. BTW, RegEdit zalaufas tak, da v start meniju kliknes "run" (zazeni), pa napises "regedit", pa ok stisnes... :)

Pervy, poskusi updateat nortona, pa poleg antivirusa se WinDoctorja preglej ce bo kaj naslo.

Objavljeno

še en uprašane: koko nej se znebim ene datoteke, k sem jo potegnu iz kazaa?! reče mi, da je datoteka v uporabi, ampak sploh ni :? :wacko: če ma kej fore z unimi atributi - do tega sploh pridt ne morm..kr k da nebi nč kliknu je :( antivirusa nč ne mot, pa raznih unh ad-awarow tud ne.. nimam pojma kwa je to en hudič :)

Objavljeno
še en uprašane: koko nej se znebim ene datoteke, k sem jo potegnu iz kazaa?! reče mi, da je datoteka v uporabi, ampak sploh ni :? :wacko: če ma kej fore z unimi atributi - do tega sploh pridt ne morm..kr k da nebi nč kliknu je :( antivirusa nč ne mot, pa raznih unh ad-awarow tud ne.. nimam pojma kwa je to en hudič :)

dol potegni en program za pucanje registrov in startup menijev (npr. cleanmypc) in v startupu in registrih pobriši vse od kazze. aja pa backup registra prej naredi :naughty:

Objavljeno

Pervy:

System Idle Process ... mora biti tako visok, ker predstavlja kolk procentov procesorja je nezasedenega ... torej je cist ok. Ce nic ne delas bi moral biti blizu 100.

Bolj sumljivo mi je delovanje csrss.exe ... ker bi moral biti 0 % in prav tako iexplorer bi moral biti 0%. Ce ne srfas po netu ravno takrat. (aja a imas iexplorer proces zagnan (task manager) ne da bi ga poganjal????) Ocitno se ti v ozadju poganja ali kakorkoli ze en proces, ki ti kuri resource itd. Se najbolj disi na kaksen virus oz. slabo zbrisan crv. Sklepam da si non-stop na netu (adsl), poskusi kako se racunalnik obnasa, ce ne bos na netu.

BinLaden:

najbolj zihr zadeva je Safe Boot ... pa brises. Ce pa to ne bo pomagalo bos moral pa dobiti special progi, ki zna brisat tudi take datoteke.

Objavljeno
Bolj sumljivo mi je delovanje csrss.exe ... ker bi moral biti 0 % in prav tako iexplorer bi moral biti 0%. Ce ne srfas po netu ravno takrat. (aja a imas iexplorer proces zagnan (task manager) ne da bi ga poganjal????) Ocitno se ti v ozadju poganja ali kakorkoli ze en proces, ki ti kuri resource itd. Se najbolj disi na kaksen virus oz. slabo zbrisan crv. Sklepam da si non-stop na netu (adsl), poskusi kako se racunalnik obnasa, ce ne bos na netu.

ja mam adsl, bom pogledal kako je ko nisem online. v tem trenutku imam odprto eno okno explorerja (to v katerega pišem) pa je iexplorer 35-45, csrss.exe pa 3

poraba CPU je od 50 do 70% vmes pa za par sekund skače na 100% - to se mi ne zdo ok sploh ker trenutno pišem in nič ne brskam po netu.

črva sem zbrisal računalnik skeniral z 2 antivir programoma pa nič ne najde, pravtako nimam nobenih sumljivih zapisov v registru, saj tako javlja program.

Objavljeno
ja mam adsl, bom pogledal kako je ko nisem online. v tem trenutku imam odprto eno okno explorerja (to v katerega pišem) pa je iexplorer 35-45, csrss.exe pa 3

poraba CPU je od 50 do 70% vmes pa za par sekund skače na 100% - to se mi ne zdo ok sploh ker trenutno pišem in nič ne brskam po netu.

črva sem zbrisal računalnik skeniral z 2 antivir programoma pa nič ne najde, pravtako nimam nobenih sumljivih zapisov v registru, saj tako javlja program.

hmmm ...

poraba CPU je mnogoooo previsoka za pisanje ...

npr. ta trenutek ko pisem tale tekst ravno gledam porabo.

System Idle Process imam stalno nad 80 prej cez 90%. Torej poraba od 5 do max 20% (tistih 5% zasedajo ostali procesi). Potem iexplorer mi gre od 1% pa tja do 12% skace gor dol. Glede scrss.exe je stalno na 0% (parkrat je skocil na 1%). Vsekakor so tvoje vrednosti previsoke, razen ce nimas kaksnega P100 gor ;-).

Ne vem, ne vem ... sumljivo. A mogoce imas kaksen program ki bi ti kazal kaksen imas pretok preko mrezne kartice. Ker ce se dogaja kaksen upload oz. download (odvisno s katere strani gledas) ali kaj podobnega ... potem je jasno da nekdo koristi tvoj racunalnik in glede na to da ti ga noben antivirus ne odkrije je potem resitev samo se reinstall! :(

Kaj vec ti na zalost ne znam svetovati, bi moral kaksnega struckota (heckerja) dobit! O:-)

Aja, kaksen ala Ad-aware program imas instaliran??

Objavljeno

Pervy, all you need:

Ad-Aware

Hijack This! (ne briši vsega kar najde!, ker določne stvari rabiš)

Pest control (predvsem ta ti bo našel čuda...)

To so vsi taki mali progi, ki prečešejo zadeve temeljito, in iščejo nadležno zalego, ki se ti izmuzne mimo antivirusnih rešitev. Za hec probaj v IE explorerju kliknit gumb TOOLS-INTERNET OPTIONS-ADVANCED-BROWSING zbriši kljukico v polju "Enable third-party broweser extensions", resetiraj in probaj če je kaj bolje. Če ni, uporabi zgoraj našteto.

LP, El Barto

Objavljeno
poglej mal po registrih - HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/MediaPlayer, pa mal prebrskaj ce je kje kaj o fullscreenu.....

Nekaj je,sam jest nimam pojma kaj to pomen...

post-21-1068578675.jpg

Objavljeno

S cim lahko odpiram tale film(ker codec):

GENERAL INFO

- Source: DVD (PAL)

- Movie Offset: 3 sec

- CD Overlap seconds: Yes, 2 sec

- Startup delays: Video: 180 ms Audio 1: 180 msAudio 2: 180 ms

- Video format: PAL

- Length: 02:04:23

- CD Images: 2

IMDB INFO:

Movie title:

User rating:

Directed by:

Writing credits:

Genre:

Tagline:

Plot outline:

VIDEO INFO:

- Encoder: Cinema Craft Encoder 2.50.1.0

- Encoding mode: Multipass VBR

- Passes: 4

- Max. bitrate: 2530

- Avg. bitrate: 1548

- Min. bitrate: 300

- Bias: 20

- Image Quality Prio: 17

- Antinoise filter: No

- Linear quant. scale: Yes

- Zigzag scan order: Yes

- Upper field first: No

- Progressive frames: Yes

- iDCT Algorithm: 32-bit SSE MMX

- Deinterlace: None

- Pulldown: No

- Width: 480

- Height: 576

- Matrix:

Intra:

8 16 19 22 26 27 29 34

16 16 22 24 27 29 34 37

19 22 26 27 29 34 34 38

22 22 26 27 29 34 37 40

22 26 27 29 32 35 40 48

26 27 29 32 35 40 48 58

26 27 29 34 38 46 56 69

27 29 35 38 46 56 69 83

Non-Intra:

16 17 18 19 20 21 22 23

17 18 19 20 21 22 23 24

18 19 20 21 22 23 24 25

19 20 21 22 23 24 26 27

20 21 22 23 25 26 27 28

21 22 23 24 26 27 28 30

22 23 24 26 27 28 30 31

23 24 25 27 28 30 31 33

AVISYNTH SCRIPT:

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\DVD2SVCD\AVISYN~1.5PL\Mpeg2dec\MPEG2D~1.DLL")

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\DVD2SVCD\AVISYN~1.5PL\AVISYN~2.DLL")

mpeg2source("C:\PROGRA~1\DVD2SVCD\Movie\Source\DVD2AV~2.D2V")

BicubicResize(480,432,0.0,0.6)

AddBorders(0,72,0,72)

ConvertToYUY2()

AvisynthSubtitler("C:\PROGRA~1\DVD2SVCD\Movie\Subs\","permsubs.txt")

Import("C:\Program Files\DVD2SVCD\Movie\video\ResampleAudio.avs")

ResampleAudio(44100)

AUDIO INFO:

- Audiostreams: 1

- Audio 1 Language: Portugues

- Audio 1 Bitrate: 192

- Audio 1 Sample freq: 44100

- Audio 1 Mode: Stereo

- Audio 1 Besweet: "C:\Program Files\DVD2SVCD\BeSweet\BeSweet.exe" -core( -input "C:\Program Files\DVD2SVCD\Movie\audio\Extracted_audio_1.ac3" -output "C:\PROGRA~1\DVD2SVCD\Movie\audio\Encoded_audio_1.mp2" -logfile "C:\PROGRA~1\DVD2SVCD\Movie\audio\Encoded_audio_1.log" ) -azid( -L -3db -C 0db -S 0db -c normal -s surround -g max ) -shibatch( --rate 44100 ) -2lame( -e -b 192 -m s )

SUBTITLE INFO:

- Subtitlestreams: 1

- Type: Permanent Subtitles

- Sub. 1 Language: English

- Sub. 2 Language:

- Sub. 3 Language:

- Sub. 4 Language:

AUTHORING INFO:

- CD Image program: VCDXBuild

- Entrysvd: No

Objavljeno

sprobaj program GSpot ... mu določiš film, pa ti program točno pove kiri kodek rabiš, pa kak se kodeku reče...

LP

-matej

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!