Broj Jedan Objavljeno Avgust 4, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2006 Prosim za nasvet tule (sp'odaj) boš našel vse kar te zanima in nadaljne povezave na druge strani s testi odločiti se boš moral pa sam in, prosim, za to odločitev ne prelagaj odgovornosti na nas vsekakor bi pa te iste linke našel tudi v prejšnjih postih, če bi se ti dalo čitati :yes: najboljši foto testi odlični foto testi nagrajeni fotoaparati - testi SLO stran s testi veliko zabave :yea1:
atek Objavljeno Avgust 4, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2006 Zanimam se za nakup fotoaparata sony dsc h2 najprej kaj menite o njem? za amatersko uporabo prebral sem že kar nekaj testov samo bega me ker v nekaterih testih piše 2x digitalni zoom nekje piše 4x digitalni zoom nekje pa celo 24x digitalni zoom. cena aparata je 100k z 1gb kartico Hvala za mnenja
Robert Objavljeno Avgust 5, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 5, 2006 Zanimam se za nakup fotoaparata sony dsc h2 najprej kaj menite o njem? za amatersko uporabo prebral sem že kar nekaj testov samo bega me ker v nekaterih testih piše 2x digitalni zoom nekje piše 4x digitalni zoom nekje pa celo 24x digitalni zoom. cena aparata je 100k z 1gb kartico Hvala za mnenja Če bi se jaz odločal za nakup Sony-ja, potem bi raje vzel H1 iz druge roke, ker H2 ni pokazal nobenega napredka v kvaliteti slike. Celo slabši je v določenih segmentih. Opaziš pri prekomirnih povečavah, kar pri normalnih formatih roko na srce ni opazit, tako da mu tega ni za zamerit .) Če pa že želiš novega, potem dodaj raje še mal penezev in vzemi H5 .) Moje mnenje :)
Broj Jedan Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Če bi se jaz odločal za nakup Sony-ja, potem bi raje vzel H1 iz druge roke, ker H2 ni pokazal nobenega napredka v kvaliteti slike.. Moje mnenje :) tudi moje H2 totalno razočaranje - obdeloval sem fotke, katere je prijatelj posnel na tekmi in od 60ih tudi ena ni bila ok, tako da je bila obdelava prava muka in komaj, komaj sem rešil nekaj fotografij, ki so bile le za silo prebavljive. Je pa seveda treba povdariti, da je vse slikano v športni devorani, kjer so najtežji pogoji. BTW počasi (zaradi pomanjkanja časa) napredujemo v HDR fotografiji in primer šišenskih oblakov oblaki
Robert Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Tudi jaz nimam kaj dosti časa, zato se s HDR tehniko praktično še nisem spoprijel. Sem pa pred dvema dnevoma vseeno nekaj poizkušal. Zgleda, da me ta program rahlo zafrkava, ker ko sem stisnil funkcijo Generate HDR in naložil tri slike ter pritisnil OK mi je sprva začelo delat, vendar mi je potem napisal neke errorje in mi ni nič naredilo. Poizkušal sem parkrat z različnimi slikami, vendar mi vedno to naredi. Tako, da me je sedaj malo volja minila. A mogoče obstaja še kakšen tak program? Osebno sem si naložil Photomatrix Pro verzijo 2.2.4. Pozdrav od Roberta
Broj Jedan Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Tudi jaz nimam kaj dosti časa, zato se s HDR tehniko praktično še nisem spoprijel. Sem pa pred dvema dnevoma vseeno nekaj poizkušal. Zgleda, da me ta program rahlo zafrkava, ker ko sem stisnil funkcijo Generate HDR in naložil tri slike ter pritisnil OK mi je sprva začelo delat, vendar mi je potem napisal neke errorje in mi ni nič naredilo. Poizkušal sem parkrat z različnimi slikami, vendar mi vedno to naredi. Tako, da me je sedaj malo volja minila. A mogoče obstaja še kakšen tak program? Osebno sem si naložil Photomatrix Pro verzijo 2.2.4. Pozdrav od Roberta Za druge programe ne vem .. vendar NE OBUPAJ !! :OK: Meni dela odlično. Moram reči, da sem izredno trmast človek, in ko se nečesa lotim, bom to pogruntow, pa če je sam Bog proti .. in tudi tole sem. Še dobro se spomnim, kaj mi je delalo težave in seveda sem dobival (celo danes) tudi sam ta opozorila (error .. bla .. bla ..) Mislim, da nekje delaš napako, da program zavrne fotke. Jasno pa je, da takole na pamet težko kaj rečem in predvidevam, da bi ti lahko pomagal, če bom malo več vedel o tvojih težavah. Torej, najprej me zanima ali tvoj fotoaprat ima funkcijo "bracketing", in če si seznanjen s tem načinom fotografiranja?
Robert Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Torej, najprej me zanima ali tvoj fotoaprat ima funkcijo "bracketing", in če si seznanjen s tem načinom fotografiranja? Jaz imam funkcijo bracket order, vendar se s tem še nisem ubadal :blush: Pozdrav od Roberta
Broj Jedan Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Jaz imam funkcijo bracket order, vendar se s tem še nisem ubadal :blush: Pozdrav od Roberta no, potem začni od tega naprej .. potem bova pa skupaj reševala težave .. bracketing pomeni to, da fotoaprat sam naredi eno fotografijo in iz tega avtomatično naredi 3 fotke z različno osvetlitvijo razmak v blendi določiš (teoretično) na fotoaparatu in potem te 3 fotke daš v prog. photma. namreč, "na roko" delati trikrat ali večkrat isto fotografijo z različnimi osvetlitvami je zelooo težko (tudi na 3podu) in le mali kiksi uničijo efekt (blur) poizkusil sem v CS spremeniti osvetlitev na eni fotki, kar tudi ni delovalo - premalo dinamične razlike v fotkah vedeti je treba, da to delajo računalniki v fotoaparatu in na pc-ju in se cel postopek razlikuje od naših klasičnih predstav o fotografiji sorry, ker sem malo "izpadel" uaradi nepričakovanega obiska
Robert Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 no, potem začni od tega naprej .. potem bova pa skupaj reševala težave .. bracketing pomeni to, da fotoaprat sam naredi eno fotografijo in iz tega avtomatično naredi 3 fotke z različno osvetlitvijo razmak v blendi določiš (teoretično) na fotoaparatu in potem te 3 fotke daš v prog. photma. namreč, "na roko" delati trikrat ali večkrat isto fotografijo z različnimi osvetlitvami je zelooo težko (tudi na 3podu) in le mali kiksi uničijo efekt (blur) poizkusil sem v CS spremeniti osvetlitev na eni fotki, kar tudi ni delovalo - premalo dinamične razlike v fotkah vedeti je treba, da to delajo računalniki v fotoaparatu in na pc-ju in se cel postopek razlikuje od naših klasičnih predstav o fotografiji sorry, ker sem malo "izpadel" uaradi nepričakovanega obiska Zanimiva zadeva. Sem slišal, da imajo naši fotoaparati to funkcijo, vendar si res še nisem dal časa, da bi vse preštudiral :blush: Ok, bom probal. Seveda še prej manual prebral, da vidim postopek, kako to pri meni deluje, pa se javim. Jutri, danes ne morem. Se slišiva :) Pozdrav od Roberta
Broj Jedan Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Zanimiva zadeva. Sem slišal, da imajo naši fotoaparati to funkcijo, vendar si res še nisem dal časa, da bi vse preštudiral :blush: Ok, bom probal. Seveda še prej manual prebral, da vidim postopek, kako to pri meni deluje, pa se javim. Jutri, danes ne morem. Se slišiva :) Pozdrav od Roberta mogoče bo najina debata tule komu koristila, zato ne bi tega prenašal v PMje .. ali pa, če ti tako želiš ..
Robert Objavljeno Avgust 7, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2006 mogoče bo najina debata tule komu koristila, zato ne bi tega prenašal v PMje .. ali pa, če ti tako želiš .. Ja ni problem glede tega. V glavnem sem probal s bracket control-om in mi je program naredil, tako, da če ne druzga vsaj vem , da program že laufa .) Nisem pa zadovoljen z rezultatom, ko sem dal Tone Mapping. Mislim predvsem s ostrino, ki je bila pri vseh treh originalih boljša kot pri končnem produktu. Seveda sem siguren, da se to da že uštimat, vendar si moram dat čas da zadeve pogruntam :) Pozdrav od Roberta
Robert Objavljeno Avgust 7, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2006 (popravljeno) No, pa sem se malo poigral s tole HDR tehniko. Začetniške rezultate lahko vidite spodaj. Žal so na slikah napisi, ker uporabljam še vedno demo verzijo .) Popravljeno Avgust 7, 2006. Popravil Robert
Broj Jedan Objavljeno Avgust 8, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 8, 2006 maaaatr :OK: priiimaaa :worship: kaj vraga si pa TI jamrow :P
Robert Objavljeno Avgust 8, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 8, 2006 maaaatr :OK: priiimaaa :worship: kaj vraga si pa TI jamrow :P Da mi nekdo nakaže pot in ti si mi s "bracketingom" zelo zelo pomagal :D Pozdrav od Roberta
Broj Jedan Objavljeno Avgust 8, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 8, 2006 Da mi nekdo nakaže pot in ti si mi s "bracketingom" zelo zelo pomagal :D Pozdrav od Roberta Mi je bilo v veselje - res! :yes:
jose Objavljeno Avgust 15, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2006 a ma kdo slučajno izkušnje s tem fotkičem :hmm: ...cena je ugodna za DSLR aparat
eMBe Objavljeno Avgust 15, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2006 (popravljeno) ima kdo izkušnje s Olympus MJU700 :hmm: zadevšna je miniaturna in pride s kartico 512+dodatna baterija+ torboica 86000sit je manjši od cigaretne škatle zato sm ga poknu v žep :grim sem se zaj*** :hmm: Popravljeno Avgust 15, 2006. Popravil Avtokad
Broj Jedan Objavljeno Avgust 16, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2006 a ma kdo slučajno izkušnje s tem fotkičem :hmm: ...cena je ugodna za DSLR aparat najboljši testi - čitaj že nekajkrat prilepljen link .. kako to, da se nikomur ne da pogledati malo nazaj .. :?
Anubis Objavljeno Avgust 26, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2006 Vprašanje - inštalacijski disk za 300Dja je vzel vrag. Xp-ji mi avtomatsko ne prepoznajo aparata, torej bi moral potegnit driverje s canonove strani. Neuspešno, ker nikjer ne najdem .inf datotek... vem da je stvar po vsej verjetnosti več kot samo butasta ampak trenutno mi ne potegne, kaj delam narobe. ?
TBoxer Objavljeno Avgust 26, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2006 Na tem linku KLIKNI dobiš gonilnike + ostalo kramo za tvojega 300D (ti rabiš WIA ali TWAIN gonilnike). Ko pobereš dol gonilnike jih odzipaš greš v mapo englisih v zaženeš setup.exe. Ne vem točnen potek, ker nimam dotičnega aparata, ampak jst ti priporočam da najprej zaženeš setup da opravi svoje in šele nato priključiš aparat na računalnik, oz. ko/če te program opozori. lp
MiNa Objavljeno Avgust 28, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2006 a ma kdo slučajno izkušnje s tem fotkičem :hmm: ...cena je ugodna za DSLR aparat Še ena stran na kateri je uvrščen kar visoko. http://www.steves-digicams.com/best_cameras.html LP
jose Objavljeno Avgust 28, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2006 Pentax K100D ....zelo zanimiv fotkič :)
protoncek Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 Lep pozdrav grupi! če lahko še jaz nekaj prašam... :hmm: v kakem formatu vi shranjujete slikce? Ajd, prvo se fotka v RAW. Potem obdelate, potem...? v JPG ? TIFF? Seveda je treba vedno pustiti nedotaknjen RAW, da imaš original. Ampak treba je imet še nekaj, da lahko slikce gledaš . . . :eek: AJA---foto Canon 30D
Pervy Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 Lep pozdrav grupi! če lahko še jaz nekaj prašam... :hmm: v kakem formatu vi shranjujete slikce? Ajd, prvo se fotka v RAW. Potem obdelate, potem...? v JPG ? TIFF? Seveda je treba vedno pustiti nedotaknjen RAW, da imaš original. Ampak treba je imet še nekaj, da lahko slikce gledaš . . . :eek: AJA---foto Canon 30D RAW???? kaj rabiš profi fotke? Slikam v jpg max ločljivost, če obdelujem za tisk ali oblikovanje konvertiram v tif po potrebi, za pregledovanje je jpg čisto ok, če pa so prevelike jih z ACDSee Pro pomanjšam. če rabim večjo ločljivost kot jo zmore moj digitalec (redko, se pa zgodi) pa interpoliram jpg. foto: Canon 350D
protoncek Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 ja, po eni strani res ne rabiš. Samo po drugi je pa mal neumno ne uporabljat RAW če maš možnost. In pri RAW (če ga ne razumeš, pol je itak brez veze) lahko popravljaš veliiiiko več kot pri jpg, s tem da so popačenja pri tem dosti manjša. Recimo samo en primer - fotkaš pri recmo neonski in si belino nastaviš na fluo. Pozabiš prestavt, slikaš zunaj neki na hitro k se mudi - slika rata plava. Ti lahko kvečjemu u jok pa na drevo, ker te plave ne spraviš več popolnoma ven, samo omiliš lahko. ČE pa maš RAW, lahko to brez blema nardiš. Samo en primer. Da ne rečem da ma jpg 8 bitno globino, medtem ko ma senzor povečini 12 bitno, tako da že tukaj prec zgubiš barvne informacije. Res pa je da so fajli veliki - cca 7 M, pa delo maš po vsakem slikanju, čeprav se to da nardit s Batch ukazom. NE rabim profi, posebej ker je to moj prvi SLR. Samo rad bi čimveč stisnil iz kamere. Res pa je da se magija začne še preden slišiš " škljoc"
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se