miklavc Objavljeno Julij 8, 2014 Deli Objavljeno Julij 8, 2014 No pa da na hitro opišem pa pokažem kaj se je dogajalo od tam naprej ko je Ni3ous končal. Malo ćez mejo sva z hajoktejnom zapeljala na hiter in prašen makedam, malo iskala pravo pot in jo tudi našla. Na lokaciji Naslednje jutro smo se odpravili na vožnjo po mešanem terenu, od asfalta, hitrega makedama, tehničnih delov in izjemnih razgledov. Čas za kosilo ob reki, do katere se nas je zapeljalo zelo malo Popovdan smo naleteli na ovire na cesti In jih uspešno obvozili Imeli smo tudi nekaj rednega vzdrževanja motorjev V nedeljo, na poti domov, sva se ustavila še v zelo lepem Nacionalnem parku Kozara Lp! RobiRoberto, kp-kp, Kmet2 in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Julij 8, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 8, 2014 Tkole je šlo kot je napisal naš vodja skupine; Po zavrnitvi njegovega izvoza iz EU sva še mal po makadamu, mal po cesti prispela na letališče Zalužani, kjer je bilo zbirno mesto, beri: spanje, jedača in enormne količine tekočih stvari , malček pred Banja Luko. Po interesantnem večeru, je nastopilo komaj pričakovano jutro in po lenobnem zajtrku, odhod na vožnjo Pot nas je vodila precej po asfaltu, skozi Banja Luko, do terena; imen vasi in mest ne bom navajal, ker jih ne poznam, bo pa vsakemu interesentu poslan .gpx fajl, ki ga bo zrihtal @Miklavc, anede? Naj mal slike povejo ... Pripeljali smo se, do zanimivega samostančka, po še bolj zanimivem terenu, katerega slik pa ne premorem, ker sem enostavno užival v vožnji Naprej nas je pot vodila (spet) po asfaltu (ja, Bosanski politićari so izredno pridni kar se tiče asfaltiranja cest, tam kjer iščejo volivce pred volitvami). In ker je event kot tak, potrebno prijaviti, smo imeli tudi spremstvo Mal tihožitja Končno spet na terenu Res je pasalo it v hosto, tudi zaradi temperature okrog 30ih stopinj. Na posledice vojne zgovorno opominjajo tudi takile znaki. Možje postave so poskrbeli, da se zavedamo nevarnosti in ne vozimo izven glavnih poti Ready2race Vmes je blo treba mal tud počivat in siu ogledat lokalne predelave Še en lep kotiček za počitek ampak, ker enduraši obožujemo zahtevne in neobičajne terene, je blo treba še mal bližje Ogledali smo si lokalno zamenitost - votlino, ki naj bi bila globoka nekih 313 metrov. Ker se ni dalo not zapeljat, ne morem preveriti te trditve Tkole pa vodica ven priteče Treba je blo nadaljevat pot; za enim izmed številnih ovinkov nas je pričakal takle zastoj. Priznam, če bi bil prvi, bi mi verjetno trda predla ... Zrinli smo se mimo po robidah in nadaljevali pot. 50, 60 km pred povratkom v tabor, smo imeli tečaj menjave zračnice na terenu. Pogled s KLEja Stroji so bli že kr mal umazani; v bistvu so bli še bolj umazani, ker s čistimi tud od doma nismo šli Sledil je povratek v tabor in čiliranje po ekstremnem ugodju toplega tuša V povratku v nedeljo, sva se zapeljala še do spomenika NOB na Mrakovici in dolgočasna asfaltna vožnja skoraj do doma. Nabralo se je 940 prijetnih km, od tega dobrih 200 po terenu v soboto; @Miklavc pa jih ma še kakšnih 300 več Fenomenalno je blo; škoda edin za neuspel vstop v državo ni3ous-a. aders, kp-kp, RobiRoberto in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Julij 9, 2014 Deli Objavljeno Julij 9, 2014 Dons sm sel mal na domac teren. Vsakic znova se mi dvigne pritisk, ko vidm kako se unicuje relief in poti, ampak bohnedej dab se vozu z mopedom. gsxf750, Ni3ous in miklavc 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Julij 10, 2014 Deli Objavljeno Julij 10, 2014 Zadnič se je nekdo zanimu za XR 650 pa sem jo danes vidu na AN: http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8656521 Ni3ous 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Julij 15, 2014 Deli Objavljeno Julij 15, 2014 Sm šel mal za gobe pogledat AJ in miklavc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VS800 Objavljeno Julij 15, 2014 Deli Objavljeno Julij 15, 2014 Sm šel mal za gobe pogledat IMG_20140715_124105.jpgIMG_20140715_124111.jpgIMG_20140715_124117.jpgIMG_20140715_124123.jpg kje so gobe? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Julij 15, 2014 Deli Objavljeno Julij 15, 2014 kje so gobe? V hosti. Sm jih pustu za naslednjič. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno Julij 15, 2014 Deli Objavljeno Julij 15, 2014 Sm šel mal za gobe pogledat Tudi jaz hajoktejn in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Julij 17, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 17, 2014 Tudi jaz 2014-07-15 19.35.08.jpg Lepo. Nekam mastno zgleda po tleh Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Julij 17, 2014 Deli Objavljeno Julij 17, 2014 Tlele gor pa dol Tale mi je zaprl pot, čeprav precej večji od mene je bežal da sem ga komi v kader dobil. Upam da se vidi kej. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno Julij 17, 2014 Deli Objavljeno Julij 17, 2014 Lepo. Nekam mastno zgleda po tleh In je tudi bilo, malo prej je deževalo vmes pa se je še enkrat ulilo Rabi kdo napol znucane K60 gume? Bo treba zamenjat Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
diskow Objavljeno Avgust 8, 2014 Deli Objavljeno Avgust 8, 2014 Zivjo GrandEndurasi. Moja je ukradena. Ce jo kdo zapazi. lp http://www.motosvet.com/tabla/topic/32037-ukradeni-motocilki/?p=2106645 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 19, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 19, 2014 (popravljeno) Enduraški podvig po Albaniji smo uspešno izpeljali... Nekaj prebliskov, naknadno pa kaj več... Popravljeno Avgust 19, 2014. Popravil Ni3ous Cofko Cof, Bostjan L, Pips in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Avgust 19, 2014 Deli Objavljeno Avgust 19, 2014 Dobre slike, vidim da ste zelo uživali na spodnjo sliko imam pa samo vprašanje: "WTF?". Enduraški podvig po Albaniji smo uspešno izpeljali... Nekaj prebliskov, naknadno pa kaj več... / Cartman, BMWRIDER in gsxf750 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 20, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 20, 2014 (popravljeno) Začnimo na začetku in po vrsti... Naš plan je odvoziti odročnejše predele albanskih planin. Turistične destinacije in mesta nas tako ali tako ne privlačijo. Traso sem pripravljal na podlagi satelitskih posnetkov Google Earth in kart City Navigator 2014.4 Za trajekt Trst-Igoumenitsa smo se odločili zato, da varčujemo z gumami in pridemo v Albanijo z neobrabljenimi štoflarcami, katere nam bodo omogočale čim več oprijema na terenu. Že pot proti trajektu je bila po terenu. Vzporedno ob železnici... Ob avtocesti... Čez gozdove, preko blata in lužžž Do trajekta smo prispei ravno pravi čas, motorji pa so imeli že lep blaten makeup. Do trajkta smo imeli že prvi gumi defekt. Otvoritev je imel BMW 650 na prednjem kolesu. Naš " kamp plac" naslednjih 36 ur Grand Enduro Slovenia Team: S sabo smo imeli raznorazne priboljške Moj čili je letos res pekoč, to se vidi že po facah... Kmal nam je postalo dolgčas... Zato smo odšli nagajivo raziskovat po ladji Po 36 urah trajekta, smo bili spočiti in zelo pripravljeni za vožnjo! Končno se začenja težko pričakovano enduriranje! Popravljeno Avgust 20, 2014. Popravil Ni3ous mataur, Bostjan L, gsxf750 in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ZdenkoK Objavljeno Avgust 22, 2014 Deli Objavljeno Avgust 22, 2014 Noro, komaj čakam nadaljevanje.... gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiri Objavljeno Avgust 22, 2014 Deli Objavljeno Avgust 22, 2014 gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 24, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 24, 2014 (popravljeno) Pa nadaljujmo... Trajekt je prispel v Igoumenitso ob pol enih popoldan, ko je sonce najbolj nažigalo. V luki smo si v senci nataknili opremo pol pa gasa proti Albanski meji. Policajka na meji je bila tolk prijazna, da nas je potegnila preko reda v senco, kjer smo v miru uredili papirologijo. Zatem smo imeli še kakih 100 km asvalta, preden pridemo do vznožja planin, kjer se začnejo makadami. Še prej sem bil jaz na vrsti za gumidefekt. Odtrgalo je ventil zračnice, kljub temu, da sem imel rim lock. Še zdej mi ni jasno kako se je to zgodilo. Zračnica pa je bila zaradi odtrganega ventila povsem neuporabna. Ker s sabo nismo imeli več nobene 18" zračnice, smo uporabili kar 19". Rezervnih zadnjih zračnic nam je zmanjkal že prvi dan in to še preden smo prispeli do makadamov. Zaradi žgočega sonca smo pohiteli s premontažo, ter se odpravili proti Gjirokastru, kjer smo nabavili nekaj rezervnih zračnic. Na poti je bilo lepih odsekov... Končno smo se znebili asvalta in na vrsti so bile gorske potke in makadami... Podlaga terena je bila zanimiva in super za vožnjo Jug Albanije je fascinanten... Pot smo nadaljevali proti Corovode preko planin skozi Sevran i Madh. Zaradi gumidefekta in iskanja zračnic v Gjirokastru, smo izgubili nekaj časa in bilo je že pozno popoldne, ko smo šli ravno mimo tega jezera. Z Maticem sva takoj dobila preblisk, da bi to lahko bilo dobro mesto za divje kampiranje. Zapeljala sva se do jezera, za podrobnejši ogled. Plac je bil super, blizu je bilo dovolj kuriva za ogenj, ter voda. Tako smo prenočili ob planinskem jezeru daleč stran od civilizacije. Kaj hitro smo zaroštiljali. Zjutraj... Zjutraj, ko je vzšlo sonce, pa nas je presenetil prelep razgled Voda je bila čista in prijetno topla za kopanje. Polni energije in željni novih pustolovščin, smo se spakirali in odpravili naprej, radovedni, kam nas bo odpeljala ta pot.... Popravljeno Avgust 24, 2014. Popravil Ni3ous Fantocci, ZdenkoK, MiNa in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 25, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 25, 2014 Za ta dan smo imeli velike plane in zagotovo nekaj nepredvidljivih terenov za odvozit.. Najprej smo morali priti iz te planine kjer smo spali. Ko smo šli mimo teh zanimivih gričev, se Mitja ni mogel upreti, da se nebi zagnal na enega Potem smo morali pa vsi pomagat dol spravit motor. Ponavadi raje slikam, da se mi ni treba matrat... Ovinki so bili super Še naprej smo se spuščali proti dolini Sredi ničesar srečamo ta dva... Z vejo si delata senco.... Tule imajo očitno neke vrste kamnoseštvo, in tole so ostanki.... Krasen plac za novo enduro sliko. Končno smo prišli do kanjona Sledili smo dolini, do Gjerbesa. Hoteli smo proti Gramshu. Vendar ni dobre povezave. Ena varianta je okoli planine po makadamih cca 80 km. Druga pa po rečni strugi cca 16 km. Poleti naj bi bilo dovolj suho, da se pride skozi. Odločimo se za rečno strugo. Zgleda dovolj široka in zabavna. Kmet2, RobiRoberto, SuNa in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 25, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 25, 2014 (popravljeno) Na nekih mestih ni bilo nevem kako suho... S štrikom smo ga spulili iz blata Večinoma je bila struga kamnita, ter nekaj plitvih potočkov. Seveda ni šlo brez predrtih gum. K sreči smo pripravljeni za taka popravila na licu mesta. Po nekaj urah le pridemo iz struge in proti Gramshu. Plan je iti na drugo planino vzhodno od Gramsha. Pot naj bi peljala preko planine, vendar na vrhu naj bi bila samo kozja steza, ki je kamnita,strma in stopničasta... Prevoznost je vprašljiva... Bomo vidli je rekel slepec. Zopet smo se začeli vzpenjat v hrib. Bilo je nekaj hitrih odsekov Lepi razgledi Potočki Jezera Mimo vasice Kurata pod to nenavadno skalno razpoko Kar naenkrat Matica ni bilo več za nami. Zato smo ga šli nazaj iskat in ni bilo videti obetavno... Zadnji amnortizer se je razpadel, zato se je zadek do konca sesedel do točke, da je zadnje kolo zagrabilo v blatnik in zablokiralo. Tako je Matica, ki je v tem trenutku peljal stoje kar katapultiralo z motorja in se je prevrnil. K sreči se ni resneje poškodoval. Ko smo našli vse razpadle dele, smo poskušali usposobiti motor za nadaljevanje. Vedno nam rata najti še nekje na motorju kak kos orodja,ali kak del, ki je ključen za popravilo napake Imeli smo spet srečo. Medtem je Aleš na svojem GSju 650 opazil, da se mu razpada okvir motorja. Slabe poti in hitra ožnja po teh razbitih poteh, že terja davek na motorjih Izgubljamo vijake in porabili smo že vse rezervne matice in vijake, pa je šele drugi dan terena. Padla je odločiev da vsak večer po vožnji zategujemo vijake. Poleg tega GS ni hotel več vžigati in vžgali smo ga lahko samo še na porivanje. Kljub težavam nekako uspemo nadaljevati vožnjo in na poti srečamo pastirja. Povedal je da smo mi letos prvi tujci na tej planini. Redko kdaj se tu znajde še kdo drug poleg domačinov. Pravi da je od tu 4 ure vožnje do prvega zdravnika/bolnice. Ko je vprašal kaj počnemo tu, ni mogel razumeti, da nameravamo prevoziti Albanske planine zgolj zaradi užitka, pustolovščine. Popravljeno Avgust 25, 2014. Popravil Ni3ous jami65, MiNa, hajoktejn in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno Avgust 25, 2014 Deli Objavljeno Avgust 25, 2014 Vrhunsko! sayo in gsxf750 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 :notworthy: :notworthy: gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 čist adijo pamet ste . Ka ste pa tam čarali, da vam je mator pr mehaniku notr u kanal padu? :grrr BMWRIDER 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 To je blo pa samo eno šraufanje in menjava gum, sploh to z gumami me čudi, da so tak pokale? vožnja na polno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Objestna voznja je to snecer.. Robson, hajoktejn, gsxf750 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se