Snečer Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Ne, samo hecno se mi zdi, če veš, da bo šla guma in še kaj, da malo desnega zapestja ne umiriš Ker ne verjamem, da je bil užitek šraufati sredi ničega Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BREITNER Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Super slike, verjamem, da je bilo to enkratno doživetje. Zanimivo pa glede število predrtih gum! Nekako tudi sam gledam, da bi si nabavil neko Tenerejko ali Transalpko, ampak me je to z število predrtih gum malo "prizemljilo" in dalo mislit, da "kramparce" ravno niso najbolj vzdržljive, čeprav so za teren narejene. No, da si ne bo kdo narobe tolmačo mojih besed .... pišem o gumah in ne o znamkah motorja! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Ne, samo hecno se mi zdi, če veš, da bo šla guma in še kaj, da malo desnega zapestja ne umiriš Ker ne verjamem, da je bil užitek šraufati sredi ničega Vids zato nimas in ne bos imel pojma o enduru. Sicer pa sm tolk fous, da se ne da napisat. Bravo pobje gsxf750, matija1234, Fritz in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Pa mi ti razloži v čem je fora, ker ko se pa drugi vozijo po neasfaltu pa takih težav ni redno zaznati. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Eno je peljat po "ne asfaltu" drugo se je peljat offroad. Drifti, skoki, hitre spremembe smeri in "bremzanje na črto" so zame pač sestavni del takega motoriranja. Ko si pa še naložen z vsem živim je pač defekt nekaj vsakdanjega in del tega kar počneš iz užitka. gsxf750, Fritz, TakeALookAround in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Bi rekel, da so se večinoma vozili po cestah oz. poteh, kar se vidi na fotkah. No, saj bo nadaljevanje. Sicer pa dvomim, da si ti kdaj kakšno gumo na terenu menjal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Avgust 26, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Bi rekel, da so se večinoma vozili po cestah oz. poteh, kar se vidi na fotkah. No, saj bo nadaljevanje. Sicer pa dvomim, da si ti kdaj kakšno gumo na terenu menjal Jasno. Tud jst zate dvomim da si sposoben česarkoli razen sranja po forumih. Fritz, Robson, hladov in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 26, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Utrgan ventil, je še vedno nepojasnjen pojav.... Utečena ekipa Grand Endurašev imamo vsi predelano vzmetenje USD vilice, več hoda, ipd... Npr jaz lahko z veliko hitrostjo nagazim direkt na kamen v velikosti 10 cm, pa skoraj ne porajtam, vzmetenje preprosto požre tako oviro brez težav. Naši motorji lažje premagujejo teren pri večjih hitrostih. Voznik pa se tudi manj utrudi. Zraven sta bila pa še dva člana z serijskimi motorji. BMW GS 650 preprosto ni narejen za toliko slabega terena pri visokih hitrostih in se je "razšraufal". Kar pa se tiče ostalih predrtih gum, pa je bilo največ na sprednjem kolesu pri drugem motorju, ki je isto tako imel serijske vilice, ki preprosto ne zmorejo požirati takega terena pri velikih hitrostih. Zato je imel veliko defektov predvsem zaradi presekanih gum. Če drugi nismo nagazili kakega cveka ni bilo predrtja. To se lahko zgodi ne glede na objestnost, ali tipa gum, njihove ceste so pač razturane in po tleh leži marsikaj. Ja večinoma smo se vozili po makadamih, ki niti niso v tako groznem stanju, rečna struga je drugo, bilo pa je tudi precej odsekov z skalami, debelim kamenjem ipd... Drugače pa kljub težavam nismo tako veliko šraufali, kot se je zdelo. Ponavadi so to bili cca 20 minutni postanki. Rekord menjave predrte gume je bil verjeli ali ne 6 minut! hladov, cikadina, matija1234 in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Kolk cca vas je stal tale izlet ce ni skrivnost? gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Ni3ous, če se prov spomnim imaš ti rimlock na nasprotni strani ventila? Nočem in nisem pameten, ampak se spomnim da smo se učili da je boljše da je čimbližje ventilu, še boljše pa če je na dveh mestih - zraven ventila in nasproti. Čisto možno pa je da se motim. V vsakem primeru, če bo repriza Albanije, grem zraven. Letos pač ni šlo ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Avgust 26, 2014 Avtor Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 14 dni nas je stalo cca 600-700 €. Albanija in Bosna sta res poceni. V Albaniji pir tudi manj kot pol evra. Hajoktejn, ja glede rimlocka se prav spomniš. Imam samo enega in še ta je nasproti od ventila. Gre pa za isto zračnico, ki sem jo imel za Benduro in je imela že 2 defekta, + vozil sem do pumpe po prazni, in morda že takrat oslabil ventil, zdej pa je slučajno do konca odletelo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Daj še sled iz garmina nekam naloži, se ti je avtomatsko shranjevala... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Ni3ous a gumo si mel E09? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Avgust 26, 2014 Avtor Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Michelin Dakar sem imel. Sled bom naložil, ok. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Matice na ventilčkih ne šraufat do feltne in tiste cokle ki blokirajo plašč je treba pošteno zategnit gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 A tale mousse za v plašč vam ne pride v poštev Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Avgust 26, 2014 Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 A tale mousse za v plašč vam ne pride v poštev 971478_459793974104866_278557275_n.jpg Po tem kar sem na Advriderju prebral naj bi se te zadeve topile če jo pregreješ, asfalt in podobne podlage kjer so hitrosti višje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 26, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 26, 2014 Morda bi glih en tak trip tudi mousse zdržal, dvomim pa pri tranzitih nad 100 km/h, kjer je menda res problem pregrevanje. Za tak trip bi rabil 2 kosa, kar bi naneslo pol toliko kot je sam trip koštal. Saj načeloma ni tak problem mal flikat te gume, takrat se naveč zgodi. En defekt smo imeli na planini, pri enih domačinih, pa smo eden drugega opazovali, ker zmenit se itak nič kaj dosti ne moreš, par minut kasneje smo pa že s šibrovko streljali in je blo doživetje narboljš. Če ne bi imeli defekta, bi bili prikrajšani za take doživljaje. Največ se zgodi, ko se takole naključno pomešamo med domačine, taki vtisi so mi najbogatejši. Ena brzinska... https://www.youtube.com/watch?v=wYhAtUr843k&feature=youtu.be cikadina, gsxf750, Fantocci in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava NAČO Objavljeno Avgust 27, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 27, 2014 Saj načeloma ni tak problem mal flikat te gume, takrat se naveč zgodi. Točno to Naš kompresor. Kako ga drka ta človek, ejga! gsxf750, matija1234, MiNa in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno Avgust 27, 2014 Deli Objavljeno Avgust 27, 2014 Dejte se povedat kake motorcke ste mel na tej furi in kake predelave so ble narjene. Ce so bile. Mal sm firbec. Mogoce bi kako lazjo in blizjo furco se vam pridruzil. Ce bi me vzel s sabo. Sej bi pomagal pumpat :-D gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Avgust 27, 2014 Avtor Deli Objavljeno Avgust 27, 2014 Albanski del poti: Odsek po rečni strugi: https://www.youtube.com/watch?v=DSwtB370170&list=UU4VCxL1JJmMy4QwigCb_rlg Kar se mojih predelav tiče prečekiraj tole temo, pa boš vse podrobno izvedel: http://www.motosvet.com/tabla/topic/24357-yamaha-xt660z-tenere/page-30 BMWRIDER, MiNa, TakeALookAround in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 28, 2014 Deli Objavljeno Avgust 28, 2014 (popravljeno) Dejte se povedat kake motorcke ste mel na tej furi in kake predelave so ble narjene. Ce so bile. Mal sm firbec. Mogoce bi kako lazjo in blizjo furco se vam pridruzil. Ce bi me vzel s sabo. Sej bi pomagal pumpat :-D Najprej si odgovori na tole vprašanje: " Ko vidiš blato ga: a) obvoziš b ) zapelješ vanj (čim globje, glej eno od slik) . " Če si samo za trenutek pomislil na možnost a) :grrr lp ps. brez zamere, uživam v vaših dogodivščinah, ampak niti ne pomislim da bi se pridružil... Popravljeno Avgust 28, 2014. Popravil franc Ni3ous 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Avgust 28, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 28, 2014 (popravljeno) Sej vem da ni primerljivo s fotkami in furo po Albaniji, ampak s tem blatom ste me tko zakurl da sm moral it mal orat po klancu gor; daleč ni šlo Zato sem šel na ravninski odsek in mal parkiral z namenom opazovanja narave Aja, my suspension is stock Popravljeno Avgust 28, 2014. Popravil hajoktejn sayo, MiNa, miklavc in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Avgust 28, 2014 Deli Objavljeno Avgust 28, 2014 Jao, hajo a je blo treba? Kot da ni dovolj da rajcajo z Albaniji, moraš še ti z lokalnim slikam js pa namesto na motorju, sedim za compom in gledam po avtonetu da ni nič pametnega za kupit v tem segmentu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Avgust 28, 2014 Deli Objavljeno Avgust 28, 2014 Jao, hajo a je blo treba? Kot da ni dovolj da rajcajo z Albaniji, moraš še ti z lokalnim slikam js pa namesto na motorju, sedim za compom in gledam po avtonetu da ni nič pametnega za kupit v tem segmentu A si se navelical kleja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se