Popularna objava Ni3ous Objavljeno September 28, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 28, 2014 Najbližji mejni prehod je bil cca 30 km zračne linije vendar po poti kake 2 uri vožnje po bosanskih gozdovih. Bili smo utrujeni, brez goriva in vode, zato nismo želeli nazaj v Bosno. Odločili smo se da gremo naprej. Poskusili smo najti kako drugo pot vendar zaman. Morali smo slediti edini poti, ki nas je pripeljala na asvalt, pred nami pa zagledamo postajo mejnega prehoda. To je bil hrvaški maloobmejni prehod namenjen samo za lokalno prebivalstvo. Približali pa smo se mu iz bosanske strani, torej smo prišli iz napačne smeri - po nikogaršnji zemlji Obmejni policist ni čisto vedel kaj naj z nami, pa je zavrtel par telefonov. Ker je bil to maloobmejni prehod nas ni mogel spustiti v Hrvaško, čeprav smo tehnično že bili tam. Pred sabo smo gledali lep hrvaški asvalt po katerem smo se hoteli odpeljati proti Gospiču. Drugi problem, pa je bil da smo do tja prišli po nikograšnji zemlji in to mimo bosanske obmejne patrole. Stvar se je kar naenkrat zakomplicirala.... raza, Dr. jkuki, Pips in 26 others 29 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava NAČO Objavljeno September 29, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno September 29, 2014 (popravljeno) GES - Albania 14 - The movie! Popravljeno September 29, 2014. Popravil NAČO matija1234, bojc84, Kmet2 in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
celjan89 Objavljeno September 29, 2014 Deli Objavljeno September 29, 2014 Evo slovenija ima ekipo za Dakar... KAPO DOL Kmet2, gsxf750 in BMWRIDER 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
celjan89 Objavljeno September 29, 2014 Deli Objavljeno September 29, 2014 Ker sem se sam preveč vživel v vaš potopis. Sem se tudi sam odpravil do jezera lokacija: Slivniško jezero zapuščena koča gsxf750, hajoktejn, Kmet2 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Oktober 5, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 5, 2014 (popravljeno) 32 več al manj blatnih km. Mitas C02 je tanajtabolš guma kar sm jih probal za takele namene na taklem motorju. Po 2500 km ma še 7mm profila po sredini, še vedno dela tud v blatu, mokri travi, mokrem kamenju, ma kjerkoli. Popravljeno Oktober 5, 2014. Popravil hajoktejn DXR16, celjan89, miklavc in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hladov Objavljeno Oktober 5, 2014 Deli Objavljeno Oktober 5, 2014 Fantje! Tudi sam se moram pohvaliti. Po žeblje ne rabi hodit v daljno Albanijo. Boljše in kvalitetnejše najdemo v bližini. En lep pozdrav od kvarnerskih softićev!! Kmet2, hajoktejn, gsxf750 in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
THOMPSON Objavljeno Oktober 5, 2014 Deli Objavljeno Oktober 5, 2014 Tale je pa kapitalc!!!!!!!! Za nadaljni razplod :grim . Naj se pohvalim, lani sem ujagal 3 kapitalne žeblje, latos pa nobenega. Vsaj ena korist od deževne sezone in samo 15kkm. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Oktober 7, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 7, 2014 Hladov, zagotovo največji žebelj kar sem jih kdaj videl v gumi. Čestitke za to titulo -- No, čas je, da zaključim to našo albansko zgodbo... sem bil v tujini te dni zato je malo dlje trajalo... ............... Kot sem že omenil smo končali na meji malo obmejnega prehoda med Bosno in Hrvaško, do tja pa smo prišli po nikogaršnji zemlji. Carinik nas je potem spustil naprej, da gremo po nikogaršnji zemlji proti Bosanski strani in tam probamo srečo če nas " sprejmejo". V Hrvaško, kamor smo želeli, nam namreč ni dovolil. Nekako me je skrbelo da bomo tudi tam naleteli na enak problem, saj bomo tudi do bosanske strani prišli po nikogaršnji zemlji in to na maloobmejnem prehodu, kjer ne spustijo nikogar preko razen domačinov s prepustnicami. Kak kilometer nas je pot vodila po tem preraščenem asvaltu Ob strani so bili neki opuščeni vojaški objekti in tuneli za ograjo... Res smo se počutili, da smo bogu za hrbtom nekje za tretjim hribovjem. Ne razumem zakaj ta mejni prehod sploh še obratuje, čeprav samo za lokalno skupnost. Tam so le hribovja levo in desno. Na tej relaciji ni nobene druge poti 20 km. Zaradi terena je levo in desno vse nedostopno. Lahko si le sledil poti po dolini, na celem odseku pa ni nobenih hiš, ali drugih znakov naselbin. Je pa bila to zelo lepa vožnja in krasen teren in pogledi, vseskozi pa nas je spremljala napetost kako se bo tole končalo. Odsek je bil kar urejen in vožnja je bila hitra, sledil je rahel desen zavoj, izza borovih vej sem se pripeljal kakih 70 km/h, ko sem ugotovil, da sem zapeljal na ozek in visok star most, ki je brez ograje. Ne morem opisat kak strašen psihični efekt naredi tak most visoko nad dolino in brez ograje + brzina. V strahu sem zaviral, da zvozim po potki "brez izletne cone" in za las rešil situacijo. Do dna je bilo kar daleč.... Malo smo postali in se pomartinčkal na soncu. Nadaljevali smo bolj po pameti. Par km naprej manjka en del mostu, vendar je speljan nekakšen obvoz... Po 20 kilometrih srečamo enega sprehajalca s psom. Začudeno nas je gledal kaj počnemo tam in ko smo mu razložili za kaj gre in kaj poskušamo, je rekel: "Eeee momci stvarno ste zajebali" Pravil je, da če bomo naleteli na obmejno patruljo, da se bo zapletlo. Malo naprej smo prišli do bosanske strani tega maloobmejnega prehoda. Tam je bila ob cesti mala uta, vrata od ute so bila odprta, v njej pa nikogar. Pomislil sem da je šel morda carinik srat ipd.. in da mamo srečo, zato nisem okleval in samo po gasu naprej po makadamu, brez oziranja preko ramen. Isto sta ponovila za mano še ostala dva. Po par km smo prispeli na asvalt. V strahu ali nas je kdo videl, ali so si med sabo kaj javili... smo bili kar na trnih. Na levo zagledamo mednarodni mejni prehod Bosansko Grahovo. Tu naj bi praviloma prečkali mejo legalno. Brez oklevanja smo zavili na levo, na magistralko in piči gasa. Dokler se nismo prvič ustavili v Kninu zaradi gumi defekta, nismo bili zihr ali smo na varnem. Na bencinski smo z veseljem spili pivo in zaflikali gumo, vedoč, da smo imeli veliko srečo, da se nam je zadeva dobro razpletla. Kljub vsemu smo ta dan prevozili preko 400 km, veliko večino po makadamu. Vseeno nam je uspelo priti do večera do jadranskega morja, nekje pri Vodicah. Kot ponavadi smo si poiskali prenočišče na prostem. Tokrat zopet na plaži na ležalnikih pod slamnatimi senčniki. Na samem in v temi, ob šumenju valov in odsevu lune v morju, smo spili še par pirov in zaspali v toplo poletno noč. Naslednji dan je bilo v planinah slabo vreme in planiran offroadič preko Velebita smo spustili, saj je bilo vse v oblakih in deževno. Tako smo samo še pičili po asvaltu domov. Ravno zaradi tega se tistega dne ni zgodilo nič dovolj zanimivega, da bi tule opisal, zato se s tem tudi končuje ta ride report. Vsi smo iz te albanske avanture prispeli domov polni nih dogodivščin, ter srečni in zdravi, kar pa je tudi najbolj važno. . TakeALookAround, Grča, ZdenkoK in 26 others 29 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
S-trMa Objavljeno Oktober 7, 2014 Deli Objavljeno Oktober 7, 2014 Vrhunsko. Hvala ker si si vzel čas in delil vse tole z nami! Kmet2, KNNMS in gsxf750 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Oktober 7, 2014 Deli Objavljeno Oktober 7, 2014 Se pridružujem zgornjem postu,spremljal sem vas (virtualno ) od začetka do konca,lepa tema,vsa čast fantje! Da ste tolikokrat flikali sem pa prvič v življenju slišal in videl :notworthy: gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Oktober 7, 2014 Deli Objavljeno Oktober 7, 2014 Bravo...tole bo pa treba narest enkrat v bližnji prihodnosti.....taprava eksotika nedaleč od doma.... menih 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hladov Objavljeno Oktober 7, 2014 Deli Objavljeno Oktober 7, 2014 Super fantje!! To je prava avantura. Se mi kar sline cedijo!! Pa vrhunsko povzeta. Če bi..... potem bi.....Tako pa le sanje. Ni vas veliko, ki jih uresničite!! Je pa količina žebljev po cesti posledica pogoste uporabe konjskih vpreg. Z žeblji imajo pritrjene podkve. PG iz kvarner softić sekcije pravi, da je bila pred leti ( mnogimi leti) tudi na področju Učke in Čičarije podobna situacija. Sedaj pa te počasti edino kakšen kapitalc. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr_Jakob Objavljeno Oktober 7, 2014 Deli Objavljeno Oktober 7, 2014 Legende. Ni kej dodat. Sm fouš, ampak ne vem če bi blo tole zame... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
corser Objavljeno Oktober 8, 2014 Deli Objavljeno Oktober 8, 2014 Ni3ous daj povej prosim, kako ste bili z benzom? Saj vem, da imajo motorji kar velike rezervoarje ampak a se je še kaj s sabo vozilo? In glede na ruto ali ste vedeli kje so bencinske? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 8, 2014 Deli Objavljeno Oktober 8, 2014 Ti žeblji niso iz podkev, so bolj posledica njihovega "ravnanja" s smetmi. Približno vem kako je ko "zalutaš" nekam kamor ravno nebi smel, mi je pred leti uspelo zapeljati v letalsko bazo v Nemčiji. Jeb... ti takšno varovanje, ko mi je uspelo prevozit 5 km in so me dobili šele pri glavnem vhodu (z napačne strani) , potem sem pa čakal enih 20 minut da me je "glavni" prišel pogledat. Kaj hujšega pa potem ni bilo (verjetno je bolj "šamponiral" varnostnike) . lp gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Oktober 9, 2014 Deli Objavljeno Oktober 9, 2014 Ja tole zadevo je blo pa res mega za spremljat, polno enih dogodivščin u 3pm :grim. Upam le, da niste zadnji dan preveč trpeli, zarad vožnje po asflatu, pa neflikanju predrtih gum he he . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Oktober 10, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 10, 2014 Ni3ous daj povej prosim, kako ste bili z benzom? Saj vem, da imajo motorji kar velike rezervoarje ampak a se je še kaj s sabo vozilo? In glede na ruto ali ste vedeli kje so bencinske? Ruta je bila splanirana v naprej, ampak se predhodno nisem ukvarjal kje se bo dalo dobiti bencin. Poleg tega včasih lahko tankaš nekje na vasi iz kake malee štele ipd, ki ne zgleda kot tankštela, vsekakor pa tudi na na Garminu ni zabeležena. Vozili smo po pravilu, da vsak dan izkoristimo prvo bencinsko, ki jo srečamo, ter prvo trgovino, da obnovimo zaloge hrane, pijače, bencina za 24 ur. Tak sistem je funkcioniral in smo se lahko fural brez skrbi kje bomo končali tisti večer. S sabo nismo vozili dodatnega goriva. Smo pa vozili vedno kako pollitrsko plastenko šnopčka MiNa, Dr_Jakob, sayo in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Oktober 13, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 13, 2014 ohranjam temo živo mal adrenalina po dolgmu času. da se nau kšn okoljevarstvenik užigal - tud ene smreke nism povozu ! miklavc, pik1, MiNa in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Oktober 13, 2014 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 13, 2014 Smrekce, smrekce, kaj pa vsi kamenčki, ki si jih obrnil in se zdaj še po drugi strani sončijo? To je šele zaskrbljujoče. MiNa, miklavc, celjan89 in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava miklavc Objavljeno Oktober 16, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 16, 2014 Lovim zadnje lepe dni te sezone. LC4-ka pa mi vedno znova dokazuje da nimam pojma o vožnji lahkega motorja po terenu. Našel sem pa tudi en odročen peskovnik, ki ima po obrobju znake, da je v preteklosti že služil endurašem za treninge. Kmet2, menih, sayo in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hajoktejn Objavljeno Oktober 16, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 16, 2014 Ma ne sekiraj se; še hujš je, ko začenjaš mislit da že znaš jst sm mel od zadnč še en breg za dokončat. pogled od zgoraj riding singletrack miklavc, DXR16, Kmet2 in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava P&G Objavljeno Oktober 17, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 17, 2014 (popravljeno) Pozdrav enduro Slovenija! Pratim već neko vrijeme ovaj Grand , a sad sam se morao i registrirati kako bih pohvalio ovaj Grand enduro Albanija. Bravo Ni3ous,Nacho & ekipa ... TO je prava enduro vožnja! Svaka čast! Inače mi tu dolje na Kvarneru vozimo cijelu godinu , a prava sezona tek počinje ... Pa evo ,ako uhvatite vremena... nismo daleko. Par slika sa zadnje vožnje , 11,10. : Popravljeno Oktober 17, 2014. Popravil P&G DXR16, menih, ZdenkoK in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hladov Objavljeno Oktober 17, 2014 Deli Objavljeno Oktober 17, 2014 Pozdrav PG!! Vsekakor pridem!! Ko le morem!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Oktober 19, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 19, 2014 Pozdrav Grand enduro Slovenija, sem že dalj časa spremljal zelo zanimiv forum in se sklenil še jaz prijaviti. Albanija je bila res akcijska, bravo dečki, pa sem rekel, da se moram iti še jaz spet malo po šodru peljat pa sem šel na Porezen v soboto pa čez trnovski gozd... Ne se smejat, če mi ne bo uspelo fotke pripopat, ker nisem ravno kakšen heker in mi je to prva objava, s Fejsbukom pa s podobnimi jajci se pa tudi ne ukvarjam, da bi mal rutine dobil Tu bi morala biti ena fotka z Davče... Proti Poreznu... ... Pa skoraj na vrhu... gsxf750, miklavc, RobiRoberto in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Oktober 20, 2014 Avtor Deli Objavljeno Oktober 20, 2014 Pozdrav P&G! Dobrodošao. Si ti taj koji smo vozili skupa na Benduru? Dođemo na furu 3 mjeseca 2015, tada je kod nas još hladno, pa obično idemo malo južnije. Tvoje krajeve još nismo odvozili, ali jesu na našem spisku. --- Igc1, si imel kaj težav s pohodniki na poreznu, ali ni tako močno obiskan? Drugače pa lepa vožnja, slike in dobra destinacija. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se