Skoči na vsebino

Vtisi iz dnevnih voženj 2010


Sanda7

Priporočene objave

u sovboto sva z drago za hrbtom šibala čez Buzet v Barbarigo, odlična fura,160km, odlična cesta vse super in lepo. 160 odličnih kilometrčkov, še bolša družba in prazne plaže so ble idealna kulisa za konec tedna. zato je bla ura že 18:00 ko sva štartala proti domu. zarad utrujenosti in relativno poznega odhoda sm se odločil za enostavnejšo in hitrejšo pot, po ipsilonu do umaga, čez mejo in domow po stari od kopra naprej. well, od tu naprej je bla samo še pizdarija. prvi problem je bil lučka takoj po prihodu na ipsilon. prvo črpalko sem našel v žminju, 40 km sva se peljala s tempom kamperja. :headbang: s tem mučenjem sem postavil nov rekord. VTR je pil 7l/100km. ko sem bil že prepričan da so vsi problemi rešeni se je začela že dobrih 5km pred izhodom za Umag začela nabirat kolona ki je trajala/stala Prav do ankaranskega križišča. z malimi obvozi za žminj, stari šmarski in do dekanov čez prade se je za domow nabralo 190km po večini mukotrpnega cjazenja. trajalo je tri ure in pol. dekani-postojna v mraku so bli čist super napram prehitevanju kolone. . .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja ampak Sardinija ne sodi v kategorijo 1 ali 2 dnevnega moto potepanja.:naughty:

Hola,

saj nisem rekel tega, le da je Sardinija merilo za dobre ceste :whistle: vsak ovinkoljubec mora vsaj enkrat na Sardinijo (sej pol bo šel še velikokrat :P )

no včeraj proti večeru sem skočil do rid, za kaj več no blo energije, sem bil preveč zmatran po dolenjskem najžuru :slap: tja grede OK, nazaj pa ful kolona na stari cesti zaradi nesreče na AC; na koncu pa še sladoled v Mantovi :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

saj nisem rekel tega, le da je Sardinija merilo za dobre ceste :whistle: vsak ovinkoljubec mora vsaj enkrat na Sardinijo (sej pol bo šel še velikokrat :P )

Sem že večkrat slišal za so Sardinijo.:OK:

Bo treba it pelat:naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

saj nisem rekel tega, le da je Sardinija merilo za dobre ceste whistle.gif vsak ovinkoljubec mora vsaj enkrat na Sardinijo (sej pol bo šel še velikokrat tongue.gif )

no včeraj proti večeru sem skočil do rid, za kaj več no blo energije, sem bil preveč zmatran po dolenjskem najžuru slap.gif tja grede OK, nazaj pa ful kolona na stari cesti zaradi nesreče na AC; na koncu pa še sladoled v Mantovi tongue.gif

Pa mene srečaltrance_09_box.gifwhistle.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Guest VisualID

Pa bom še jaz dal nekaj slikic iz Erzberg Rodea, da popestrim Nejcgs-ovo zbirko, vendar na žalost s slikami slabše kakovosti, ker ne premorem njegovega profesionalnega fotoaparata. Slike iz Erzberga samega pa so zaradi zapleta okoliščin še povrh vsega bile narejene s telefonom in ne fotoaparatom. Hvala nNejcgs-u in Ikar-u za odlično družbo.

Trasa: Maribor - Graz - Erzberg - Gaberl Pass - Deutschlandsberg - Radlje - Maribor.

Nekje 450 km.

Goreči patrioti me bodo gotovo hoteli sežgati na grmadi za to izjavo, vendar tako lepih krajev kot so na avstrijskem Štajerskem in Koroški pa že lep čas nisem videl.

Da ne omenim fantastičnih rid na Gaberl cesti... Kačje Ride se lahko od sramu skrijejo v teman kotiček in se tam bridko jočejo v primerjavi s tisto cesto, kvaliteto asfalta, ovinki, fantastično čudovito okolico, naravo, redkost prometa, raznolikostjo,... :wub: Da ne omenim še to, da je v bližini nekdanji A1 Ring...

-----------------------------------

SLIKE:

Zelo pogost pojav na tej turi: GPS nas je zapeljal (v vseh pomenih besede) na napačno pot. Študiramo kje smo in kako sploh dalje. Ponavadi se je končalo tako, da smo se obrnili in peljali nazaj.

-

Včasih smo imeli celo publiko.

-

Bili so tudi postranski benefiti tem izrednim postankom, kot recimo čudovita okolica.

-

Postanek nad krajem Erzberg je nudil krasen razgled.

-

Naša mašinerija postrojena kot vojaki.

-

Parking skupin, ki so prišle tekmovati.

-

Glavna atrakcija tega cirkusa.

-

Nažalost dokaj pogost pojav.

-

Tisti, ki so parkirali motorje na kraju samem so plačali za to.

-

Gaberl Pass ceste pa nismo slikali, ker smo bili preveč zaposleni z vožnjo :yea2:. Se bomo definitivno še kaj vrnili.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

tudi konec je bil v podobnem stilu: ko smo šli na poti nazaj malo pred Karlobagom na kao "najboljše kalamare na Jadranu", ki so bili ne zmerna ampak pretežna žalost - samozavestni gazda (ki jih je ocenil na 75 živali) je bil neznansko začuden kako da nismo dol padali od hvaljenja, bi moral it enkrat na lignje npr k Jurmanu (oz skoraj kamorkoli drugam), da bi izvedel kakšni so dobri lignji trance_32_shutup.gif tu sem moral zapustit prijatelje, da so v miru prežvečili koslio, jst pa sem pohitel proti domu - mudilo se mi je na najžur 2010

Za nazaj(pred "nepozabnimi kalamari"whistle.gif ), se mi je pripetila"manjša nevšečnost", zaradi katere sva se jaz in moj motorček(za razliko od ostale moto druščine),proti domu odpeljala s kombijem. Ob tej priložnosti bi se še tukaj rad zahvalil nekomu, ki ima(baje) neizmerno rad Nutellolaugh.gif in gsx750f za veliko pomoč!Svaka vam čast dečki. Ter Suzukijutrance_40_thumbup.gif in frendu Darkotu za "moralno podporo"trance_06_beer2.gifbiggrin.gif .

Kljub neljubemu dogodku je bil dober filing da v nesreči nisi sam.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

danes po službi je bilo časa glih še za furco do Postojne, ampak na vrhu rid je že čakal črn oblak in prve kaplje, pa sem obrnil; prav fletno, ker so bile ceste skor čisto prazne, pa še malo sem se zaklepetal na parkirišču :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Logatec, postojna, kjer je malo porosilo drgč pa grd oblak, ma samo nad postojno, so kr vsi bežali... s poggy-em se nisma dala... sva krenila na ajdovščino, col in preko godoviča nazaj v logatec... fleten mini krogec za lepo, skor prevroče popoldne :trance_27_notworthy:

po pa itak razgibavanje smejalnih mišic v janu :P

  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@trebor: Kakšna je bila gužva na cesti? Med vikendi je obup na magistralki. Ko smo se vračali za 1. maja, je bila na pol prazna. Brez oblačka ... bil je res užitek. Rad bi še pred počitnicami ponovil vajo in zapeljal do Paklenice ter nazaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naslednji teden se cel teden smucam po tisti cesti;) Poročam :D

... me veseli, da si spet v formi ... hrbet pa to ... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@trebor: Kakšna je bila gužva na cesti? Med vikendi je obup na magistralki. Ko smo se vračali za 1. maja, je bila na pol prazna. Brez oblačka ... bil je res užitek. Rad bi še pred počitnicami ponovil vajo in zapeljal do Paklenice ter nazaj.

@Whiskey, gneče ni bilo pretirane. Še največ je bilo avtodomov, ti pa niso prevelika ovira za prehitevanje, ker se upokojenci v njih vozijo počasi :D. Od Crikvenice do Senja se je promet redčil, po Senju ga je bilo pa res malo. Tudi, ko sem se lani vozil med dopusti po magistrali, ni bilo gneče, ker sem izbral za vožnjo dneve med tednom, saj se turisti večinoma menjajo v sobotah, takrat je pa bolje, da si kje drugje in ne na magistrali :naughty:.

LP Robert

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Grem uzadno na eno fletno voznjo, se ustavim pri sotocju. Milina.

Pivo? -ne.

Kafe? -pa kozarec vode.

Gre dec v svojo gajbco, nardi kafe, prinese k mizi, pa zraven prazen kozarc na mizo.

-e?

Lahko izbiras! -med Tolminko in Soco! :D

27857_1494477366979_1385422570_31340686_6629818_n.jpg

Ko reces klapi da si bil na Golici in na route 69(uradna oznaka ceste), pa ti nuben ne verjame:

27857_1494477646986_1385422570_31340692_5109491_n.jpg

27857_1494477766989_1385422570_31340695_8184000_n.jpg

Baje da obrnejo tud 3x tolk brez potežkoč.

27857_1494477206975_1385422570_31340683_1974643_n.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pozdravljeni,

včeraj sem se odpravil na zahod države in prilezel do zadnjega tunela na Mangartski cesti. Cesta je uradno zaprta, na njej pa nekaj cestarjev čisti cesto. Kdaj bo odprta ne ve nihče.

lp tac

post-20664-127627826095_thumb.jpg

post-20664-127627831146_thumb.jpg

post-20664-127627835623_thumb.jpg

post-20664-127627836728_thumb.jpg

post-20664-127627840291_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ponedeljkov izlet. Namen smo imeli it pogledat Željavo v bosni, baje največjo investicijo Titota, največjo podzemno letališko bazo. Štartali ob 6.00 iz Kopra, čez Učko mimo Rijeke do Senja, tam pa zavili v notranjost proti Plitvičkom jezerom in do Željave. Tam pa je sledilo neprijetno presenečenje. Potrobi nam policijski avto in ustavi in pove žalostno novico, da je prepovedan prehod. Gre za medobmejno cono in zato poostren nadzor. Čeprav sta bla kolega že dol brez problemov, res pa, da jih ni nihče vidu/ustavu :whistle: . Niso popustili, in morali smo se obrnit. Škoda. Nadaljevali smo čez mejo v Bosno, mimo Bihača ob reki Una do malih bifejev nad reko (Bosanska Otoka - Malček naprej od Bosanske Krupe) Tam pojedli slastno pljeskavico v lepinji (naše lepinje si ne zaslužijo tega imena), se okrepčali ter počasi nazaj. Ponovno smo se ustavli pri Željavi, tokrat jih ni bilo ob cesti, nadaljevali smo do vasi Željava, mimo zapuščene zunanje baze (kasarn) kjer je tudi kako letalo, prestrelljeno, ter nadaljevali proti podzemni bazi, vendar se premislili pri tabli za omejeno gibanje. Malce nerodno bi bilo, če bi nas naprej dobili drugič v istem dnevu :rolleyes:. Je pa ozemlje vse naokoli še vedno minirano, da ne bi komu prišlo na misel it scat na travnik al kej podobnega :grrr. Obrnili smo se, in uživali cesto do doma. Če se prav spomnim, uživaških 645kmjev.

Shema podzemnega bunkerja. To je res ogromno, nimam slike tega pokončnega hriba, ampak na daleč je videti res izjemno. (ves zgornji del, od rdečih črtic dalje, je vkopano v hrib, od zunaj se vidi le 5 pristajalnih stez) >>>GoogleMaps<<<

fcd66055.png

Željava je bila tud meni zanimiva :D

Za boljše razumevanje še nekaj fotk od Željave :)

post-17572-127640952615_thumb.jpg post-17572-127640956192_thumb.jpg

post-17572-127640967886_thumb.jpg post-17572-127640971629_thumb.jpg

post-17572-127640964361_thumb.jpg post-17572-127640974939_thumb.jpg

post-17572-127640978309_thumb.jpg post-17572-127640982491_thumb.jpg

post-17572-127640985224_thumb.jpg

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Noro, zanime me samo če so bombardirali Američani ali ne?

Kot je meni znano ga je JNA sama minirala -_-

2010 06 09 - Vipavska dolina - Košnja :)

post-17572-127641750876_thumb.jpg

2010 06 09 - Grad Socerb :)

post-17572-127641752706_thumb.jpg

2010 06 10 - Kostanjevica na Krasu :)

post-17572-127641755794_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maa res lepe fotke fantje, komaj čakam da naredim izpit in kupim motor, potem pa tkole mal po sloveniji. Zaenkrat so še sanje, samo jih bom usesničil :)

Upam da nisem preveč šel v offtopic :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sva s prijateljem prevozila tole turo.

No mogoče načrt poti ni čisto natančen, ker si res nisem zapomnila vseh krajev kjer sva se vozila.

Mi je pa na poti bil najbolj všeč prehod ček Sölkpass in pa to, da sem se del poti vozila po krajih, ki mi niso poznani.

post-20260-127643601712_thumb.jpg

post-20260-127643614306_thumb.jpg

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tale fura pa je padla prejšnjo soboto.

Do Pontabe po že ustaljeni poti, od Pontabe pa vzpon do Passo del Cason do Paluzza in do izvira reke Piave. Cestica do izvira reke je res ozka in nekaterih predelih me je bilo na čase kar malo strah če bom zvozila tiste strme in ostre ovinke. Vzpon je bil vsekakor poplačan s prelepim pogledam na okoliške gore in na prelepo pokrajino.

Sledil je spust do Sappade in vožnja po začrtani poti.

post-20260-127643807327_thumb.jpg

post-20260-127643809675_thumb.jpg

post-20260-127643811895_thumb.jpg

post-20260-127643814105_thumb.jpg

post-20260-127643815909_thumb.jpg

post-20260-127643818103_thumb.jpg

post-20260-127643819639_thumb.jpg

post-20260-12764382167_thumb.jpg

post-20260-127643823172_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!