Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 urami, gsxf750 pravi:

vsi, do pred Lukoil in Spar stacionarno postavljeni, so motoristom delali le portrete ;-)

se mi je zdel :D

Objavljeno
pred 7 urami, Snecer pravi:

Sicer se omejitev držim celo pot.

heheha, razen ko ti uide mal čez ane, ane :P

Objavljeno
pred 5 urami, Snecer pravi:

Na MSju opozarjajo, da je baje Jadranka v dežju smrtno nevarna, praktično nevozna.

to lih ne, ampak za nevajene, ali pa tiste, ki jo ne poznajo znajo biti tiste bele pene, ko se sol pomeša s prvimi kapljicami hudičevo zanimive, žajfnca je le žajfnca :D

Še huj je pa Istra.

Je pa res, da če greš 60 km/h povsod, greš komot tudi v dežju.

Prav tako ni optimalen oprijem zjutraj in zvečer ko vlaga pade.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Zjutraj je bilo malce kišovito, ampak po 11.oo uri se je pokazal sonček in vreme je fenomenalno. Zdaj greva še malo na sprehod po Lungomare, sma se odločla, da se jutri vračama. Bi še ostala, ampak imamo obveznosti čez vikend. Dovolj je blo ...

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
pred 22 minutami, SMX17 pravi:

"SS raketo"

No, vsekakor izjemno zmogljiva zadeva s 140 konjiči.

https://www.lika-online.com/smrtno-stradao-motociklist-3/

Prometna nesreća dogodila se kada je 40-godišnji državljanin Slovenije, upravljajući motociklom, slovenske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, ulaskom u lijevi zavoj, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao na lijevi bok, te udario u zaštitnu metalnu ogradu gdje se  i zaustavio.

Popravljeno . Popravil Snecer
Objavljeno

Sej ce na Jadranki uzges mors met  res sreco, da ni hujsega.

Objavljeno
pred 13 urami, Pervy pravi:

Sem se ravno vrnil iz pogreba kolega, ki je umrl v tej nesreči. 

Samo za opomin vsem "jadranska racerjem" - kolega je imel xxxxxx tisoč km na motorju in znanja ter izkušenj več kot 99% vseh na tem forumu, pa ga to ni rešilo. Ne vemo kaj je bil vzrok padca, se pa kolegica, ki je to relacijo peljala en dan kasneje spomni dveh ovinkov politih z oljem.

Tako da ni važno kak car si, ne veš kaj te čaka v naslednjem ovinku.

eden je posut še od lani (Rudelići), drugi pa je na novo, močno na belo posuto in blizu Karlobaga.

Ta bo od petka, prepeljano v soboto in nedeljo. V smeri Paklenice je prav sitno, takoj za zaprtim, nepreglednim  ovinkom okoli skal, zagledaš, ko si že tam tako, da velja povečana pazljivost.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 4 urami, gsxf750 pravi:

eden je posut še od lani (Rudelići), drugi pa je na novo, močno na belo posuto in blizu Karlobaga.

Ta bo od petka, prepeljano v soboto in nedeljo. V smeri Paklenice je prav sitno, takoj za zaprtim, nepreglednim  ovinkom okoli skal, zagledaš, ko si že tam tako, da velja povečana pazljivost.

pri Karlobagu je posut Trumphov karambol. Smo šli mimo, ko je še motor bil na tleh. Sicer sem pa že večkrat opozoril, prvih nekaj 5,6 ali več ovinkov iz Karlobaga proti Starigradu je hudo drsečih, ni nekega pravega oprijema.

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

pri Karlobagu je posut Trumphov karambol. Smo šli mimo, ko je še motor bil na tleh. Sicer sem pa že večkrat opozoril, prvih nekaj 5,6 ali več ovinkov iz Karlobaga proti Starigradu je hudo drsečih, ni nekega pravega oprijema.

nariši v googlemaps, da bomo še ostali vedeli.

V naprej hvala.

Objavljeno
pred 17 urami, Snecer pravi:

No, vsekakor izjemno zmogljiva zadeva s 140 konjiči.

https://www.lika-online.com/smrtno-stradao-motociklist-3/

Prometna nesreća dogodila se kada je 40-godišnji državljanin Slovenije, upravljajući motociklom, slovenske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, ulaskom u lijevi zavoj, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao na lijevi bok, te udario u zaštitnu metalnu ogradu gdje se  i zaustavio.

po domače zdrs. Če je slučajno naletel na olje ali svinjarijo nimajo konji nobene veze, sicer pa sem šel mimo in tisti ovinek res ni nevaren, jih velik prej in potem, ki so mnogo bolj nevarni.

Sicer pa ti si varen, tvoji 68 konjičev ni nikoli nevarnih :D

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 8 minutami, gsxf750 pravi:

nariši v googlemaps, da bomo še ostali vedeli.

V naprej hvala.

Brezveze risat. 

Iz Karlobaga pri znaku za konec naselja, prvi 90 stopinjski ovinek je vedno poln peska, potem je nekaj ravnic in hitrejših zavojev, nato se začnejo močnejši zavoji, črn in gladek asvalt ki rahlo drsi. Jaz ponavadi to čutim. Moped ni 100% zaliman ampak mal slajda, pri močnem zaviranju na vstopu in pri izstopih iz ovinka. Nobene panike, če greš z rezervo. In tako je vse do "Kmetovega" ovinka, potem se textura asfalta izboljša. Velikokrat je kriv tudi fin prah, sol, ki pade zvečer skupaj z roso in vse to se nabira na gladkem asfaltu in tvori emulzijo.

Potem so pa še situacije, bi se reklo:

Jožexj6 je legel, ker je vozil točno po vodi, ki jo izpusti avtobust iz klime, Kmet je legu, ker je slajdal s kramparcmi, včasih pride kak masten madež od kakega avta, , ki je trčil pa niso posuli, kak kamen s pobočja ...

kakorkoli, vsaki spremembi barve asfalta je priporočljivo izogibanje.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 13 minutami, DAMI34 pravi:

po domače zdrs. Če je slučajno naletel na olje ali svinjarijo nimajo konji nobene veze, sicer pa sem šel mimo in tisti ovinek res ni nevaren, jih velik prej in potem, ki so mnogo bolj nevarni.

Sicer pa ti si varen, tvoji 68 konjičev ni nikoli nevarnih :D

Ravno jaz nimam vseh teh fancy pomagal proti zdrsu.

Tu nekje se je moralo dogajati

https://goo.gl/maps/oCujZ2bgjqs

pred 9 minutami, DAMI34 pravi:

Brezveze risat. 

Iz Karlobaga pri znaku za konec naselja, prvi 90 stopinjski ovinek je vedno poln peska, potem je nekaj ravnic in hitrejših zavojev, nato se začnejo močnejši zavoji, črn in gladek asvalt ki rahlo drsi. Jaz ponavadi to čutim. Moped ni 100% zaliman ampak mal slajda, pri močnem zaviranju na vstopu in pri izstopih iz ovinka. Nobene panike, če greš z rezervo. In tako je vse do "Kmetovega" ovinka, potem se textura asfalta izboljša. Velikokrat je kriv tudi fin prah, sol, ki pade zvečer skupaj z roso in vse to se nabira na gladkem asfaltu in tvori emulzijo.

Potem so pa še situacije, bi se reklo:

Jožexj6 je legel, ker je vozil točno po vodi, ki jo izpusti avtobust iz klime, Kmet je legu, ker je slajdal s kramparcmi, včasih pride kak masten madež od kakega avta, , ki je trčil pa niso posuli, kak kamen s pobočja ...

kakorkoli, vsaki spremembi barve asfalta je priporočljivo izogibanje.

To pa močno dvomim, da je bil razlog, to je bil lahko samo dodatek k izrazito neprilagojeni brzini in vožnji že na meji zdrsa?

Objavljeno
Pravkar, Snecer pravi:

To pa močno dvomim, da je bil razlog, to je bil lahko samo dodatek k izrazito neprilagojeni brzini in vožnji že na meji zdrsa?

Ti si tok dober ,da bi se lohk brez koles vozu .:)

Objavljeno
pred 6 minutami, Snecer pravi:

dogajalo se je vsaj kar vem en ovinek naprej, nič posebnega kar dolg ovinek, zato mi ni bilo jasno ali je bil zdrs, napaka šoferja..kakorkol RIP

Da, kar se tiče 2 dela, v bistvu je legel ker je peljal po vodi. V nasprotnem ne bi legel, pa četudi je bil na meji zdrsa. Mislim, da ima še Sohen slike vode, ki je v roku 10 minut izhlapela.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Ja borutt, kar smej se vsevednez! Kar je dami34napisal je res. Joze je naletel na neko vodo, ker smo tam stali in je zginla. 

Sredi pasu! 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 18 urami, DinDiin pravi:

Ja borutt, kar smej se vsevednez! Kar je dami34napisal je res. Joze je naletel na neko vodo, ker smo tam stali in je zginla. 

Sredi pasu! 

Dajte vi koga drugega farbati. Voznikova napaka je bila. 

Objavljeno

Ker ni peljal mimo? 

Tipicen policist, sorry. 

Objavljeno
pred 8 urami, DAMI34 pravi:

dogajalo se je vsaj kar vem en ovinek naprej, nič posebnega kar dolg ovinek, zato mi ni bilo jasno ali je bil zdrs, napaka šoferja..kakorkol RIP

Da, kar se tiče 2 dela, v bistvu je legel ker je peljal po vodi. V nasprotnem ne bi legel, pa četudi je bil na meji zdrsa. Mislim, da ima še Sohen slike vode, ki je v roku 10 minut izhlapela.

Prou maš,da mam.Evo jih..     

DSCN4022.JPG

DSCN4023.JPG

DSCN4024.JPG

DSCN4025.JPG

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!