Skoči na vsebino

HJC čelade

Zoolo

Priporočene objave

v kratkem bom povisal MRA vario, kar sem mislil ze lansko leto, mislim da bo stem resen tudi problem hrupa :P

zatemnjen vizir se kar uredu obnese v malo slabsem vremene (sem mislil da bo slabse, saj imam na drugi celadi malo manj temen vizir), kako je ponoci, bomo se poizkusili...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ponoči se nekako da vozit tudi z zatemnjenim vizirjem, če poznaš cesto u nulo...drugače je pa bolj kot ne muka ker zlahka spregledaš kakšen kamen in ostalo sran** na cesti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si ze poizkusil brez bradnega dela...

Poizkusil danes brez bradnega dela!! LJ-Loka-Idrija- Postojna-Rakitna-LJ. Stari totalno kontra zadeva ... (pr shubertki se ni dalo sneti bradnega dela) Piha kt pr norcih ... pr 180 mi kar špegle dviga nekam gor he he. Sam sem pa pogrešal bradni del ... brije ku svinja če si brez. Verjetno podkapa reši težavo sam mi stalno leze iz kombinezona pol pa klofa k matr! Še eno uro mi je piskal po ušesih k bi s kakega koncerta pršu. Pa upam de bo vse O.K. ker je blo kar preveč hrupno pa četud marsikaj prenesem.

Probal zalepit stike podloge čelade pa ne pomaga nič čeprav ko z roko pokrivam je naravnost super efekt ... okrog vratu zadeva preprosto ne dihta in bom dal narest usnjen obroč pa de vidmo poly!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Poizkusil danes brez bradnega dela!! LJ-Loka-Idrija- Postojna-Rakitna-LJ. Stari totalno kontra zadeva ... (pr shubertki se ni dalo sneti bradnega dela) Piha kt pr norcih ... pr 180 mi kar špegle dviga nekam gor he he. Sam sem pa pogrešal bradni del ... brije ku svinja če si brez. Verjetno podkapa reši težavo sam mi stalno leze iz kombinezona pol pa klofa k matr! Še eno uro mi je piskal po ušesih k bi s kakega koncerta pršu. Pa upam de bo vse O.K. ker je blo kar preveč hrupno pa četud marsikaj prenesem.

Probal zalepit stike podloge čelade pa ne pomaga nič čeprav ko z roko pokrivam je naravnost super efekt ... okrog vratu zadeva preprosto ne dihta in bom dal narest usnjen obroč pa de vidmo poly!

popolnoma isto zgodbo sem preživel z Scorpion EXO-1000, sam raj nisem na zvon obešal.....Torej ,ker se prav odločam za nakup

http://www.louis.de/_306055cb86f677a024315bad899e5b9300/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=216990 ali pa HJC R-Pha 10 Plus, bi ti priporočal ? Prvo ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

popolnoma isto zgodbo sem preživel z Scorpion EXO-1000, sam raj nisem na zvon obešal.....Torej ,ker se prav odločam za nakup

http://www.louis.de/_306055cb86f677a024315bad899e5b9300/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=216990 ali pa HJC R-Pha 10 Plus, bi ti priporočal ? Prvo ?

vzemi HJC R-Pha 10 !!! ..je ena najbolših,najbol prodajanih in iskanih čelad !!!..ni čez HJC =)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A se da pri teli Rpha 10 zamenjat tud tista "soncna ocala" za normalno sipco? Pa met vizir zatemnjen....?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A se da pri teli Rpha 10 zamenjat tud tista "soncna ocala" za normalno sipco? Pa met vizir zatemnjen....?

Najbolje da pokličeš v BS-a pa vprašaš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vzemi HJC R-Pha 10 !!! ..je ena najbolših,najbol prodajanih in iskanih čelad !!!..ni čez HJC =)

Rpha10 nima očal, ampak ima že v kompletu 2 šipce, temno in navadno,+pinlock

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vem jaz to :)

se opravičujem, sem citiral napačnega...ups

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sem bil nestrpen in mi ni bilo za čakat na hjc sem danes nabavil tole http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=216990. Kako se obnese je pa popolnoma opisal že Robertjur, le da je on opisoval problem za hjc.
Skratka Nemško sranje od čelade.Brez testa ne kupim nikoli več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sem bil nestrpen in mi ni bilo za čakat na hjc sem danes nabavil tole http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=216990. Kako se obnese je pa popolnoma opisal že Robertjur, le da je on opisoval problem za hjc.

Skratka Nemško sranje od čelade.Brez testa ne kupim nikoli več.

In kako se ti obnese nova čelada (sem vido v temi Louis.de, da si nabavil oz. menjal za drugo)?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zivjo

Imam celado hjc fg-15 in bi rabu en bol temen vizir. Ve kdo za kako spletno stran kjer bi se to dalo dobit?

Hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kako se ti obnese nova čelada (sem vido v temi Louis.de, da si nabavil oz. menjal za drugo)?

30% bolj tiha , manjša školka, malo lažja, boljši sončni vizir, se pe velik man vidi iz nje .Je pa vsaj lepša :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zivjo

Imam celado hjc fg-15 in bi rabu en bol temen vizir. Ve kdo za kako spletno stran kjer bi se to dalo dobit?

Hvala

BS center

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...

Jaz imam IS17. Glede na to, da sem jo kupil na hitro po sili razmer sem zelo zadovoljen z njo.

Sicer bi lahko bila tiša, pa najbolj ji zamerim prezračevanje ki ni ravno nevem kaj.

Jo ja bi, za ta denar sigurno še enkrat kupil;) problem je bil da sem hotel Fluo, pri fluo pa ni dsti izbire.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz imam IS17. Glede na to, da sem jo kupil na hitro po sili razmer sem zelo zadovoljen z njo.

Sicer bi lahko bila tiša, pa najbolj ji zamerim prezračevanje ki ni ravno nevem kaj.

Jo ja bi, za ta denar sigurno še enkrat kupil;) problem je bil da sem hotel Fluo, pri fluo pa ni dsti izbire.

Jaz nimam pojma o motorjih trenutno, ampak ker gre počasi vse v to smer iščem kaj bom nabavil. Zapičil sem se v to in ne boš vrjel, tudi v flurescenčno barvo:) Po SHARP testih (sicer nevem koliko so merodajni) ima 5*, pa tudi ne predstavljam si, kako bi vozil motor brez sončnih očal? Verjetno je ta edina kombinacija v tem cenovnem razredu. Ko govorimo o glasnosti, pri kakšni hitrosti postane glasna? 100, 150, 200?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sem tudi sam, naknadno videl SHARP teste ki začuda zgledajo pri tej čeladi zelo dobri. Začuda pravim zato ker tudi dražje HJCke ne dosegajo takih rezultatov na tem testu. Malo z rezervo jemljem,...čeprav boljše da je dobro kot slabo ocenjena.

jaz sem imel Speed SpeedR črno čelado, jo prodal, potem sem pa moral neki na hitro kupit. Pripravljen sem bil dat do 400€, samo, saj kot vidiš če se omejimo na fluo ni dosti izbire. Nolanka N86 je (edina) neposredna alternativa samo mi ni na glavo pasala.

Glede glasnosti je pa tako, da odvisno kako občutljiv si, pa od motorja do motorja se tudi razlikuje. Sem napisal da bi lahko bila tiša, vendar mi ni preglasna. pri 100km/h ni panike, 200km/h pa še nikoli nisem šel;)

Kot pravim je bolj problematično prezračevanje, ki se mi zdi bolj služi vizuelnemu učinku. če primirjam z RPHA modelom je res bogo narejeno. Ampak ni panike tudi tuki. Če se hočeš malo ohladit samo odpreš vizir pa pol cm da malo spiha.

jaz jo (s windstoper podkapo) uporabljam od 0 stopinc celzija  do teh poletnih 35 pa se da preživet :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sem tudi sam, naknadno videl SHARP teste ki začuda zgledajo pri tej čeladi zelo dobri. Začuda pravim zato ker tudi dražje HJCke ne dosegajo takih rezultatov na tem testu. Malo z rezervo jemljem,...čeprav boljše da je dobro kot slabo ocenjena.

jaz sem imel Speed SpeedR črno čelado, jo prodal, potem sem pa moral neki na hitro kupit. Pripravljen sem bil dat do 400€, samo, saj kot vidiš če se omejimo na fluo ni dosti izbire. Nolanka N86 je (edina) neposredna alternativa samo mi ni na glavo pasala.

Glede glasnosti je pa tako, da odvisno kako občutljiv si, pa od motorja do motorja se tudi razlikuje. Sem napisal da bi lahko bila tiša, vendar mi ni preglasna. pri 100km/h ni panike, 200km/h pa še nikoli nisem šel;)

Kot pravim je bolj problematično prezračevanje, ki se mi zdi bolj služi vizuelnemu učinku. če primirjam z RPHA modelom je res bogo narejeno. Ampak ni panike tudi tuki. Če se hočeš malo ohladit samo odpreš vizir pa pol cm da malo spiha.

jaz jo (s windstoper podkapo) uporabljam od 0 stopinc celzija  do teh poletnih 35 pa se da preživet :OK:

Tudi jaz si lastim omenjeno čelado, zaenkrat z njo zelo zadovoljen. Morda je, kot je omenil predhodnik, nekoliko bolj glasna, pa še to le v primeru bočnega vetra ki se ujame v vizir. V nedeljo sem jo izdatno preizkusil, od Reke do Ljubljane je svinjsko deževalo, rošenja nobenega, čelada tesni odlično.

Za ta denar ni slab nakup.

l.p.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

mam rpha 10+ .. zadovoljen ful.. sam moti me ker se mi je neki zjebal tam  navrhu k sta zračnika... nikol nism  grdo delu z njo, pa se je neki odlimal kokr sm gledu...  se je že komu tako naredl? naj  odtrgam dol celo plastiko in nanovo zasilikoneram al bolje pustit tako?

post-23389-0-85788000-1437919773_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz imam enak tip čelade in enak problem.

Pokrovček je prilepljen z nekakšnim dvostranskim lepilnim trakom. Zaenkrat sem pustil kot je, ker če plastike ne vlečem ven, še vedno za silo stoji na mestu...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest teh težav nimam..a ste pucal čelado s kakim čistilom? Unim za okna pucat? Vedno samo vodo..

Sicer pa pojdi kjer si jo kupil. Ti bojo najbrž znal pomagat. Vsaj z nasvetom?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!