cedevita Objavljeno April 25, 2013 Opozori Objavljeno April 25, 2013 Danes na dvopasovni cesti se želim vključiti na levi pas, nakazem s smernikom vidim da je prostor in se vključim. Idiot za mano začne na polno trobit in se vozi dobesedno na gumi. Obrnem se nazaj kao WTF ti ni jasno in se peljem naprej. Ko se ustavimo v koloni bedak zapelje čisto ob mojem boku, tako da se je podrgnil ob moj komolec in vpije iz avta "A TE POVOZIM A TE POVOZIM". Začnema se neki prerekat ga pošljem v tri pm in potem je pacient še hotel stopiti iz avta. Na srečo se mu nisem zabil v vrata. Nikoli ne obračunavam fizično, ampak če bi me zablokiral in stopil iz avta, res ne vem kako bi se izšlo. Niti ne razumem kako si sploh upajo kao glej me pridem iz avta, glede na to da sem v full body armorju pa tam blizu 100 kil Delim dokler je še sveže IQ pri naših gležnih, brez strahu bobk56.
cedevita Objavljeno April 25, 2013 Opozori Objavljeno April 25, 2013 Od doma mimo Ljubljane, čez prazne ride (10:00) pa pol na Črn kal pa na Buzet. V Buzetu imajo Hrvatje seminar iz asfaltiranja, pa sem se mal zgubljal po "zaobilaznicah" ki so me pripeljale na dvorišče ene firme. Mimo Motovuna, potem pa na jug proti Pazinu in v isti smeri do Pule. Ene dve fotki, pol pa proti Plominu (sem stal na rajfnuku tam ene leta 1987, ko je še imel enih 100 metrov manj kot 345m). Pa skozi Rijeko...pa po enih vukojebinah po povsem (meni) neznani cesti do Rupe. Ob 17:00 ride kar polne, ampak nobenga ne poznam, pa sem peljal naprej. Vse skupaj mal čez 500 km. Vrat boli, rit pa ne. Aja..pri vstopu v Hr. na meji enih 70-100 Italijanov. A imajo tudi 27. april?. Nimajo, so pa pred močnimi leti nekaj zmagali 25. 4. ....Vinceremo.
cedevita Objavljeno April 25, 2013 Opozori Objavljeno April 25, 2013 No pa smo šli še mal v mrzle kraje pogledat kok se je kej snegca stopil v slabih dveh mescih. Ob 11 štartam z Agipa v Vodicah kar direkt na avtocesto, ker sm zamujal že eno uro. Najprej sm se odpravil v Planico, kjer že pridno nadaljujejo z gradnjo malih skakalnic DSC03847.JPG , takrat se na žalost ni dalo priti bližje tkole je pa zgledalo danesDSC03867.JPG, od stojišč je ostalo bolj malo DSC03866.JPG potem smo pregledali še drugo FIS prizorišče marecDSC03853.JPG in danesDSC03870.JPG, se še da mal smučat potem sem pa krenil proti primorski čez Vršič najbolj kritični odseki so postali še bolj kritični, skor kot rodeo je že postal tal naš ''veličastni'' prelaz (gorenjska stran) je pa res da je primorska stran bistveno bistveno boljša, tut že pesek so se spravil pucat, na prelazu kot tudi v dolini (malenkost je še ostala) pičim naprej proti Bovcu in Kobaridu, začuda vedno bolj vroče, se v Kobaridu hitr ustavim, slečem podlogo in pičim naprej proti LJ čez Kladje v Gorenjo vas, naprej skoz Lučine v Horjul in potem končno ob 15.30 doma,hitr doma pojem neko malenkost, se preoblečem in ob 16 že nazaj proti Vrhniki, tokrat na 4 kolesih z najetim šoferjem, mal preveč utrujen da bi se vozu še tja pa nazaj, pa še bencina je zmankal po poti srečal presenetljivo veliko motoristov, skor roka odpadla, nekateri še vedno neznajo odzdravt, vrjetno zato ker so bli večinoma makaronarji Zaključek: sneg se počasi topi, omejitev čez Vršič je padla na 30, razen če hočeš da te vrže dol z motorja, Italjani so začel kopirat Britance in se vozijo po levi namesto po desni, res ne vem kdo jih uči vozt Italijani jih učijo vozit.
FLY Objavljeno April 25, 2013 Opozori Objavljeno April 25, 2013 Aja..pri vstopu v Hr. na meji enih 70-100 Italijanov. A imajo tudi 27. april?. Danes je bil v IT državni praznik in mnogi so si vzeli jutri dopust ,tako da bojo fraj štiri dni. Ker je tudi njihova prometna kultura zelo visoka,je še sreča da se držijo v glavnem po gostilnah in restavracijah. cedevita in BelaStrela 2
Popularna objava SLVR Objavljeno April 25, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno April 25, 2013 Popoldanska furca, ko si rečeš ajde, gremo na VIKIburger, hitro sprevrže v eno orng turo, je treba na drug konec slovenije tudi pridet, tko da sem počakal SLVR.ja v kočevju na molu, smo napojil konjenico rekli dve besede in že smo bli na cesti...sprednja nova guma je narekovala lagano sportski tempo, temperature so bile prave, da možgani niso dosegli vrenja.... Sledilo je cijazenje do Ribnice, potem pa po lepi notranjski pokrajini do Cerknice, kjer zadnji trenutek opazim Helenco, kako sedi zunaj kitajske, pa verjetno čaka, da bo konc šihta, sem vidu, da je parkiranega SV.ja že kar trgalo , zadnji trenutek odzdravim, sam pomojem ni registrirala Mimo Postojne kr gas mimo OMW.ja, mausovega Kwaka ni bilo na spregledu, tako sem takoj vedel, da ne bo nič z kawo ... 5min kasneje, že v Črnem Kalu, ne sej dejansko je blo mal več , vidim, se nekaj zlatega sveti, ena bejba zraven se pa sam smeje, sem takoj vedu koliko je ura! Seveda, Cika se ni mogla upret mojemu Z.ju....je prov čakala, da sem pršu na Burger, sicer je mela neke izgovore na neko homologacijo, sam jaz sem takoj vedel, koliko je ura Uglavnem sem razširil poznanstva :grim ob taki družbi itak cajt mini kot bi mignil...med hudimi debatami, kako kdo zalaga in kakšne racing gume so najboljše za "nas" dirkače smo dočakali še Cofkota in njegovo lepšo polovico (Cofko brez zamere! ) Ćizburgerji so padali za stavo :grim , ker pa kljub čakanju Mausove kave čist obupal sem si mogu kar sam plačat kavo ...ne ne, je dejansko SLVR razdeviču črni kal, zato je on plačal kosilo , svaka čast, se oddolžim ob priliki . Itak ob pravi družbi vse hitro mini, sonce je pojenjalo, mi pa še pol Slovenije pred sabo, da pridemo domov....v obratni smeri do Postojne, kjer je Cika že kofetkala v drugi družbi, očitno mi nismo bla prava družba , ampak važno je, da ji moj Z še vedno ne da miru... :grrr..vem, da če bi kdaj lahko prodala zlatkota, bi hitr kupla istega Postanek na Ridah, kjer trepetamo v gledanju mladih Italjanskih juncev kako v kavbojkah in skaterskih copatih zalagajo ovinke...nismo bli pri volji, da smo v družbi kamikaz , podn od podna, na koncu za posladek, pa kreten v 147, dol po ravnini s telefonom v roki v prehitevanju dveh avtomobilov....na spodnjem ovinku je bil še kar na nasprotnem pasu....ma da ga dobim, ga zdrobim V Cerknici pri debelem baru uleti Ata Osa ...kaj drugega kot nova poznanstva spet , zdilava eno hudo robo in hitro bežimo proti Kočevju.... Zaključimo v zadnjih Kočevskih sončnih žarkih na Kočevskem jezeru Družba fino je blo, upam, da ste vsi varno prispeli nazaj domov , ob priliki ponovimo Nabralo se je 250km, s povprečno porabo čist malo več kot vžigalnik...5,8l , toti moj Z cel EKO stroj Tko da ja, ju3 me vrjetno ne bo na cesti, moram zdej spet ene dva dni glancat motor HyperJack je že večino reportiral ... Cofko-cof s punco in Cikadina, super vaju je blo spoznat, ma ste res fejst! OrangePower™, pogrešali smo te! Cesta je bla super, čez auspuhe smo uparili kar nekaj bencina, povprečna potovalna hitrost pa je bila malce nad mojimi navadami, zato sem hitro izkoristil priliko turističnega vodiča pred menoj in pridno nagibal mojo Shiverco. Na rudniškem jezeru je res lepo, nisem pa vedel, da imate tudi kafič na tisti strani, razgled je vrhunski! Evo eno iz terasice: Jaz sem domov pridrajsal že v mraku, se vozim in kar na enkrat slišim rahlo pckanje po čeladi ... WTF, kako lahko dež pada, nikjer oblačka. Pripelje avto nasproti in obsveti miljaužnt mušic na vizirju! Sam še majskih hroščev se mi je manjkalo. No, od mušic se vidijo le večje, ampak pomojem je na koncu fure vsaj ena na vsak prevoženi kilometer ostala na čeladi. -_- Kombinezon bo pa zgleda kr kmalu spet v pralni stroj vržt, od danes je prišel kot s fronte. Treba bo kaj podobnega kmalu ponovit! Če ne drugega si mahamo! ursy, Kmet2, cikadina in 9 others 12
Popularna objava cedevita Objavljeno April 25, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno April 25, 2013 Živjo klapa, sem še vedno živ, ravno za vsako furco pa vas tudi ne morem obvestit, pa slikat, pisat, ... ma kdo bo vse to plaču! Alora! Ku ponavadi, je bla srjda, nu ljpo wremo. V naš moto klub se je pridružila pripravnica gdč. Urška. In mene so določili za njenega mentorja, naj bi jo bilo potrebno uvajat, pomagat, svetovat, etc, etc. Ma kej ju češ uvajat, če ma pupa GSX R 750 in otiska da te pelje scat. In nisem jmu nč prwti. Sva kresnla na soukanski pumpi, v Vipavi pa nardila prvi postank, pa tudi kej počikulala. Preko razritih Rebrnic do PO, na desno proti Pivki, Ribnici, po Vremski dolini do Timava, oz. Škocijanskih jam, kjer sva naredila eno fotko za objavo, ostale niso,, nadaljevala mimo Kozine proti Obali. Na črnokalskem 180 stopinjskem ovinku, naju je policjiska Oktavija lepo spustila naprej, lepa gesta g. policjist. Mlčk je že krullo po trjbhi, zato sva se odločila, da se greva do Tomija(Tomato) v Lucijo okrepčat. Pa še malo EPP-ja, Le v ponedeljek ima zaprto, priporočam, da zavijete na Šolsko ulico14 v prijetno kantino in doro kuhinjo. Urški je bilo na začetku malo nerodno vendar se je kmalu udomačila, ni blo druzgha. Pa še eno za cedit sline, trznlšč. Posladka nisva naročila, bi štonjru, lizali pa tudi nismo. Ma kr je ratalo že pozno, sva jo kar prek Škofji, po AC čez Italijo mahnila v naše drage klubske prostore. Ben, je bla ura deset an pau, k smo pršli domu. Ma kej vam čem pravit da je pašalo. p.s.: če vam primorščina dela težave, bom pa prevedu. Juhej! Roky994, gsxf750, RobiRoberto in 19 others 22
Zivnorc Objavljeno April 26, 2013 Opozori Objavljeno April 26, 2013 Ej Norc, a kej grmi po ta novem? ... ne , ker je moj Suzuki samo SV (Softično Vozilo) trebor in cedevita 2
OrangePower Objavljeno April 26, 2013 Opozori Objavljeno April 26, 2013 HyperJack je že večino reportiral ... Cofko-cof s punco in Cikadina, super vaju je blo spoznat, ma ste res fejst! OrangePower™, pogrešali smo te! Cesta je bla super, čez auspuhe smo uparili kar nekaj bencina, povprečna potovalna hitrost pa je bila malce nad mojimi navadami, zato sem hitro izkoristil priliko turističnega vodiča pred menoj in pridno nagibal mojo Shiverco. Na rudniškem jezeru je res lepo, nisem pa vedel, da imate tudi kafič na tisti strani, razgled je vrhunski! Evo eno iz terasice: 13040027.jpg Jaz sem domov pridrajsal že v mraku, se vozim in kar na enkrat slišim rahlo pckanje po čeladi ... WTF, kako lahko dež pada, nikjer oblačka. Pripelje avto nasproti in obsveti miljaužnt mušic na vizirju! Sam še majskih hroščev se mi je manjkalo. 1366922784842.jpg No, od mušic se vidijo le večje, ampak pomojem je na koncu fure vsaj ena na vsak prevoženi kilometer ostala na čeladi. -_- Kombinezon bo pa zgleda kr kmalu spet v pralni stroj vržt, od danes je prišel kot s fronte. Treba bo kaj podobnega kmalu ponovit! Če ne drugega si mahamo! Vidim da ste se imeli carsko. Sm zamudu en lep izlet, tolažim se pa z tem, da je šele začetek sezone in bo še prilik. Ker sem popoldan moral malo bencina vohat sem pa rotacijsko zalaufau pa gas do daske po vrtu. Sicer se nisem peljal, ropotalo in smrdelo pa je :grim SLVR in trebor 2
SEBA33 Objavljeno April 26, 2013 Opozori Objavljeno April 26, 2013 http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/931184_10200581033681286_1864049691_n.jpg Gasperr in cedevita 2
Popularna objava HyperJack Objavljeno April 28, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno April 28, 2013 Sobota 27.04.2013 šteje se jutro 27.04 ura okoli pol devete, prvi sms? "Shibby"...ti kako je vreme? Se vržem iz postelje, odgrnem zaveso, pogledam v nebo, ti pa je 50:50, oblačno:sončno...AKCIJA! Ob 9.40, se dobimo na Petrolu v Kočevju, Shibby že pridno čaka , trenutek za tem se pridruži Tad3y in kmalu se skoda...čakamo še bosstjana8, čeprav mi je rekel, da pride v Ribnico, amppak jaz sem seveda to pozabil ...se spomnem in pičimo v Rajbnco na eno sladko presenečenje...Glej ga zlomka Črna strela že maha...nam je punca rezervirala mizo, spekla the best kukije z belo čokolado in jagodno marmelado Dobimo še dva nova člana v Z-družino Glavna slaščičarka.... Obložena miza, kot za časa rimljanov :grim , sicer ne vem, zakaj je kelnarca na sliki, ampak nima veze, ona ni naša :grrr In to se zgodi, ko poješ malo preveč...če je bil pa tako dober zajtrk Debate takšne in drugačne, ura naokoli....gremo na Štifto banda :grim ?...Špela pravi da ne :grrr , da je vseeno prezahteven teren za njo :grim , se poslovimo :grim ...do naslednjega snidenja Ena skupinska, čeprav manjka par članov Pregledamo motorje, prešinfamo vse dodatke na motorjih naredimo dva kroga pro prizorišču :grim in pičimo v Kočevje k brlogu HyperJacka Pred odhodom čakamo ostalo družino... Eni so imeli takšne in drugačne obveznosti, zdej spet drugi so šli malo po svoje, ene par pa nas je ostalo skupaj... Bilo sicer kratko, a sladko :grim Uff težke debate Spy photo! Kilometrov ne bom pisal, ker jih je bilo malo...toliko da so se gume segrele! Družba kmalu ponovimo snidenje, če ne drugega v sredo ob morju skoda, Kmet2, tad3y in 20 others 23
gregorjanc Objavljeno April 28, 2013 Opozori Objavljeno April 28, 2013 Hmmm ne vem kak bi opisal današnjo vožnjo. Do Ivančne sonce in pihalo ko kur....,na Višnji gori pičim na avtocesto in se ulije ko kur..., se ustavim v Grosupljem in počakam malega Šlosarja, da še ketno podmaže _sonce. Pičiva midva proti Igu še kr normalno vreme, nakar do Rakitne lije spet ko kur... in mi parkat odnese kolo.Vsa premočena ko cucka se ustaviva pr jezeru na kofetki in počakava da se vreme stabilizira. Že dež poneha in se odpraviva proti Cerknci_cesta obupno mokra k kur...Iz Cerknice pičiva proti Kočevju in kar naenkrat soooonceeee ter suha cesta.Pred Kočevjem zavijeva za Dvor proti Žužemberku in nato preko Dobrniča do Trebnjega. Od samga veselja ker je vendarle posijalo sonce bi kmal zgubu auspuhe, škornje mam spet pošlajsane, motor zgleda kot bi vozu hard enduro, kolen spet ne čutm, grlo me ne uboga in naprej raj sploh ne pišem... Mah do petka se bom že sestavu.... p.s._kur...=kurba trebor, Zivnorc, Jetam in 2 others 5
TakeALookAround Objavljeno April 28, 2013 Opozori Objavljeno April 28, 2013 Po mokrem je res zur vozt....bi raj uzel hotel pa prevedril dokler ne posije sonce. :grim
urkoman Objavljeno April 28, 2013 Opozori Objavljeno April 28, 2013 dz' ni problem, kaj ko je lubica usrana, haha
Cufa Objavljeno April 28, 2013 Opozori Objavljeno April 28, 2013 Rakitna, cerknica, rakek...etc...Malo luknjasto je bilo. Mi je bolj všeč na mojem kozolcu kot na sport-tourerčku.
SLVR Objavljeno April 28, 2013 Opozori Objavljeno April 28, 2013 Pa bi šla s svojo krosko na tale "brezpotja!"
skalaprava Objavljeno April 28, 2013 Opozori Objavljeno April 28, 2013 (popravljeno) Midva sva imela danes enako turo: Iz Bele krajine do Ivančne, potem pa Rakitna - Cerknica - Kočevje - Dvor in nazaj. Lahko samo potrdim kar si zapisal. Zjutraj sem motor zglancal v nulo, zato da je bil nekje med Rakitno in Cerknico videti takole: aaaaaaaaa!!! Res kot bi se vozil z hardenduro! Zdej ko sem doma bolje pogledal...sam kurčev droben pesek, kot bi se po mivki vozil No, še moja boljša polovica je bila precej slabe volje, ko sva vedrila pod nekim nadstreškom...kot da bo ona morala ponovno oprati motor :grim :grim :grim. Ampak jaz sem kljub temu U.Ž.I.V.A.L - itak V Kočevju sva končno dežjake vrgla dol in kavica je povrnila nasmešek tudi mojemu kopilotu Evo to je bil moj današnji report iz vožnje. Speskan pozdrav, kolegi in kolegice P.S. Aja, pa prva guma Dunlop RoadSmart II je po samo dobrih 4000km ob straneh poradirana do višine indikatorja obrabe, zadnja pa tudi ni dosti boljša! Na oprijem res nimam večjih pripomb, ampak Sport touring guma bi morala zdržati vseeno kak kilometer več, se mi zdi. Sem resno v skušnjavi, da se vrnem nazaj na Metzeler Z8 Interact ali Pirelli Angel ST! Ampak to je že druga debata... Hmmm ne vem kak bi opisal današnjo vožnjo. Do Ivančne sonce in pihalo ko kur....,na Višnji gori pičim na avtocesto in se ulije ko kur..., se ustavim v Grosupljem in počakam malega Šlosarja, da še ketno podmaže _sonce. Pičiva midva proti Igu še kr normalno vreme, nakar do Rakitne lije spet ko kur... in mi parkat odnese kolo.Vsa premočena ko cucka se ustaviva pr jezeru na kofetki in počakava da se vreme stabilizira. Že dež poneha in se odpraviva proti Cerknci_cesta obupno mokra k kur...Iz Cerknice pičiva proti Kočevju in kar naenkrat soooonceeee ter suha cesta.Pred Kočevjem zavijeva za Dvor proti Žužemberku in nato preko Dobrniča do Trebnjega. Od samga veselja ker je vendarle posijalo sonce bi kmal zgubu auspuhe, škornje mam spet pošlajsane, motor zgleda kot bi vozu hard enduro, kolen spet ne čutm, grlo me ne uboga in naprej raj sploh ne pišem... Mah do petka se bom že sestavu.... p.s._kur...=kurba Popravljeno April 28, 2013. Popravil skalaprava Kmetica2, MARE 65, igorkr in 3 others 6
bobk56 Objavljeno April 28, 2013 Opozori Objavljeno April 28, 2013 Glede gume. Imam tudi RoadSmart 2 in pri 9000km sem jo obrabil morda do polovice. Suzuki GSR 600 in normalna / umirjena vožnja. cedevita 1
HyperJack Objavljeno April 29, 2013 Opozori Objavljeno April 29, 2013 Midva sva imela danes enako turo: Iz Bele krajine do Ivančne, potem pa Rakitna - Cerknica - Kočevje - Dvor in nazaj. Lahko samo potrdim kar si zapisal. Zjutraj sem motor zglancal v nulo, zato da je bil nekje med Rakitno in Cerknico videti takole: aaaaaaaaa!!! IMG_1481.JPG Res kot bi se vozil z hardenduro! Zdej ko sem doma bolje pogledal...sam kurčev droben pesek, kot bi se po mivki vozil No, še moja boljša polovica je bila precej slabe volje, ko sva vedrila pod nekim nadstreškom...kot da bo ona morala ponovno oprati motor :grim :grim :grim. IMG_1482.JPG Ampak jaz sem kljub temu U.Ž.I.V.A.L - itak V Kočevju sva končno dežjake vrgla dol in kavica je povrnila nasmešek tudi mojemu kopilotu Evo to je bil moj današnji report iz vožnje. Speskan pozdrav, kolegi in kolegice P.S. Aja, pa prva guma Dunlop RoadSmart II je po samo dobrih 4000km ob straneh poradirana do višine indikatorja obrabe, zadnja pa tudi ni dosti boljša! Na oprijem res nimam večjih pripomb, ampak Sport touring guma bi morala zdržati vseeno kak kilometer več, se mi zdi. Sem resno v skušnjavi, da se vrnem nazaj na Metzeler Z8 Interact ali Pirelli Angel ST! Ampak to je že druga debata... V kočevju je bilo od 09.00 zjutraj naprej samo sonce, res nevem kam vas je vleklo v dež. Sicer pa če bi mel mojo cifro, bi imel lahko že v Kočevju čist motor, sem ga glih glancal včeraj, je bilo vse prirpavljeno še za en motor! Se vidimo kaj v Beli Krajini! skalaprava 1
Popularna objava črna strela Objavljeno April 29, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno April 29, 2013 Danes je bil moj cilj ful dobr se ga najest pri babi Zjutraj sem se odpravila in naredila prvi postanek na Trojanah - kjer sem morala napolniti nahrbtnik s torticami pa še parking je bil frej, sem lahko manevrerala po dolgem in po čez :lol: spustila sem se po klancu in lučka za bencin... ja nč, tankat na Vranskem... :glare: prispela sem na cilj... Velenje Tortice so presenetljivo preživele - ampak ne za dolgo Kosilo pa me je prav tako že čakalo... tako sem se najedla... sem mogla kar malce odležat :grim potem pa nazaj proti Ljubljani... in že povabilo za kavico v Postojni... nazajgrede pa sladoled na Vrhniki Naneslo je prijetnih 300 km igorkr, BIZIXXX, Kmetica2 in 12 others 15
Cufa Objavljeno April 29, 2013 Opozori Objavljeno April 29, 2013 Šla iskat sneg..zraven našla še nekaj sonca.
Popularna objava Schultz Objavljeno April 29, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno April 29, 2013 Ker želim še malo počakti, da se po prelazih sneg stopi, sem danes odpeketal malo po južnejših turcah. Odpeketal sem ob 11.25, ker sem bil malo bolj pozen sem do Unca jo ucvrl kar po AC. Tu se nadaljeval pot skozi Cerknico in na Ribnico proti Kočevju. Na tej trasi je nastala tale fotka: Ker pa je bila že ura od kosila in želodec se je pričel pritoževati, sem se ustavil v oštariji "Tušek" - tam kjer ima medvede-, in sem si prvoščil enga lublančana s krompirčkom. Ko želodček ni več krulil, sem šel poslikat 300 kilska lenuha.... ...in ob 13.25 odpeketal dalje. V Kočevju sem itak zavil za Dvor in užival v nizanju ovinkov. Pred Starim logom dohitim enga cliota "CGP", ki ko me je zagledal je vozil več po levi kot po desni...kao ne boš me prehitu...., mah mislu sem si svoje in se ustavil ter naredu par slikc, tako da sem CGP-jevca pustil naprej, da vijuga po svoje. Od Starega Loga do Smuke so zame tabolši ovinki, tako da sem jih užival 120 na uro, in pred smuko sem spet dohitel to kiblo renojevsko, samo da tokrat sem tipa presenetil in pičil mimo njega. V Dvoru sem zavil desno in nadaljeval za Črnomelj. V Soteski sem samo naredu en fotoseššon, in že sem šel dalje. Po prehodu ful visokega prelaza "Brezovica" sem imel pogled na Belo krajno. V Črnomlju sem zavil ponovno za Kočevje in v laganem nizanju ovinkov.....jah bilo je veliko peskovnikov na cesti....sem odpeketal do Livolda. Tu sem zavil levo za Kočevsko reko, tu pa za že tako opevano Osilnico. Severna stran je še trenutno zelo peskovna, ker sem na poti do vrha prelaza dvakrat naredu "derapaž". Tik pod vrhom prelaza "Strma reber" z 993m n.v., pa cela južna stran je na novo narejeno, cesta je širša in serpentine so ta prave. Po spustu sem v Osilnici zavil za Petrino. Ob 16.10 sem prispel na petrol v Petrini, kjer sem napojil konja in si malo pretegnil kosti, ker po dobrih dveh urah in pol ježe je prav pasalo. Po 20 minutni pavzi sem ponovno osedlal konja in odpeketal proti Delnicam. Jah...cesta je tu idealna za zbijat celulit. Po Delnicah je še vedno ista pašta...vse do Lokvanskega jezera... Od tu pa se malo izboljša in se preneha "anticelulit program". Pred spustom v Rijeko sem še slikal Grobnik iz ptičje perspektive....samo je bolj švoh. Od Rijeke sem nadaljeval za Starod/Slovenija.....Po Podradu sem dohitel tri "wajdovske" enduraše.....prva dva sta imela moto guzzije s povešenimi joški (bmw gs) in zadnji je bil v-štrom. Ker so za moje okuse vozili ku 'taljani,...se pravi: po ravnini piči miško in pred ovinki so odvrgli admiralsko sidro in pod pravim kotom polagali ovink s 70 km/h (greš lohko tudi 110, samo ne okol govort) . Sem jih prehitel in s svojim tempom nadaljeval. Domov sem pripeketal ob 18.20. Na kratko: v 6 urah in 55 minutah sem vseh 412 km maksimalno užival. ursy, SLVR, RobiRoberto in 19 others 22
Popularna objava Keiko Objavljeno April 29, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno April 29, 2013 Končno spet kwaki-time Danes sicer le popoldanska furca, ma je vseeno pasalo! Od doma čez Ride do mojih na kafe, od tam končno po sončku, lepo turistično čez Senožeče do Sežane, tam desno in naprej čez Dutovlje ter Štanjel do Nove Gorice, od tam pa ob Soči čez Kanal do Mosta na Soči... nato pa ob Idrijci mimo kar nekaj delovišč in semaforjev do Idrije. Tam sem nardila krajšo pavzo, nato pa nadaljevala malo bolj živahno čez Godovič in Kalce do Logatca - kaj so pasali tisti ovinki! Iz Logatca pa nazaj domov. Kratkih in sladkih cca 280 km. Kaj je fino spet vozit aders, črna strela, markII in 22 others 25
Popularna objava gusar Objavljeno April 30, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno April 30, 2013 No tudi jaz sem se potepal po sivih cestah Črne gore.Z kolegom sva štartala v petek po jadranski do Igrane kjer sva prespala po 100 kun po glavi restavracija Borovi sam tukaj ne priporočam,da naročite hrane ,ker vam upili kolkr mu pade na pamet. Drugi dan pa mimo Dubrovnika čez tuđmana do lovčena kjer je bilo še kar nekaj snega.pot naju je vodila čez Cetinje do Podgorice.Potem pa po dolini Morače do Mojkovaca.Zares slikovita cesta ovinki tuneli klanci dobra cesta pa slaba cesta pa delo na cesti v glavnem razgibano.Iz Mojhkovca približno 2Km naprej proti Srbiji je motel katerega je lastnik Zoran ki je v bivši jugi delal v Kranju.In ker sva midva bila Krančana sva imela spanje zastonj.Hrana odlična in tudi poceni.Tu pa se je moja pot končala,ker sem imel težave z motorjem sem jo po najbližji poti mahnil domov.Vsega skupaj v 4.dneh sem prevozil 2064 km. monsterogi, DAMI34, Mavti in 11 others 14
jurkokafro Objavljeno April 30, 2013 Opozori Objavljeno April 30, 2013 Par dni nazaj: Adlešiči, Črnomelj, Stari trg - po cesti ob Kolpi do Osilnice, čez mejo, čez Čabar do Babnega Polja, Sodražica, Ribnica, Kočeve, Stari trg, Črnomelj, Adlešiči - cca. 240 km https://maps.google.com/maps/ms?msid=213423255870163827691.0004db6f8b6bdc12bf671&msa=0 Hvaški del je bil odpeljan v močnejšem nalivu, sicer lepo vreme in super cesta (če odmislim vse luknje, ki so nastale čez zimo in jih bodo še kar nekaj let krpali). Glede na to, da je bila to šele tretja vožnja letos in z naskokom najdaljša, je bilo postankov za slikanje bolj malo Prihod v Babno Polje Naslednjič obljubim, da bo slik več! igorkr, skalaprava, Keiko in 4 others 7
MARE 65 Objavljeno April 30, 2013 Opozori Objavljeno April 30, 2013 Po dveh dnevih štrihanja in zunanje ureditve pri hiši končno fura. Z našo "ta malo" sva krenila proti morju, postanek na Črnem kalu, srečala Mausa, ki je tud brzel proti morju, nato sva jo vžgala do Izole na sljadoljed (ma je bil dober, hvala Mausu za nasvet glede sljaščičarne) pa nazaj do Vikija na "kosilo", ker se je mudil, saj mi je ta mala povedala šele zjutraj, da je zmenjena s klapo popoldan preden grejo na Ramstaine, drugače sem imel plan še malo iti okoli. Vseeno luštno, čeprav je bilo nazaj grede do Postojne kar malo mraz, od Postojne proti Ljubljani pa zmerej topleje.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se