renyy Objavljeno Oktober 15, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2016 (popravljeno) Tako kot je nekdo zgoraj napisal, a grših smernikov niso mogli najt? Grde , staromodne oblike, čist oranžne barve, mislim?? Dobesedno te prisilijo, da ko kupiš motor, da boš še menjal smernike. Velikokrat še izpuhe namontirajo originalne tok grde, da jih gledat ne moreš. No pri MT-09 je izpuh ok in lepo speljan ( ne štrli pol metra nazaj, kot pri večini). Še vedno pogrešam pri vseh teh motorjih, da bi vgradili sprednje smernike (če že ne morejo imeti vgrajene v ogledalih), naj bodo nekje v oklepu, plastikah..... In za zadnje smernike se še danes večkrat spomnem, kako lepo elegantno so to speljali smernike v zadku pri suzukiju GSX-R in to pred "davnimi" 10 leti. Lp Popravljeno Oktober 15, 2016. Popravil renyy maxxa in siks 2
Hytech Objavljeno Oktober 16, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2016 Nimaš kaj, kopirajo nepotrebne stvari (Z-jevo sprednjo luč) lahko bi ostali na obstoječi luči ali pa od mt10 ampak k sreči je niso uporabili in mi je v tem primeru "Zjeva" lepša čeprav zgleda kot bi ji klavir na "glavo" padel... Pa k sreči so zmigavci velikokrat v louisu po 20e/4kom krajši mnogo lepši, nosilec tablice aka kol, pa lahko z malo ročnih spretnosti sam doma izdelaš za nekaj eurov. Potem nam še ostane za zamenjat izpuh,vetrobranska šipca, ročke, lajtnge zavorne, bolj tapiciran zic, amm a je še kej? Aja fantje, peronalizacija se temu reče al kako že
sesir Objavljeno Januar 20, 2017 Opozori Objavljeno Januar 20, 2017 Moj najljubši stunter... Stunter13 je tudi nabavil MT09 Upa,da bo dyno pokazal 200konjev
sesir Objavljeno Januar 20, 2017 Opozori Objavljeno Januar 20, 2017 https://m.facebook.com/stunter13dotcom/ Za vse,ki ne veste kdo je...
ELO Objavljeno Marec 1, 2017 Opozori Objavljeno Marec 1, 2017 mt-09 2017, zares lep izdelek... presenetil me je, kako ima dodelane detajle, ki jih spoznaš, ko razdiraš motor ob montaži novih smernikov ipd... maxxa 1
ELO Objavljeno Marec 17, 2017 Opozori Objavljeno Marec 17, 2017 nameščen akrapovič izpuh. db killer odstranjen (je to eno zoprno opravilo...). zvočna kulisa ob prestavljanju "na quickshifterju", neprecenljivo!!! pa še to, LED luči svetijo kot nore. moj vmax ob tem deluje kot da sveti na petrolejko... Big Py in IZTOK 2
Popularna objava Rubuz Objavljeno Maj 24, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 24, 2017 Danes teden imam prvi (1000km) servis, tako da sem se odločil da malo podelim izkušnje o novi MT-09 (2017). Preden začenm pisat, naj povem da nisem ekstremno izkušen motorist. S tem mislim predvsem na to, da v svoji moto karieri nisem vozil veliko različnih motociklov oz. pred Yamaho sem imel samo starega Suziki enduraša (XF650). Že od nekdaj sem si želel enega bolj strupenega nakeda. Ko sem končno nabral denar sem se odločil da izpolnim dolgoletno željo. Izbiro sem zoožal na Z900 in MT09. Kljub malo višji ceni, sem se na koncu odločil za MT09 samo zaradi tega, ker je ponujala več elektronskih pripomočkov (3 mape motorja in TCS), ki mi bodo zaradi neizkušenosti na takšnih motorjih verjetno prišli prav. V glavnem...motor je petarda. Ima še pa še navora. Če ga imaš v prvih treh brzinah in obrneš ročičo za plin, se mu čisto zmeša...ne glede na to, v katerih obratih si. Prvo kolo konstantno sili v zrak. TCS pri tem zelo pomaga (sam še nisem dovolj ziher v sebe, da bi take stunte izvajal ). Motor ima hvala bogu tri mape motorja: B, ki nudi lepo umirjeno podajanje moči, idelano za mesta, dež in malo manj izkušene; Standard, ki ponuja veliko več moči, prinaša veliko zabave, vendar je vse še v mejah kontrole. Sam imam motor 90% na tej mapi.; A mapa je pa zame zaenkrat čisto predivja. Motor ponori že pri najmanjšem premiku ročice. Za moj okus je dodajanje plina preveč impulzivno. TCS tudi omogoča tri stopnje. OFF; samoumevno. 2: najbolj agresiven. Ne dopušča zdrsov ali vožnje po zadnjem kolesu. Če ga imaš v dvojki, mapo na A ali STD, plin do konca v 1-2 brzini, TC lučka lepo utripa in prekinja dovod goriva zaradi dvigovanja prvega kolesa.; 1: je pa nekaj vmes. Zdrsov ne dopušča, se pa lahko brez problemov voziš po zadnjem kolesu. Večino časa imam (zaenkrat še) na 2. Bremze in vzemtenje sta super. To izjavo treba vzeti z rezervo. Kot sem že omenil, prihajam iz stare endure, in s tem tudi primerjam svojo izkušnjo. Motor je zelo lepo vodljiv, z lahkoto pade v ovinek in daje občutek stabilnosti. V glavnem, na njem se, kljub večjemu navoru in večji moči, počutim veliko bolj varno kot na enduri. Kaj mi na motorju ni všeč? Največjo zamero imam pri prikazovalniku goriva. Ta je absolutno porazen. Ima 5 črtic. Prva izgine po okoli 100 kilometrih, kar je realno gledano na polovici dometa polnega tanka (aja...tank je mali. 14 litrov, cca 200 km do rezerve. Me rahlo moti, vendar sem zato vedel že pred nakupom in sem vzel pač v kompromis). Potem pa črtice izginjajo kar nekaj na random. Pač ko sem enkrat poštudiral domet polnega tanka, sem se odločil da bom na pumpi vedno resetiral drugi trip meter in se orientiral po njem. Še kaj? Ja...zic je nakedsko trd. Po 100km že kr dobro čutiš rit. Ampak tudi tukaj sem vedel kaj kupujem, tako da ni neko presenečenje. Veterne zaščite tudi ni...spet pač naked...nobenih presenečenj. Če povzamem...z motorjem sem zaenkrat zelo zadovoljen. Nudi obilo zabave. Za weekend warriore in huligane idealen. Sam sem nekje vmes...rad grem na kratko turo, hkrati pa tudi na daljše potovanje. Za sljednje bo pač potrebno več pavz. Če me že rit ne bo prisilila v pavzo, me bo prazen tank ziher. Če koga še kaj več zanima, naj samo vpraša. Bom z veseljem odgovoril. DAMI34, bajkr88, Andrejcer in 9 others 12
DUCATI_RIDER Objavljeno Maj 24, 2017 Opozori Objavljeno Maj 24, 2017 To šteje, samo da si zadovoln! Pa veliko varnih kilometrov želim! Andrejcer, siks in Rubuz 3
Rubuz Objavljeno Maj 25, 2017 Opozori Objavljeno Maj 25, 2017 Po pomoti sem quotal svoj post. Naj moderator zbriše ta in prejšni post, prosim.
DAMI34 Objavljeno Maj 25, 2017 Opozori Objavljeno Maj 25, 2017 pred 31 minutami, Rubuz pravi: Po pomoti sem quotal svoj post. Naj moderator zbriše ta in prejšni post, prosim. urejeno kavo si mi dolžen ps. srečno in varno z mopedom. Sčasoma se ti bo vzmetenje zmehčalo pa ne bo več tako trdo trd. Koliko imaš povprečno porabo? Rubuz 1
Rubuz Objavljeno Maj 25, 2017 Opozori Objavljeno Maj 25, 2017 (popravljeno) Uradna specifikacije so 5.5l/100km, števec povprečne porabe na motorju mi kaže po 1000km 5.2l/100km, aplikacija na telefonu, ki jo uporabljam za beleženje stroškov in porabe, pa kaže 5.3l/100km. Rečmo da je res okol 5.5. Govorimo seveda o neki normalni vožnji. Popravljeno Maj 25, 2017. Popravil Rubuz DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno Maj 25, 2017 Opozori Objavljeno Maj 25, 2017 pred 57 minutami, Rubuz pravi: Uradna specifikacije so 5.5l/100km, števec povprečne porabe na motorju mi kaže po 1000km 5.2l/100km, aplikacija na telefonu, ki jo uporabljam za beleženje stroškov in porabe, pa kaže 5.3l/100km. Rečmo da je res okol 5.5. Govorimo seveda o neki normalni vožnji. meni kaže števec 4,9 litra/100 pri Zju, brez šparanja
tomaz69 Objavljeno Maj 25, 2017 Opozori Objavljeno Maj 25, 2017 Jaz sm bl pusi za koga (ni panike, važno da uživaaaaam), prvi motor (prej maxi) , MT-09 Tracer, prvih 1000 km - 3,8 - sam ne se preveč zgražat DAMI34 1
Nightmare Objavljeno Maj 25, 2017 Opozori Objavljeno Maj 25, 2017 4 hours ago, DAMI34 said: meni kaže števec 4,9 litra/100 pri Zju, brez šparanja 690 Duke več kot čez 4,7 preračunano še ni prišel. Pa vse do 4,2 tudi brez kakšnega pretiranega šparanja. Sam ali v dvoje. Lp, Samo DAMI34 1
IZTOK Objavljeno Junij 4, 2017 Opozori Objavljeno Junij 4, 2017 @SMX17 malo off topic, naj bo moderator milosten iščem enega golega ( motor, da ne bo kdo kaj zamešal ) pa sem našel eno MT-09, skrbi pa me njeno šibko vzmetenje. Nisem imel še priložnosti probat, pa me zanima, kakšno je tvoje mnenje? Koliko kil imaš, ker jaz mam 93 Kg pa me malo skrbijo tele poceni nogice od Đamahe, na katrih imaš komaj kaj za nastavit in delujejo zelo mehke ( vsaj na mestu ). Moj stil vožnje z temle mopijem bi bil iskanje ovinkov z agresivnim privdihom, če veš kaj mislim.
DAMI34 Objavljeno Junij 4, 2017 Opozori Objavljeno Junij 4, 2017 pred 58 minutami, IZTOK pravi: @SMX17 malo off topic, naj bo moderator milosten iščem enega golega ( motor, da ne bo kdo kaj zamešal ) pa sem našel eno MT-09, skrbi pa me njeno šibko vzmetenje. Nisem imel še priložnosti probat, pa me zanima, kakšno je tvoje mnenje? Koliko kil imaš, ker jaz mam 93 Kg pa me malo skrbijo tele poceni nogice od Đamahe, na katrih imaš komaj kaj za nastavit in delujejo zelo mehke ( vsaj na mestu ). Moj stil vožnje z temle mopijem bi bil iskanje ovinkov z agresivnim privdihom, če veš kaj mislim. sem te premaknil semle, SMX17 je itak obveščen, da si njega spraševal, saj je označen , za debato je pa vsekakor bole tule spraševati. GoBobi 1
Lipstick Objavljeno Junij 12, 2017 Opozori Objavljeno Junij 12, 2017 On 4. 6. 2017 at 6:20 PM, IZTOK said: @SMX17 malo off topic, naj bo moderator milosten iščem enega golega ( motor, da ne bo kdo kaj zamešal ) pa sem našel eno MT-09, skrbi pa me njeno šibko vzmetenje. Nisem imel še priložnosti probat, pa me zanima, kakšno je tvoje mnenje? Koliko kil imaš, ker jaz mam 93 Kg pa me malo skrbijo tele poceni nogice od Đamahe, na katrih imaš komaj kaj za nastavit in delujejo zelo mehke ( vsaj na mestu ). Moj stil vožnje z temle mopijem bi bil iskanje ovinkov z agresivnim privdihom, če veš kaj mislim. Fedracija zna bit šibka, defiitivno priporočam kak testni komad in probat-preizkusit .....
IZTOK Objavljeno Junij 13, 2017 Opozori Objavljeno Junij 13, 2017 Ja, saj tole sem se bal. Ce je vzmetenhe podhranjeno nima smisla, predraga sanacija. Bom se malo sparal in vzel nekaj v visjem cenovnem rangu. Aprilia me zelo srbi samo kaj, ko rabljenih pri nas ni.
klemen91 Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 Mene pa zanima kolko kaj priporočate mt 09 za prvi motor neomejene kategorije (beri z izjemo avtošolske Hornetke nisem navajen česa močnejšega kot 125 ccm). Ali je vseeno bolje štartat z MT-07? Pač v osnovi ga mam namen vozit po vikend izletih in po večini ne na dolge ture nad 300km. Hvala vnaprej in LP
boych Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 pred 7 minutami, klemen91 pravi: Mene pa zanima kolko kaj priporočate mt 09 za prvi motor neomejene kategorije (beri z izjemo avtošolske Hornetke nisem navajen česa močnejšega kot 125 ccm). Ali je vseeno bolje štartat z MT-07? Pač v osnovi ga mam namen vozit po vikend izletih in po večini ne na dolge ture nad 300km. Hvala vnaprej in LP Ni pomembna moč motorja ampak koliko so stvari v glavi pošlihtane ... samo kupi kar ti je všeč in vozi ... skalar36 in GoBobi 2
skalar36 Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 pred eno uro, klemen91 pravi: Mene pa zanima kolko kaj priporočate mt 09 za prvi motor neomejene kategorije (beri z izjemo avtošolske Hornetke nisem navajen česa močnejšega kot 125 ccm). Ali je vseeno bolje štartat z MT-07? Pač v osnovi ga mam namen vozit po vikend izletih in po večini ne na dolge ture nad 300km. Hvala vnaprej in LP Raje mt 09. Maš možnost vozit motor v B-mode, ki je zelo prijazen. Ko se ga navadiš-motorja- pač daš v STD, A. Ni pa treba menjat celega motorja, kar boš pri mt 07 zagotovo v cca parih sezonah. Je pa pametno, če nimaš izkušenj, da res prvo sezono odvoziš v B. Če ti bo težko potem raje 7. Vse je odvisno od tebe. Lohk pa na YT pogledaš kaj pravijo začetniki na 9-ko. Rubuz 1
Rubuz Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 Točno tako kot je povedal skalar36. B mode in TCS na 2 in bo motor čist ok za neomejeno začetnika. Menjava pa ne bo potrebna še par let. Govorim pa seveda o 2017, ki ima TCS. skalar36 1
skalar36 Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 pred 6 minutami, Rubuz pravi: Točno tako kot je povedal skalar36. B mode in TCS na 2 in bo motor čist ok za neomejeno začetnika. Menjava pa ne bo potrebna še par let. Govorim pa seveda o 2017, ki ima TCS. Sam še to bi dodal, da tud stara 9-ka. Ima Tc, kateri v b mode ni varijante, da ti zavrti gumo v nagibu, ozirama v nobenem programu. Kar 7. kamot naredi...že tu vidim prednost 9-ke. V varnosti. bajkr88 1
Rubuz Objavljeno Junij 21, 2018 Opozori Objavljeno Junij 21, 2018 Privoščil sem si SC Project sistem (ki sem ga čakal 3 mesce!). Zadovoljen zelo...kljub katalizatorju ter DB-killerju je zvok občutno bolj bogat. Veliko bolj bassast ter ob izpustu gasa iz lonca prijetno grgla. Ko nabavim klešče za seger obročke bom probal še brez killerja. Quest, DAMI34, Vito23 in 4 others 7
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se