Skoči na vsebino

Tehnika vožnje - nagib v ovinkih, speljevanje, uporabe zavor.. itd

Priporočene objave

Objavljeno
pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

za divjake to ne vela, vi mate svojo nadaljevano skupino :P

ja mamo ja,skupino boječih,ti me hecaš zdela,sam jest pa resno mislim...drug let bi se rad pridružil kakemu posamezniku na poti do pakle,dab mi mau pukazou linijo,mal razložil kako se nagne v ovinek,itd....plačam gosti sok + sardelco.

Objavljeno
Pravkar, Grut pravi:

ja mamo ja,skupino boječih,ti me hecaš zdela,sam jest pa resno mislim...drug let bi se rad pridružil kakemu posamezniku na poti do pakle,dab mi mau pukazou linijo,mal razložil kako se nagne v ovinek,itd....plačam gosti sok + sardelco.

jst objavim, kdaj grem, kažem linij pa raj ne, pol sm vsega kriu, ker vsi vozijo čisto po pravilih, le jaz očitno ne, pol sm pa vsega kriu :P

ps. v paklo odrinem ob prvi priložnosti in sproščenih mejah. Pozimi lahko voziš kot angleži, skus po levi :D

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

jst objavim, kdaj grem, kažem linij pa raj ne, pol sm vsega kriu, ker vsi vozijo čisto po pravili, le jaz očitno ne, pol sm pa vsega kriu :P

ps. v paklo odrinem ob prvi priložnosti in sproščenih mejah. Pozimi lahko voziš kot angleži, skus po levi :D

z veseljem grem zravn,sam vem da ti si šou tud že januarja,men pa te januarske razmere še ne dovoljujejo....od marca naprej pa z veseljem...

Objavljeno
pred 4 urami, DAMI34 pravi:

Bela črta je v idealnih pogojih skoraj nevtralna

no to sem iskal...hvala....

Objavljeno
Pravkar, Satao pravi:

no to sem iskal...hvala....

idealne pogoje :P

jaz tudi, bemmuast, ampak še sedaj ne vem kdaj so. Včasih Tof drsi ko svina ,naslednji dan pa nč..

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

idealne pogoje :P

jaz tudi, bemmuast, ampak še sedaj ne vem kdaj so. Včasih Tof drsi ko svina ,naslednji dan pa nč..

a je že kje dokumentirano da so za padec krive črte sredinske...mah to sam mal zadni konc zapleše ko pa spet guma zavoha asfalt pa se stabilizira pomoje..?

Objavljeno
Pravkar, Satao pravi:

a je že kje dokumentirano da so za padec krive črte sredinske...mah to sam mal zadni konc zapleše ko pa spet guma zavoha asfalt pa se stabilizira pomoje..?

nikol niso krive črte, ampak voznik, ki ni prilagodil hitrosti oziromavožnje cestišču. Pri običajni vožnji pa samo mal zapleše, zdrsne čez. Odvisno od tipa pnevmatike, ene bolj, druge manj.

Itak da na asfaltu potem spet grabi kot je prej.

Se da zgosit, da na mokrem tudi ležeš, zaradi kakih prehodov in podobno...ampak si pač kriv sam.

Objavljeno
pred 16 urami, DAMI34 pravi:

sem prebral..greva točko po točko:

1. Ampak tista tvoja vožnja v desne ovinke preko polne črte, izgleda kot, da če bi imel nasproti vozila, ne bi niti enega zvozil ?.

*nasproti ni bilo nikogar, placa več kot dovolj v vsakem trenutku, če se v vidnem polju pojavi nasprotivozeči, pa še takrat nima šanse da se z "warp" brzino prežarči od enega ovinka do drugega

2. In ne, če ni nobenega nasproti in ti misliš, da s tako vožnjo nikogar ne ogrožaš, to še ne pomeni, da lahko tako voziš!

*torej, kdo je bil ogrožen, če ni bilo nikogar na cesti? In predvsem, zakaj s potem ne morem? Posenetek je dokaz, da se lahko.

3. Potem lahko v lajfu vsi počnemo, kar se nam na trenutek sprdne, le nikogar ne smemo ogrožati ?.

*DA...komot lahko grem na levi pas, če nikogar ne ogrožam..al pa maline obirat

4. Vseeno ne misli, da me tvoja vožnja moti, niti slučajno. Vsak naj vozi, kot mu paše, dokler to lahko ?.

*to razumem, a hkrati sama sebe negiraš. Če te moti, pač obstaja element, ki je nevaren/ moteč, v nasprotnem pač ne, je samo kršenje dogovorjenih pravil

jop..gugl street view, od Karlobaga do Pakle mal poglej. Vsak normalen (torej nič kaj divji motorist) jih odpelje z brzino 1,5 ali 2kratnik omejitve.

odpru maps na koncu Karlobaga... prvi ovinek za Karlobagom je na pune dile :)  Sej drgač verjamem da je... sam nisem mel lih v spominu... 

image.thumb.png.a0ae05a52f534cbfc89fa58f4269fe95.png

Objavljeno
53 minutes ago, motozajebant said:

odpru maps na koncu Karlobaga... prvi ovinek za Karlobagom je na pune dile :)  Sej drgač verjamem da je... sam nisem mel lih v spominu... 

Ni bil prvi iz Karlobaga, prej ta... 

https://www.google.com/maps/@44.4850034,15.1249943,3a,75y,319.48h,65.3t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5ax7s3YIlH6KXyYJp_OQIw!2e0!7i13312!8i6656

O preglednosti v zavoju in varnosti vožnje tik ob črti pa presodi sam. Nekdo bi z nasprotne smeri zapeljal preko polne črte na parkirišče pa bi ga imeli spet poln forum, kot Xsare in tovornjakarja...

V stilu... nisem nič kriv, kar naenkrat je butl zavil preko polne črte.  

Objavljeno
pred 1 minuto, XTR pravi:

Ni bil prvi iz Karlobaga, prej ta... 

https://www.google.com/maps/@44.4850034,15.1249943,3a,75y,319.48h,65.3t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5ax7s3YIlH6KXyYJp_OQIw!2e0!7i13312!8i6656

O preglednosti v zavoju in varnosti vožnje tik ob črti pa presodi sam. Nekdo bi z nasprotne smeri zapeljal preko polne črte na parkirišče pa bi ga imeli spet poln forum, kot Xsare in tovornjakarja...

V stilu... nisem nič kriv, kar naenkrat je butl zavil preko polne črte.  

kaj ni bil prvi iz Karlobaga? Saj maš print screen, kjer se vidi prečrtana tabla Karlobag in prvi ovinek v desno? Ne štekam? 

Varnost vožnje tik ob črti naj presodim sam? Kje sem pa jaz to omenjal ali diskutiral o temu? 

pred 13 minutami, BlackDoc pravi:

Ma saj sem napisal... moj print screen je bolj za štos...  odpru maps in prvi ovinek je bil brez omejitve :) 

Ne mislim zdaj gledat poti od karlobaga do paklenice haha  verjamem @DAMI34

Objavljeno
1 minute ago, motozajebant said:

kaj ni bil prvi iz Karlobaga? Saj maš print screen, kjer se vidi prečrtana tabla Karlobag in prvi ovinek v desno? Ne štekam? 

Varnost vožnje tik ob črti naj presodim sam? Kje sem pa jaz to omenjal ali diskutiral o temu? 

Prvi ovinek ven iz Karlobaga. Ali drugače napisano, prvi ovinek za Karlobagom. Poglej še enkrat posnetek, to ni ta ovinek, ki ga ti omenjaš. 

Tisto naprej je splošno, ne leti nate... Pa ne mešajmo angleškega vstopa v desni zavoj in te nič manjše bedarije na omenjenem posnetku.. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)
pred 13 minutami, XTR pravi:

Prvi ovinek ven iz Karlobaga. Ali drugače napisano, prvi ovinek za Karlobagom. Poglej še enkrat posnetek, to ni ta ovinek, ki ga ti omenjaš. 

Tisto naprej je splošno, ne leti nate... Pa ne mešajmo angleškega vstopa v desni zavoj in te nič manjše bedarije na omenjenem posnetku.. 

daj poglej iz kje si ti dal link... nekje na sredi  poti(če mi seveda prav odpre). Prvi ovinek za Karlobagom je pa točno tale, ki ga imaš spodaj na slikci, drugi ne more biti :)

Sicer sem se pa jaz zmotil, je znak za 40kmh pred koncem table Karlobag, tak da je tudi prvi ovinek za Karlobagom 40 :D 

image.thumb.png.c8d4bcc712d76a1604ef66faecca6acf.png

edit:

@XTR Zdaj vem kaj mi hočeš povedat. Ti se navezuješ na posnetek. Jaz pa na table 40kmh ha ha... vse jasno, nesporazum na obeh straneh :)

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno

vidm da ste kla same rakete,po mojem mišlenju se da ta uvink z lahkoto udpelat tm nekje med 27 in 35 km/h

• Haha 2
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred 13 minutami, Grut pravi:

vidm da ste kla same rakete,po mojem mišlenju se da ta uvink z lahkoto udpelat tm nekje med 27 in 35 km/h

jaz upam nekje do 37kmh. Zato sem v tej temi in prebiram nasvete. Da bom prihodnje leto lahko do 39kmh prišel :) 

Objavljeno
pred 1 minuto, motozajebant pravi:

jaz upam nekje do 37kmh. Zato sem v tej temi in prebiram nasvete. Da bom prihodnje leto lahko do 39kmh prišel :) 

tud moj cilj v letu 2021 je tm ukol 39 km/h bruhnt čez ta uvink :huh:

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Objavljeno
pred 8 minutami, Grut pravi:

tud moj cilj v letu 2021 je tm ukol 39 km/h bruhnt čez ta uvink :huh:

ta uvink se da komot bruhnit okoli 60 km/h, brez pretiranega pretiravanja :huh: 

Objavljeno
pred 5 minutami, maus pravi:

ta uvink se da komot bruhnit okoli 60 km/h, brez pretiranega pretiravanja :huh: 

ja ti ja ks neustrašni mišek,teb je to simpl...men pa :cry:

ab ti men udguvoru na vprašanje v temi gume CSA,k te že 2 mesca neki sprašujem :mad:

Objavljeno
pred 16 minutami, Grut pravi:

ja ti ja ks neustrašni mišek,teb je to simpl...men pa :cry:

ab ti men udguvoru na vprašanje v temi gume CSA,k te že 2 mesca neki sprašujem :mad:

bom udguvoru ... bom ja ...

nism neustrašni, ampak tale, pa še nekaj takih na jadranki se komot odpelje med 50-60 brez problemov ...

Objavljeno
pred 17 urami, Satao pravi:

Si pa res optimist če res misliš to, kar sem ti boldal.

Sploh pa, edini, ki bi res lahko kaj tozadevnega komentiral iz prve roke, je naš "bivši" soforumaš, prometni policist. 

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

nič ne razumem, a to o tehniki vožnje čez ovinek govoriš?

ne ne, to se je še nanašalo na tisti del, ko sem te za omejitev 40kmh spraševal.... ena stran nazaj. Pa sem za štos odpru mapse....

Objavljeno
pred 3 urami, motozajebant pravi:

image.thumb.png.a0ae05a52f534cbfc89fa58f4269fe95.png

k sreči vsaj eden, smo pa mal zašli, saj naj bi bilo govora o tehniki vožnje. 

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

k sreči vsaj eden, smo pa mal zašli, saj naj bi bilo govora o tehniki vožnje. 

tudi ta ni, preberi še malo nižje mojo objavo haha :) ja, zašli.... 

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

ne ne, to se je še nanašalo na tisti del, ko sem te za omejitev 40kmh spraševal.... ena stran nazaj. Pa sem za štos odpru mapse....

sem razumel potem ja

• Všeč mi je 1
Objavljeno

@Izibajkr a optimist glede tega da bi ble sredinske črte krive za padec... kaj vse si ljudje domišljajo da je krivo sam oni ne, sem pač vprašal ker sem začetnik

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!