Skoči na vsebino

Tehnika vožnje - nagib v ovinkih, speljevanje, uporabe zavor.. itd

Priporočene objave

Objavljeno
Pravkar, Satao pravi:

@Izibajkr a optimist glede tega da bi ble sredinske črte krive za padec... kaj vse si ljudje domišljajo da je krivo sam oni ne, sem pač vprašal ker sem začetnik

Nisi dobro prebral kar sem ti napisal. Odgovor na to, "a je že kje dokumentirano da so za padec krive črte sredinske" bi ti (morda) lahko podal samo prometni policist, ki je bil priča mnogim nesrečam...

Objavljeno
pred 2 minutami, izibajker pravi:

Nisi dobro prebral kar sem ti napisal. Odgovor na to, "a je že kje dokumentirano da so za padec krive črte sredinske" bi ti (morda) lahko podal samo prometni policist, ki je bil priča mnogim nesrečam...

sem razumel kaj si hotel povedati, ampak ljudje si med seboj izmenjujejo menja in ne vrag, da če bi bilo to res da so črte krive za nesrečo, ne bi prišlo v javnost in bi za to vedeli samo policisti.....

Objavljeno

Črte same niso nikoli krive za zds.. kriv je tisti, ki po črtah vozi ;)  in ja ... zna kar fino spodnesti na črti, zato se pa izogibam, da bi v ovinkih vozil po črti.. 

večkrat je pa krivo tt, da se kdo ustraši, da bo zdrsnil na črti in potem podaljša preko črte ...

značilna lokacija za mnogo padcev je v ovinku v Planini pred šolo, kjer je prehod za pešce ... nič koliko motoristov je tam padlo pri nizki hitrosti ... tudi smrtna žrtev je bila...

Objavljeno

Tudi veliko črt ni vskladu z zakonom, je tudi na MSju objavljena pritožba za cahne po Rakitni.

In veleumen odgovor odgovornih. Sicer pa ne verjemem, da je komu kdaj uspelo okriviti črto za padec. In padci so.

Pa bi res prosil, da se vrnemo na vožnjo, na tehniko in podobno.

Moj nasvet, če se da stran od črt. Sploh v dežju, hladnem vremenu, čimmanj nagiba čez črto, ali pa poravnaš in nato ko jo prevoziš spet spustiš in podobno.

Objavljeno
pred 14 minutami, DAMI34 pravi:

Tudi veliko črt ni vskladu z zakonom, je tudi na MSju objavljena pritožba za cahne po Rakitni.

In veleumen odgovor odgovornih. Sicer pa ne verjemem, da je komu kdaj uspelo okriviti črto za padec. In padci so.

Pa bi res prosil, da se vrnemo na vožnjo, na tehniko in podobno.

Moj nasvet, če se da stran od črt. Sploh v dežju, hladnem vremenu, čimmanj nagiba čez črto, ali pa poravnaš in nato ko jo prevoziš spet spustiš in podobno.

Sem se peljal čez rakitno, me tiste črte niso preveč motile, mogoče zato, ker sem ugotovil, da če se pelješ po zunanjem robu se lahko pelješ hitreje :P 

Objavljeno
Pravkar, ligenjček pravi:

Sem se peljal čez rakitno, me tiste črte niso preveč motile, mogoče zato, ker sem ugotovil, da če se pelješ po zunanjem robu se lahko pelješ hitreje :P 

namen črt je že dober, izvedba je nevarna, saj spreminja oprijem, pa tudi v skladu z zakonodajo niso in ne posipane s sredstvom za boljši oprijem. 

Objavljeno
1 hour ago, maus said:

tale, pa še nekaj takih na jadranki se komot odpelje med 50-60 brez problemov

Se strinjan se držim pravila če piše na tabli 40Km + 20 Km  tam okrog 60Km se da odpeljat vse je odvisno od trenutne situacije kraja prometa straskih poti .....itd vse kar je več od 60 Km je samomor

Objavljeno
pred 7 minutami, DAMI34 pravi:

namen črt je že dober, izvedba je nevarna, saj spreminja oprijem, pa tudi v skladu z zakonodajo niso in ne posipane s sredstvom za boljši oprijem. 

guma ne sme it na tiste črte, to jih namerno niso posipali, ker tam je za koleno, da lepše drsi :hmm:

• Haha 2
Objavljeno
Pravkar, ligenjček pravi:

guma ne sme it na tiste črte, to jih namerno niso posipali, ker tam je za koleno, da lepše drsi :hmm:

evo, pa sem se neki novga nauču :D

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

evo, pa sem se neki novga nauču :D

Samo razmišljam, nisem probav, če to dejansko špila :hmm: ...v glavnem za morebitne neuspehe pri eksperimentiranju te teorije ne odgovarjam :lol1:

Objavljeno
pred 3 urami, ligenjček pravi:

Tako je. Priznajmo si, da ce se peljes tam kjer ni crt, se dejansko zelo lepo peljes. 

So kar premisljeno vrisane?

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 20 minutami, Endlich pravi:

Tako je. Priznajmo si, da ce se peljes tam kjer ni crt, se dejansko zelo lepo peljes. 

So kar premisljeno vrisane?

Pravzaprav se skoraj bolj bojim projektilov na moji vozni strani (predvsem tistih, ki vozijo v nasprotno stran). 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 2. 12. 2020 ob 14:07, DAMI34 pravi:

ps. otroci, ne počnite tega doma, je skrajno neodgovorno in nevarno (zabavno pa za popizdit)

...ko se voziš iz KB proti PSG je na mestu pri vhodu na razgledno točko tale zaplata...

1599676451_RazgednaKB1.thumb.JPG.ebf6d526df1798c3212b705488417b9e.JPG

vsi se jo izogibajo levo (proti sredini ceste, racerji pač poznajo to cesto ) zato se bolj ali manj približajo sredinski črti v temenu ovinka...

Na tem posnetku se to lepo vidi...

Iz nasprotne strani se dostikrat prihajajoča vozila odločajo za postanek na tej točki. Prelep razgled na otoke morje...

1338894249_RazgednaKB.thumb.JPG.c1c0149da56a096f27ed7a851c3ba7b7.JPG

Sicer je polna črta in načeloma je zavijanje levo prepovedano. Ni pa znaka za prepoved zavijanja levo. (kdo črto ali znak sploh spoštuje)???

Ena od tehnik vožnje v ovinek je tudi predvidevanje takšne situacije...

ps na najljubši cesti je še nekaj takšnih "pasti".

Objavljeno

absolutno se strinjam. Dejansko bo kamperist ustavil tut sred ovinka pa vse 4 prižgal, da bo rošce nabiral. Zdej povsod pač predvidevat ne morem, sem pa že doživel.

Objavljeno

A ni bil nekje nek nazoren posnetek, ko en lisico zdre na jadranki, priletijo v desni ovinek, kjer so se ze zabili, tip jedva zvozi....

Objavljeno

lahko povem kako je če debelo kačo dolgo cca 1,5m ki ti prečno leze čez cesto povoziš v ovinku :P

Objavljeno
pred 17 minutami, DAMI34 pravi:

lahko povem kako je če debelo kačo dolgo cca 1,5m ki ti prečno leze čez cesto povoziš v ovinku :P

a špricne..? pa kolk špricne?

Objavljeno
pred 7 minutami, Satao pravi:

a špricne..? pa kolk špricne?

odnese, ful odnese, pa še vsako gumo posebej...ni fajn :P

Objavljeno
pred 53 minutami, DAMI34 pravi:

odnese, ful odnese, pa še vsako gumo posebej...ni fajn :P

in tako 5-10 kač pa maš za nove šulne iz kačje kože....?

Objavljeno
pred 1 uro, Satao pravi:

in tako 5-10 kač pa maš za nove šulne iz kačje kože....?

običajno ne gredo v tropih čez cesto. Znajo pa kozice in ovčice, kar dobro po jadranki sekat. Ali obirat grmoule in je ne vidiš in podobno.

Objavljeno
Ob 2. 12. 2020 ob 18:28, Satao pravi:

a je že kje dokumentirano da so za padec krive črte sredinske...

Da. Ko je brat od moje položu njenga bimerja, je policaj zapisal, da je nepravilno zavrl na beli sredinski črti...

Objavljeno
pred 12 urami, Buschi pravi:

Da. Ko je brat od moje položu njenga bimerja, je policaj zapisal, da je nepravilno zavrl na beli sredinski črti...

iz tega kar si zapisal sledi, da je nepravilno zavrl, ne da je kriva črta, al se motim?

Kako je šla zadeva končat?

Objavljeno

Kazen za neprilagojeno hitrost.

Objavljeno
pred 1 uro, Buschi pravi:

Kazen za neprilagojeno hitrost.

ni sj..to znajo

Objavljeno
pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

ni sj..to znajo

Samo, če dobro razmisliš... :)

Kaj pa je kriva ena črta na cesti ali olje ali pa luknja...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!