Derbi-mb Objavljeno Maj 15, 2015 Deli Objavljeno Maj 15, 2015 Japonci so lukavi. Ogromn skopirajo in s tem šparajo na razvoju, nakar s tem prihrankom dodelajo že pogruntane zadeve, optimizirajo porabo materiala (da nebi slučajno kej šenkal). Velik testirajo, da zadeva zdrži (po možnosti več kot izvirna) in to je to. Potem rabjo samo še množico Snecerjev, da jih nategnejo in to je to.... Kmet2 in builder 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Derbi-mb Objavljeno Maj 16, 2015 Deli Objavljeno Maj 16, 2015 To ni kšna kritika, ampak pohvala za iznajdljivost. In mnenje, zakaj lahko za dobro ceno naredijo relativno dober in uporaben motor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Maj 16, 2015 Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Pozabil si na bistveno in to je samo delo v proizvodnji. Japonski delavci so veliko bolj disciplinirani kot v Evropi, so že skoraj kot roboti, ne kot Italijani, ki delajo bolj po občutku, oz., kakor jih luna nosi... potem je pa končni izdelek tak kot je. So pa Japoncu na vrhu tudi v športnem motociklizmu, kjer so pomembne inovacije in najboljše tehnološke rešitve, tako, da niso samo neki "lukavci"... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
renyy Objavljeno Maj 16, 2015 Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Bi se kr strinjal s tabo. Italijani delajo zelo lepe motorje, ampak meni ne dajejo vtis nekega zaupanja v dolgo življensko dobo delovanja motorja. Ni tistega pravega občutka, kot pri japoncih, ko se usedeš , prižgeš in gasa. japonec dela in dela in dela in se na koncu prej motorja naveličaš, preden kej crkne. Pri italijanih pa dela, ne dela- servis, dela, ne dela- servis.... potem pa prodaš, ker se naveličaš delavnic. :grim Joke. Čeprav v vsakem hecu je nekaj resnice. :grim lp Yamaha 09, TakeALookAround, jozexj6 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
royal Objavljeno Maj 16, 2015 Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Japonci so lukavi. Ogromn skopirajo in s tem šparajo na razvoju, nakar s tem prihrankom dodelajo že pogruntane zadeve, optimizirajo porabo materiala (da nebi slučajno kej šenkal). Velik testirajo, da zadeva zdrži (po možnosti več kot izvirna) in to je to. Potem rabjo samo še množico Snecerjev, da jih nategnejo in to je to.... ogromno kopirajo...le od koga Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Yamaha 09 Objavljeno Maj 16, 2015 Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Bi se kr strinjal s tabo. Italijani delajo zelo lepe motorje, ampak meni ne dajejo vtis nekega zaupanja v dolgo življensko dobo delovanja motorja. Ni tistega pravega občutka, kot pri japoncih, ko se usedeš , prižgeš in gasa. japonec dela in dela in dela in se na koncu prej motorja naveličaš, preden kej crkne. Pri italijanih pa dela, ne dela- servis, dela, ne dela- servis.... potem pa prodaš, ker se naveličaš delavnic. :grim Joke. Čeprav v vsakem hecu je nekaj resnice. :grim lp To je bil tudi pri meni glavni razlog zakaj sem še naprej ostal zvest Yamahi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Maj 16, 2015 Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Bi se kr strinjal s tabo. Italijani delajo zelo lepe motorje, ampak meni ne dajejo vtis nekega zaupanja v dolgo življensko dobo delovanja motorja. Ni tistega pravega občutka, kot pri japoncih, ko se usedeš , prižgeš in gasa. japonec dela in dela in dela in se na koncu prej motorja naveličaš, preden kej crkne. Pri italijanih pa dela, ne dela- servis, dela, ne dela- servis.... potem pa prodaš, ker se naveličaš delavnic. :grim Joke. Čeprav v vsakem hecu je nekaj resnice. :grim lp vidim, da si ogromno taljanov prevozu in veš, da dela in ne dela, gremm stavit, da nobenga, samo želiš si jih :grim ofc, Kmet2 in luxsa 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jany Objavljeno Maj 16, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Stvar je japonska ma kitajc jo naredi :-D Na sony ericsonih je pisalo made in china finished in japan Zdej pa razumi ti to. Stvar je japonska ma kitajc jo naredi :-D Na sony ericsonih je pisalo made in china finished in japan Zdej pa razumi ti to. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 16, 2015 Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Redno servisiran italjan dela kot vsak drug motor.Star pregovor "ko maže ta vozi" :-) ofc, luxsa, builder in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jany Objavljeno Maj 16, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 16, 2015 Redno servisiran italjan dela kot vsak drug motor.Star pregovor "ko maže ta vozi" :-) To je to. Verjetno je pri KTM in še kje podobno če delaš servise in vse kot rečejo dela. Ne vsi bi pa radi na vsakih 30.000 km menjali olje pa na 60.000 štelali ventile in hoteli da vse dela. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jany Objavljeno Maj 18, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 18, 2015 No danes spraznil tank do rezerve pri 260km torej še rezerva bi šlo 300km komot. Ko sem tankal je šlo not 15,5litra. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PrimozC Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 No danes spraznil tank do rezerve pri 260km torej še rezerva bi šlo 300km komot. Ko sem tankal je šlo not 15,5litra. ? cak a ni to mal visoka poraba... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jany Objavljeno Maj 18, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 18, 2015 ? cak a ni to mal visoka poraba... Mah meni se ne zdi visoka. Seveda bi jo lahko znižal če bi pazil na obrate in vožnjo. Ima kdo na Tracerju mogoče original povišek krmila ? me zanima kako se pozna to na položaju rok. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 ? cak a ni to mal visoka poraba... Ja tam nekje je 280 sem naredil z 14l in obrati niso šli čez 4.5k....men se tud ne zdi to visoka poraba ,če ga ne bi pretikal toliko in vozil v 6 prestavi bi poraba bila še manjša in nahranit 115hp se mi zdi to celo nizka poraba ne visoka! Ja tam nekje je 280 sem naredil z 14l in obrati niso šli čez 4.5k....men se tud ne zdi to visoka poraba ,če ga ne bi pretikal toliko in vozil v 6 prestavi bi poraba bila še manjša in nahranit 115hp se mi zdi to celo nizka poraba ne visoka! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PrimozC Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 (popravljeno) Ja tam nekje je 280 sem naredil z 14l in obrati niso šli čez 4.5k....men se tud ne zdi to visoka poraba ,če ga ne bi pretikal toliko in vozil v 6 prestavi bi poraba bila še manjša in nahranit 115hp se mi zdi to celo nizka poraba ne visoka! Sam to je 5,9L/100km (za Janija govorim)....tvoj KTM 150KS pa praviš da ma 5,7L/100km zato se mi je visoka zdela....Jaz mam nekje 5,2-5,5L/100km... Popravljeno Maj 18, 2015. Popravil PrimozC Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Sam to je 5,9L/100km....tvoj KTM 150KS pa praviš da ma 5,7L/100km zato se mi je visoka zdela....Jaz mam nekje 5,2-5,5L/100km... Ja Jany to odpira na polno skoz ,sam sem bolj umirjen voznik :yes: thumper, TakeALookAround, DAMI34 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PrimozC Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Ja Jany to odpira na polno skoz ,sam sem bolj umirjen voznik :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ukica Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Nekateri vozijo konstantno v 6 prestavi pri hitrosti 120, drugi pa motor drzijo na obratih v 3,4 prestavi. Verjetno bo tudi zaradi tega taka poraba. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Vrjetn bl raketira naokol..... :grim Cak k bo uprasanje kok z gumo prevozte.... thumper in PrimozC 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jany Objavljeno Maj 18, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Za kakega voznika pa me mate ? :-D Jaz sem šele začetnik :-D Drugače po računalniku imam porabo vedno okoli 5litrov. Če grem sam pa se malo večkrat zavrti med 5.000 in 10.000 obratov :-D Če sva v dvoje pa več kot 5.000 obratov ne vidi. Mislim da tam 300km naredim z tankom brez da šparam dosti vendar da pridem čist do konca rezerve vendar sem navajen tankat tkoj ko se rezerva vklopi. Če bi pa prau šparau bi pršu lahko na 320-330 km brez problema vendar če bi to želel bi ostal na motorju z 60 konji. Yamaha 09, Kmet2 in PrimozC 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jany Objavljeno Maj 18, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 18, 2015 (popravljeno) Vrjetn bl raketira naokol..... :grim Cak k bo uprasanje kok z gumo prevozte.... Mam premalo konjev za raketirat lahko samo lagano sportski vozim Gume so potrošni materjal isto kot gorivo :grim Brez bencina in gum ne prideš daleč Popravljeno Maj 18, 2015. Popravil jany builder in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Sm js vidu kaj je to lagano sportski, to se skos derejo po temi o Jadranki, na konc se pa sam vozm. Kmet2, thumper in maxxa 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jany Objavljeno Maj 18, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Sm js vidu kaj je to lagano sportski, to se skos derejo po temi o Jadranki, na konc se pa sam vozm. Jaz tui večina sam vozim Hitri so pred mano, počasni za mano :grrr PrimozC 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Yamaha 09 Objavljeno Maj 18, 2015 Deli Objavljeno Maj 18, 2015 Včeraj testiral top speed Tracerja in ne gre več kot 225 očitno ima tam res elektronsko blokado poraba pa je bila okoli 8, kr precej živahna vožnja iz Kočevja do Dvora pa je bila poraba 7,4 po števcu. Kmet2 in jany 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalar36 Objavljeno Maj 20, 2015 Deli Objavljeno Maj 20, 2015 Bi vprašal lastnike trajcerke, kako je s stopalkami. Sam nisem ravno velik, a imam precej veliko nogo 44-45. Ko sem se sam vsedel na njo sem takoj z peto zadel v zadnje tačke. Kako je z sopotnikom? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se