Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Minili so časi, ko so si mulci želeli motorjev, pa tudi šmirastih rokic nima nobeden.

Objavljeno (popravljeno)

Končno en pameten komentar v tako zasmeteni temi. Škoda, da se tu ne da več normalnih komentarjev brat. Ka ste vsi troli ratali??

Popravljeno . Popravil frischfleisch
  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
pred 51 minutami, frischfleisch pravi:

Končno en pameten komentar v tako zasmeteni temi. Škoda, da se tu ne da več normalnih komentarjev brat. Ka ste vsi troli ratali??

Kateri komentar pa imaš v mislih? :) Če si citiral koga se to ne vidi...

Popravljeno . Popravil skategrizzly
Objavljeno
pred 11 urami, bikez pravi:

@Mutika, v moto GP velja samo prvo mesto. Prvak je lahko samo eden, vsi ostali so ...................... (vstavi poljubno).

Že zdavnaj sem pisal, da v tem športu ne more biti prijateljev, to je rekel tudi Stoner. Pa so se potem limale slike prijateljstva Rosija in Markota. Vsi smo videli kaj na koncu iz tega ven pade. Tako je povsod, ker vsi vozijo za denar.

Ni pa nobenega dvoma, da je na gridu verjetno vsaj pol dirkačev, ki bi lahko bili prvaki, če bi imeli pravi material. Pa ga nimajo. Letos se to že nakazuje, pa so samo elektroniko poenotili. Sicer je potrebno še počakati kakšno dirko, ker ta Dakar dirka ni nek napovednik sezone.

P.S. ne moreš imeti rad Rossija in Lorenza. Pač za nekoga se moreš odločiti. No, jaz se nisem za nikogar :D. Privoščim pa tistemu, ki je top šofer, ne tistemu, ki dobi neskončno možnosti zaradi svojega imena in se mu odpusti vse.

Meni pač ni fajn čutiti vse te napetosti - je pa tudi res, da je to moj problem. Tudi to izžvižgavanje Lorenza ter malega mi niti malo ni všeč, ker se mi ne zdi potrebno.

Pa tudi slepa nisem in Rossijeve finte opazim. Ampak ostali sploh niso neki nedolžni jagenjčki ... vsak ima kakšen košček / kos masla pod čelado. Tu nekje smo. Vale se stara in ja, počasi bo čas za slovo. Vendar je zdaj še kako prisoten in s fintami ali brez, preklemansko dobro se pelje.

Seveda se tokrat (skoraj) v celoti strinjam s teboj, razen z zadnjim delom zadnjega stavka. :)

Objavljeno
8 hours ago, bikez said:

Ali se ne hvali samo BMW koliko motorjev so prodali in kako jim trg raste? Nisem vedu, da Rossi fura BMW :blush:?

Sedi 5. Upam, da ne navijaš za Ferrari v F1, ker boš bankrotiral :lol1:. Ne vidim zakaj bi kupil motor, ki bi ga fural moj idol. Enostavno ne vidim, kje bi s tem profitiral.

Jaz imam Suzo in bi jo še enkrat nabavil. A maš kaj proti :jezik:?

5 hours ago, UnionJack said:

se opravičujem, ampak, kaj pa je ekonomski pokazatelj prodaje pri yamahi?

Skoraj prepričan sem, da jim rating neizmerno raste. Prodaja rekvizitou itd. K tem finančnim planom izčrpno pripomore vzpon Lorenza. Brez njegove udeležbe bi verjetno izstopili iz GP. Nenazadnje so tribune polne njegovih navdušencev.

Toliko o prodaji v enem delu l. 2015 (glede na predhodno leto):

Japan Motorcycle Production by Engine Displacement and Manufacturer
(Changes from the previous year in %)

January 2015 to March 2015 (Q1)
Q1 2015 Japan Motorcycle Production

Quote: "money makes the world go round".

Na kratko, še dobro se fantje zadržujejo (je zelo malo nizkih udarcev) ob takih medijskih pritiskih, včasih ni bilo tolk tega sledenja.

Za zmago imajo vsi se možnost, 99 bo mogel še malo dokazovati svoj stas, da pride v letne številke prihodka 93 ali 46.

Na koncu itak zmaga konstanta, kdor jo bo imel tisti bo zmagovalec.

Objavljeno
pred 10 urami, DL650 pravi:

Daj ne prodajaj bučk!
A si ti morda eden tistih, ki misli, da se Yamahino moštvo vzdržuje na račun motorjev, ki jih prodajo zaradi Rossija? No, potem itak nebi dolgo delovali. Daj prosim no ... poznam ljudi, ki vozijo Yamahe, pa noben se ni odločil za nakup zaradi Rossija.

in večina jamaharjev navija za kamenkota .. :hmm:

pred 9 urami, UnionJack pravi:

K tem finančnim planom izčrpno pripomore vzpon Lorenza. Brez njegove udeležbe bi verjetno izstopili iz GP. Nenazadnje so tribune polne njegovih navdušencev.

:lol1: :lol1:   dobra !!!  :OK:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Men je blo pa kr mau dougcajt, ko sem dirko gledal. Upal sem da bo kaj preganjanja (hvala vsaj ducatistoma), upal sem da bodo gume proti koncu dirke postajale nestabilne, upal sem, da bo več nepredvidljive vožnje zarad nove elektronike....

Zdej pa upam, da bo naslednja dirka bolj zanimiva.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
6 hours ago, Port Folio said:

Toliko o prodaji v prvem kvartalu l. 2015 (glede na predhodno leto - 2014):

..pa še priponka...

Sell.JPG

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 minutami, Port Folio pravi:

..pa še priponka...

Sell.JPG

to si dal podatke za GP3, zdej daj še za GP:lol1:

Objavljeno
pred 2 minutami, builder pravi:

sam res, od takrat, ko z Rossia ni več nič, je prodaja motociklov padla:lol1:

Yp, prej so prodal 3, zdej pa samo še 2 :eek:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 minutami, HD-Dyna pravi:

Yp, prej so prodal 3, zdej pa samo še 2 :eek:

o tem se pogovarjamo:winkiss:

us-motorcycle-sales-1992-to-2014.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

sami uspešni ekonomisti :)

če bi ti putem nekih trikova uspelo plasirat miljon kap na stojnico na vsaki tekmi. Nabavna bi bila 0,95 eur, prodajna pa 19,99 eur

katero številko bi napisal na kapo, po lastni presoji seveda, z namenom, da bi jih prodal čim več in ne zaradi nekih ljubezenskih potlačenih želja ?

Objavljeno

@unionjack, torej ni važno kako voziš, glavno, da te novinarji porinejo v zvezde, medtem, ko po drugih pljuvajo in zagotovojena je prodaja. To ni šport, ampak politika. Hvala lepa!

Objavljeno
pred 16 urami, bikez pravi:

Ali se ne hvali samo BMW koliko motorjev so prodali in kako jim trg raste? Nisem vedu, da Rossi fura BMW :blush:?

Vsi japonski proizvajalci so si ime ustvarili več ali manj v cestno športnem motociklizmu. Če me oči preveč ne varajo, videvam na cesti recimo kar precej Hond v Repsolovih barvah......zdaj pa ti meni povej, ali si nekdo novo Hondo v sponzorskih barvah kupi, ker je velik ljubitel španske naftne družbe, ali pa morda zato, ker motor v teh barvah vozi tudi recimo MM93?

Tako da ja, je kar nekaj takih, ki si kupijo motor, zato ker ga vozi njegov idol.

To pa seveda ne velja za BMW in KTM, ki sta si svoj "imiđ" zgradila z vztrajnostnimi dirkami in sicer BMW v 80-tih letih prejšnjega stoletja na dirkah Paris-Dakar, KTM pa v današnjih časih. In BMW tako še danes glavnino prodajne pogače ustvari z raznimi boxerskimi modeli in ostalimi dvovaljnimi cestno- terenskimi izvedenkami tipa GS in podobno, ki sicer nimajo nikakršne veze z MotoGP, kljub temu pa sem prepričan,da so dirke bile zelo pomemben faktor, ki jih je pripeljal na današnji nivo prodaje.

Sicer pa se strinjam z Union Jackom.Tudi jaz upam, da bo KTM bolj konkurenčen, kot je recimo Aprilia danes. No, čakam da se enkrat tudi BMW opogumi in vstopi v MotoGP, pa Kawasaki bi se tudi lahko spet malo pridružil. Šele to bi bilo potem tisto pravo svetovno prvenstvo proizvajalcev motociklov.

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, UnionJack pravi:

@bikez , to vprašanje blo namenjeno večini. vsem gorečim lorenzotom. verjetno ne bo nihče direkt odgovoril :) žal je možakar rahlo antipatičen, brez nekega smisla za humor, karizme itd. to pa so elementi prodaje. in pa vsekakor novinarji! te ga večinoma preterajo.....

trenutno je (še) zvezda 46 in 93. 99 je tam samo zaradi kvalitete - ki jo pač ima.

poglej kolk je upadla gledanost F1 zarad blackiea. možak nima mo-đo - kot pravjo.

Osebno mi je starc še vedno najljubši. Si pa želim Duče in Suzy, da prideta kaj bližje.

Sploh pa KTM drug let :) woo...hoo.... baje so že ogromno zinvestiral, imajo gotovino sam qurc k nebojo mel šoferja. Morebiti Gayrenzo :)

Lorenzo_cover.thumb.jpg.af999de6171d417a

antipatičen tistim, ki jih boli, da jim odira favorita:whistle:

še ena zanimivost, čez noč je to tudi postal 93 in zakaj, ker se ja "zakačil" s svetinjo, hahaha, potem je tu še Stoner, tud on je jokica, pa Biaggi, Simoncelijevi starši, ne bom našteval, zanimiva mi je psihologija množice:slap:

človek se kmalu ne bo imel s kom pogovarjat v box-u, ampak nema veze, on je car, še v domači vasi je naredil svojo pizzerio in zjebal lokalca, revež nima dost, je treba še mal zaslužt:lol1:

nema veza, antipatikus ga odira odkar je začel z resnim dirkanjem in men je to super:jezik:

Popravljeno . Popravil builder
Objavljeno
pred 3 urami, skalaprava pravi:

Vsi japonski proizvajalci so si ime ustvarili več ali manj v cestno športnem motociklizmu. Če me oči preveč ne varajo, videvam na cesti recimo kar precej Hond v Repsolovih barvah......zdaj pa ti meni povej, ali si nekdo novo Hondo v sponzorskih barvah kupi, ker je velik ljubitel španske naftne družbe, ali pa morda zato, ker motor v teh barvah vozi tudi recimo MM93?

Tako da ja, je kar nekaj takih, ki si kupijo motor, zato ker ga vozi njegov idol.

To pa seveda ne velja za BMW in KTM, ki sta si svoj "imiđ" zgradila z vztrajnostnimi dirkami in sicer BMW v 80-tih letih prejšnjega stoletja na dirkah Paris-Dakar, KTM pa v današnjih časih. In BMW tako še danes glavnino prodajne pogače ustvari z raznimi boxerskimi modeli in ostalimi dvovaljnimi cestno- terenskimi izvedenkami tipa GS in podobno, ki sicer nimajo nikakršne veze z MotoGP, kljub temu pa sem prepričan,da so dirke bile zelo pomemben faktor, ki jih je pripeljal na današnji nivo prodaje.

Sicer pa se strinjam z Union Jackom.Tudi jaz upam, da bo KTM bolj konkurenčen, kot je recimo Aprilia danes. No, čakam da se enkrat tudi BMW opogumi in vstopi v MotoGP, pa Kawasaki bi se tudi lahko spet malo pridružil. Šele to bi bilo potem tisto pravo svetovno prvenstvo proizvajalcev motociklov.

Noben od mojih motorističnih prijateljev do danes še ni nabavil motor, ki ga je vozil nek idol oz. v fabrških dirkalnih barvah. Zdej res se najde kakšen, ki kupi HRC barvo ampak teh je malo, nekaj jih ima extra poliestre HRC gor, ti so ponavadi na pisti in cesti, nekateri so tak motor kupili, ker je bil cenejši, ker tak motor prodati je misija nemogoče, sploh cestaka.

P.S. Nekaj Škod je bilo v turkizni barvi. Tak avto ma lahko polovično ceno pa ga preskočim :)

BMW ni imel cestaka: Danes najhitreje raste prodaja v tem segmentu pri BMW. Razumljivo, ker je cenovno ugoden glede na komponente, pa še zgleda OK. Dirke nimajo nobene veze tle, ker zelo malo folka gleda SBK. Pa še večina teh motorjev je na pisti, ker je pač letel bolj kot drugi. No, Kawasaki je še letel bolje od BMW v SBK, vendar kolikor se spomnim, ga je dve leti nazaj v SLO kupil samo uporabnik @maus in nihče drug, pa če me spomin ne vara, je Kawasaki že nakaj let na prvem mestu v SBK. Torej v SLO se proda veliko več cestnih motorjev znamke BMW, kot pa Kawasaki, čeprav obeh ni v motoGP, v SBK pa je Kawa daleč pred BMW-jem. Verjetno se v SLO od vseh cestakov proda največ BMW-jev.

Objavljeno
pred 6 urami, DAMI34 pravi:

Men je blo pa kr mau dougcajt, ko sem dirko gledal. Upal sem da bo kaj preganjanja (hvala vsaj ducatistoma), upal sem da bodo gume proti koncu dirke postajale nestabilne, upal sem, da bo več nepredvidljive vožnje zarad nove elektronike....

Zdej pa upam, da bo naslednja dirka bolj zanimiva.

... bo, ker  se jih bo še pet zraven šlepal  :)

Lorenzo bo čez pet let vozil za Tomosa, ko ga bodo mladci zjebali za dobra moštva, Ross še danes vozi z najboljšo moštvo! 

Objavljeno
6 hours ago, bikez said:

. Verjetno se v SLO od vseh cestakov proda največ BMW-jev.

Eh, povprecen slovencek kupi to, kar v lokalni gostilni velja za dober motor in dober nakup. " ... tega vzami, bos ga lahko cez tri leta hitro prodal. Pa se zgubo nebos dosti..." Vozim fzr, golfa, v gostilni pa vedno narocim dunajski, pomfri pa coca-colo. To je vedno pa vsepovsod dobro :) 

kar pa se tice Gp-ja, pa moram priznat, da me JLo vedno znova dementira. Ko mislim, ne, ko sem preprican, da je dosegel vrhunec, gre in preseze samega sebe. Zmaga!! Res je prvak v antipaticnosti.

Objavljeno
pred 34 minutami, orcus pravi:

Eh, povprecen slovencek kupi to, kar v lokalni gostilni velja za dober motor in dober nakup. " ... tega vzami, bos ga lahko cez tri leta hitro prodal. Pa se zgubo nebos dosti..." Vozim fzr, golfa, v gostilni pa vedno narocim dunajski, pomfri pa coca-colo. To je vedno pa vsepovsod dobro :) 

kar pa se tice Gp-ja, pa moram priznat, da me JLo vedno znova dementira. Ko mislim, ne, ko sem preprican, da je dosegel vrhunec, gre in preseze samega sebe. Zmaga!! Res je prvak v antipaticnosti.

A ni to čudno... Sploh ne navijam za lorenza, ampa še nikoli nisem videl, da bi kej res antipatičnega naredil... Kok ste rossifani ene pristranske riti ej... Ne morš vrjet... 

Objavljeno
pred 16 minutami, KennyJR pravi:

A ni to čudno... Sploh ne navijam za lorenza, ampa še nikoli nisem videl, da bi kej res antipatičnega naredil... Kok ste rossifani ene pristranske riti ej... Ne morš vrjet... 

Kaj je pa tu Rossi kriv? Tudi če se prikotalim domov, moja nima take surle kot Lorenco, če ne zmaga.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!