Guest 1 Objavljeno April 14, 2003 Opozori Objavljeno April 14, 2003 8) http://www.motosvet.com/motovozila.php?m_i...=0002&Page=0001 ali pa motosvetovci ne vedo tega sorry jaz osebno ne cenim teh motorjev niti toliko, da bi jih opazil na cesti ali parkirnem prostoru vem pa da imajo veliko oboževalcev in da so to cool ljudje o okusih pa (so že stari grki rekli) ni razpravljati, a ne? ne se jezit BMWjevsplohnevidimpress 8)
Mustang Objavljeno April 15, 2003 Opozori Objavljeno April 15, 2003 so to ljudje, ki majo dnar, ogromno šraufajo, oziroma šraufajo zelo zadovoljni serviserji. Da ni vzrok pokvarljivosti HD predvsem v zlobnih serviserjih, ki izkoriščajo nepoučenost o mehaniki svojih bogatih strank :?: Že samo napačna toplotna vrednost svečke lahko po nekaj sto km povzroča težave, napačno olje generalno... Zelo možno. Ampak roko na srce: HD-ji so zelo daleč od tehnološke dovršenosti. Od tega dejstva naprej je pa samo še vprašanje potrpežljivosti in financ lastnika. Kar se pa tiče Maxa moram reči, da imam z njim serviserske stike že 5 let in sem bil vsakič ful zadovoljen :arrow: Samo moje izkušnje
Mustang Objavljeno April 15, 2003 Opozori Objavljeno April 15, 2003 :cry: moj znanec ima sledečo izkušnjo: - skoraj nov Fat Boy v nekem trenutku zariba pri relativno visoki hitrosti na srečo brez padca - Max ugotovi da je dodal "NE-HD" olje v motor - potrebna genralna - NASLEDNJI DAN znanca Mihelič z dopisom izključi iz HOG Lipa - brez vednosti in soglasja predsednika - zaradi take arogance znanec proda skoraj nov HD - za "drobiž" ga odkupi Max kao za rez. dele - in kupi BMW choper in še isto leto naredi 30K km :cry: veliko gnoja je v deželi kranjski :cry: :cry: :cry: :cry: a mi lahko meni nepoučenemu razložiš,od kdaj BMW dela choperje? kateri model je to? :shock: bmw... kako da tega ne veš?... :roll: A ne veš kateri motor voziš? :lol: :lol: :lol:
Mustang Objavljeno April 15, 2003 Opozori Objavljeno April 15, 2003 v soboto šel v bohinj na bledu videl ene 8 hd z tujo registracijo, v soboto v bohinju snežilo kot v pravi zimi, v nedeljo pa sonček da te kap, isti hd-ji pa so v idilični pokrajini brzeli proti jezeru Jaz se jih v soboto videl na Bledu - mraz, dež, sivina. Kljub temu, da so imeli krasne motorje (za moje pojme) jim nisem bil prav nič fovš :lol: Po moje so imeli muda manjša kot frnikole v tistem mrazu :twisted:
Guest 1 Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 no tudo BMW ima probleme pred neki časa so klical nazaj vse tiste z malimi 650ccm-in- jermeni motorji "na popravilo in BREZPLAČNO menjavo jermenic in jermenov.." niso pa dopisal da vabilo velja za TISTEKSEŠENISOPUBILPRESS :cry: :cry: :cry: fak a smo tko deleč da se tut kvaliteta več ne splača :cry: :cry: :cry:
marijan Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 v soboto šel v bohinj na bledu videl ene 8 hd z tujo registracijo, v soboto v bohinju snežilo kot v pravi zimi, v nedeljo pa sonček da te kap, isti hd-ji pa so v idilični pokrajini brzeli proti jezeru Jaz se jih v soboto videl na Bledu - mraz, dež, sivina. Kljub temu, da so imeli krasne motorje (za moje pojme) jim nisem bil prav nič fovš :lol: Po moje so imeli muda manjša kot frnikole v tistem mrazu :twisted: v nedeljo so pa prav uživali, sem jih bil prav fauš, ko sem stal v mrzli Bohinjki. :shock:
Guest 1 Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 v soboto šel v bohinj na bledu videl ene 8 hd z tujo registracijo, v soboto v bohinju snežilo kot v pravi zimi, v nedeljo pa sonček da te kap, isti hd-ji pa so v idilični pokrajini brzeli proti jezeru Jaz se jih v soboto videl na Bledu - mraz, dež, sivina. Kljub temu, da so imeli krasne motorje (za moje pojme) jim nisem bil prav nič fovš :lol: Po moje so imeli muda manjša kot frnikole v tistem mrazu :twisted: v nedeljo so pa prav uživali, sem jih bil prav fauš, ko sem stal v mrzli Bohinjki. :shock: zakaj si pa stal v Bohinjki - ko sem imel jaz tam "delo" sem na Bohinjkah ponavadi ležal - je bl luštn veš :lol: :lol: :lol: :lol:
bmw Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 8) http://www.motosvet.com/motovozila.php?m_i...=0002&Page=0001 ali pa motosvetovci ne vedo tega sorry jaz osebno ne cenim teh motorjev niti toliko, da bi jih opazil na cesti ali parkirnem prostoru vem pa da imajo veliko oboževalcev in da so to cool ljudje o okusih pa (so že stari grki rekli) ni razpravljati, a ne? ne se jezit BMWjevsplohnevidimpress 8) brez zamere, ampak ne verjemi vsega, kar prebereš na motosvetu........ BMW NE dela choperjev, temveč cruiserje....... na motosvetu je napačno napisano chopper/cruiser......
Guest 1 Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 8) http://www.motosvet.com/motovozila.php?m_i...=0002&Page=0001 ali pa motosvetovci ne vedo tega sorry jaz osebno ne cenim teh motorjev niti toliko, da bi jih opazil na cesti ali parkirnem prostoru vem pa da imajo veliko oboževalcev in da so to cool ljudje o okusih pa (so že stari grki rekli) ni razpravljati, a ne? ne se jezit BMWjevsplohnevidimpress 8) brez zamere, ampak ne verjemi vsega, kar prebereš na motosvetu........ BMW NE dela choperjev, temveč cruiserje....... na motosvetu je napačno napisano chopper/cruiser...... ok - bom teb verjel sam glej da se boš potegnu zame, če bo kak drug BMWfahrer trdil nasprotno BMWtabularasapress :roll:
hotschko Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 A sploh vesta vidva kaj pomeni Choper v osnovi :?: :wink: :arrow:
Guest 1 Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 A sploh vesta vidva kaj pomeni Choper v osnovi :?: :wink: :arrow: ja 8) pa ti, a veš ti 1 kaj pomeni ch... gl zg 2 kako in zakaj se je to preneslo na motorje 3 kaka je razlika me chopper-jem in easy-riderjem faksmpamtnpress & zausteriltmepress :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pervy Objavljeno April 16, 2003 Opozori Objavljeno April 16, 2003 čeprav radi šinfate preko motorista, že v kar nekaj nadaljevanjih potekata dobra članka, ki govorita o nastanku in pomenu različnih tipov čoperjev, cruiserjev, bobberjev, .... in o zgodovini H-D. drugače pa ne verjet vsemu kar si zmislijo marketinški strategi, ki vedno radi neke nove segmente umetno izdelujejo ali pa tišijo motorje v neke razrede. tako so nastali razni fun-bike (koji k.... je to, a ni vsak bike funbike), pa SUV pri avtih itd...
Ice Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 A sploh vesta vidva kaj pomeni Choper v osnovi :?: :wink: :arrow: hotschko,sorry........ to zgoraj ne pomeni nic.tudi v anglescini ne. :wink: chopper je pa nekaj,kar se je "zacelo dogajati" konec ´40tih v zda. 8) se zanimivost: prvi chopper je izdelal crnec. :idea:
Guest 1 Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 A sploh vesta vidva kaj pomeni Choper v osnovi :?: :wink: :arrow: hotschko,sorry........ to zgoraj ne pomeni nic.tudi v anglescini ne. :wink: chopper je pa nekaj,kar se je "zacelo dogajati" konec ´40tih v zda. 8) se zanimivost: prvi chopper je izdelal crnec. :idea: da te dopolnim Ice chopper = helikopter (orig pomen) ta izraz pa, ne vem zakaj so prenesli na motorje - mogoče zaradi zvočne podobnosti v prostem teku ? zakaj je pa svet v k..cu zaradi črncev.. pa čitaj na "šala dneva" :lol:
Ice Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 "chopper" izhaja iz besede "to chop" (rezati,zrezati) in kontekst je ta,da so odstranili vse nepotrebne dele z motorja.ce si ogledas zgodovino motorjev,je obdobje pred chopperji zaznamovano z boberji - veliki blatniki,dodatne luci,namesto stopalk plosce.... v glavnem okincani in oveseni,kot nekateri cruiserji danes.... chopper kot klasa je v bistvu narobe poimenovana,ker serijski motor po zasnovi besede same ne more biti chopper. :wink:
RAN Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 da te dopolnim Ice chopper = helikopter (orig pomen) ta izraz pa, ne vem zakaj so prenesli na motorje - mogoče zaradi zvočne podobnosti v prostem teku ? :lol: Ne vem, če je to res tako. :roll:
RAN Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 No ta čas je že ICE napisal to, kar sem domneval da je. Bravo ICE. :D :D
Guest 1 Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 "chopper" izhaja iz besede "to chop" (rezati,zrezati) in kontekst je ta,da so odstranili vse nepotrebne dele z motorja.ce si ogledas zgodovino motorjev,je obdobje pred chopperji zaznamovano z boberji - veliki blatniki,dodatne luci,namesto stopalk plosce.... v glavnem okincani in oveseni,kot nekateri cruiserji danes.... chopper kot klasa je v bistvu narobe poimenovana,ker serijski motor po zasnovi besede same ne more biti chopper. :wink: ali gre potem za slučajnost ker to ne more biti sinonim
Ice Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 [da te dopolnim Ice chopper = helikopter (orig pomen) ta izraz pa, ne vem zakaj so prenesli na motorje - mogoče zaradi zvočne podobnosti v prostem teku ? zakaj je pa svet v k..cu zaradi črncev.. pa čitaj na "šala dneva" :lol: no ja,ta "chopper" je pa nastal zaradi glasu,ki so ga proizvajale (U)H-1 inacice... :wink: imena kot whirlybird in blender se niso obnesla (niso "izzarevala" zadosti machisma).
Guest 1 Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 [da te dopolnim Ice chopper = helikopter (orig pomen) ta izraz pa, ne vem zakaj so prenesli na motorje - mogoče zaradi zvočne podobnosti v prostem teku ? zakaj je pa svet v k..cu zaradi črncev.. pa čitaj na "šala dneva" :lol: no ja,ta "chopper" je pa nastal zaradi glasu,ki so ga proizvajale (U)H-1 inacice... :wink: imena kot whirlybird in blender se niso obnesla (niso "izzarevala" zadosti machisma). glej, glej.. blender - poznam le kot ime 3Dprograma in nisem vedel da imam kak pomen kaj pa pomeni točno, če veš - drugače bom dal slovar v pc in pogledal
Ice Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 blender je angleski izraz za cisto "slovensko" besedo _mikser_. :lol: ....a la multipraktik. :wink:
loyo Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 ali gre potem za slučajnost ker to ne more biti sinonim chop -> sekati rezati, kot je ze Ice napisal chopper (kot motor): odstraniti, odrezati, odsekati vse nepotrebne dele chopper (kot helikopter): seka, maha po luftu s propelerjem tako so vsaj mene učili lp Loyo
Ice Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 yep.enake informacije imam jaz tudi. :wink:
marijan Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 chopper (kot helikopter): seka, maha po luftu s propelerjem ZRAKOMLAT? :D
Guest 1 Objavljeno April 17, 2003 Opozori Objavljeno April 17, 2003 ali gre potem za slučajnost ker to ne more biti sinonim chop -> sekati rezati, kot je ze Ice napisal chopper (kot motor): odstraniti, odrezati, odsekati vse nepotrebne dele chopper (kot helikopter): seka, maha po luftu s propelerjem tako so vsaj mene učili lp Loyo hvala za lepo piojasnilo vse jasno :lol:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se