Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

anketa o doseženih kilometrih z Mitas cestno pnevmatiki (SF+ in ToF) ANKETA

Svetovani tlaki (glej spodaj razpredelnico) 

ali poišči na MITAS strani: MITAS

Mitas-Recommended-inflation-pressures.pdf

Priporočene objave

Objavljeno
pred 12 minutami, kronik pravi:

Ti si ili jurist ili policajac 

zakljucujem na osnovi tvojih izjava

če divjaku zdrži 5000, bo meni 15000, na motorju ki ima le 66ps, napram 200

dokaj preprosta matematika

tako da so tudi tvoji samomorilski prispevki koristni

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, Snečer pravi:

če divjaku zdrži 5000, bo meni 15000, na motorju ki ima le 66ps, napram 200

dokaj preprosta matematika

tako da so tudi tvoji samomorilski prispevki koristni

Definitivno jurist! 

Provokacije su ti slabe.

Drugi pokusaj? 

Objavljeno
pred 7 minutami, kronik pravi:

Definitivno jurist! 

Provokacije su ti slabe.

Drugi pokusaj? 

definitivno maš špiclja, kar pa niti ni tolko važno

zaenkrat vidim, da guma zdrži 20% več od sf+ in da je slabša

Objavljeno

Verjetno bos v grabnu ko bo prednja mitas na robu,je pa ene par exspertov na ms k obvladajo tud to.?

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 22 minutami, thetruetheory pravi:

Moja prednja in zadnja guma v prilogi, letošnje izdelave in letošnje montaže, za sabo imajo cca 2000km od tega cca 1200 s sopotnico. Sam se peljem pol "dinamično" po kriteriju Motosveta, s sopotnico pa normalno, torej 1/4 "dinamično". ?? ?

Vsak se vozi po SVOJIH sposobnostih, ki se jih mora SAM zavedati. Razlika je, če je nekdo 20 let motorist in vsako leto zradira 2-3 komplete gum, kot pa nekdo, ki letno naredi 1000km od doma do gostilne...

Prepucavanja glede porabe robov so pa itak brezvezna, robe se radira na dirkališču in ne na cestišču oziroma v res redkih primerih pri izjemno izkušenih voznikih in ustreznim motorjem.

Bodite vzor ostalim udeležencem prometa, predvsem pa kolegom MOTORISTOM!!, divjajte, ko ste sami na cesti in na sedežu....

14 dni nazaj me je na relaciji Zidani most - Rimske Toplice prehiteval BMW-jaš s sopotnico in to 2x v škarje tako, da je najprej zrinil iz ceste avto pred mano nato pa še motorista (250ccm) pred njim. Meni so šle dobesedno kocine po konci kaj "človek" dela. Pa ne, da sam tega manevra nebi moral izpeljati ampak zakaaj, še danes ne razumem zakaj bi šel med 2 avtomobila v štric, je tam bolj toplo al kaj?? Ničsluteče dekle na zadnjem sedežu bedaka izgubi življenje, ker ima on večjega in lahko ali kako??  (sam sem ga spustil naprej, ker sem nekako začutil na vodi kaj bo sledilo, že po njegovem prihodu v mojo RIT)

Drug primer, se peljeva z mojo v Logarsko, prvič letos in tako zgodaj (tam je bil še sneg), cesta trda, hladna. Najde se GS1200, se nalepi na rit in provocira v naselju. Izven naselja se pelje za ritjo (edit: v RITI) na 120 kmh, kaj lahko več storiš po ovinkih polnih peska in to v začetku marca? Pustim "vzorneža" naprej z ročnim zamahom in žmigavcem, ker žmigavec sam ni zadostoval.... v Logarsko pripeljeva 30 sekund za njima, saj isti čas iščemo parking (torej me je hotel spraviti na limit ali v robnik, grabo?? Dobesedno me je prehitel naredil 200m razlike in se peljal naprej normalno). Prideva tja greva na kočo pri slapu, dec se postavi na vrh stopnic in gleda kako prihajava gor... Pa kaj rabi slavospev al kaj ?? Z mojo se mu krohotava 5 minut in odidema ?? Nekateri svojo inteligenco res kažejo z obnašanjem na cesti in ob njej, ne morem povedati drugače... 

Bolj kot prepričujem svoje domače in domače moje punce, kako je motor fajn zadeva, slabše vidim, da je stanje na cesti. Tudi sam včasih rad zategnem gas, ko sem sam, ko je cesta topla, ko zadaj na sedežu ni druge žive duše, ki bi lahko nastradala..... Ko zaslišim hhrsssk hrsskk vem, da se moram umiriti, ker sem bil blizu, blizu postelje brez povratka ali pa s povratkom brez delujočih spodnjih okončin, ki motor za vedno vzamejo izpod RITI.... 

Vsakodnevno od kolegov, znancev, domačih slišim zgodbe: Veš tam pa tam se je unem pa unem zgodilo to na motorju. Veš moj stric je umrl, ker je divjal z enim ta pa pol niti ni priznal, da je bil zraven... Najhujše je, ko zdravstveno osebje reče: Aha naslednji darovalec organov.....  Pravzaprav že 2 leti vsem, ki jih poznam OPRAVIČUJEM in zagovarjam zakaj sem šel delat izpit in zakaj sem kupil motor. Dajte se malo vzet v roke, divjanje ja ampak v mejah normale, v polni opremi in pri polni zavesti... 

Prosim, če mi lahko nekdo obrazloži kaj delam s prednjo gumo narobe, da imam ob strani še znake kalupa?? Sem mogoče preslab za na forum ali za na cesto, me zato prehitevajo profesionalci in to kar s sopotnicami??? ??

20190504_172458.jpg

20190504_172433.jpg

20190504_172415.jpg

po statistiki MS je samo 2% takšnih zaradi katerih nas imenujejo darovalci organov ipd. po mojih opažanjih pa ta % kar grozljiv

@kronik se je vozil s sopotnico pred kratkim, BMWja ima tudi, misli da je nedotakljiv

glede gume, voziš motor, ki ga kar poznam in s sprednjo sf+ na versysu ne boš prišel do roba živ

na zadnji se pa vidi, da voziš "tovor", zato jo malo bolj pobira po sredini, sicer je guma v redu, takšna kot mora biti

Objavljeno
pred 8 urami, GizmoFighter pravi:

Kakšne osebne izkušnje imaš? Direkt primerjava z SF+? Recimo za power naked-a za sportsko dinamično vožnjo. Po mokrem baje ne najbolje...hvala za info.

Z SF je ne morem primerjat, ker je nisem vozil. V mokrem nisem imel nobene slabe izkušnje s Pilot Power 2CT. Edino, ko je zunaj malo nad ničlo je treba malo bolj pazit.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 41 minutami, thetruetheory pravi:

Prosim, če mi lahko nekdo obrazloži kaj delam s prednjo gumo narobe, da imam ob strani še znake kalupa?? Sem mogoče preslab za na forum ali za na cesto, me zato prehitevajo profesionalci in to kar s sopotnicami??? ??

20190504_172458.jpg

20190504_172433.jpg

20190504_172415.jpg

Kaj bi naj bilo narobe z prednjo gumo? Nič. Mitaske SF+ spredaj ne boš nikoli spravil do roba, če boš želel ostati na obeh kolesih. Če tako razmišljaš, potem se vprašaj, kaj je narobe tudi z zadnjo....prav tako nič. Pač imaš kurje štrajfne na obeh gumah, s čimer ni narobe nič. Dinamičen voznik nisi ravno, je pa prav, da voziš po svojih zmožnostih in znanju in ne nasedaš veleumom s foruma, saj v nasprotnem lahko postaneš hitro tudi žal nesamovoljni darovalec organov. Sicer tale tvoja Logarska, pa hladno, pa 120 km/h,....mislim, ni to ravn nek "dosežek", je pa brezveze se dat neki sprovocirat, se da to drgač rešit. Ne poslušat tle gor preveč določenih mojstrov, kak mora guma zgledat, da nisi deklariran divjak. Ko se boš peljal zares dinamično, bo tvojo guma taka lepa kosmata malo robata....in taprava bo takrat, odrasla. Pa srečno še naprej...

Objavljeno
pred 36 minutami, Snečer pravi:

@kronik se je vozil s sopotnico pred kratkim, BMWja ima tudi, misli da je nedotakljiv

2 od 3 izjave tocne. 

probaj sa nekom novom predpostavkom! 

Objavljeno

Mislite, da mojstru iz slike drži na robu? Drži, drži, neki guma, neki psiha, pa dost adrenalina po žilah. Ni sicer Mitas je pa res kaj slabšega narejeno v tistem času, v katerem so dirkali ti mojstri takrat.

FB_IMG_1557000888771.jpg

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 3 minutami, GizmoFighter pravi:

Mislite, da mojstru iz slike drži na robu? Drži, drži, neki guma, neki psiha, pa dost adrenalina po žilah. Ni sicer Mitas je pa res kaj slabšega narejeno v tistem času, v katerem so dirkali ti mojstri takrat.

FB_IMG_1557000888771.jpg

moped ma pa 50kg :) 

Objavljeno
pred eno uro, thetruetheory pravi:

Drug primer, se peljeva z mojo v Logarsko, prvič letos in tako zgodaj (tam je bil še sneg), cesta trda, hladna. Najde se GS1200, se nalepi na rit in provocira v naselju. Izven naselja se pelje za ritjo (edit: v RITI) na 120 kmh, kaj lahko več storiš po ovinkih polnih peska in to v začetku marca? Pustim "vzorneža" naprej z ročnim zamahom in žmigavcem, ker žmigavec sam ni zadostoval.... v Logarsko pripeljeva 30 sekund za njima, saj isti čas iščemo parking (torej me je hotel spraviti na limit ali v robnik, grabo?? Dobesedno me je prehitel naredil 200m razlike in se peljal naprej normalno). Prideva tja greva na kočo pri slapu, dec se postavi na vrh stopnic in gleda kako prihajava gor... Pa kaj rabi slavospev al kaj ?? Z mojo se mu krohotava 5 minut in odidema ?? Nekateri svojo inteligenco res kažejo z obnašanjem na cesti in ob njej, ne morem povedati drugače... 

ko BMW fahrer na GSu vidi rdečega versysa, se mu zamegli pred očmi :) 

Objavljeno (popravljeno)
pred 10 minutami, GizmoFighter pravi:

FB_IMG_1557000888771.jpg

Ovaj ima veci nagib po kisi nego mnogi po suhome i to sa puuuuuno boljim gumama.

Lik ima cojones!!! ja mu nisam niti do "koljena" 

pred 2 minutami, Snečer pravi:

ne samo GS vozacima. Svima se zmagli pred ocima kada vide to smetalo na cesti!!! 

Popravljeno . Popravil kronik
Objavljeno
pred 4 minutami, Snečer pravi:

moped ma pa 50kg :) 

Ma tolk mal tud ne ?. Pa skor kvadratno gumo ?. Pa mokro je, pa spolzko je, pa hiter je, pa nagnjen je, pa še bolj bo,....v glavnem klinc od "Tigarce" z bicikl profilom?

Objavljeno
pred 2 minutami, Snečer pravi:

Zanimivo, škoda, da sem izbral to barvo, res škoda..... Pravzaprav mi je sedaj žal da nisem dal 2k več za MK3 bele barve, pa bi imel vsaj mir...??

Objavljeno (popravljeno)
pred 12 minutami, kronik pravi:

Ovaj ima veci nagib po kisi nego mnogi po suhome i to sa puuuuuno boljim gumama.

Lik ima cojones!!!

?

@kronik

Zakaj mi frendi rečejo, če bom kupil BMW /S1000R, da se ne družijo več z mano...baje postanejo lastniki bavarcev vzvišeni ?. Je to čist res????

Popravljeno . Popravil GizmoFighter
  • Haha 2
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred 17 minutami, Snečer pravi:

Kaj šele takrat, ko pred sabo ugleda NC750.... ???? Versys je še ok, drgač pa fahrer je point, ne bajk.

Objavljeno
pred eno uro, Snečer pravi:

na zadnji se pa vidi, da voziš "tovor", zato jo malo bolj pobira po sredini

pred 3 urami, DAMI34 pravi:

Zanimivo pa je nekaj, bolj ma zlizano gumo Kronik kot pa jaz.

Vzrok? Solo bolj drsi? V dvoje se lepše greje...pojma nimam, ampak zanimivo.

Citiraj

The mileage attanded by motorcycle tyres and in particular that by the rear wheels of performance bikes cannot be measured in the same way as that of car or truck tyres. Because the motorcycles themselves weigh comparatively less they are able to accelerate faster and during this acceleration the rear tyre slips. This slipping leads to wear on the tyres. A pillon passenger whose weight is mainly placed on the rear tyre helps to prolong the life of the tyre. The rear wheel is pressed onto the road with more force, thereby reducing the amount of slipping. The tyre therefore lasts longer.

Vir: Continental

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 11 minutami, GizmoFighter pravi:

?

@kronik

Zakaj mi frendi rečejo, če bom kupil BMW /S1000R, da se ne družijo več z mano...baje postanejo lastniki bavarcev vzvišeni ?. Je to čist res????

To ti nisu frendi ????

a za ostatak nemam pojma! 

Objavljeno
1 hour ago, thetruetheory said:

Prepucavanja glede porabe robov so pa itak brezvezna, robe se radira na dirkališču in ne na cestišču oziroma v res redkih primerih pri izjemno izkušenih voznikih in ustreznim motorjem. 

Bodite vzor ostalim udeležencem prometa, predvsem pa kolegom MOTORISTOM!!, divjajte, ko ste sami na cesti in na sedežu....

Bolj kot prepričujem svoje domače in domače moje punce, kako je motor fajn zadeva, slabše vidim, da je stanje na cesti. Tudi sam včasih rad zategnem gas, ko sem sam, ko je cesta topla, ko zadaj na sedežu ni druge žive duše, ki bi lahko nastradala..... Ko zaslišim hhrsssk hrsskk vem, da se moram umiriti, ker sem bil blizu, blizu postelje brez povratka ali pa s povratkom brez delujočih spodnjih okončin, ki motor za vedno vzamejo izpod RITI.... 

Pravzaprav že 2 leti vsem, ki jih poznam OPRAVIČUJEM in zagovarjam zakaj sem šel delat izpit in zakaj sem kupil motor. Dajte se malo vzet v roke, divjanje ja ampak v mejah normale, v polni opremi in pri polni zavesti... 

Samo nekaj vprašanj... Kakšna je definicija izkušenega voznika in ustreznega motorja, da se mu odpusti radiranje robov na cestišču? Vzor, z divjanjem na cesti? Hrsk, Hrsk česa? Da ne gre samo za slabo tehniko vožnje... Kaj pomeni to v mejah normale? 

Pri taki obrabi gum ti bo strah vzel motor izpod riti !  Če te pa res mučijo "pussy štrajfni", lahko pa nekoliko znižaš tlak, da se malo bolj spodvijajo gume. :P Vem, med vso to solato je težko najti ta nasvet.... 

Moderatorjev ni več na tem forumu? 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, kronik pravi:

To ti nisu frendi ????

a za ostatak nemam pojma! 

Oni se zezajo ?. Ampak bajk je pa odličen, sploh od l.2017 naprej...?.

Objavljeno
pred 1 minuto, XTR pravi:

Samo nekaj vprašanj... Kakšna je definicija izkušenega voznika in ustreznega motorja, da se mu odpusti radiranje robov na cestišču? Vzor, z divjanjem na cesti? Hrsk, Hrsk česa? Da ne gre samo za slabo tehniko vožnje... Kaj pomeni to v mejah normale? 

Pri taki obrabi gum ti bo strah vzel motor izpod riti !  Če te pa res mučijo "pussy štrajfni", lahko pa nekoliko znižaš tlak, da se malo bolj spodvijajo gume. :P Vem, med vso to solato je težko najti ta nasvet.... 

Moderatorjev ni več na tem forumu? 

manjko spanca ima, ker je mitasko testiral na longrunu

Objavljeno
pred 6 minutami, 3nity pravi:

zanimivo, vendar ko sem tovor zadaj vozil, mi je gumo bolj pobiralo, pa kot vidimo pri lahkih šoferjih in motorjih guma drži bistveno dlje in ne bistveno manj 

meni guma ne drsi pri solo vožnji in je tako ne radira

Objavljeno
pred 3 minutami, XTR pravi:

Pri taki obrabi gum ti bo strah vzel motor izpod riti ! 

Žal oz. čisto resno je to resnica ??.

• Všeč mi je 2
  • Zmeden 1
Objavljeno
3 hours ago, Snečer said:

al cijaziš, voziš normalno, ali pa divjaš, druge ni

Malo neproporcionalno povedano. Vcasih je MS imel malo vec definicij: LT (lagano turisticki), LS (lagano sportski), ST (sportsko turisticki), SS (supersportski),... ...KK (ko kura)... :P

1 hour ago, thetruetheory said:

...BMW-jaš s sopotnico...

...GS1200...

To je vzporedno vesolje. :P

51 minutes ago, GizmoFighter said:

Mitaske SF+ spredaj ne boš nikoli spravil do roba, če boš želel ostati na obeh kolesih.

Tako je z vecino prednjih gum. ;)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!