Slow Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 5 minutes ago, blindek said: @Slow si že dobil E08? Sicer cenovno res ugodne, ampak kako se kaj obnesejo ob daljši vožnji na asfaltu? So bile ravno danes prevzete. Zadnja DOT 50/15, sprednja pa sveza. Zdaj edino ne vem, kje se bom zmenil za menjavo. Konkretno sem dobil ta dva odgovora: On 4. 7. 2016 at 8:31 AM, HD-Dyna said: Tukaj ? On 1. 7. 2016 at 2:38 PM, Kmet2 said: Sem pa že menjal tudi pri Primcu(Yamaha servis ) samo to je v Lj
NumLock Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 Glede na to, da jih je pred dvema / tremi dnevi naročil, dvomim, da je že zvozil toliko, da bo lahko podal neko resno mnenje. Vsekakor bo pa opazil razliko med prejšnjo znucano in zdajšnjo novo.@blindek, tudi mene je pritegnila ta guma, katere omenjaš - Terra Force R . Razlika v ceni je zgolj 50€ ... - sprednja stane 73,22€ - zadnja pa 103€ Se pa veselim, da bo Slow podal svojo izkušnjo po enih 300tih
motolover Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 41 minutes ago, Slow said: Zdaj edino ne vem, kje se bom zmenil za menjavo. Priporočam ti vulkanizerja v Črnučah, nasproti Havane. Slow 1
Slow Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 27 minutes ago, motolover said: Priporočam ti vulkanizerja v Črnučah, nasproti Havane. To https://www.google.com/maps/@46.1014671,14.5259574,3a,75y,337.07h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJbL-Ttfp6Pu0b7tsU8k_Dg!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=en ? Si ze menjal na motorju pri njih? Naredijo dobro (tudi nasponajo pravilno zaradi verige itd)?
motolover Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 (popravljeno) Ja ta, zdaj ima nek drug napis CSS ali nekaj takega, firma je ista. Dela mnogo motoristom in tudi meni so ga drugi priporočili. Profesionalen in ugoden. Meni je zamenjal na dveh različnih motorjih. Enem z verigo in drugem brez, ko sem sam snel kolesa in jih prinesel. In še enkrat mi je zaflikal, ko sem imel notri 10cm žebelj. Guma je bila praktično nova, držala je isto, kot če notri ne bi dobil žeblja. Popravljeno Julij 5, 2016. Popravil motolover Slow 1
MiNa Objavljeno Julij 6, 2016 Opozori Objavljeno Julij 6, 2016 (popravljeno) pred 13 urami, blindek pravi: @Slow si že dobil E08? Sicer cenovno res ugodne, ampak kako se kaj obnesejo ob daljši vožnji na asfaltu? Sem zapisal,da imam od vseh km (93kkm) cca 5% izven asfalta ostalo pa odličen, dober in slab asfalt. dnevna izkušnja pa, 900km+ srednje obremenjem (sam + prtljaga) 100km AC ostalo magistralke in na koncu cca 120 km naših slabih cest. Vse BP. Popravljeno Julij 6, 2016. Popravil MiNa DAMI34 in hajoktejn 2
blindek Objavljeno Julij 6, 2016 Opozori Objavljeno Julij 6, 2016 Nekako sem spregledal tvojo objavo Hvala za informacijo! Sedaj še samo čakam na končno ponudbo med Terra Force in E08 in če ne bo prevelike razlike bom vseeno vzel TF
HyperJack Objavljeno Julij 6, 2016 Opozori Objavljeno Julij 6, 2016 Kakšen Mitas.. ...tole je d best guma... mam profila že dve leti, pa še za ene dve ga je DAMI34 in Zivnorc 2
Tex Objavljeno Julij 6, 2016 Opozori Objavljeno Julij 6, 2016 jaz sem na xt-ja dal e08 in zaenkrat zgleda super .. drži res lepo .. vijuge po pohorju požira in ne spusti .. za kaj več povedat je pa še prezgodaj .. 1 hour ago, blindek said: Nekako sem spregledal tvojo objavo Hvala za informacijo! Sedaj še samo čakam na končno ponudbo med Terra Force in E08 in če ne bo prevelike razlike bom vseeno vzel TF jaz sem na xt-ja dal e08 in zaenkrat zgleda super .. drži res lepo .. vijuge po pohorju požira in ne spusti .. za kaj več povedat je pa še prezgodaj .. hjao, krneki to urejanje .. blah .. grem na pivo ..
Popularna objava Slow Objavljeno Julij 6, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2016 (popravljeno) Na novo obut v E08 za 125 evrov (made in Czech). Priblizno 100 evrov ceneje, kot sem sprva namenil za Metzeler Tourance. Menjal sem pa v Crnucah, Vulkanizerstvo SSC (SPORTSTIL KART). Delal je prijazni mehanik, tudi sam motorist, porabil cca. pol ure. Cena: 20 evrov. Upam, da je tudi dobro opravil in mi ne odleti guma. Sprednja. Zadnja. Popravljeno Julij 6, 2016. Popravil Slow MiNa, blindek, notranc in 9 others 12
dejcpob Objavljeno Julij 6, 2016 Opozori Objavljeno Julij 6, 2016 pred 9 urami, stenc55 pravi: A je kdo vozil TF v dežju? jest sm se cca 70km iz kočevja v lj in morm rečt da se držijo zelo dobro, nobenih presenečenj nisem imel pa se nism počas peljal glede na ostale udeležence v prometu. V suhem pa tud super nagneš kokr te je v hlačah . Prej z zaščito cilindrov po tleh drsaš kot da bi spustila, hja škornji in tačke use znucan - haha Kmet2, Sorty, DAMI34 in 3 others 6
Popularna objava UnionJack Objavljeno Julij 7, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 preoblačenje pri rumencu u logatcu. da vidim kako bo. moram rect da sm mal bol pussyfied po centrifugi na jadranki kar se odraža na obliki gume..... Zivnorc, Bmflar, DAMI34 in 7 others 10
dlicen Objavljeno Julij 7, 2016 Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 pussyfied TakeALookAround, Bmflar in Zivnorc 3
DAMI34 Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 Če so na sxu dobro delale, nimam nobenga dvoma ta tut na đukcu ne bodo. UnionJack in Bmflar 2
Slow Objavljeno Julij 10, 2016 Opozori Objavljeno Julij 10, 2016 Je mozno, da nove Mitas E08 nekako bolj blazijo udarce kot "stare" Metzeler Tourance. Se mi zdi, kot da je sedaj malenkost manj rukanja, ko vozim cez asfaltne flike, razpokanine... recimo na cesti iz Logatca (drevored) ali KR-Medvode se mi zdi, da me je prej bolj na trdo zabijalo. Je sploh mozno, da je razlika zaradi drugih gum? Napetost vzmetenja ni bila nic spremenjena.
NumLock Objavljeno Julij 10, 2016 Opozori Objavljeno Julij 10, 2016 pred 2 minutami, Slow pravi: Je mozno, da nove Mitas E08 nekako bolj blazijo udarce kot "stare" Metzeler Tourance. Se mi zdi, kot da je sedaj malenkost manj rukanja, ko vozim cez asfaltne flike, razpokanine... recimo na cesti iz Logatca (drevored) ali KR-Medvode se mi zdi, da me je prej bolj na trdo zabijalo. Je sploh mozno, da je razlika zaradi drugih gum? Napetost vzmetenja ni bila nic spremenjena. Kako si pa na splošno po prvih kilometrih zadovoljen? A se fejst slišijo, glede na dokaj močan profil? E08 so 80/20 če se ne motim?
Slow Objavljeno Julij 10, 2016 Opozori Objavljeno Julij 10, 2016 Naj bi bile 90/10 (se mi zdi, da je @MiNa omenil v Strom temi). Jaz jih sploh ne slisim, ampak jaz tako ali tako pogosto nic ne slisim iz okolice (moja zadaj z integralno celado vec slisi, kot jaz s priklopno). Se mi zdi, da ne bi slisal katerihkoli gum, saj vedno slisim samo sumenje vetra in malenkost zvok motorja (se to verjetno zaradi Leo izpuha). Jaz lahko le bolj laicno napisem svoja zaznavanja in obcutke. Takoj na zacetku, po zgolj nekaj prevozenih kilometrih, se mi je zdelo, kot da prva guma ne gre v ovinek. Kot da bi silila ven iz ovinka oz. da sem moral uporabiti malenkost vec "sile" z roko na balanco... Sedaj se mi zdi, da kr padejo v ovinek in me same gume silijo v se vec polaganja. Nekako tako, da kot, da ko cisto malo nagnem se upirajo, kot pa malenkost bolj nagnem pa gume/motor kar sam zeli narediti se vec nagiba in zaustavim oz. korigiram kontra. Kaj vec bo najbrz bolje znal povedati kdo drug z izkusnjami razlicnih gum in vec kilometrine. Polnjene imam na zgornji meji - zadnja 2.8 in sprednja slabega 2.4 bara.
NumLock Objavljeno Julij 11, 2016 Opozori Objavljeno Julij 11, 2016 pred 9 urami, Slow pravi: Kaj vec bo najbrz bolje znal povedati kdo drug z izkusnjami razlicnih gum in vec kilometrine. Slow, tako bom rekel; meni osebno izkušnje nekoga, ki je "testiral" 20 različnih gum ne pomeni glavni pokazatelj pri izbiri naslednjega kompleta gum, saj imajo uporabniki različne gume na različnih motorjih in tukaj pride do različnih opažanj. Potem je tukaj še ogromni drugih parametrov ... kilaža motorja, skupna teža ... itd. Mene osebno zanima tvoja opažanja, saj imaš isti motor kot jaz in me zanima, kako se obnaša guma na DL650 - tki. To potem šteje, kaj meni pomaga opažanja nekoga, ki ima gumo na 1200 BMWju ali kakšnem drugem stroju. stenc55 1
DAMI34 Objavljeno Julij 11, 2016 Opozori Objavljeno Julij 11, 2016 Največja razlika pri opažanju obnašanja gum je, tip motorja (endura, potovalni, ss) in pa elektronika, ki rešuje probleme. Zlo težko je namreč dobro oceniti gumo, če imaš en kup varnostnik pripomočkov, ki delno anulirajo oziroma odpravljajo pomanjkljjivosti pnevmatike. Bmflar in NumLock 2
Zivnorc Objavljeno Julij 11, 2016 Opozori Objavljeno Julij 11, 2016 ... jest sem dobro ocenu svojo gumo.... ...in vem, da je spet skor ćist znucana.... Bmflar in DAMI34 2
Bmflar Objavljeno Julij 11, 2016 Opozori Objavljeno Julij 11, 2016 pred 1 minuto, Zivnorc pravi: ... jest sem dobro ocenu svojo gumo.... ...in vem, da je spet skor ćist znucana.... teb res ni novo gumo za dat .... MitasLover Zivnorc 1
Slow Objavljeno Julij 11, 2016 Opozori Objavljeno Julij 11, 2016 9 minutes ago, DL650 said: Mene osebno zanima tvoja opažanja, saj imaš isti motor kot jaz in me zanima, kako se obnaša guma na DL650 - tki. Ce bos kaj v okolici LJ ali Zasavja, lahko testiras z mojim motorjem (gres magari na obvoznico pa vidis, kako ti delujejo). Meni se predvsem zdi bolj mehka voznja. Ne vem, ali so bile prejsnje Metzeler Tourance tako trde, ali so sedanje tako mehke oz. je to zaradi vec profila (?)... Se mi zdi, da bolj drzijo, kot so Metzeler T., ampak tam sem imel zadnjo ze precej zdelano. Pa tudi s temi novimi vozim se malenkost bolj previdno na ovinkih. 5 minutes ago, DAMI34 said: Zlo težko je namreč dobro oceniti gumo, če imaš en kup varnostnik pripomočkov, ki delno anulirajo oziroma odpravljajo pomanjkljjivosti pnevmatike. Nisem preprican, ampak se mi zdi, da moj motor teh pripomockov nima (stari Strom)? Z izjemo ABSa.
Nearrain Objavljeno Julij 11, 2016 Opozori Objavljeno Julij 11, 2016 (popravljeno) 14 minutes ago, DAMI34 said: Največja razlika pri opažanju obnašanja gum je, tip motorja (endura, potovalni, ss) in pa elektronika, ki rešuje probleme. Zlo težko je namreč dobro oceniti gumo, če imaš en kup varnostnik pripomočkov, ki delno anulirajo oziroma odpravljajo pomanjkljjivosti pnevmatike. RTFM in ugasni use kar se ugasnit da in potem "testiraj" . . . Popravljeno Julij 11, 2016. Popravil Nearrain Zivnorc, gsxf750 in MiNa 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se