Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 minutami, Snečer pravi:

Kaj je postajališče definira podzakonski akt.

tako da je lahko tudi na vozišču, ja

na tisti sliki bo verjetno postajališče na vozišču, tako da ima avtobus prednost, seveda pa mora nakazat, da se vključuje v promet

da pa gre za postajališče pa je razvidne iz talne oznake "bus", ki to označuje

končno en, ki me razume :P

lajkam te z lajkom :jezik:

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

Imel se prav, da.

Gremo še do konca.

bus1.jpg.e17fa15862f753dcf91ff643729da34e.jpg

bus2.jpg.3ac111228078c3ac1fb6f83684caf677.jpg

skratka to torej je avtobusno postajališče in če gre za naselje ima avtobus prednost, 91. člen ZPrCP, ki si ga že gori omenil.

tu je tudi razlaga oziroma razvidno, kaj je niša itd.

Citiraj

(2) Avtobusu je treba v naselju omogočiti speljevanje s postajališča, ko voznik to nakaže s predpisanim znakom. Da bi mu to omogočili, morajo drugi udeleženci cestnega prometa zmanjšati hitrost in, če je potrebno, tudi ustaviti. Voznik avtobusa sme dati znak, da bo odpeljal s postajališča, šele ko zapre vrata in je pripravljen za vključitev v cestni promet. V promet se sme vključiti le, če s tem ne ogroža drugih udeležencev cestnega prometa.

torej odgovor @Primosio

če gre za naselje, ima avtobus v tvojem primeru prednos

če ne gre za naselje, pa ne

Objavljeno
pred 8 minutami, maus pravi:

Da vidim, če boš razumel.

5222

image600.png

Poševna prekinjena široka črta

A

Linija odpiranja prometnega pasu, rezerviranega za vozila javnega linijskega prevoza potnikov (5222) oziroma taksije (5222-1).

B

image601.png

5222-1

C

5223

image602.png

Poševna neprekinjena široka črta

A

Linija zapiranja prometnega pasu, rezerviranega za vozila javnega linijskega prevoza potnikov (5223) oziroma taksije (5223-1).

B

image603.png

5223-1

C

5333

image632.png

Avtobusno postajališče

A

Mesto na vozišču, ki je rezervirano za avtobusno postajališče.

B

image633.png

image634.png

5333-1

5333-2

image635.png

pred 5 minutami, Snečer pravi:

Imel se prav, da.

Gremo še do konca.

bus1.jpg.e17fa15862f753dcf91ff643729da34e.jpg

bus2.jpg.3ac111228078c3ac1fb6f83684caf677.jpg

skratka to torej je avtobusno postajališče in če gre za naselje ima avtobus prednost, 91. člen ZPrCP, ki si ga že gori omenil.

tu je tudi razlaga oziroma razvidno, kaj je niša itd.

torej odgovor @Primosio

če gre za naselje, ima avtobus v tvojem primeru prednos

če ne gre za naselje, pa ne

Ne bo držalo. 

Objavljeno
pred 11 minutami, Snečer pravi:

da pa gre za postajališče pa je razvidne iz talne oznake "bus", ki to označuje

"bus" napis na cestišču je oznaka za pas , ki je rezerviran za avtobuse... poševna rumena črta označuje konec pasu rezerviranega za avtobuse (in taxi-je) ..od konca te poševne črte lahko vozijo po desnem pasu tudi ostali uporabniki..

in ne - talna oznaka "bus" ne označuje avtobusnega postajališča ..

in ja - me je prehitel..

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Da vidim, če boš razumel.

js te razumem, samo ne vem kaj si hotel povedati :P

Objavljeno
pred 3 minutami, Snečer pravi:

ok

kaj če bi jih mal blokiral, ker nasprotujejo :huh:

Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

kaj če bi jih mal blokiral, ker nasprotujejo :huh:

ne žalijo, argumenti pa so kvalitetni

Objavljeno (popravljeno)
pred 14 minutami, Snečer pravi:

ne žalijo, argumenti pa so kvalitetni

ni bilo vprašanje postajališče .. vprašanje kot jaz razumem je bilo. ali ko avtobus zapelje iz rumene cone (kar nekatera avtobusna postajališča- niše) so .. ali ima prednost pred vozili, ki vozijo po svojem normalnem pasu...

Enako je, ko zapelje iz rumenega pasu na normalnega, ko se mu le- ta konča oziroma mora prečkat vozišče, pred semaforjem, ko zavija levo.

Včasih so imeli avtobusi zadaj nalepko, da po ne vem kerem členu imajo prednost, danes sem opazil, da je slika in hvala piše

Tako je v Ljubljani

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 5 minutami, maus pravi:

ni bilo vprašanje postajališče .. vprašanje kot jaz razumem je bilo. ali ko avtobus zapelje iz rumene cone (kar nekatera avtobusna postajališča- niše) so .. ali ima prednost pred vozili, ki vozijo po svojem normalnem pasu...

Enako je, ko zapelje iz rumenega pasu na normalnega, ko se mu le- ta konča oziroma mora prečkat vozišče, pred semaforjem, ko zavija levo.

Včasih so imeli avtobusi zadaj nalepko, da po ne vem kerem členu imajo prednost, danes sem opazil, da je slika in hvala piše

Tako je v Ljubljani

Nisi razumel, kaj sem prilepil? 

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Nisi razumel, kaj sem prilepil? 

nisi razumel vprašanja :?

Objavljeno
pred 4 minutami, maus pravi:

Tako je v Ljubljani

da ima prednost, ker vozi po svojem prometnem pasu, ki se pač iz rumenega nadaljuje v belega, navadnega

to ne pomeni da mora ob koncu rumenega ustavit kot pri stop znaku itd

Objavljeno
pred 7 minutami, Snečer pravi:

da ima prednost, ker vozi po svojem prometnem pasu, ki se pač iz rumenega nadaljuje v belega, navadnega

še policaji na teh postajališčih- nišah ustavljajo boge voznike, pa tudi radar sem že videl postavljen na takem postajališču :jezik:

Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

še policaji na teh postajališčih- nišah ustavljajo boge voznike, pa tudi radar sem že videl postavljen na takem postajališču :jezik:

dok ne merijo hrupa je ok :)

Objavljeno
pred 10 minutami, Snečer pravi:

Kdo ima tukaj prednost?

image599.png

Objavljeno

Kdo ima tukaj prednost?

image599.png

tisti ki po svojem vozi in se mu ne konča, da mora v drugega?

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Kdo ima tukaj prednost?

image599.png

Borutt ... če nekaj prilepiš, pač pojasni nevednemu ljudstvu ... ne vidim rumene črte ... mogoče mam črno bel monitor, pa se opravičujem :P

Objavljeno
pred 3 minutami, maus pravi:

(2) Policisti smejo pri opravljanju nujnih nalog policije za nujno potreben čas parkirati vozilo tudi na mestih, kjer je to prepovedano s prometnim pravilom ali postavljeno prometno signalizacijo.

Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;

Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

Borutt ... če nekaj prilepiš, pač pojasni nevednemu ljudstvu ... ne vidim rumene črte ... mogoče mam črno bel monitor, pa se opravičujem :P

jaz mam zelenega... 

Objavljeno
pred 2 minutami, Snečer pravi:

tisti ki po svojem vozi in se mu ne konča, da mora v drugega?

Kaj je kakšna razlika s tisto rumeno črto?

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Kaj je kakšna razlika s tisto rumeno črto?

je, tam sta dva prometna, tu pa trije oz nek prikjučevalni pas

Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

Sem prilepil dele členov zakona in slikice z opisom iz pravilnika, da ne boš neveden. Lahko pa še en del člena prilepim. Mogoče bo potem lažje. 

(1) Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.

Objavljeno

(2) Policisti smejo pri opravljanju nujnih nalog policije za nujno potreben čas parkirati vozilo tudi na mestih, kjer je to prepovedano s prometnim pravilom ali postavljeno prometno signalizacijo.

Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;

z lastnimi očmi sem videl na postajališču pred Gospodarskim rastavičeš tele organe, ki so ustavljali bogo ljutstvo, da tretji avtobus ni mogel zapeljati na postajališče in je bil na voznem pasu ... ;)

ovirali so delovno ljudstvo, da ni moglo pravočasno priti na delovno mesto :P

Objavljeno
pred 1 minuto, Snečer pravi:

je, tam sta dva prometna, tu pa trije oz nek prikjučevalni pas

In barva, kajne. 

Pravkar, maus pravi:

z lastnimi očmi sem videl na postajališču pred Gospodarskim rastavičeš tele organe, ki so ustavljali bogo ljutstvo, da tretji avtobus ni mogel zapeljati na postajališče in je bil na voznem pasu ... ;)

ovirali so delovno ljudstvo, da ni moglo pravočasno priti na delovno mesto :P

Ti greš itak peš. 

Objavljeno

Ti greš itak peš. 

jaz nisem zamudil v službo .. ostali so :P

pred 2 minutami, Borutt pravi:

(1) Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.

ali lahko to pojasniš s preprostimi besdami ;)

"Udeleženci v prometu morajo ravnati skladno s predpisi in to tudi takrat, ko je to v nasprotju s predpisi"  :huh:

čist logično, kajne :lol1:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!