Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
15 minutes ago, Alla said:

če bi ta vlada dajala jasna navodila, bi se tudi folk držal ukrepov in priporočil,

Kaj ni jasno??? Ne nabijat nekaj v tri dni vse je jasno : Maske v zaprtih prostorih(trgovine banke lekarne Itd..,socialna razdalja 1,5m,razkuževanje,otaneš doma če maš temperaturu Itd…..saj je vse logično.Nekim nobena vlada ni prava kaj je kriva vlada če so ljudje nedisciplinirani.

Objavljeno

Konkretno, ukrepi za večstanovanjske stavbe, konkretno, kje in koliko točk s postavljenimi razkužili, koliko ljudi se lahko trenutno druži na sestankih etažnih lastnikov v sejnih sobah z ustrezno zaščito, koliko na sestankih na prostem, z ustrezno zaščito, kaj se bo zgodilo, če se ne bo dalo izvest vseh obveznih sestankov, ki so jih upravniki dolžni naredit.....itd

pa je to samo z mojega področja, verjamem, da se tudi v kakšni drugi službi sprašujejo kako ravnati v konkretnih primerih.

Pa ne dobimo nikjer nobenih jasnih navodil.

Pa, a lahko potekajo športne aktivnosti na prostem, če se vzdržuje ustrezna razdalja in je več kot 10 ljudi?

Pa, a se lahko naredijo preizkušnja za uvrstitev v iskalno reševalno enoto, če je pri celi zadevi več kot 50 ljudi, s tem, da itaq nikoli niso vsi na kupu in je zadeva na prostem?

Cel kup stvari, ki se mogoče tebe konkretno ne tičejo, se bodo pa posledice poznale kasneje?

Tako, da poglej na situacijo malce širše

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 10 minutami, Spasku pravi:

Kaj ni jasno??? Ne nabijat nekaj v tri dni vse je jasno : Maske v zaprtih prostorih(trgovine banke lekarne Itd..,socialna razdalja 1,5m,razkuževanje,otaneš doma če maš temperaturu Itd…..saj je vse logično.Nekim nobena vlada ni prava kaj je kriva vlada če so ljudje nedisciplinirani.

men ni jasno, kako se korona ne prime lastnikov nepremičnin in plovil na Hrvaškem, vsi ostali reveži smo pa na moč riskantni za okužbo :P

Sam eno vprašanje je čist dovolj.

Sicer pa zadevo gledam s pozitivnega vidika, še prvega vaučarja nisem izkoristil, bom že drugega kmal dobil :P

Objavljeno (popravljeno)
18 minutes ago, DAMI34 said:

men ni jasno, kako se korona ne prime lastnikov nepremičnin in plovil na Hrvaškem, vsi ostali reveži smo pa na moč riskantni za okužbo

Zato ker jaz, kot lastnik nepremičnine, grem tam in delam svoje stavri, ponavadi srečam sosedovega mačka in psa, par krav in enega bika (ta prave, tiste z rogovi), lahko tudi počivam, grem v gozd pa drva  delam,... in ne hodim po oštarijah.

Kapiš.

Prej bom klopa dobil (sem cepljen).

Popravljeno . Popravil ftp
  • Všeč mi je 3
Objavljeno
Pravkar, ftp pravi:

Zato ker jaz, kot lastnik nepremičnine, grem tam in delam svoje stavri, ponavadi srečam sosedovega mačka in psa, par krav in enega bika (ta prave, tiste z rogovi), lahko tudi počivam, grem v gozd pa drva  delam,... in ne hodim po oštarijah.

Kapiš.

aha, ja razumem, ti si nekaj posebnega, kot lastnik nepremičnine. :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 19 minutami, DAMI34 pravi:

men ni jasno, kako se korona ne prime lastnikov nepremičnin in plovil na Hrvaškem, vsi ostali reveži smo pa na moč riskantni za okužbo :P

Sam eno vprašanje je čist dovolj.

Sicer pa zadevo gledam s pozitivnega vidika, še prvega vaučarja nisem izkoristil, bom že drugega kmal dobil :P

Ja lej, če mi na bazenu ob hiši rata dolgcajt, kar je malkrat pa grem z družbo na čoln in ga tam žuramo 3 dni skupaj, ampak nas je samo 10 na đunki, tako ni problemov, na morju ni ravno nekih okužb. Okol bazena je bolj problem, ker stalno sosedje prihajajo z nekim flašam pa mesninami, pol je pa treba met še zakuske pa take pa to :P Zdej so pa sploh zaj..... k lohka žuraš samo 48 ur, pol pa domov - nimaš šans, da med temi vsemi najdeš Corono, če to ni ravno pir :blush:

• Haha 2
Objavljeno
28 minutes ago, DAMI34 said:

aha, ja razumem, ti si nekaj posebnega, kot lastnik nepremičnine. :P

Sem bil optimist, da boš razumel.

Objavljeno
1 hour ago, Alla said:

Konkretno, ukrepi

Malo zdrave pameti in iznajdljivosti na naši firmi vse teče problem so tisti ki se ne držijo pravil vedno eni in isti po mojem mnenju bi bilo potrebna take najprej opozorit potem finančno kaznit ker edino tako bi zaleglo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Zdrava pamet in iznajdlivost v stroki, kjer delaš z veliko ljudmi na terenu ni dovolj, da ne fašeš kazni.
Torej....jasna navodila za to, da te ne prijavi prvi "pravičnež", ki je mnenja, da bi morali biti ukrepi še bolj strogi kot so.
Potem pa se pogajaj z inšpektorji, kaj je kdo mislil od tistih ki so dali takšna navodila, do inšpektorjev in do ljudi, ki uporabljajo malo zdrave pameti in iznajdljivosti.

Objavljeno
Just now, Alla said:

kjer delaš z veliko ljudmi na terenu

600 ljudi je dovolj sicer kaj se sploh razpravljam ni kraja debati škoda samo tisga ki me namerno okuži zaradi malomarnosti ne morem spravit na berško palico kot v Ameri...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

1. Tista tvoja "zdrava pamet in iznajdlivost" se lahko razume kot nekakšno izmikanje priporočilom .... jaz si tega ne grem, ne glede na to, da sem prepričana, da so navodila bedasta in nedosledna. Priporočila in odloke upoštevam.

2. namerno okuži? Kako pa boš dokazal, da te je nekdo namerno okužil? Kaj če se nekdo okuži kljub temu, da se drži vseh priporočil in odlokov?

bi res hotel imet nekoga ali več njih na vesti, ker te je okužil z virusom, katerega preživi več kot 98 % okuženih?

In potem se nam očita, da smo egoisti in da bomo krivi za vse okužene? Pa samo opozarjamo na to, da so pravila slaba, nedosledna in da se jih v prvi vrsti ne držijo tisti, ki so jih sprejeli?

Tukaj ne vidim niiti kančka zdrave pameti več :(

Objavljeno

Da ni (bilo) konkretnih navodil je čisto sprenevedanje in izkrivljanje...zdaj, ko so teorije o "nenevarni bolezni" padle v vodo.

Poleg tega ste za vsako konkretno izrečeno navodilo skakali v zrak, kako vam kratijo svoboščine in pravice....da pretiravajo...

...kdo je pretiraval pa je več kot evidentno...

Objavljeno
pred 1 uro, ftp pravi:

Sem bil optimist, da boš razumel.

tut jaz, da boš ti prej mene, pa ni uspelo :P

pred 6 minutami, BIF pravi:

Da ni (bilo) konkretnih navodil je čisto sprenevedanje in izkrivljanje...zdaj, ko so teorije o "nenevarni bolezni" padle v vodo.

Poleg tega ste za vsako konkretno izrečeno navodilo skakali v zrak, kako vam kratijo svoboščine in pravice....da pretiravajo...

Potrč? :D

Poznam in dnevno srečujem hudo preplašene ljudi, ki mislijo kako izpolnjujejo vsa pravila, a maska je že 2 meseca pod brado in rjave barve, občasno jo celo na usta dajo.

Umivanje rok..no tega ni treba več, razkuževanje še manj, sej majo maske.

Teorija o bolezni je točno taka kot jo prikazujejo cifre. Nevarna točno toliko, pa čeprav so pripisali še koga.

Seveda, o posledicah osatlega opuščanja zdravstva pa je škoda zgubljat besede. Ker samo korona je edina in nevarna.

Objavljeno
pred 13 minutami, BIF pravi:

OK, BIF, če so ti pravila tako jasna, pa mi ti povej ali lahko imamo tečaje oz. treninge na prostem, kjer je zagotovjena ustrezna razdalja med osebami in je na zadosti veliki površini 15 ljudi? Ali pa 11?
Ker jaz še vedno ne vem tega in ne vem ali tvegam kazen ali ne

Objavljeno
pred 28 minutami, DAMI34 pravi:

tut jaz, da boš ti prej mene, pa ni uspelo :P

Potrč? :D

Poznam in dnevno srečujem hudo preplašene ljudi, ki mislijo kako izpolnjujejo vsa pravila, a maska je že 2 meseca pod brado in rjave barve, občasno jo celo na usta dajo.

Umivanje rok..no tega ni treba več, razkuževanje še manj, sej majo maske.

Teorija o bolezni je točno taka kot jo prikazujejo cifre. Nevarna točno toliko, pa čeprav so pripisali še koga.

Seveda, o posledicah osatlega opuščanja zdravstva pa je škoda zgubljat besede. Ker samo korona je edina in nevarna.

...zakaj spet ovinkariš. To da nekdo nosi masko pod brado je neupoštevanje navodil...posledice so jasne. Navodila pa tudi. Vsaka stranka, ki pride k meni z masko pod brado je opozorjena ali odslovljena. Za razkuževanje je tudi jasno. Kar se dogaja in je posledica nonšalantnosti in ignorance ter "ekspertiz" o škodljivosti razkužil, kar je le delček zgodbice, ki nam jo prodajate tukaj že lep čas....z več kot jasnimi posledicami....tudi opuščanju ostalega zdravstva do katerega nas je pripeljala trenutna situacija kot posledica razlag o koroni, ki so zrastle na mentalni njivi Potrč&Co....

@Alla...socialna distanca, uporaba mask in razkuževanje rok so jasna navodila...vse ostalo zahteva le še kanček zdravega razuma in razumevanje situacije...slednje očitno predstavlja velik problem. Za podrobne razjasnitve opisane situacije se obrni na institucije , ki so namenjene tolmačenju. Je pa problem, če je izhodišče v glavi...ali v takšnih razmerah tvegaš kazen ali ne...namesto kaj je prav za mojo zaščito in zaščito ostalih.

Objavljeno

Zaščita prisotnih ni problem, ker je upoštevana distanca med udeleženimi, razkuževanje, pa še na prostem se dogaja.

Žal je danes (poleg tega, da poskrbiš za zdravje vseh udeležencev), problem predvsem v tem, ker si ta pravila tolmačijo tudi ustrezne institucije različno.

In đabe meni vsa zdrava pamet tega sveta, če nabašem na inšpektorja ali policaja, ki si razlaga pravila drugače.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Zastonj je imeti delo, hišo, pravice in sobodo...če tebe ali koga od bližnjih pokosi bolezen.

Šele, ko resno zboliš uvidiš kako malo so vredene omenjene "dobrine"....

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 28 minutami, BIF pravi:

To da nekdo nosi masko pod brado je neupoštevanje navodil...posledice so jasne.

Navodila in ukrepi se spreminjajo sedaj skoraj iz dneva v dan. Maska pod brado je bila menda še med navodili, ko se sprehajaš zunaj in greš iz enega zaprtega prostora v drugega. Pri nas na firmi nosimo skoraj vsi zunaj stavb maske pod brado...menda bo obvezna v kratkem tudi zunaj maska. V nekaterih firmah je že dlje obvezna na celotnem prostoru podjetja, ampak tu gre za interna navodila.

pred 5 minutami, BIF pravi:

Zastonj je imeti delo, hišo, pravice in sobodo...če tebe ali koga od bližnjih pokosi bolezen.

Corona ni tako nevarna...poglej Trumpa :)

Objavljeno

Maska pod brado ni nikoli bila v nobenih navodilih.

Prav to je bilo zelo lepo pojasnjeno, da naj se pod brado ali kjerkoli drugje maske ne nosi.

Je res tako težko s čistimi rokami prijeti elastikci, masko natakniti na obraz, zgoraj stisniti žičko, spodaj pa potegniti čez brado? Ob odhodu iz zaprtega prostora pa masko prijeti za elastikci in jo sneti?

Roke naj bi si razkužil ob vstopu v prostor in izstopu iz njega, masko pa naj bi po 2 urah zamenjal. 

Full izi.........

Objavljeno (popravljeno)
7 hours ago, BlackDoc said:

Veš kaj me zanima, bi isto govoril če bi bila leva vlada in ne JJ?

Pa kaj zdaj mesas vlado in JJ? Maske so ukrep stroke, se pravi epidemiologov za zmanjsanje prenosa kapljic in s tem virusa... Kaj ima katerakoli vlada se tem? Jaz dam masko gor zato, da zmanjsam moznost da kaj trosim okoli...  Ce si pa ze vpletel Janso: DA prav zaradi njega in vlade (katerekoli) bi vsi svobodomislenezi se BOLJ morali nositi maske. Ker to pomeni, da se okuzba cim prej zajezi. S tem se zgodi dvoje zelo dobrih stvari: Prvic, zajezi/ustavi se Covid, in Drugic: s tem ko se zmanjsa stevilo okuzb, se vladi odvzame vzvod, s katerim opravicuje svoja dejanja... Zato, ce bi kdorkoli od teoretikov zarot, nasprotnikov Janse in/ali vlade, VSAJ malo mislil s svojo glavo, bi takoj zacel spostovati ukrepe stroke, ce drugega ne, da se zezne vlada... Tako se pa citira Potrca, se gre revolucionarje, ki iz inata ne bodo nosili maske in s tem tudi dajejo municijo vladi/JJ za delovanje in necednosti... In vse druge oznacuje za take ki ne mislijo s svojo glavo...

Ampak, tule je tema o koroni, ne tlaci Janse, pa leve, desne, zbrkane in kaksrnekoli politike zraven. Turckdriver je govoril o maskah, solidarnosti in postenju, TI si pa zacel z politiko...

Popravljeno . Popravil jvalant
Objavljeno (popravljeno)
2 hours ago, Alla said:

1. Tista tvoja "zdrava pamet in iznajdlivost" se lahko razume kot nekakšno izmikanje priporočilom .... jaz si tega ne grem, ne glede na to, da sem prepričana, da so navodila bedasta in nedosledna. Priporočila in odloke upoštevam.

2. namerno okuži? Kako pa boš dokazal, da te je nekdo namerno okužil? Kaj če se nekdo okuži kljub temu, da se drži vseh priporočil in odlokov?

bi res hotel imet nekoga ali več njih na vesti, ker te je okužil z virusom, katerega preživi več kot 98 % okuženih?

In potem se nam očita, da smo egoisti in da bomo krivi za vse okužene? Pa samo opozarjamo na to, da so pravila slaba, nedosledna in da se jih v prvi vrsti ne držijo tisti, ki so jih sprejeli?

Tukaj ne vidim niiti kančka zdrave pameti več :(

2. Ce nekdo zavestno recimo ne nosi maske v zaprtih prostorih, na posti ipd...  zavestno dela narobe. to se cisto lepo da prevest v namerno dejanje. Ker, ce opozorimo nekoga ki je pozabil, reagira z "u saj res, sori, pozabil" in ne z "zase se brige" ali "jaz ze ne bom maske nosil, to je neumost" in tako naprej. \

Seveda so pravila tud neumna, prehuda, ipd... Proti njim se bori z pogovorom, razmisljanjem  ne pa z ignoriranjem in hujskanjem na neupostevanje...

Popravljeno . Popravil jvalant
Objavljeno
pred 10 minutami, KARMEN1 pravi:

Prav to je bilo zelo lepo pojasnjeno, da naj se pod brado ali kjerkoli drugje maske ne nosi.

Je res tako težko s čistimi rokami prijeti elastikci, masko natakniti na obraz, zgoraj stisniti žičko, spodaj pa potegniti čez brado? Ob odhodu iz zaprtega prostora pa masko prijeti za elastikci in jo sneti?

Roke naj bi si razkužil ob vstopu v prostor in izstopu iz njega, masko pa naj bi po 2 urah zamenjal. 

Full izi.........

...potem se masko odvrže ali se jo spravi v žep do naslednjič, ko greš spet v zaprt prostor?

da bi masko menjal vsakič, ko vstopaš v zaprte prostore, bi bila malo prehuda?

Objavljeno
pred 51 minutami, BIF pravi:

...zakaj spet ovinkariš. To da nekdo nosi masko pod brado je neupoštevanje navodil...posledice so jasne. Navodila pa tudi. Vsaka stranka, ki pride k meni z masko pod brado je opozorjena ali odslovljena. Za razkuževanje je tudi jasno. Kar se dogaja in je posledica nonšalantnosti in ignorance ter "ekspertiz" o škodljivosti razkužil, kar je le delček zgodbice, ki nam jo prodajate tukaj že lep čas....z več kot jasnimi posledicami....tudi opuščanju ostalega zdravstva do katerega nas je pripeljala trenutna situacija kot posledica razlag o koroni, ki so zrastle na mentalni njivi Potrč&Co....

@Alla...socialna distanca, uporaba mask in razkuževanje rok so jasna navodila...vse ostalo zahteva le še kanček zdravega razuma in razumevanje situacije...slednje očitno predstavlja velik problem. Za podrobne razjasnitve opisane situacije se obrni na institucije , ki so namenjene tolmačenju. Je pa problem, če je izhodišče v glavi...ali v takšnih razmerah tvegaš kazen ali ne...namesto kaj je prav za mojo zaščito in zaščito ostalih.

ravno tu je keč, ni neupoštevanje, če ne razumeš ali ne znaš. Zato so ti ukrepi, kot že piše Alla zmešani. Sploh če pogledaš kako o njih govori direktor NIJZ, ki si jih niti zapomniti ne more.

Tudi se ne strinja, in govorim s prve roke, da je karkoli Potrčko kriv, kajti zamude so se začele spomladi, opuščeno je bilo 2-3mesece dela, in sedaj se komaj sfolga "nujne" napotnice. Seveda, kaj je nuja odloča pa osebni zdravnik. In da, veliko, veliko več je črevesnega raka in bolezni prebavil (če citiram samo mojo), ker se je zamudilo ta čas.

Gremo na expertize, pretirano umivanje z razkužili povzroča posledice ne koži. Je ugotovil celo moj šef, ki je hipohonder. Zdej je mal bolj srečen, ker misli, da maska reši vse.

Se pa vsekakor strinjam, da je prvotni in najbolj pameten ukrep socialna distanca. Že to bi moralo zadostovat, drugje pa maska. Kar zmoremo vsi. ampak

sem zapisal

ampak

potem se pa pojavi problem (tistih nekaj malo, ki je okužbo uvozilo ali prineslo) okuži tvegana področja. Kjer so ukrepi bili slabi in prepočasni, saj smo se orentirali na rajo in na zmešnjavo a naj otroci do petega al četrtega razreda nosijo maske. A lahko pinkopalinko pospravi baldahin in zvečer pije s kolegi itd...

Če pogledava današnja, ali pa zadnjih nekaj dni žarišča okužb so:

-bolnišnice

-domovi starejših.

Dve najbolj tvegani področji. Ki se jih ni dovolj rigorozno in prav zaščitilo.

Kakšen problem bi bilo izvesti merjenje temperature zaposlenim, občasno testiranje, dovolj zaščite (ni res ko blebetajo, da se okužijo zunaj, saj bi to pomenilo da so zdravstveni delavci in starejši iz domov največji žurerji) predvsem poudarjam, zaščite, saj so 8 ur neprekinjeno v nevarnem področju, od stika z bolnimi, okuženimi, do vdihovanja istega zraka.

Enako velja za DSje..strogo, brez obiskov, brez gibanja itd..saj ni bistvo, če prav 100% zapišem ukrepe, le te bi morali "stručkoti" zapisat. Ma ne oni se raje ubadajo, kje naj bodo nameščena dezinfekcijska sredstva. Ta ukrep je itak brezvezen. Dovolj je, da se ne dotikaš sluznic, ko vstopiš v bajto se razkužiš, simpl.

Da se vrnem še na nevarnost bolezni covid19

Bistven podatek je samo in zgolj:

-koliko jih je v bolnišnicah

-koliko na intenzivni

-koliko umrlih

Simpl, to pove o resnosti, ne pa 7000 al pa 10000 pozitivnih. 

pred 32 minutami, BIF pravi:

bilokatera bolezen, ni samo korona na svetu

Objavljeno
pred 11 minutami, KARMEN1 pravi:

Full izi.........

res da nimašš brade, ampak jaz spregovorim 2 stavka, pa mi jo kocine potegnejo pod brado, brez šale. Hkrati bi rad videl kako delaš z masko v kaki kuhinji na 40C pri loncih, pekarnah, skačeš na vozilo pa dol itd...mogoče vidim več realnosti, kot mi verjameš a jo. 95% mojih strank niti v prvem valu (takrat niso imeli celo nič) niti sedaj ne nosi prav maske.

Maska ima sicer v zdravstvu res 2 uri uradno menjavo, zlahka pa preživiš cel dan z njo. Ostalih za in proti je v tej temi dovolj.

Bistvo pa še vedno ostaja, a res tako ščiti, ali je bolje upoštevat še kaj? Ljudje pozabljajo na prvo in glavno pravilo:

socialna distanca

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!