Skoči na vsebino

KORONA virus

vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

pred 10 minutami, Snečer pravi:

Za tebe ne vem, ti pa zame ne. Čista resnica.

Hehe sej mislm, da veš, da mam prav hihihihihi. Jest se ne bom cepu ti boš pa skoz poživitvene dobivu….. nikol polno cepljena. Evo pa mava skupno točko, taprava kolega. Hehehe

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, Snečer pravi:

Normalen v teh cajtih, ne gre ne v cerkev, ne na prireditev...

Meni kaj takega tud v nekoronskih časih ne pade na misel

pred 14 urami, bosa pravi:

To je pa tipično zavajanje. Laž!

Ne vem zakaj bi mi prijateljica lagala.  Je namreč bila tam, v cerkev pa ni vstopila, ker je bila notri takšna gužva. In na vratih ni nihče ničesar preverjal.
Pa je pupa cepljena.

Ti pa verjetno nisi bil ravno v vseh cerkvah, da bi lahko trdil, da je to laž in zavajanje.

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsebinska napaka, al krčevito oklepanje stolčka?

Pokljukar je še včeraj grozil z odpovedjo, če ne bo total lokdauna. Danes tega ni več. Nihče ne ve o tem nič, saj je bila ideja zgolj "vsebinska napaka".

Swašta :P

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/logarjeva-po-sestanku-z-vlado-slo-je-za-vsebinsko-napako/?fbclid=IwAR38Di7da-DbzT8jqqhQ1CvCtPZ-1EterJuKBkurz5xYxCGTnDuucJhhatw

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še ena komedija :P al pa je prebral, kar že pol leta pišem :P

pct varuje, pct nas bo rešil....

https://www.primorske.si/slovenija/krek-v-primeru-slabsanja-razmer-ne-izkljucuje-tudi?fbclid=IwAR38Di7da-DbzT8jqqhQ1CvCtPZ-1EterJuKBkurz5xYxCGTnDuucJhhatw

in pol Kreku šine v glavo:

Zdravstvena stroka v trenutnih epidemioloških razmerah nošnjo maske priporoča tako cepljenim kot necepljenim, če se bodo razmere še dodatno zaostrile, pa bodo verjetno razmislili tudi o testiranju že cepljenih ljudi, je na današnji vladni novinarski konferenci povedal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eksperiment "Universe 25" je eden izmed najbolj grozljivih poskusov v zgodovini znanosti, ki je skozi vedenje kolonije miši poskus znanstvenikov, da bi pojasnili človeško družbo.
Ideja "Universe 25" je prišla od ameriškega znanstvenika Johna Calhouna, ki je ustvaril "idealen svet", v katerem bi živelo in se razmnoževalo na stotine miši.
Natančneje, Calhoun je zgradil tako imenovani "Raj miši", posebej zasnovan prostor, kjer so glodalci imeli obilje hrane in vode, pa tudi velik življenjski prostor.
Na začetku je postavil štiri pare miši, ki so se v kratkem času začele razmnoževati, zaradi česar je njihova populacija hitro naraščala.
Vendar pa se je po 315 dneh njihovo razmnoževanje začelo močno zmanjševati. Ko je število glodavcev doseglo 600, se je med njimi oblikovala hierarhija, nato pa so se pojavili tako imenovani "bedaki".
Večji glodalci so začeli napadati skupino, kar je povzročilo, da se mnogi samci začnejo psihološko "propadati".
Posledično se samice niso zaščitile in so postale agresivne do svojih mladičev.
Sčasoma so samice kazale vse bolj agresivno obnašanje, izolacijske elemente in pomanjkanje reproduktivnega razpoloženja.
Rodnost je bila nizka in hkrati povečana umrljivost mlajših glodalcev.
Potem se je pojavil nov razred samcev glodalcev, tako imenovane "lepe miši".
Niso se hoteli pariti z ženskami ali se "boriti" za njihov prostor.
Vse kar jim je bilo mar je bila hrana in spanje. V nekem trenutku so "lepi moški" in "izolirane ženske" sestavljali večino populacije.
Po Calhounu je faza smrti sestavljena iz dveh stopenj: "prve smrti" in "druge smrti. ""
Za prvo je bila značilna izguba namena v življenju, ki presega zgolj obstoj – brez želje po parjenju, vzgajanju mladih ali vzpostavljanju vloge v družbi.
Sčasoma je umrljivost mladoletnikov dosegla 100 %, razmnoževanje pa nič.
Med ogroženimi mišmi je bila opažena homoseksualnost, hkrati pa se je povečal kanibalizem, kljub temu, da je bilo hrane v izobilju.
Dve leti po začetku eksperimenta se je rodil zadnji otrok kolonije. Leta 1973 je ubil zadnjo miš v vesolju 25.
John Calhoun je isti poskus ponovil še 25-krat, rezultat pa je bil vsakič enak.
Calhounovo znanstveno delo je bilo uporabljeno kot model za interpretacijo družbenega propada, njegovo raziskovanje pa služi kot stičišče za študij urbane sociologije.
Trenutno smo priča neposrednim vzporednicam v današnji družbi..
Šibki, feminizirani moški z malo do nič spretnosti in brez zaščitnega nagona, ter preveč vznemirjene in agresivne ženske brez materinskega nagona...

247245408_10216140396782923_2788009029312611965_n.jpg

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še en primer kako se da folk spreobrnit je film Das experiment. Če imate dobre živčke, vreden ogleda kdor ga še ni videl.

Še najbolj je fora, ker je narejen po resničnih dogodkih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, Erikcslo said:
Eksperiment "Universe 25" je eden izmed najbolj grozljivih poskusov....

Namesto da lepiš neumnosti, ki jih nekdo drug skupaj sestavi, si preberi original:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1644264/pdf/procrsmed00338-0007.pdf

sestavek, ki s ga prilepil ima polovic dejstev iz originalnega članka, polovico pa zlaganih, zato je kot celota ničvreden. Upam, da ti je jasno zakaj. Jaz predlagam, da se njegovega avtorja, ki je očiten lažnivec in zloben manipulator, nahrani s strihninom. Resnično sem ze utrujen od te poplave zlobno - bebastih interpretacij. A vas nič ne moti, da vas za nos vodijo ljudje s pravljicami za devet letnike?

Zakaj te svoje energije ne uporabiš za kaj pametnega. Ce parafraziram vir, ki bi ga ti moral prebrati, pa ga očitno nisi,, si nekje tule "Autistic-like creatures, capable only of the most simple behaviours compatible with physiological survival, emerge out of this process."

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

22 minutes ago, MARE 65 said:

Še en primer kako se da folk spreobrnit je film Das experiment. Če imate dobre živčke, vreden ogleda kdor ga še ni videl.

Še najbolj je fora, ker je narejen po resničnih dogodkih.

Je to ta?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

DD9A9268-E603-435A-9FA4-E714E0EBE9D4.jpeg

1 minute ago, Erikcslo said:

Je to ta?

Glede na igralca bi rekel da ne. Ta je ameriska razlicica.

Boljsa je nemska - das experiment.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolikor se jaz vozim v snegu (dejansko nič) , so zimske gume bedarija, ketne pa dodaten balast, ki po nepotrebnem povečujejo porabo.

Še bolj pa je bedasto določen datum obvezne uporabe.

Ampak pri vseh bedarijah pri nas, je to še najmanjša.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

14 minutes ago, nejc74 said:

Namesto da lepiš neumnosti, ki jih nekdo drug skupaj sestavi, si preberi original:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1644264/pdf/procrsmed00338-0007.pdf

sestavek, ki s ga prilepil ima polovic dejstev iz originalnega članka, polovico pa zlaganih, zato je kot celota ničvreden. Upam, da ti je jasno zakaj. Jaz predlagam, da se njegovega avtorja, ki je očiten lažnivec in zloben manipulator, nahrani s strihninom. Resnično sem ze utrujen od te poplave zlobno - bebastih interpretacij. A vas nič ne moti, da vas za nos vodijo ljudje s pravljicami za devet letnike?

Zakaj te svoje energije ne uporabiš za kaj pametnega. Ce parafraziram vir, ki bi ga ti moral prebrati, pa ga očitno nisi,, si nekje tule "Autistic-like creatures, capable only of the most simple behaviours compatible with physiological survival, emerge out of this process."

Mojo energijo uporabljam za kar jaz hočem, sem prečital tvoj .pdf in sem prišel do zaključka, da ti nisi razumel, kaj sem jaz "postal". 

Naredi si kamilico ali toplo mleko z medom in pojdi spat ker si res nagravžno agresiven!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

22 minutes ago, franc said:

Kolikor se jaz vozim v snegu (dejansko nič) , so zimske gume bedarija, ketne pa dodaten balast, ki po nepotrebnem povečujejo porabo.

Še bolj pa je bedasto določen datum obvezne uporabe.

Ampak pri vseh bedarijah pri nas, je to še najmanjša.

lp

A zimske gume so samo za sneg? Zanimivo.

Priporocam uporabo taxija. Avto pa prodaj. Bo ceneje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, ukica pravi:

A zimske gume so samo za sneg? Zanimivo.

Priporocam uporabo taxija. Avto pa prodaj. Bo ceneje.

Verjetno imam izpit in avto dalj kot ti tlačiš zemljo. In zaenkrat nisem imel ne zimskih gum ne problema zaradi tega.

lp

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Erikcslo pravi:

Eksperiment "Universe 25" je eden izmed najbolj grozljivih poskusov v zgodovini znanosti, ki je skozi vedenje kolonije miši poskus znanstvenikov, da bi pojasnili človeško družbo.
Ideja "Universe 25" je prišla od ameriškega znanstvenika Johna Calhouna, ki je ustvaril "idealen svet", v katerem bi živelo in se razmnoževalo na stotine miši.
Natančneje, Calhoun je zgradil tako imenovani "Raj miši", posebej zasnovan prostor, kjer so glodalci imeli obilje hrane in vode, pa tudi velik življenjski prostor.
Na začetku je postavil štiri pare miši, ki so se v kratkem času začele razmnoževati, zaradi česar je njihova populacija hitro naraščala.
Vendar pa se je po 315 dneh njihovo razmnoževanje začelo močno zmanjševati. Ko je število glodavcev doseglo 600, se je med njimi oblikovala hierarhija, nato pa so se pojavili tako imenovani "bedaki".
Večji glodalci so začeli napadati skupino, kar je povzročilo, da se mnogi samci začnejo psihološko "propadati".
Posledično se samice niso zaščitile in so postale agresivne do svojih mladičev.
Sčasoma so samice kazale vse bolj agresivno obnašanje, izolacijske elemente in pomanjkanje reproduktivnega razpoloženja.
Rodnost je bila nizka in hkrati povečana umrljivost mlajših glodalcev.
Potem se je pojavil nov razred samcev glodalcev, tako imenovane "lepe miši".
Niso se hoteli pariti z ženskami ali se "boriti" za njihov prostor.
Vse kar jim je bilo mar je bila hrana in spanje. V nekem trenutku so "lepi moški" in "izolirane ženske" sestavljali večino populacije.
Po Calhounu je faza smrti sestavljena iz dveh stopenj: "prve smrti" in "druge smrti. ""
Za prvo je bila značilna izguba namena v življenju, ki presega zgolj obstoj – brez želje po parjenju, vzgajanju mladih ali vzpostavljanju vloge v družbi.
Sčasoma je umrljivost mladoletnikov dosegla 100 %, razmnoževanje pa nič.
Med ogroženimi mišmi je bila opažena homoseksualnost, hkrati pa se je povečal kanibalizem, kljub temu, da je bilo hrane v izobilju.
Dve leti po začetku eksperimenta se je rodil zadnji otrok kolonije. Leta 1973 je ubil zadnjo miš v vesolju 25.
John Calhoun je isti poskus ponovil še 25-krat, rezultat pa je bil vsakič enak.
Calhounovo znanstveno delo je bilo uporabljeno kot model za interpretacijo družbenega propada, njegovo raziskovanje pa služi kot stičišče za študij urbane sociologije.
Trenutno smo priča neposrednim vzporednicam v današnji družbi..
Šibki, feminizirani moški z malo do nič spretnosti in brez zaščitnega nagona, ter preveč vznemirjene in agresivne ženske brez materinskega nagona...

247245408_10216140396782923_2788009029312611965_n.jpg

Kva hočeš povedat? Da so okol in okol nas sami ped**? Ja kje so pol tiste nepotešene ženske...jest sm še taprav desc :naughty:

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!