Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno
On 1. 4. 2018 at 8:16 PM, MiNa said:

Meni so se na "dveh bawarskih kljusetih" obnesle TRW kupil pri Euroton.

Tudi jaz sem dal gor tele zadaj in spredaj in je BP, pred tem sem dal pobrust sprednje diske in dela v nulo, nobenih zares pa struženje diskov, kot nekateri nabijajo, da je samo original OK, vse ostalo pa ti itak tako zruži diske. 

Objavljeno
pred 23 urami, tomash pravi:

On tako pravi.

No potem bo držalo. Meni jih je naredil. Jih veselo vozim po svetu. :-)

Objavljeno
pred 13 urami, KyoKon pravi:

Tudi jaz sem dal gor tele zadaj in spredaj in je BP, pred tem sem dal pobrust sprednje diske in dela v nulo, nobenih zares pa struženje diskov, kot nekateri nabijajo, da je samo original OK, vse ostalo pa ti itak tako zruži diske. 

Lahko da kdo nabija, jaz pa vedno govorim iz lastnih izkušenj in tole sem tudi že enkrat napisal:

Meni so TRW ploščice dobesedno razbrazdale diske do te mere, da sem jih potem zamenjal. Pa vse črno od zavornega praha, zavorni učinek precej slabši od rdečih brembo SA ploščic. Je pa res, da se morda malček hitreje peljem, kot povprečen boxer fahrer, pa jim oštro žlajfanje pred serpentinami morda ne paše....sam jebiga, pri meni so ploščice pač v taki službi, da morajo včasih tudi malo švicat, ne samo da se zastonj z mano vozijo :)

Sem pa recimo zelo zadovoljen z TRW diski. Morda bi na teh diskih tudi TRW ploščice bolje delovale? Morda enkrat sprobam, pa jih bom takrat pohvalil, če bo za pohvalit :winkiss:

Objavljeno
9 hours ago, skalaprava said:

Lahko da kdo nabija, jaz pa vedno govorim iz lastnih izkušenj in tole sem tudi že enkrat napisal:

Meni so TRW ploščice dobesedno razbrazdale diske do te mere, da sem jih potem zamenjal. Pa vse črno od zavornega praha, zavorni učinek precej slabši od rdečih brembo SA ploščic. Je pa res, da se morda malček hitreje peljem, kot povprečen boxer fahrer, pa jim oštro žlajfanje pred serpentinami morda ne paše....sam jebiga, pri meni so ploščice pač v taki službi, da morajo včasih tudi malo švicat, ne samo da se zastonj z mano vozijo :)

Sem pa recimo zelo zadovoljen z TRW diski. Morda bi na teh diskih tudi TRW ploščice bolje delovale? Morda enkrat sprobam, pa jih bom takrat pohvalil, če bo za pohvalit :winkiss:

Za katere diske si mislil, ker kakor so napisali in sem tudi sam takrat gledal, naj bi bile sinter/trše samo zadaj, to pa na GS-ih sčasoma navalovi tudi original ploščice.

Trenutno imam TRW spredaj cca 10.000km in sem istočasno pobrusil tudi diske in je zaenkrat OK, so pa res feltne sčasoma črne, ploščic je pa še za ene 10.000km. Ne vem pa na koliko km ti jih je razbrazdalo.

Objavljeno
pred 23 urami, skalaprava pravi:

Kolk kojev pa dobiš z tardečimi ploščicami?

:-)

Objavljeno
pred 18 urami, KyoKon pravi:

naj bi bile sinter/trše samo zadaj

Za letnike 10-13 (K25) je najbolje pogledat tule MAX. Je nekaj razlik ali ima motor I-ABS GENERATION 2 ali ne...

Objavljeno (popravljeno)
2 hours ago, MiNa said:

Za letnike 10-13 (K25) je najbolje pogledat tule MAX. Je nekaj razlik ali ima motor I-ABS GENERATION 2 ali ne...

Res piše MiNa, če ni ABS so organic z ABS sintered metal nisem vedel, da je temu tako, je pa zanimivo da so spredaj tudi sintered metal, sem pa mislil da so organske.

Sem preveril, tudi v RepRom piše spredaj sintered metal zadaj pa organic in opcija sintered metal

Popravljeno . Popravil KyoKon
  • Všeč mi je 2
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Metzeler Tourance Next ali Continental TKC70?

Objavljeno
pred 25 minutami, tomash pravi:

Metzeler Tourance Next ali Continental TKC70?

Drugo. :OK:

Objavljeno
pred 5 minutami, solorider pravi:

Drugo. :OK:

Kaj imaš pa ti?

Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, tomash pravi:

Kaj imaš pa ti?

Conti ...bom pa zadaj dal Pireli za cca 5.000km

Popravljeno . Popravil solorider
Objavljeno
pred 12 minutami, solorider pravi:

Conti ...bom pa zadaj dal Pireli za cca 5.000km

???

Objavljeno (popravljeno)

Glede na to, da se ti dve gumi razlikujeta po namenu, boš moral točen odgovor dati sam, Na tvoje vprašanje, se lahko odgovori z vprašanjem, kje se boš vozil?

Že po samem profilu se vidi, da je Toupance praktično cestna "enduro" guma, TKC pa zaradi nekaj izrazitejšega profila namenjena tudi kakšnim makadamom.

Tako imajo tudi zapisano na straneh proizvajalcev.

Metzeler: " The Enduro street tyre that dares you to challenge any weather condition and any road. The latest generation of Enduro Street tyres ...!

Continental:" Brand new Conti-tire with rugged off-road capability and a balanced street performance. Newly developed trail-tire with a radial and diagonal design constructed for off-road..."

Off-road pri TKC-jki bi vzel malo z rezervo (izven cest ?) makadam ja ostalo pa...

Sicer pa preizkusi obe in poročaj.

Popravljeno . Popravil MiNa
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Sedaj imam Tkc 70 ki je super, čeravno ne vozim makedama. Samo cesta. Guma ima 12000 km in je še dobra. Pač dilema ali sprobati še kaj drugega. Je še kakšen boljši predlog?

Objavljeno
pred 17 minutami, tomash pravi:

Sedaj imam Tkc 70 ki je super, čeravno ne vozim makedama. Samo cesta. Guma ima 12000 km in je še dobra. Pač dilema ali sprobati še kaj drugega. Je še kakšen boljši predlog?

Conti TA2 in bos imel samo cestno gumo in to super gumo za gs-a.

Objavljeno
1 hour ago, tomash said:

46 minutes ago, solorider said:

Točno to, meni najboljša oziroma Pireli trail, ki pa jo še hitreje liže, ampak drži, kar je bistvo.

Objavljeno

Daš vsakič drugo v par sezonah si preko vseh in si stvariš sliko kaj ti najbolj odgovarja. 

Objavljeno
1 hour ago, motolover said:

Daš vsakič drugo v par sezonah si preko vseh in si stvariš sliko kaj ti najbolj odgovarja. 

Daš vsakič drugo v par sezonah se vse spremeni in si spet na začetku. Vsako leto kaj novega.  :hmm:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Just now, ftp said:

Daš vsakič drugo v par sezonah se vse spremeni in si spet na začetku. Vsako leto kaj novega.  :hmm:

Ni tako hudo, če uporabljaš samo cestne gume. Recimo ugotoviš, da ti paše Pirelli Scorpion Trail dve in trojka ne bo kaj dosti drugačna. 

Objavljeno
pred 1 uro, motolover pravi:

Recimo, jaz vem, da Anake 3 ne bom dal nikoli več na motor in Metzeler EXP. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Pozdrav vsem.

Zanima me koliko pride redni servis . menjava olja motor/filter, zračni filter, olje kotni prenos, olje menjalnik, svečke, nastavitev ventilov.

Obstaja kakšen cenik po podstavkah?

Hvala

LP

Objavljeno
pred 14 urami, solorider pravi:

+1

Objavljeno
pred 4 urami, Joker pravi:

+1

Kaj to pomeni?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!