Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno

A ima kdo kakega "prjatla" na pooblaščencu. Malo se mi zdi zoprno plačat 82,91 €, ko pa je njihova nabavna cena 47,23 €.

Bi bil vesel "pomoči". Hvala

Objavljeno

JBG stekleno marmorni mavzoleji so dragi za vzdrževanje :devil:.

...če ni skrivnost kaj kupuješ?

Objavljeno

Še malo mojih izkušenj, Conti RoadAttack3 na GS letnik 2008, ocena po cca 2000 km, suha cesta in tudi malo dežja, bistveno boljši občutek od Conti TrailAttack2 - vozil zadnji dve leti, skupaj cca 14.000 km

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 26. 4. 2018 ob 15:33, jure1963 pravi:

Še malo mojih izkušenj, Conti RoadAttack3 na GS letnik 2008, ocena po cca 2000 km, suha cesta in tudi malo dežja, bistveno boljši občutek od Conti TrailAttack2 - vozil zadnji dve leti, skupaj cca 14.000 km

že 2 je super :OK: poročaj koliko km boš naredil... :yea1:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kupujem novo čelado. Ko gledam te enduro potovalnike vidim, da imajo tudi čelade s šilti. V čem je fora. Boljše zračenje ... ? Kaj priporočate? Sedaj sem na Nolanu, preklopne ne maram, torej?

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, tomash pravi:

Kupujem novo čelado. Ko gledam te enduro potovalnike vidim, da imajo tudi čelade s šilti. V čem je fora. Boljše zračenje ... ? Kaj priporočate? Sedaj sem na Nolanu, preklopne ne maram, torej?

za kakšne višje hitrosti baje to ni...bolj za off road

Popravljeno . Popravil Xebec
Objavljeno
pred 11 urami, Xebec pravi:

za kakšne višje hitrosti baje to ni...bolj za off road

Po mojem nisi prilepil najbolj posrečenega videa...Dedec v videu ima kros čelado z velikim šiltom in tudi kros očala. Čelade za potovalne enduro krave, kot jih verjetno gleda tomash, ala GS, Tiger, Ktm adv in ostalo sorodstvo, imajo te šilte pol manjše in bolj zračne, tudi z več režami, da zrak prehaja skozi in ni takega efekta, kot da bo descu glavo odtrgalo. Meni je šilt OK, ker mi recimo pri nizkem soncu na obzorju zakrije pogled v sonce in ne rabim vgrajenega notranjega zatemnitvenega vizirja...

Objavljeno (popravljeno)
Ob 1. 5. 2018 ob 11:00, tomash pravi:

jst mam tole  https://www.kmc.si/si/motoristicna-celada-nexx-xd1-voyager-black-yellow-i35355.shtml

in lahko samo nabijam  v nedogled kok je zakon.

Vozim adventurja-moja višina 184cm- in z modularko ni bilo zraka od nikoder, vroče za popizdit,......pol sem vozil z odprtim vizirjem ,....mah.

pri tej čeladi sem dobil zraven dodatke s katerimi dodatno povečaš udobje, količino zraka itd.

V trenutku imaš odstranjen šilt in že ga loh švasaš po AC v ilegali, do 150 je pa tud s šiltom vse BP.

Čelada je lepo zračna , če pa vse zapreš pa tud nič ne piha.

Pinlock, sončna zaslonka,....meni je perfect

Če te še kaj zanima z besedo na dan.

image.png.bf04cacf5e3a04a227750b1b8582cc88.png

Popravljeno . Popravil Wakasaki
Objavljeno

Kako vozite rezervo olja s seboj. Je kakšna elegantna rešitev kako in kam namestit rezervo?

Objavljeno (popravljeno)
Objavljeno

Spredaj desno od tanka je nek nastavek za flaško. Ne najdem pa kakšna flaša bi pasala v ta nosilec. Kdo ve?

Objavljeno
pred 16 urami, tomash pravi:

Spredaj desno od tanka je nek nastavek za flaško. Ne najdem pa kakšna flaša bi pasala v ta nosilec. Kdo ve?

Tole imam jaz: http://www.gsemotion.it/scheda.php?id=106&x=Container+oil+reserves+for++R+1200+GS+ADV++2008+%2F+2013&c=3&s=4&ord=data+DESC%2C+id+DESC&chiave=%&start=12&da_numero=0&b=cat

flaska2.jpg

flaska.jpg

Se pa bojim, da ima tale prostor samo Adventure...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 19 urami, tomash pravi:

Tudi takole gre...

Flaša iz dekatlona (alu čutara v termoskrčljivi cevi), pas pa ročaj od enih škatel...

In ja, samo "tavelika kobila" ima tam plac za flašo olja.

LP

20180507_104141.jpg

Objavljeno

Grelne rocke bodo sle pocasi rakom zvizgat in sprasujem, ce kdo ima kaksno cenejso varianto? 

Objavljeno

Zakaj rabiš grelne ročke? Jaz jih imam pa jih še nisem uporabil :huh:

Steklenica za olje tudi...na kakšne ture pa hodite. Od 4000 do 5000 km vsaj meni ni potrebno dolit olja...sem jo vlačil s seboj samo jo nisem rabil :)

Objavljeno
pred 58 minutami, vandrovec pravi:

Zakaj rabiš grelne ročke? Jaz jih imam pa jih še nisem uporabil :huh:

Steklenica za olje tudi...na kakšne ture pa hodite. Od 4000 do 5000 km vsaj meni ni potrebno dolit olja...sem jo vlačil s seboj samo jo nisem rabil :)

Malo cudno se mi zdi tole.....vprasal sem za sebe, odgovarjas mi pa za sebe!  :hmm:

Objavljeno

Na R-moto vprašaj. Kolegu so jih zamenjal ne vem pa za koliko!

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 urami, solorider pravi:

Grelne rocke bodo sle pocasi rakom zvizgat in sprasujem, ce kdo ima kaksno cenejso varianto? 

Zamenjaj samo gumice...

https://www.louis.eu/artikel/ariete-replacement-grips-for-bmw-heated-grip-systems-fuer-bmw-r-1200-gs-adventure/10020022?filter_bike_id=1960&filter_article_number=10020022&list=d8dfcbb7c9fc7fe095a405af6b421d57

Popravljeno . Popravil Joker
  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Seveda! Grelna folija je pod gumo. Pazi le, kako boš snemal stare gumice, da ne poškoduješ grelcev. Počasi in previdno. Najbrž obstajajo tudi kakšne youtube instrukcije.

Jaz sem jih že menjal, čeprav bi moral komplet, saj mi je crknilo gretje v desni ročki. Sem lociral mesto prekinitve, prebrikal in nasadil novo gumico iz linka. Dela...

Popravljeno . Popravil Joker
  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 13 urami, solorider pravi:

pa bo pol vseeno grelo?

Itak. Zamenjajo se samo gumice. Tiste iz Louisa so prave in cena kot na ebayu. Pri menjavi pa je potrebno biti previden. Edinole, če je gretje crknilo, potem pa menjava vsega.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
52 minutes ago, tomash said:

Itak. Zamenjajo se samo gumice. Tiste iz Louisa so prave in cena kot na ebayu. Pri menjavi pa je potrebno biti previden. Edinole, če je gretje crknilo, potem pa menjava vsega.

tudi jaz sem jih zamenjal čez zimo dela BP samo čas si moraš vzet, novo olfa in potrplenje

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Osebno sem pristas da obdrzis gumo ki ti odgovarja se nanjo navadis in ne menjujes...ker za vsako ko menjas gumo tipat kako dela...skoda casa. Kaz tocno vem kaj obujrm in gremo ze nekaj let tocno vem kako se guma obnasa ceprav so vmes prestavili ptoizvodnjo na made in china ker tega nisem videl in vedel sem se peljal normalno naprej...ne moti me ce pise na njej made in china imajo pa nekateri probleme s tem. Aja drgac pa ja Metzeler tourance.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!