Skoči na vsebino

Vojna v Ukrajini

Priporočene objave

Objavljeno
pred 11 minutami, DAMI34 pravi:

Ti to resno? :P

Izklop interneta, umiranje lastnih ljudi v Ukrajini, še pa još domačih problemov...

Ce gledas iz oci posameznika mas prov. Ce pa s strani nacije, mam pa jz. In kdo mazdej prov... Noben od naju. 

Objavljeno
pred 5 urami, skalar36 pravi:

Ce gledas iz oci posameznika mas prov. Ce pa s strani nacije, mam pa jz. In kdo mazdej prov... Noben od naju. 

Vprašaj Ruse...ne..vprašaj severnokorejce 🤣 oni so srečni da majo kimdonguna...😁

Objavljeno
pred 3 urami, DAMI34 pravi:

Vprašaj Ruse...ne..vprašaj severnokorejce 🤣 oni so srečni da majo kimdonguna...😁

Vprašaj Američane, ki lačni umirajo na cesti, brez osnovnega zdravstva ... brez pravic žensk do splava in še in še ... če si bogat in lep, je tudi v Severni Koreji življenje prekrasno ;) 

pred 9 urami, DAMI34 pravi:

Bivša yu je imela umetno ustvarjeno tvorbo (bih) za mir na balkanu. Vojne so stare ohohoho let, še od turkov dalje, tako da Tito očitno ni bil ravno velika mona. Včasih je tut kako dobro mel, med drugim neuvrščene.

ZDA in EU so tudi umetne tvorbe posameznih držav ... ne pozabi tega ... enako kot je bila CCCP

Objavljeno
pred 12 urami, maus pravi:

Vprašaj Američane, ki lačni umirajo na cesti, brez osnovnega zdravstva ... brez pravic žensk do splava in še in še ... če si bogat in lep, je tudi v Severni Koreji življenje prekrasno ;) 

ZDA in EU so tudi umetne tvorbe posameznih držav ... ne pozabi tega ... enako kot je bila CCCP

nehi se trudit z mano, ker nikoli ne bom razumel vojaške agresije na drugo državo. Ne hameriške, ne ruske, ne nobene. :P (očitno ti v trenutni situaciji vojne v Ukrajini razumeš ubogo Rusijo, ker je bila izzvana a ne a ne) 

ps. govoril sem o BIH (umetna tvorba, kot taka mora obstajat, da bo mir na balkanu, vsakršna delitev ozemlja bi za sabo potegnila etnično čiščenje in vojno., narod je pa dokazal da zna leta in leta živeti skupaj)

pss. nemalo američanov je prekleto nezadovoljnih, tam pa tam tut kakega predsednika počijo, medtem ko so v S. koreji čisto vsi srečni, kapiš :P Večja kot je palca več je srečnih ljudi :P

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

ps. govoril sem o BIH (umetna tvorba, kot taka mora obstajat, da bo mir na balkanu)

Vse države so umetne tvorbe, ki so ustvarjene z osvajanjem in dogovori ...

maš prav... brez veze se je s tabo trudit, ker imaš svoj prav, katerega redki razumejo

;)

Objavljeno
pred 5 minutami, maus pravi:

Vse države so umetne tvorbe, ki so ustvarjene z osvajanjem in dogovori ...

maš prav... brez veze se je s tabo trudit, ker imaš svoj prav, katerega redki razumejo

;)

važno da ti Putina, ker pol je vse ok, mrtvi so pač kolateralna škoda. :P (mrtve sem mislil na obeh straneh)

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

važno da ti Putina, ker pol je vse ok, mrtvi so pač kolateralna škoda. :P (mrtve sem mislil na obeh straneh)

ne podtikaj mi... kje sem to napisal ... ko nimaš argumentov zavajaš in si ustvarjaš ene zgodbe ... obsodil sem agresijo in vojno ... obsodil sem pa  tudi dogajanje Ukrajincev od leta 2014, AZOV-e in zatiranje ruske manjšine (kar je vzrok, povod je pa NATO izzivanje in ego Rusije) ...

edino mi je žal vseh, ki so izgubili vse svoje premoženje, zgubili bližnje itd itd ... tukaj se pa strinjava ... revni vedno nastradajo, ker vojne niso romantične

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 11 minutami, maus pravi:

ne podtikaj mi... kje sem to napisal ... ko nimaš argumentov zavajaš in si ustvarjaš ene zgodbe ... obsodil sem agresijo in vojno ... obsodil sem pa  tudi dogajanje Ukrajincev od leta 2014, AZOV-e in zatiranje ruske manjšine (kar je vzrok, povod je pa NATO izzivanje in ego Rusije) ...

edino mi je žal vseh, ki so izgubili vse svoje premoženje, zgubili bližnje itd itd ... tukaj se pa strinjava ... revni vedno nastradajo, ker vojne niso romantične

ne podtikaj mi.

Kateri to redki? Pol EU se moti? Sem mogoče osamljen v razmišljanju kdo je trenutni agresor v Ukrajini? Maš kake podatke? Dokaze?

Razumeš? Ne ti meni, jaz ne bom tebi "podtikal".

Objavljeno
pred 3 urami, kaizer pravi:

pa še res je, blagovno znamko si poskuša vsak gradit, nekateri celo preko nore24tv :P

Sicer pa nič novega, precej znanih informacij. Verjetno bi lahko o določenih zahodnih politikih pisali podobne mahinacije, kot jih izvaja Putin/ruska politika.

Objavljeno
pred 4 urami, DAMI34 pravi:

nehi se trudit z mano, ker nikoli ne bom razumel vojaške agresije na drugo državo. Ne hameriške, ne ruske, ne nobene. :P (očitno ti v trenutni situaciji vojne v Ukrajini razumeš ubogo Rusijo, ker je bila izzvana a ne a ne) 

ps. govoril sem o BIH (umetna tvorba, kot taka mora obstajat, da bo mir na balkanu, vsakršna delitev ozemlja bi za sabo potegnila etnično čiščenje in vojno., narod je pa dokazal da zna leta in leta živeti skupaj)

pss. nemalo američanov je prekleto nezadovoljnih, tam pa tam tut kakega predsednika počijo, medtem ko so v S. koreji čisto vsi srečni, kapiš :P Večja kot je palca več je srečnih ljudi :P

Sam povem. V Bosni živijo trije narodi vsak zase in je zlo napeto, verjetno že na šesto. Mav praš kakšnega prjatla od dol k živi tm. 🤔

Objavljeno
Ob 15. 7. 2022 ob 16:51, DAMI34 pravi:

Torej, naj Albanija napade Srbijo (tako kot Putin Ukrajino) in osvobodi Kosovo? To hočeš reči? Vmes naj še mal poraketira Beograd :P

Ne vem sicer zakaj v to vlečeš Albanijo, ampak točno to je naredil NATO.

lp

Objavljeno
pred 11 minutami, franc pravi:

Ne vem sicer zakaj v to vlečeš Albanijo, ampak točno to je naredil NATO.

lp

lej še 1x, bmk kaj je naredil nato, vem da ni napadel ter zasedel Ukrajine. Pa Srbije tudi ni zasedel.

Da se je vmešal v balkansko vojno mi je znano, ne moreš pa primerjati Ruske agresije s početjem NATA po balkanu. (spet ne trdim da ma svetovni policaj kaj prav in da je pošten ter pravičen)

Primerjava je čisto točna, kot sem jo zapisal.

V teoriji bi Albanija "branila" svoje na Kosovu. al pa Mađarska svoje v Vojvodini. S tem da bi napadli ter zasedli državo (ali vsaj del), kjer "njeni" prebivalci živijo.

Nikjer in nikoli nisem zapisal, da NATO prav počne kar počne, zapisal sem da obstajata dve velesili (sedaj jih je že več) ki imata približno enako masla na glavi.

Objavljeno
pred 9 minutami, DAMI34 pravi:

Pa Srbije tudi ni zasedel.

Kako da ne? Zasedel je Kosovo in kakor je meni znano je bil in je še vedno (formalno) del Srbije.

lp

Objavljeno
pred 23 minutami, franc pravi:

Kako da ne? Zasedel je Kosovo in kakor je meni znano je bil in je še vedno (formalno) del Srbije.

lp

no prou.

Putin je zajebal in EU porinil ameriki/natu v naročje. Na kratko.

Objavljeno
pred 39 minutami, franc pravi:

lp

ni za vse enako ... v Iraku, Afganistanu in še kje so jih Američani osvobajali, v Ukrajini je pa agresija Rusije na drugo državo ... ne moreš razumet, kajne :huh: 

Tudi mednarodno sodišče za vojne zločine ne velja za vse enako ... odvisno ali si osvoboditelj ali agresor ... ;) 

Objavljeno

a loh vprašam, a Hitler je osvobajal al okupiral?

Kok je kriv vlakovodja, ki je vozil narod v Ašwic in je vedel kaj počne? Koliko je kriv nemški stražar, ki je samo varoval taborišče in opravljal svoje delo?

Objavljeno (popravljeno)
pred 18 minutami, DAMI34 pravi:

a loh vprašam, a Hitler je osvobajal al okupiral?

Odvisno s katerega zornega kota gledaš ... za domobrance, ustaše, Madžare, Bolgare, Romune tudi za Ukrajince, je osvobajal ljudi od komunistične zalege in banditov ... dokler jih ne bi osvobodil , potem bi jih pa še osvobodil Slovanov ... in ekola ... veliki germanski narod bi bil od Urala pa do Turčije ... 

prav tako so Angleži osvobajal ameriško celino pred divjaki, ki so napadali ljudi, ki so si prisvojili njihovo zemljo ... zajebano je vse to .... Ko so se Sijuksi hoteli osvobodit od jarma, so jih dobili po rilcu, saj se ne morejo odcepiti od demokracije, ker imajo svobodo že tako ali tako ... lahko se prosto gibljejo po rezervatu ... kot bizoni in druge divje živali ...

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 9 minutami, maus pravi:

Odvisno s katerega zornega kota gledaš ... za domobrance, ustaše, Madžare, Bolgare, Romune tudi za Ukrajince, je osvobajal ljudi od komunistične zalege in banditov ... dokler jih ne bi osvobodil , potem bi jih pa še osvobodil Slovanov ... in ekola ... veliki germanski narod bi bil od Urala pa do Turčije ... 

prav tako so Angleži osvobajal ameriško celino pred divjaki, ki so napadali ljudi, ki so si prisvojili njihovo zemljo ... zajebano je vse to .... Ko so se Sijuksi hoteli osvobodit od jarma, so jih dobili po rilcu, saj se ne morejo odcepiti od demokracije, ker imajo svobodo že tako ali tako ... lahko se prosto gibljejo po rezervatu ... kot bizoni in druge divje živali ...

e to. Da rečemo bobu bob.

Odvisno kdo zgodovino piše.... simpl a ne. :P

Sem pa vesel, ker je Slovenija del NATA in lahko da po riucu marsikomu :P

Objavljeno

A dej? A nisi napisal, da obsojaš vse, k napadajo druge?

Al je pa prav, da vsiljujejo "demokracijo" vsem ?

No, jaz pa nisem vesela, ker je SLO del NATA. Ker res nočćem, da tudi v mojem imenu koljejo folk po svetu.

Objavljeno
pred 23 minutami, Alla pravi:

A to tisti, ki ženskam ne dovolijo splava in odločanje o tem ali bodo imele otroka ali ne , kritizirajo pa druge države, ki ženskam ne dovolijo v šolo, jim ne pustijo za volan itd itd :huh: 

Objavljeno

...sicer spodaj napisano nima nobene veze z vojno v Ukrajini....

...pa vseeno malo "modrovanja", ko že mešate kaubojce in indijance...pa bosance, pa šiptarje...itd:

Jaz se pa strinjam in dam prav vsem.

Vojne so bile, so in bodo naraven pojav, oz. proces....  kakorkoli drugače poimenovano.

Če ne bi Kolumb zalutal na ameriško celino.... bi pa kasneje kdo drug potolkel avtohtono ljudstvo.....   ko smo že pri avtohtonem ameriškem ljudstvu.... verjetno veste, kaj se je dogajalo med njimi ...na koncu je eno nadmočno avtohtono (Maji) ljudstvo zasužnjilo vsa ostala plemena oz. ljudstva.....nato so pa njih potamanili španci... in nato še angleži.... francozi...itd, da ne naštevam preveč, potamanili še severnoameriške avtohtone prebivalce

..če ne bi Đejms Kuk zalutal v Avstralijo, bi  Aborigini verjetno še danes živeli s sulicami v roki... ampak bi bili verjetno srečni, kot pred letom 1770...

... ...

...

...

(sem izpustil veliko stvari, da ne naštevam preveč....)

...in če se vrnemo globoko v zgodovino...

..če ne bi Homo Sapiens zalutal iz Afrike v Evroazijsko območje, bi bili mi še vedno Neandertalci....

...in vsi ti "procesi" niso potekali na miren način.....  :D 

Vojne.... branjenje, osvobajanje... napadanje, zasedanje ozemlja... ekspanzija na tuja ozemlja... kakorkoli se to imenuje, je od vedno bilo in bo tudi v prihodnosti. To je globoko v genih. ... pri enih narodih, bolj, pri drugih manj. ....in to se že na daleč vidi pri katerih narodih... in če nimaš teh "genov" , da "razumeš" te stvari, te slej kot prej povozijo drugi. In Slovenci imamo tak gen.... rojeni za hlapce.... še vsak je pomedel z nami. Nasprotno imajo naši južni sosedje preko Kolpe. Kroati so od nekdaj bili bojevniki... plačanci... živeli za vojne in od vojn.... in to se vidi tudi danes (verjetno ni potrebno razlagati na kak način in kje....in kako...)

....identično to poteka tudi v živalskem svetu.... vendar veliko bolj na "human način"..... v bistvu pa gre za isto stvar: ...zagotovitev teritorija za bivanje.... in zagotovitev naravnih dobrin (hrane... vode...) ...pri ljudeh pa je pomen "naravne dobrine" veliko kompleksnejši.

Naši južni bratje bi rekli:

KO JE JAČI, TAJ TLAČI....    :D

Objavljeno
pred 1 uro, Alla pravi:

A dej? A nisi napisal, da obsojaš vse, k napadajo druge?

No, jaz pa nisem vesela, ker je SLO del NATA. Ker res nočćem, da tudi v mojem imenu koljejo folk po svetu.

me zanima kako si glasovala :P

jaz vem kak sem...ampak je pa fajn ko lahko vsem po svetu v imenu Slovenije daš po pički :P

pred 23 minutami, Zivnorc pravi:

KO JE JAČI, TAJ TLAČI....    :D

eto NATO najjači :P

Objavljeno
pred 12 minutami, Zivnorc pravi:

Če ne bi Kolumb zalutal na ameriško celino.... bi pa kasneje kdo drug potolkel avtohtono ljudstvo.....   ko smo že pri avtohtonem ameriškem ljudstvu.... verjetno veste, kaj se je dogajalo med njimi ...na koncu je eno nadmočno avtohtono (Maji) ljudstvo zasužnjilo vsa ostala plemena oz. ljudstva.....nato so pa njih potamanili španci... in nato še angleži.... francozi...itd, da ne naštevam preveč, potamanili še severnoameriške avtohtone prebivalce

Azteki so jebal vsa ljudstva okol sebe. Je dokumentirano da so jih zrtvovali 80k v zelo kratkem roku. Film apokalipto se rahlo dotakne te tematike. Ko so prisli spanci tja so Azteki mislili da so se vrnili bogovi, ki so jim v preteklosti dali osnove za civilizacijo. Ker je preteko toliko casa da je sla naprej ustna beseda, vec generacij kasneje niso vedeli kako "ti bogovi" izgledajo. Ko so vidli Špance v šlemih in svetlečih oklepih, meči... So mislili da je to to. Zato so jih takoj peljali v zakladnice zlata, ker so zlato kopali za "bogove". Ko so španjolci to vidli, se je zgodovina obrnila v novo smer. O tem zelo lepo govori Hraham Hancook. 

In danes je vse pozabljeno. Tko kt bo cez 200 let vojna med ukraino in usa. Ker se ljudje nic ne naucimo iz zgodovine, da na silo ne mores imet ljudi pod sabo. In prov fsjn bi blo putina vprasat zakaj misli da je navecje cesarstvo na svetu propadlo. Mongolsko. 

Bom Lex Fridmanu pisu, naj ga to vpraša. 

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!