Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

Hja

Ne vem kako je to z bogatenjem....jaz sem življensko nezgodno zavarovan.....nezgodno zavarovan še v firmi....in dodatno nezgodno še na motor....predlanskim dobil izplačilo z vseh treh naslovov za padec z motorjem .

Sej sm plačal vsa tri zavarovanja in z vseh sm dobil odškodnino....upam de me nabo zdej kdo lovil :eek:

Objavljeno

Daj si ponovno preberi kar sem napisala, no! Si spregledal "človeško življenje je edina stvar, ki ji ne moremo določiti cene, zato ... ..."???

Madona, saj še nekako razumem, da se vam ne ljubi brat nekaj strani nazaj, ampak nekaj centimetrov višje bi pa res lahjko pogledali.

Bica: popolnoma nobebe razlike ni med zavarovalnicami kar se tiče AO in AO+ zavarovanj. Tu imajo vsi identične pogoje. Preberi si ponovno, kar sem napisala na strani 107:

AO (avtomobilska odgovornost ali, kot rečemo po domače, obvezno zavarovanje) krije odgovornost lastnika motornega vozila do tretjih oseb. To pomeni, škodo na vozilu v katerega se bomo zaleteli, ograjo ki jo bomo spotoma podrli, telesne poškodbe udeležencev v tistem vozilu in naše sopotnike - saj so oni tudi tretja oseba za katere poškodbe smo odgovorni.

Naših poškodb ne krije, saj ne moremo sami do sebe uveljavljati odgovornosti.

AO+ krije naše poškodbe (oziroma voznika našega vozila, ni važno ali smo to mi kot lastnik ali žena, mož, prijatelj - skratka vsakokratni voznik) To zavarovanje krije telesne poškodbe, ne pa strahu, strganih oblačil in podobnega.

Za strah, izgubo dohodka, bolečine, stroške zaradi zdravlejnja, uničena oblačila,... lahko zahtevamo odškodnino le, kadar smo udeleženi v prometni nezgodi, katere povzročitelj je nekdo drug. (torej to uveljavljamo iz njegove avtomobilske odgovornosti)

Objavljeno

Se vračam "neuspešno" iz AS :BUA: Nihče ne ve natančno kako in kaj. Iz Žalca so me napotili v CE in tudi tam ne vejo prav dosti o novostih.

Končno smo po telefonu prišli skupaj, tudi AO+ so mi odobrili, ne gre pa zadeva preko računalnika :BUA:

Moram ponovno priti danes proti večeru :BUA:

Upam da bo šlo.

Objavljeno

Ja, AS ima zelo zakompliciran računalniški program za izdelavo polic. Včeraj smo vsa sklepalna mesta poleg okrožnice dobili tudi navodila za vnos v sistem. Moram ti priznati, da so zelo zakomplicirana (zakaj bi poenostavili, če lahko zakompliciramo?!?).

Očitno vsi niso naredili domače naloge in se naučili... :whistle:

Objavljeno

Pogled v prihodnost...

1. Vsi na hitro dobimo 50%BONUS :D

2. Zavarovalnice ugotovijo, da delajo izgubo :hmm:

3. Akcijo ukinejo :(

4. Zavarovanje ustrezno podražijo :evilgrin:

In rezultat...

Tisti, ki so danes brez bonifikacije so na istem, tisti ki imajo bonifikacijo od prej so na slabšem, novi motoristi se lahko pa samo zjočejo, saj bodo brez bonifikacije plačevali višje zavarovanje. :whistle:

Objavljeno

Včasih, recimo dve ali tri leta nazaj, je bilo prav na motosvetu moč prebrati, da NE. Tudi kasko se v Mariboru ni dalo zavarovati ...

Ampak - medtem se je morda marsikaj spremenilo.

Mislim, da je dosti odvisno od osebe ki zadevo obravnava, kakovosti odvetnika ki ga imaš, itd.

Jaz sem imel v dveh letih dva primera na ZM in je bilo oboje zelo hitro in dobro rešeno. Mislim, da so vse zavarovalnice isti šmorn kar se tega tiče.

Objavljeno

punči, na Grawe si pa kr pozabila ? pa lani je bil to glavni hit med mopedisti

Pa veš tudi zakaj je bila lani Grawe hit med motoristi?

Osnova za izračun premije AO za motorna kolesa so bili ccm. Lani so vse zavarovalnice prešle na nov sistem in osnova so postali kw. To je posledično pomenilo podražitev za marsikaterega motorista.

Grawe je do 1.1.2007 obdržala osnovo za izračun ccm in kar nekaj motoristom se je to izplačalo (ne vsem, odvisno od razmerja med ccm in kw)

Sicer vam pa lahko povem, da od Grawe ne pričakujte ponudb, podobnih ZM, ZT ali AS, ker so za to preveč konzervativni. Generalli pa nima interesa, njim so interes le avtomobili nižjega in nižjega srednjega cenovnega razreda.

Objavljeno (popravljeno)

naj mi negdo razloži zadevo glede premijskega razreda.

Lani sem imel motor zavarovan pri AS, več kod pol leta.

Nakar sem motor odjavo. Se mi bo letos premijski razred dvigno iz 0% na 5% ali ostaja enak 0% (14), in ali je možno teh 5% uveljavlat na drugi zavarovalnici (lani sem imel zavarovano pti AS, letos pa me rajca konkurenca)?

ps: avta nimam in tudi bonusa ki bi ga lahko preneso ne

Lp, Gregor

Popravljeno . Popravil gregor46
Objavljeno

Mislim da si lani moral imeti 11mesecev zavarovano pri AS da se ti prizna 5%. PR ti ostane, tudi če menjaš zavarovalnico.

Objavljeno

VČRAJ PRENESEL 45% BONUSA IZ ŽENINEGA AVTA NA MOTOR 50% KOMERCIALNEGA POPUSTA AO+,PLAČAL ZA HONDO CBF 1000 72KW 210 EURO V ZT.

LP

Meni so na ZT trdili (danes) da če imam avto lahko prenesem BONUS, če pa ima nekdo drug v družini bonus na avtomobilu pa mi oni dajo 50% POPUSTA.

ps: imaš pisan motor na ženo ali imaš veze?

Mislim da si lani moral imeti 11mesecev zavarovano pri AS da se ti prizna 5%. PR ti ostane, tudi če menjaš zavarovalnico.

hvala za hitro informacijo. .)

Kako je pa pri drugih zavarovalnicah, tudi 11 mesecev :hmm:

lp

Objavljeno

A se upa kdo prilimat polico od ZT, kjer so mu letos priznali BONUS od avta?

Objavljeno

Kako je pa pri drugih zavarovalnicah, tudi 11 mesecev :hmm:

lp

Men so pri Triglavu lansko leto priznali 5%že že po 6mesecih, letos imajo naštiman na 4mesece. Se ti pa splača včlanit v motoristični klub, in zavarovati pri ZM, kjer dobiš 30% bonifikacijo (meni na AO piše pr06, prej sem imel pr14).

Objavljeno

danes pri ZM plačal zavarovanje za gs 1150 146€

tablica+cestnina+prometna 36€ ugodno ??????

:OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:

Objavljeno

Mislim, da je dosti odvisno od osebe ki zadevo obravnava, kakovosti odvetnika ki ga imaš, itd.

Jaz sem imel v dveh letih dva primera na ZM in je bilo oboje zelo hitro in dobro rešeno. Mislim, da so vse zavarovalnice isti šmorn kar se tega tiče.

Točno tako. Čisto od individualnega primera odvisno. Nekdo bp pri eni zavarovalnici nekdo ful problemov pri isti, in obratno...

danes pri ZM plačal zavarovanje za gs 1150 146€

tablica+cestnina+prometna 36€ ugodno ??????

:OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:

To je zato, ker si polž in so upoštevali dodatno bonifikacijo glede na to, da se boš počasi vozil. :P

Objavljeno

Sem pred 5 minutami govoril z agentom ZT, pa je rekel, da bodo zavarovanja za motoriste nekoliko pocenili, iz avtomobila se bo prenesel bonus (če imaš manj kot 30% bo 30%, če pa več pa isto kot je na avtomobilski polici), veljal bo 50% popust, s tem, da ne bo možno odjaviti motorja in dobiti nazaj denarja, razen za tiste, ki bodo v motoklubu.

Se pravi :

30%-50% bonus + 50% popust + če si član motokluba, lahko motor po 4 mesecih odjaviš in dobiš denar nazaj.

Bo pa več znano v ponedeljek.

Objavljeno

Hm, kaj pa če do pondelka ne bi več pisal o tem kaj agenti blebetajo na ZT? :hmm: (mi je že mal tečno brat te neštete varjante agentov na ZT)

Objavljeno

Men so pri Triglavu lansko leto priznali 5%že že po 6mesecih, letos imajo naštiman na 4mesece. Se ti pa splača včlanit v motoristični klub, in zavarovati pri ZM, kjer dobiš 30% bonifikacijo (meni na AO piše pr06, prej sem imel pr14).

Tako, odločitev je pala. V ponedeljek poiskat klub in se včlanit (mel v planu že pred to norišnico med zavarovalnicami), agent ZM pa me že čaka. :D

Po vseh info. naj cenejša varianta (upoštevaj da nimam avtomobila z bonusom).

hvala vsem za informacije :OK:

Lp, Gregor

Objavljeno

Jest sm pravkar zrihtov zavarovanje na ZT. Na avtu sm imel PR.7, in ta se mi je prekopiral , tako da mi piše na polici za motor PR.7. Potem sm pa dobu še 45% komercialnega pousta. tako da sm dal za mojo mofo, ki ma 59 kw točno 151,87 ojrov, kar se pa men zdi poštena cena. :OK:

Je pa imela na mizi že novo okrožnico, ki naj bi začela veljat v ponedeljek, ta pa naj bi bila malo slabša varianta kot današnja..

Objavljeno

punči, na Grawe si pa kr pozabila ? pa lani je bil to glavni hit med mopedisti

Do 500 ccm od tu naprej pa se ni izšlo!

Objavljeno

Danes bil na ZT v M.Soboti, kjer so me vsi debelo gledali ko sem jim omenjal,

pogoje konkurence, nato sem stopil še do ZM, kjer mi je agent brez problema izdelal ponudbo

za 107 Eurov za mojih 48 kW, pa še ponudil mi članstvo v klubu.

Nato sem pokaz ponudbo na ZT kjer so dobili kar dolge face.

Registriram v ponedeljek, v kolikor bo ponudba ZT vsaj identična ZM, če ne bojša,

če ne me gubijo (ZT) kot stranko, torej avto moped hiša in vikend pa, pa. :devil:

Objavljeno

v pondeljek zavarujem motor pri Zavarovalnici Triglav... Hudo dobr :OK:

Objavljeno

Meni so na Adriaticu skalkulirali kar nekaj €€€ več kot na ZM. (Čeprav sem komitent Adraitica:

2x avto, 1x hiša, da naložbenih in zdravstvenih zadev ne omenjam!! :headbang:)

Na koncu pa še pi****ija z 72kw.... WTF!!!??? :eek:

Tako, da ZM hir aj kam..... AS hir aj go :kva2:

Objavljeno

Hm, kaj pa če do pondelka ne bi več pisal o tem kaj agenti blebetajo na ZT? :hmm: (mi je že mal tečno brat te neštete varjante agentov na ZT)

Res se ne vem ali blebetate kar na pamet, danes poklical pet agentov ZT z mojega bližnjega okoliša samo še za dodatni inf. in vsi imajo enake podatke kot mi jih je posredoval moj agent pri katerem sem že sklenil zavarovanje (50% bonus prenos iz avta +50% komerc. popust ) sicer pa ne vidim enega posta kjer bi kaj pisal agent ZT , ampak baba slišala baba rekla.

škoda ,da ne morem prilepit zav. police nimam skenerja kjer se lepo vidi na koncu 82€ :OK:

želim vam uspešno sklenitev zavarovanja :grim

Objavljeno

No jaz sem tudi uredil na AS . Mogoče kak € več kot drugje, ampak sem uredil vse OK :OK:

Dodal sem tudi AO+ + nezgodno + podvojeno zavarovalno vsoto .

Upam, da tega seveda sploh ne bom potreboval.

Zdej moram samo še povračilo od ZT zahtevat pa smo zmahal :devil:

Upam da se temu lahko reče 1:0 za motoriste :kva1:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!