IKE Objavljeno Junij 23, 2002 Opozori Objavljeno Junij 23, 2002 najboljše je pa da daš malo več papirčkov (denarja), kupiš dobro ketno, redno čistiš- mažeš in to je to Da ne bi odpiral nove teme ... kot omenjaš čiščenje verige ... kako in s čim čistite verige :?:
D.J. Objavljeno Junij 23, 2002 Opozori Objavljeno Junij 23, 2002 IKE ti tam napišem http://www.motosvet.com/phpbb/viewtopic.ph...p?p=54082#54082
demo Objavljeno April 21, 2003 Opozori Objavljeno April 21, 2003 vem da je bilo ze dost pisano o zobnikih in prestavnih razmerjih imam pa eno vprašanje : sedaj imam spredaj 16 zob,zadaj pa 45 ,če zamenjam da bom imel spredaj 14 in zadaj 47 (spredaj-2,zadaj+2)ali se mi spremeni dolžina verige ,ali je enako dolga kot pri prejšnih zobih,če rečemo da so španerji nekje na istem položaju. :shock: :shock: :shock:
hotschko Objavljeno April 21, 2003 Opozori Objavljeno April 21, 2003 vem da je bilo ze dost pisano o zobnikih in prestavnih razmerjih imam pa eno vprašanje : sedaj imam spredaj 16 zob,zadaj pa 45 ,če zamenjam da bom imel spredaj 14 in zadaj 47 (spredaj-2,zadaj+2)ali se mi spremeni dolžina verige ,ali je enako dolga kot pri prejšnih zobih,če rečemo da so španerji nekje na istem položaju. :shock: :shock: :shock: veriga ostane enaka, saj je ne boš nič krajšal ... :wink: ... sicer pa malce geometrije, kalkulator in računaj ... čisto enako verjetno ne bo ... ne bo bisvetno dugače ... menjaj brez bojazni
enduraš Objavljeno April 21, 2003 Opozori Objavljeno April 21, 2003 pomojm tud ne bo bistvene razlike
Roman Objavljeno April 21, 2003 Opozori Objavljeno April 21, 2003 vem da je bilo ze dost pisano o zobnikih in prestavnih razmerjih imam pa eno vprašanje : sedaj imam spredaj 16 zob,zadaj pa 45 ,če zamenjam da bom imel spredaj 14 in zadaj 47 (spredaj-2,zadaj+2)ali se mi spremeni dolžina verige ,ali je enako dolga kot pri prejšnih zobih,če rečemo da so španerji nekje na istem položaju. :shock: :shock: :shock: Dolžina verige bo ostala enaka, prestavno razmerje bo pa krajše za slabih 20% (izračunano "iz glave", brez kalkulatorja) BTW Hočko, kje si tu našel geometrijo :shock: :?:
D.J. Objavljeno April 21, 2003 Opozori Objavljeno April 21, 2003 sam sem menjal: spredaj -1, zadaj +2 pa sem moral šponarja iz sredine popustit skoraj do konca, da sem dosegel predpisano napetost z isto ketno
elbarto Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 Štel ti bo zvijalo... Maš že kake slike golote??
hotschko Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 Dolžina verige bo ostala enaka, prestavno razmerje bo pa krajše za slabih 20% (izračunano "iz glave", brez kalkulatorja) BTW Hočko, kje si tu našel geometrijo :shock: :?: malo si nariši in preračunaj spremembe premerov zobnikov ... tkole na prvi uč bi tudi jaz rekel, da bo vse enako ... potem malo premisliš in ugotoviš, da ni tako.
Ice Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 da ne bo radij na sprednjem verizniku "premajhen" za verigo -> hitrejsa obraba.
demo Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 sem bral malo po nemskih forumih pa baje sploh ni frke 14 zob odspredaj , glede dolzine same verige pa vem enako kot pa prej, ko bom menjal bom ziher vedel. 8) 8) 8)
Desmo Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 Saj bo vse v redu, če spredaj odvzameš dva zoba in zadaj dodaš dva si na istem. :wink:
hotschko Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 Saj bo vse v redu, če spredaj odvzameš dva zoba in zadaj dodaš dva si na istem. :wink:kot rečeno .... niti ne ... :wink:
Desmo Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 OK, jaz imam recimo verigo z delitvijo 5/8". Enako delitev imajo tudi verižniki (na delilnem krogu). Torej je delitev na verižnikih in verigi enaka :arrow: -2+2=0. Razen če ne... :wink:
jrk0 Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 bi se kar strinjal, da se dolzina malo spremeni... ce enega zmanjsas in drugega povecas, je mozno da je pol treba met verigo daljso...ceprav za isto stevilo odstejes, sestejes!! malo matematike, ljudje... naprimer: mas zobnike o o pol mas pa o O ceprav odspredaj nisi odstel zobnikov, se je povecala dolzina! kaj sele ce spredaj zmanjasas...pol je dolzina se malo vecja... al pa se samo motim;)
Desmo Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 Kaj hočeš povedat, da je ena delitev t=5/8" na manjšem verižniku manj kot na velikem? :shock: :wink:
marem Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 jest bom skromen : PROBAJ, kaj hudga ne bo!!
jrk0 Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 hm, no ja. ce spredaj zmanjsas, pol logicno gledano se dolzina verige pomanjsa malo in se poveca ko zadaj povecas obseg. ce se pa za isto, to pa mislim da ne:) preenostavno je;)
Desmo Objavljeno April 22, 2003 Opozori Objavljeno April 22, 2003 Hm ja... :oops: Po klobasasti formuli za potrebno število členov verige x iz strojniškega priročnika pride potrebno število členov pri razmerju 14/47 večje. Za koliko je odvisno od osnega razmaka. Pri 500 mm recimo skoraj 2 člena, pri 600 mm skoraj 1.5. :shock: :wink: In seveda je fora "neenostavnosti" logike v različnih kotih verige med verižnikoma. Pri enakem številu zob na obeh je razdalja pač najkrajša. :roll:
jrk0 Objavljeno April 23, 2003 Opozori Objavljeno April 23, 2003 Desmo: exactly:) to sem tudi narisal prej;)
Jure Objavljeno Junij 1, 2003 Opozori Objavljeno Junij 1, 2003 Imam eno vprašanje, pa sem malo po iskalniku iskal in se mi zdi ta tema še najbolj primerna. Počasi bom moral menjati zobnike in me zanima ali je edina možnost, da jih naročim na servisu originalne, ali kdo mogoče ve kje bi se še dobilo zobnike, ki ne bi bili originalni s servisa, ker predvidevam da je ta varjanta precej cenejša če je možna.. Mogoče kakšno podjetje/trgovina pri nas kjer bi se dobilo zobnike? Ali pa pri sosedih mogoče? :rolleyes: Hvala za odgovore že vnaprej :)
transalp Objavljeno Junij 2, 2003 Opozori Objavljeno Junij 2, 2003 Verižnike, verige in komplete omenjenega se dobi npr. tudi v trgovinah Hein Gericke, Louis ali Polo. Ljubljančanom najbližji H-G je v Beljaku, v Grazu pa sta tako H-G kot Louis. Pred nekaj leti sem v H-G v Muenchnu kupil komplet RK X-ring verige in Sun Star verižnikov za mojo Transo za dobrih 190 DEM bruto. Komplet je bilo potrebno prej naročiti (kar po telefonu).
Ice Objavljeno Junij 2, 2003 Opozori Objavljeno Junij 2, 2003 vecinoma v vseh moto trgovinah.samo odlociti se moras katero znamko vzames.in vedno zobnike in verigo skupaj menjati.
ak Objavljeno Junij 2, 2003 Opozori Objavljeno Junij 2, 2003 Pred kratkim sem menjal sprednji zobnik (dal sem manjšega za 1 zob)... Kupil sem ga pri Motacc group d.o.o. v Sloveniji. Cena ca. 20 Eur. PS Telefon Motacc 041 671 018
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se