Skoči na vsebino

Uvoz motorja

Priporočene objave

Objavljeno

Kdo je uvozil motor iz italije al pa bilo kje drugje od posameznika(ne kakiga trgovca),ker me namrec zanima ce se lahko vse v enem dnevu uredi,prepis,placilo in da jaz odpeljem motor :?

Objavljeno

JAz sem v Nemčiji uredil vse v zvezi s plačilom, prepisom in natovarjanjem motorja v kombi v dobrih 10min.

Pol pa gas nazaj domov.

Objavljeno

JAz sem v Nemčiji uredil vse v zvezi s plačilom, prepisom in natovarjanjem motorja v kombi v dobrih 10min.

Pol pa gas nazaj domov.

S papirji tud?Al kak sta prepis nardila,ker jaz bi samo enkrat rad so v italijo da mi ne bi blo treba 2x hodit!

Objavljeno

Vse je že napisano v dotični temi, da ne bom spet iste stvari pisal.

Objavljeno (popravljeno)

S papirji tud?Al kak sta prepis nardila,ker jaz bi samo enkrat rad so v italijo da mi ne bi blo treba 2x hodit!

Pozanimaj se pri prodajalcu, ker problem je z potrdilom ACI (odjava vozila iz prometa), katerega navadno ne izdajo isti dan. Razen, če kupuješ v trgovini, kajti ti se med seboj poznajo, malo jim mogoče še "spodmaknejo" pod mizo, pa dobijo potrdilo še isti dan, tako, da potem lahko takrat vse porihtaš.

Drugače, pa pejt do prodajalca oglej si motor in če se odločiš da ga vzameš napišita kupoprodajno pogodbo, jo overita, motor plačaš in vzameš, potem pa mu drugi dan pošlješ prometno po pošti nazaj. On ti zrihta tisto famozno potrdilo in ti spet preko pošte vse skupaj vrne .) Upam, da ne naletiš na kakega kretena, ker nekateri so čakali pogodbe in druga potrdila tudi po mesec dni ali pa ga sploh niso dobili .) Zato je res najbolje vse skupaj še isti dan zrihtat :)

Naj se prodajalec na njihovi "Upravni enoti" pozanima v kolikšnem času mu lahko potrdilo izdajo, pa se potem odloči kako in kaj .) Tudi Italija je ena velika "banana republika" in se zato tudi pri njih zadeve od Upravne enote do Upravne enote razlikujejo .)

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Objavljeno

glede pošte ne bi blo slabo opozort da taljani rabjo približno 3-4x več časa da stvar spravijo skozi. če moreš ti njemu poslat in potem on tebi nazaj zna to res trajat en mesec. Bolje zrihtat brez pošte.

Objavljeno

Jaz sem sam uvozil motor in sicer CBR 600F letnik 04.

Gre pa takole. Kupi motor in narediš pogodbo,oba podpišeta.Plalčaš in pripelješ v slo. Pokličeš v koper ( nekje imamm številko) ker v LJubljani ne delajo za motorje.pelješ in plačaš 26800 Sit.Imeti moraš pogodbo in staro prometno ( v tem primeru nemško) Potem ga samo registriraš davka na uvoz si pa na motorna kolesa oproščen ( pozanimaj se na davčni upravni enoti) :OK:

Objavljeno

Ali imajo italijani kakšen on-line oglasnik ala (Zbrisano! Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.) ali nemški mobile.de, da bi se dalo videti italjansko ponudbo?

Objavljeno

Hvala :OK:

Vidim, da so v nemčiji skoraj cenejši motorji kot v ITA :eek:

Objavljeno

Kaj pa kasn avstrijski online oglasnik? Sej itak ne zastopim nemsko ma za pogledat.. ;)

Objavljeno

Kaj pa kasn avstrijski online oglasnik? Sej itak ne zastopim nemsko ma za pogledat.. ;)

www.1000ps.at

Oziroma, za nihtdojčšprehere še direkt link: http://www.1000ps.at/gebrauchte.asp B)

dolžn si, kakopak, en pir. :grim

Objavljeno

Ne vem za ostale, sam, kar se pa Ducatija tice, majo pa avstrijci cene hudo navite.

Pa, ko smo ze pri Ducatiju- ga je ze kdo kupoval v tujini (Monstra620/750)?

Objavljeno

Ne vem za ostale, sam, kar se pa Ducatija tice, majo pa avstrijci cene hudo navite.

Pa, ko smo ze pri Ducatiju- ga je ze kdo kupoval v tujini (Monstra620/750)?

Švabi majo bolj sprejemljive cene, pa tudi mucho večjo izbiro. Glede nabave Duceja iz dojčlanda pa ne vidim razlike v dejstvu, ali bi to naj bil monster ali kateri drugi Ducati. :hmm:

Objavljeno

Švabi majo bolj sprejemljive cene, pa tudi mucho večjo izbiro. Glede nabave Duceja iz dojčlanda pa ne vidim razlike v dejstvu, ali bi to naj bil monster ali kateri drugi Ducati. :hmm:

:D Pirrulz

Ok, mogoce res mal cudno napisano...

Misljeno je bilo takole /620 in 750 mene najbolj zanimata/, da bo :

-Pirrulz napisal- "V Nemciji so dobri tamali monstri redkost za najti, ker jih majo v avtosolah, ker jih ne cenijo dosti, jih imajo pozimi v kaficih namesto miz..."

-Nekdodrug- " V Italiji so doma, jih je veliko, se da dobrega poceni dobiti, sploh dealer ta pa ta je ok...

-Nekdotretji- "..."

Pa tko, no...sorry, mal sem se nov :grim

Lp!

Flight

Objavljeno (popravljeno)

Kar se tiče online oglasnikov:

sem opazil, da so vozila, ki so naprodaj na kakšnem online portalu, (vsaj v nemčiji) precej dražja od tistih, ki jih ponujajo v tiskanih oglasnikih.

Tak da se splača zrihtati kaki tiskani medij........

Popravljeno . Popravil poln presenečenj
Objavljeno

to velja na sploh za vse oglasnike. Bolha vs. Salmonc: na bolhi me je še skor vsak proval nategnit. Po salamoncu zmerej brez problema :krneki:

Objavljeno

...sem opazil, da so vozila, ki so naprodaj na kakšnem online portalu, (vsaj v nemčiji) precej dražja od tistih, ki jih ponujajo v tiskanih oglasnikih...

Veliko lazje je na portalu objavljat oglase tko mal, sam da vidis koliko najvec dobis za tisto kar naj bi

prodajal- v tiskanem mediju so povecini tisti, ki se jim res gre, da stvar prodajo in potem tudi

nastavijo malo bolj realno ceno...

Objavljeno

Ja, bo kar držalo....

Poleg tega je na netu več ogledov oglasa, pa je večja možnost, da se najde žrtev....

Objavljeno

Helow,

mene pa zanima če ima kdo slučajno izkušnje z uvozom iz Anglije.

A je isto kot drugje ali je kšn poseben postopek; res da so v EU ampak še zmerej so posebneži...

Ponavadi je tako:

-kupoprodajna pogodba(overjena)

-DDV (če je vozilo mlajše od 0,5leta ter ima manj kot 5000km (plačaš na davčni))

-LPP-homologacija

-davek na uvoz (2% cene vozila + 14SIT/kg vozila ekološke takse)

-tehnični pregled+registracija

Zadeva je nemški model, tko da M / KM na števcu ni problem...

Hvala za odgovore

Objavljeno (popravljeno)

Helow,

mene pa zanima če ima kdo slučajno izkušnje z uvozom iz Anglije.

A je isto kot drugje ali je kšn poseben postopek; res da so v EU ampak še zmerej so posebneži...

Ponavadi je tako:

-kupoprodajna pogodba(overjena)

-DDV (če je vozilo mlajše od 0,5leta ter ima manj kot 5000km (plačaš na davčni))

-LPP-homologacija

-davek na uvoz (2% cene vozila + 14SIT/kg vozila ekološke takse)

-tehnični pregled+registracija

Zadeva je nemški model, tko da M / KM na števcu ni problem...

Hvala za odgovore

1. pravilno

2. pravilno

3. napačno - homologacijo za motorna kolesa izdaja samo Avtoplus Koper (potrebuješ originalno prometno dovoljenje za motorno kolo)

4. napačno - davka na motorna kolesa ni NIČ!

5. deloma pravilno (tehnični pregeld samo pri motornih kolesih, ki so starejša od 3 let)

lp

Popravljeno . Popravil Skubaduba
Objavljeno

Hej !

Jaz imam motor z italije pa kake dokumente rabiš da pelješ ga na homologacijo in dobi slovenske papirje. (PROMETNO). Jaz imam namreč dve knjigice Owners Manual in Knjižico o garanijci, kjer piše prejšnji lastnik naslov in to. Pa še potrdilo o servisih. Kaj tocno rabim.

O sem se malo posračkil :)))

Sem pogledal še enkrat predal za dokumente pa sm našu not še papirje, italjanski dokument kot pri nas prometno, kjer piše moč motorja, prejšnji lastnik in to... S tem verjetno grem dol, čne bom vse kufre prnesu :D

Objavljeno (popravljeno)

Owners manual je dovolj eden. Prometna pa pride zelo prav. Aja, pa račun.

Popravljeno . Popravil lasagna
Objavljeno

1. pravilno

2. pravilno

3. napačno - homologacijo za motorna kolesa izdaja samo Avtoplus Koper (potrebuješ originalno prometno dovoljenje za motorno kolo)

4. napačno - davka na motorna kolesa ni NIČ!

5. deloma pravilno (tehnični pregeld samo pri motornih kolesih, ki so starejša od 3 let)

lp

Živijo!

Ti tukaj praviš za rabljena kolesa pomojem, mene pa zanima, če kupiš nov motor v Nemčiji, kolikšen procent davka moraš plačati v Sloveniji! Pa še nekaj za mwst; a to potem tistih 16% dobiš nazaj ali je to samo za kupce, izven EU (Hrvate pa dol naprej).

LP!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!