Skoči na vsebino

Uvoz motorja

Priporočene objave

Objavljeno

K vidm, da je polno vprašanj, polno polovičnih odgovorov, bom jaz napisal, kako je pri meni uvoz zgledal.

V Udinah sem kupil Aprilio Caponord pri posredniku. S seboj mejte človeka, ki zna italjansko, ker Italjani pa angleščina ne grejo najbolj skup. Zraven mi je dal račun in kopijo prometne, odjavo (ACI) in original prometno sem dobil po pošti čez 10 dni. NUJNA STVAR, KI JO MORATE PREVERITI PRED NAKUPOM, JE EMISIJSKA NORMA. TO PA JE ŠTEVILKA 97/24, KI JE NAPISANA NA PROMETNI. BREZ TE ŠTEVILKE NE MORETE HOMOLOGIRATI. Z računom, ACIjem in prometno greste v Koper na Avtoplus (homologacije za motorje so vsak torek in četrtek od 8. do 12.) Tam pregleda, če se vse številke ujemajo, homologacijski kartonček sem dobil po pošti čez en teden, cena je 114€. Z ACIjem, homologacijo, prometno in računom greste na tehnični pregled in registrirate. Zadeva je precej enostavna, dobro je če pri posredniku kupite, ker potem ACI on zrihta in vam s tem prišpara nekaj odvečnega letanja in čakanja.

To je to.

Objavljeno

Kaj je ACI? Odjava vozila :? ali kaj ? Se pravi od fizične osebe dobiš ob

nakupu motorja v Italije vse samo ACI ne, in kdo je tu za ta dokoment

odgovoren priskrbeti, kupec ali prodajalec?

To kar si opisal se "simpl" sliši :OK:

lp

nofrus

Objavljeno

Kaj je ACI? Odjava vozila :? ali kaj ? Se pravi od fizične osebe dobiš ob

nakupu motorja v Italije vse samo ACI ne, in kdo je tu za ta dokoment

odgovoren priskrbeti, kupec ali prodajalec?

To kar si opisal se "simpl" sliši :OK:

lp

nofrus

AČI/AutoClubItalia?/ je potrdilo na katerem pise, da je bil motocikel odjavljen iz italijanskega registra in prodan v drugo drzavo.

Ko sem se jaz zanimal za nakup od fizicne osebe, sem od dveh dobil info, da jim(mi) bo njihov lokalni

dealer vse to (AČI,notar,pogodba,prepis,odjavljeno prometno) zrihtal za ceno 150- 200 eur.Kdo bi pa to placal, je pa seveda verjetno stvar dogovora...?

Na koncu sem pa itak kupil pri BMW koncesionarju in so oni krili vse stroske- zrihtali vse v pol ure.

Najbolj idealno je, ce je prodajale nekje ob nasi meji in naredita prepis pri nas;dvojezicno kupoprodajno pogodbo overita pri nas na obcini za drobiz...

Lp!

Flight

Objavljeno

AČI/AutoClubItalia?/ je potrdilo na katerem pise, da je bil motocikel odjavljen iz italijanskega registra in prodan v drugo drzavo.

Flight

Thx za informacijo

lp

Nofrus

Objavljeno

No pa še moja izkušnja.Uvozil sem že iz Avstrije in tudi Italije ampak samo od mototrgovin ker se mi je zdel nakup od fizične osebe malo rizičen.Ko sem uvozil iz avstrije sem dobil račun in odjavljeno njihovo prometno.Ker pa ni bilo nikjer vpisana 97/24 sem na ASU v domžalah dobil in plačal to potrdilo potem pa brez problema naredil homologacijo in registriral.Iz Italije je bilo pa tako.Lani na sejmu v Padovi so bili tudi rabljeni motorji.Položil sem aro,dobil potrdilo in se zmenil za rok 1tedna da pridem po motor.Prišel,plačal,odpeljal motor in papirje dobil po pošti v 10 dneh brez dodatnih stroškov.Vse klapalo tako kot smo se zmenili.Motor letos prodal in si zaželel isti model samo nov.letnik.Na moto it. našel kar iskal,navigacijo v avto in na ogled.Sicer sem naredil 700km v obe smeri samo mi ni žal.Tip je bil na mestu.Vse papirje sem imel urejene v dobre pol ure.Nobenega natega, nobenega izgovarjanja.Bil z njemu ko je urejal papirje jaz nisem imel nobenih stroškov.

Tako da imam v slo. že registriran motor in se veselo vozim.IMEJTE PA NEKOGA S SEBOJ KI ZNA ITALIJANSKO ALI PA BODITE NA VEZI PREK TELEFONA DRGAČ BO KRIZA.Če pa še koga kaj zanima pa na PM.Pripeljal sem si pa tole.[attachmentid=95277]

post-11262-1176143855_thumb.jpg

Objavljeno

Kar nekaj časa sem potreboval, da sem se prebil skozi vseh 51 strani te teme. Nekje na sredini sem zasledil, da če je motocikel letnik vsaj 99, nimaš težav s pridobitivjo potrdila o skladnosti, če prav v prometnem direktiva 97/24 ni omenjena. Na zadnjih dveh straneh pa je bilo v pejstanem odgovoru z Avtoplusa napisano, da brez izrecno omenjene direktive ne gre skozi. Ali to pomeni, da so poostrili pogoje ali se zastonj sekiram. Imam namreč trumpha sprint st, prva registracija 2000, letnik izdelave 99, ki v prometnem nima omenjene te direktive. Kaj menite?

Objavljeno

upam, da ne bo preveč hudovanja, ker bom vprašala nekaj, kar mogoče že piše kje prej. če piše, mi prosim pomagajte in mi vsaj povejte na primbližno kateri strani, drugače pa...

u glavnem... kupujem suzuki sv650s. a je kdo že to uvozil? rabljenega ali novega? a so cene v tujini kaj nižje, ko pri nas?

Objavljeno

upam, da ne bo preveč hudovanja, ker bom vprašala nekaj, kar mogoče že piše kje prej. če piše, mi prosim pomagajte in mi vsaj povejte na primbližno kateri strani, drugače pa...

u glavnem... kupujem suzuki sv650s. a je kdo že to uvozil? rabljenega ali novega? a so cene v tujini kaj nižje, ko pri nas?

Evo ti direkt link do suzike

A nima Vikking nekaj tazga :hmm:

Objavljeno

ja ma ja...

sej mi je reku, da lahko pridem mal pogledat in probat...

sem pa bla zadnjič z mojim juretom pri top motu, sem si šla r6 pogledat in je mel tam tut čist novga suzukija sv650s. pa mi je bil kr ušeč... konc tega tedna (če mi bo zneslo), grem nazaj, da mi ga da na test, ko ga bo registriru, ker si ga je kupu prodajalc od tam.

Objavljeno

sam iz te strani bi se pa kr našl kaj pametnega za pameten denar.

bom mogla mal povprašat, kaka je najnižja možna cena za lanski model (nov seveda), drugače pa bomo šli kaj na izlet :OK:

Objavljeno

Rad bi uvozil nov motor iz Nemčije (motor je narejen v EU). Če prav razumem plačam polno ceno v Nemčiji (19% davek), nato 20% DDV v SLO in potem mi Nemec vrne onih 19%? Plačam v SLO samo razliko 1%? Moram plačati še kakšen drug davek?

Objavljeno

Oj.

No kupujem svoj prvi motor in sicer iz Italije in ker sem že našel ravno pravega sv650s za ravno prav denarja imam sedaj nekaj vprašanj. Če bodo neumna, mi prosim oprostite :)

Kakor jaz razumem grem tja, zadevo kupim, podpišem kupoprodajno, dobim od njega fotokopijo prometnega dovoljenja in potem mi on original in ACI pošlje po pošti. Tukaj potem z kupo-prodajno pogodbo, original prometno, ACIjem zadevo homologiram, in registriram.

Sem že kaj falil do sedaj? Zanima me kakšna je ta kupoprodajna? Je to kakšna standardna zadeva? (in kje jo dobim) Tip ki ga prodaja je tudi rekel da mora on zadevo odjavit in da to stane okrog 100E. Je to res? Nekje v temi sem zasledil, da če kupoprodajno overoviš tam to stane 40E, pri nas pa je skoraj zastonj?

A moram od njega dobit tud originalni račun za motor?

Hvala lepa za odgovore!

lp Ales

Objavljeno

Ne vem zakaj bi čakal da ti pošlje papirje po pošti če si že tam,verjetno da se da vse urediti isti dan.Glede kupoprodajne pogodbe je isto kot pri nas.Če kupiš od fizične osebe mora pogodba biti overjena pri notarju tako kot pri nas.Od prodajalca moraš dobiti ovrjeno od notarja kupoprodajno,odjavljeno prometno kjer bo gor pisalo -anulato-,in pa ACI.Original računa od motorja ne rabiš to ga zahtevaj edino če hočeš vedeti če je prvi lastnik ali pač če ga hočeš imeti.Glede plačila odjave v it oz.davka je pa spet odvisno kolikšno ceno bosta napisala na pogodbo.Ko sem jaz to delal je tip plaču 60€.Drugače si pa postopek prav razumel.Upam da sem ti kaj pomagal.Veliko veselja z novim strojem.

L.P.

Objavljeno

Hvala lepa za odgovore!

lp Ales

Odvisno od cene motorja, ampak naj prodajalec kar sam plača "stroške" prepisa, se bo že potrudil, da bo ceneje.

Objavljeno

Problem da bi vse naredu v enem dnevu je v tem, da ACI traja par dni da dobis... Sicer je reku tip, da nj mu magar nakazem neko "aro", pa bo on narocu ACI preden pridem iskat. Sam je kriza kupt motor preden ga vids in peljes:/ Tko da ocitno bo treba prek poste...

Lp Ales

Objavljeno

Triler, tko kot je reku Simonsi, nic vnaprej nakazovat!

Ko sva sla za kolega gledat moped v Trst, je tip 1000krat rekel, da je moped ok, ko sva tja prisla pa jajca na kvadrat. :blink:

Ce je motor blizu meje se lahko zapeljeta v Slo in pri nas za male pare overovita dvojezicno pogodbo, ki jo tudi dobis pri nas.

Ce pa je dalec od meje, pa naj tip vprasa kaksnega lokalnega dilerja, ki se s prepisi ukvarja, v kolikem casu mu lahko zrihta dokumente in za koliko eur.Pri dveh privat prodajalcih je bilo meni receno, da lahko uredijo v enem dnevu, cena pa malo manj kot 200eur za vse dokumente.

Jaz sem potem kupil pri koncesionarju, so oni vse uredili v pol ure, kar pomeni, da se da - tut placal nisem nic za prepis, zato ne vem tocno koliko stane.Edino original racun mi je poslal naknadno, ti pa tega v bistvu ne rabis, ker bos imel overjeno kupoprodajno pogodbo...

Aja, v katerem koncu pa kupujes?

Lp!

Flight

Objavljeno

Ta tip je iz Brescie kar je kar mal dalec da bi ga su sam gledat :)

Drugac je reku tip da ti dokumenti k mora uredit kostajo ene 100E pa da traja en 5 dni. Da placal bo pa on. Sam neki komplicira da ga ne bi dal iz rok dokler ne bo vse urejen... sam NO WAY da grem 2x tja:)

Upam da ne bom su zastonj... Sj itak se bom pomoje zmenu se s kaksnim za ogled k je na poti... da ne bomza brezveze blodil po Italiji.

lp A

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

a ima kdo kakšen spisek slovenskih uvoznikov motociklov pa da bi ga sem pripopal?

Objavljeno

Teden nazaj sem pripeljav motor iz Italije rabis 110 eurov za homologacijo potrjeno kupoprodajno pogodbo ali racun in originalno prometno dovoljenje Najbolje je ce ti kaksen prodajalec motorjev izstavi racun !!To je najkrajsa pot za uvoz za to rabis 15 minut ob torkih in cetrtkih naredis homologacijo na Avto plus - KOPER-PREPROSTO KOT PASULJ . .)

Lahko gresta na obcino in potrdita kupoprodajno pogodbo stane 12 eurov. :D

Objavljeno

zgleda preprosteje kot sem si predstavljal.

najbolj me je strah da nebi dobil kakšnega papirja in potem motorja nebi mogel registrirat pri nas.

zdej me matra sam še neki....... k bi ti ku**** italjani znal angleško bi že zmagal :P

Objavljeno

Morda je že bilo zastavljeno, v tem primeru se opravičujem...

Kaj pa če motor ni delan za tukajšnji trg? Kakšni so potem postopki z homologacijo? Sprašujem namreč, ker sem dans slišal, da je nekdo pripeljal motor iz Anglije, motor je bil delan za avstralski trg in nikakor ni mogel urediti papirjev in registrirati... Hvala, LP

Objavljeno

Eno vprasanje. Ko sm su iskat motor v Italijo je blo ze po 6 zvecer in nism mogu potrdit pogodbe. Zdej sam prodajalec je tud ne more, ker morata bit oba prisotna... Kaksne so sanse da ga bom lahko normalno homologiral in prijavil tuki, brez da grem se 1x na izlet 700km ? :)

Aja pa se neki. A homologacijo za motor se da naredit samo na Avtoplusu v Kopru al se kje druge?

LP

Objavljeno

Aja pa se neki. A homologacijo za motor se da naredit samo na Avtoplusu v Kopru al se kje druge?

LP

1x na mesec tudi v ljubljani

Objavljeno

Eno vprasanje. Ko sm su iskat motor v Italijo je blo ze po 6 zvecer in nism mogu potrdit pogodbe. Zdej sam prodajalec je tud ne more, ker morata bit oba prisotna... Kaksne so sanse da ga bom lahko normalno homologiral in prijavil tuki, brez da grem se 1x na izlet 700km ? :)

LP

Pa magar ce si iz Lendave bos moral it do Avtoplusa. Monopol cisti. Zato pa najbrz lahko zaracunajo 113,85EUR za 49 sekund dela. Jp, ce te nategne crnc na suho v rito manj boli. :headbang:

Za pogodbo ne vem, vem samo da nisi dobro naredu. :(

edit: aha za tisto v LJ 1x na mesec pa nism vedu.. my bad :rolleyes:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!