DAMI34 Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 Teh par ur boste po kafičih na ladji kot ostali... Ven boš šel samo čikat in fotkat Tudi zjutraj isti dan Hvala.
tonystx Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 To pa nimam pojma, online za 2 osebi in moped Livorno-Bastia cca 140€, dvomim da bo v portu 200€ Ne, ne, mi gremo na Sardinijo in je že v štartu dražja zadeva, pa še s kabino na nočnem.
motolover Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 Avto, dva odrasla, dve pupi in ena čivava, malo preko 400€.
Snečer Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 Ne, ne, mi gremo na Sardinijo in je že v štartu dražja zadeva, pa še s kabino na nočnem. Ne, ne, mi gremo na Sardinijo in je že v štartu dražja zadeva, pa še s kabino na nočnem. Ceneje je,ker gre za Italijo...
Snečer Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 Avto, dva odrasla, dve pupi in ena čivava, malo preko 400€. Za vikend je bistveno drazje...
KyoKon Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 Prvič smo bili brez kabine, potem pa vedno s kabino in tušem. Kabina je zakon, zaspiš ko otrok, tam po bufetih si pa polomljen, sploh če si pozen pa ne dobiš tistih boljših stolov.
Snečer Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 Za tistih par ur, kar pluje čez dan ne rabiš kabine in večina gre tak. DAMI34 in sohen 2
ForU2 Objavljeno April 17, 2015 Opozori Objavljeno April 17, 2015 Točno to....za Korziko (4h podnevi) ne rabiš kabine. Ležalnik, če je temp. ok, kaj spiješ in malo zadremaš. Dvakrat šel tako tja (konec junija). Nazaj pa z nočno, ki vozi cca. 6ur, tako da pride ob 7h zjutraj v Livorno....tudi na palubi. Če je hladno greš not, se pa preživi na ležalniku....če ni kakšnih idiotov zraven UnionJack in DAMI34 2
Mia Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Kako je z odsevnimi nalepkami na čeladi, na Korziki. Jih je res potrebno imeti? Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste že bili na Korziki?
tonystx Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Kako je z odsevnimi nalepkami na čeladi, na Korziki. Jih je res potrebno imeti? Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste že bili na Korziki? Po francoskih zakonih, ki veljajo tudi na Korziki se lahko voziš brez nalepk in odsevnih trakov. Mia 1
Snečer Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Imata 10 in 12 let in ni vprašanje snovi v tistih petih dneh, ki se jih sme manjkati, ampak v odnosu do dela. Nazaj k Korziki. Za prvo noč gledam kamp Pietra malo severneje od Bastie. Kdo pozna? http://sl.camping.info/francija/korzika/camping-la-pietra-7287 Poznam, smo se skopali tam. To pa je tudi vse. Mislim da ponujajo tudi diving zadeve. Kaj vem, če ne bo pihalo, je ok. Glede dece pa, daj no, saj smo vsi v šole hodli, s tem da je danes na papirju 80% odličnjakov. Jaz sem falil za take priložnosti, nobenih težav.
Snečer Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Po francoskih zakonih, ki veljajo tudi na Korziki se lahko voziš brez nalepk in odsevnih trakov. Na amzs piše, da so nalepke kao obvezne...
motolover Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Glede dece pa, daj no, saj smo vsi v šole hodli, s tem da je danes na papirju 80% odličnjakov. Jaz sem falil za take priložnosti, nobenih težav. Ti poskrbi, da bo mošnja polna, da boš otrokom lahko kaj nudil! O vzgoji bova več rekla, ko boš sam vzgajal. Poznam, smo se skopali tam. To pa je tudi vse. Mislim da ponujajo tudi diving zadeve. Kaj vem, če ne bo pihalo, je ok. Mi bomo tam samo en dan, ker se bomo selili po otoku. Bolj me zanima čistoča sanitarij, tuši s toplo vodo, ipd.
Snečer Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Jaz že vzgajam, ni pa šoloobvezen. Tak da lahko vse poveš. Že lepo reče Kawasaki, Bil sem v 7 kampih na korziki, bolj ali manj so zelo pazili na čistočo. Kmet2 in UnionJack 2
liliputput Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Kako je z odsevnimi nalepkami na čeladi, na Korziki. Jih je res potrebno imeti? Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste že bili na Korziki? Leta 2013 me ni nihče vprašal za nikakršne nalepke, pa sem en parkrat prpalu mimo policistov. Po pravici povedano si kaj takega tudi ne bi limal po čeladi. Na pot pa pojdi z novimi gumami. Jaz sem v petih dneh po straneh spičkal obe. Ostal pa mi je profil po sredini za avtocesto. Obilo užitkov. Če uživaš v ovinkih, se izogibaj vzhoda. Mia 1
Snečer Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 To z gumami je čista gostilniška Pips 1
liliputput Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Mia, pazi se tudi prašičev, ki se pasejo ob cesti. Kmet2, Mia in UnionJack 3
Snečer Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Pa krave Kmet2, ataIBA in DAMI34 3
tonystx Objavljeno April 18, 2015 Opozori Objavljeno April 18, 2015 Na amzs piše, da so nalepke kao obvezne... ADAC tega ne pozna. Francosko pa ne znam ,da bi preveril. Mene so že dvakrat francoski pajkani ustavl pa mi ni noben težil zarad nalepk. Srečal mnogo motoristov v F pa še nisem vidu te sorte nalepk.
Snečer Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 ADAC tega ne pozna. Francosko pa ne znam ,da bi preveril. Mene so že dvakrat francoski pajkani ustavl pa mi ni noben težil zarad nalepk. Srečal mnogo motoristov v F pa še nisem vidu te sorte nalepk. Nalepke na čeladi so obvezne, kazen 135 eur in 3 pike. Za motoriste in njihove sopotnike je bil od 1.1. 2013 kot obvezna oprema predviden tudi odsevni jopič ali odsevni trak (velikosti vsaj 150 cm2), vendar so zakon v zadnjem trenutku spremenili, tako da je sedaj samo priporočljiv. Tako je odsevni jopič za sedaj obvezen samo za voznika in potnike v vozilu, ki se v primeru okvare vozila ali prometne nesreče nahajajo na vozišču. Motoristi morajo imeti na čeladi posebne odsevne nalepke, ki morajo biti nalepljene na vseh 4 straneh čelade in morajo biti velike vsaj 18 cm2. Odsevni jopič je obvezen tudi za kolesarje za vožnjo ponoči in v slabi vidljivosti. Kazen za neuporabo odsevnega jopiča oz. nalepk na čeladi je 135 eur oz. 90 eur če plačate na samem kraju. Kaj več bi nam lahko povedal "Monačan", čeprav dvomim, da njega "zanimajo" predpisi Ko je bila predpisana frulica, sem jo nabavil tisto leto, no zadevo so preklicali. To z nalepkami pa očitno obstaja. Kmet2 1
ferek Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 hmmm... in kje se tale pizdarija za nalepit nabavi? ...drugače pa, na ADAC camping sem našel 7 kampov in na korsica camping še nekaj, ki so odprti že od srede aprila... cena skupaj (oseba + šotor + motor) cca 10-13 € po osebi... Drugače bom pa "ubral" Snecerjevo 4 oziroma 5 dnevno turo... Rezervirat pa ne mislim nič, ker če bo napoved slaba se ne bom odpeljal.
moto rider Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 (popravljeno) Nalepke na čeladi so obvezne, kazen 135 eur in 3 pike. ..................To z nalepkami pa očitno obstaja. Men' pa tega ni 'mben povedal, pa že od pamtiveka lepim na čelado te zadeve. Že takrat, ko so rekli, da se ne sme... Moja varnost je prva! Potem pa še na druge mal' porajtam. :yes: Popravljeno April 20, 2015. Popravil moto rider
motozajebant Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 Skratka, sreda zjutraj štart... nalepke? Ma kake nalepke, če mi dajo pike, jih bom pa v Mercatorju pokoristil
MARJA Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 Lansko leto čez Francijo, pa sem srečal mnogo policajev, mi ni noben težil, ker sem imel nalepke v kovčku. Sem si reku, jih prilimam če jih majo tud francoski motoristi. Sem jih v kovčku domov pripeljal. DAMI34 1
Snečer Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 Treba je tudi vedeti, da je Korzika le na papirju Francija. https://www.louis.de/artikel/louis-reflex-sticker-fuer-helme/20008052 sicer pa na vsaki pumpi v FR Po moje moja čelada ustreza zahtevam Zadeva velja od 2006 dalje. Včasih je kaj bolje ne vedeti. Isto ko nalepke za žaromet po UK, nisem vedel in vozil 14 dni
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se