Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno
Lp, pred kakim mesecem sem kupil čelado N-103 čist slučajno, iskal sem čelado malo nižjega cenovnega razreda, vendar sem med preizkušanjem poizkusil tudi tole in med vsemi preizkušenimi (ca.30 čeladami) mi je bla edino ta resnično všeč, bila je kot narejena zame zato sem bil pripravljen dati tudi kaj več saj se gre za mojo glavo, vendar sem po par vožnjah ugotovil da je precej glasna, vendar sem to vzel v zakup.

Včeraj pa sem se odpravil na furo ca. 500 km, ter me prepihalo kot še nikoli, danes sedim z vneto nosno sluznico za računalnikom in kličem na pomoč kaj naj naredim, da mi nebo tako pihalo v nosnice. Motor je naked z majhno šipico. Poizkusil sem z raznim odpiranjem in zapiranjem zračnih kanalov pa je vseeno od nekod pihalo nameščen sem imel tudi podbradek tako da res ne vem kaj naj naredim.

Trenutno ko trpim nisem lih vesel tega nakupa. :cry: Prosim za nasvet.

Imam isto čelado, pa moram reči, da s kakšnim pihanjem nimam nobenih problemov. Celo si včasih želim (predvsem, ko je vroče), da bi mi malce pihalo pod čelado, da se malo ohladim. Rešitev z rahlo priprtim vizirjem seveda ni najboljša, saj takrat resnično piha direktno v oči.

Tudi jaz mislim, da je vredno stopiti do Kompija, da jo pregleda in odpravi to pihanje.

Objavljeno
Mene pa zanima Suomy VS nolan N94 prednosti in pomanjkljivosti obeh. Do prihodnje sezone nameravam kupiti eno od teh. Z nolan N93 sem bil zelo zadovoljen in mi je bolj ugajala in bila lepša kot N94 (to sem preizkusil v trgovini), vendar precej preglasna- premočan piš vetra- ali sem pač samo prehiter voznik ? N93 so mi na žalost ukradli. Močan argument ZA Suomy pa je ta, da jo nosi Loris Capirossi, ki je moj najljubši dirkač. Prosil bi še za kakšno mnenje. Kdaj bodo letos znižanja čelad ?

Preizkusi ju na motorju in se potem odloči, katera ti bolj ustreza.

Velika posezonska razprodaja čelad Nolan in X-lite se letos začne 01.oktobra.

Lp, Boris Kompare B)

@Rozi

Hvala!

Pozdrav,

danes mi je na shoei xr1000 počil stiropor, ki pride na robu čelade-ličnica. A je to kriza, al nima takšnega pomena? Celotna podloga normalno stoji in ničesar ne miga. Vem pa ne, kakšno vlogo ima ta stiropor na strani, tako da bi prosil za kakšne info.

P.S.

A se da mogoče to posebej kupiti?

Polistirenski vložki so del varnostne konstrukcije čelade.

Če si jih pri mejavi poškodoval (zlomil), jih je treba nadomestiti z novimi.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno
Lp, pred kakim mesecem sem kupil čelado N-103 čist slučajno, iskal sem čelado malo nižjega cenovnega razreda, vendar sem med preizkušanjem poizkusil tudi tole in med vsemi preizkušenimi (ca.30 čeladami) mi je bla edino ta resnično všeč, bila je kot narejena zame zato sem bil pripravljen dati tudi kaj več saj se gre za mojo glavo, vendar sem po par vožnjah ugotovil da je precej glasna, vendar sem to vzel v zakup.

Včeraj pa sem se odpravil na furo ca. 500 km, ter me prepihalo kot še nikoli, danes sedim z vneto nosno sluznico za računalnikom in kličem na pomoč kaj naj naredim, da mi nebo tako pihalo v nosnice. Motor je naked z majhno šipico. Poizkusil sem z raznim odpiranjem in zapiranjem zračnih kanalov pa je vseeno od nekod pihalo nameščen sem imel tudi podbradek tako da res ne vem kaj naj naredim.

Znano je, da na obnašanje čelade in posledično dobro počutje motorista v njej, pomembno vplivajo številni dejavniki. Najprej prava izbira modela (namen uporabe) in velikosti, nagib vetrobranskega stekla, krogotok zraka na motociklu, način vožnje, postava, drža motorista … Tudi zato našim kupcem ponujamo možnost, da še pred nakupom in na svojem motorju preizkusijo željeni model ter na ta način sami ocenijo ustreznost izbrane čelade.

»Flip up« (modularne, klap ... ) čelade so pač pripravne predvsem za uživaške turne vožnje, cruiserje, chooperje, maxiskuterje ..., za doseganje zmernih hitrosti, za vožnjo v pokončno sedeči drži na motorju. Zaradi specifične konstrukcije, ki je kompromis med integralno-zaprtim in jet-odprtim konceptom, te čelade niso primerne za dinamično, športno vožnjo. Vstopna odprtina čelade je namreč manj zatesnjena, kot pri integralno zaprtih čeladah, obrazne blazinice pa pokrijejo le polovico lic. Zaradi tega je razumljivo, da so te čelade bolj zračne in glasnejše od integralno zaprtih modelov.

Seveda pa dopuščam tudi možnost, da je prepih (in tudi hrup) v čeladi, posledica napake na čeladi: npr. oslabelih tesnil, nepravilno nameščenih delov, … Težavo najlažje odpravimo, če poznamo vzrok, zato predlagam, da med počasno vožnjo postaviš roko na mesto, od koder meniš da prihaja motnja. Takoj, ko boš pokril kritično mesto, bo v čelado prenehalo pihati, oziroma se bo hrup stišal. Če so kriva tesnila, ti jih bomo na našem servisu brezplačno zamenjali. Če obrazni blazinici ne stisneta dovolj, ju lahko podložimo oziroma zamenjamo z debelejšima… Ostane le še, da se oglasiš pri nas v Velenju, kjer bomo lahko čelado pregledali in ti skušali pomagati.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

Pozdravljen kompi, ko mi bo čas dopuščal se bom oglasil pri vas. A se je treba pri vas naročit za servis, ali pa lahko pridem nenapovedan?

Objavljeno

tudi meni je pihalo na moji x-lit 701, pa sem šla v velenje in mi je kompi dal večji "podbradek" in sedaj je odlično. ne piha mi več.

Pozdravljen kompi, ko mi bo čas dopuščal se bom oglasil pri vas. A se je treba pri vas naročit za servis, ali pa lahko pridem nenapovedan?

jaz se še nikoli nisem napovedala, pa so mi vedno takoj vse poštimali, kar je bilo potrebno. vedno si vzamejo čas zate!

Objavljeno

...@kompi, ali imaš mogoče info, če bodo pri Nolanu v prihodnje naredili 701-ko Lorenzo/lizika replico (zlato varianto):hmm: ...pa še eno vrpašanje, ali je mogoče tako čelado vseeno naročit :huh: ?...ker ta model ima za moje oko res neposrečene poslikave :cry: ...paše mi pa kot ata na mamo :kva1: ...

...thx za info...

lp

Objavljeno

...tolele sem imel v mislih...

post-2086-1217016573_thumb.jpg

Objavljeno

@ kompi

Boris, čemu služi tista "kremica", ki je zraven X-lite čelad? Predvidevam, da je neko mazilo...

Hvala in LP,

M*

Objavljeno
...@kompi, ali imaš mogoče info, če bodo pri Nolanu v prihodnje naredili 701-ko Lorenzo/lizika replico (zlato varianto):hmm: ...pa še eno vrpašanje, ali je mogoče tako čelado vseeno naročit :huh: ?...ker ta model ima za moje oko res neposrečene poslikave :cry: ...paše mi pa kot ata na mamo :kva1: ...

...thx za info...

lp

nekaj strani nazaj je kompi že odgovoril na podobno vprašanje. malo poglej nazaj.

Objavljeno
Lorenzova čelada je pobarvana s posebno zlato metalic barvo, ki pa na soncu žal ni najbolj obstojna, zato je v redni proizvodnji, vsaj v kratkem, še ne bomo videli.

Lp, Boris Kompare B)

...evo prebrskal in našel...mislim pa, da ima Lorenzo vsaj tri verzije svoje Chupa&Chups čelade - zlato metalic, zlato polirano in rdečo - mislim, da bi lahko vsaj tisto rdečo napacal skupaj, bi blo fino...

...@kompi...tudi na uradni strani X-lite ni 701-ke, ki bi mi bila všeč :cry: tako, da razmišljam o nakupu enobarvne in jo dati nekomu pobarvat...imaš kak preverjen :?:worship: naslov kakega mojstra, ki to opravi vrhunsko...hmm?! :hmm:

lp

Objavljeno
...evo prebrskal in našel...mislim pa, da ima Lorenzo vsaj tri verzije svoje Chupa&Chups čelade - zlato metalic, zlato polirano in rdečo - mislim, da bi lahko vsaj tisto rdečo napacal skupaj, bi blo fino...

lp

...evo še, rdeča in metalic zlata, na prejšnji sliki je pa polirana zlata, če se ne motim...še zmeraj me pa zanima, če se, da po naročilu 701-enko tako pobarvat...vprašat ni greh O:-) :P

p.s. ...@rossIe20 aka ROZI hvala za opozorilo...a si ti mogoče mali pomočnik @kompi-ja, ko ga ni...hehe... .)

post-2086-1217090752_thumb.jpg

post-2086-1217090820_thumb.jpg

Objavljeno
p.s. ...@rossIe20 aka ROZI hvala za opozorilo...a si ti mogoče mali pomočnik @kompi-ja, ko ga ni...hehe... .)

ne nisem. samo mi gre pa že počasi pošteno na živce, ko stalno sprašujete po emih in istih rečeh, ki so napisane ne dolgo nazaj.

Objavljeno (popravljeno)
ne nisem. samo mi gre pa že počasi pošteno na živce, ko stalno sprašujete po emih in istih rečeh, ki so napisane ne dolgo nazaj.

...ej, ej...sej je bil sam hec :whistle:, uff ...sorči, ker nisem z vsemi tememi na tekočem :winkiss: ...in vem ja, tole je :topic: ...

lp

Popravljeno . Popravil flero
Objavljeno
Boris, čemu služi tista "kremica", ki je zraven X-lite čelad? Predvidevam, da je neko mazilo...

Hvala in LP,

M*

Lubri trim je tekočina za vzdrževanje tesnila. Izpostavljenost čelade različnim vremenskim vplivom, temperaturnim razlikam in prahu, lahko namreč sčasoma negativno vplivajo na prožnost tesnila. Da bi tesnilo čim dlje ohranil mehko in prožno, priporočam, da ga večkrat namažeš z malce Lubri trim tekočine.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

...thx za info...

lp

Jorge Lorenzo trenutno preizkuša meje vzdržljivosti najnovejše X-lite X-802 - glej padec na zadnji dirki press. Če bo srečno prestala vse teste, in kaže zelo dobro, jo bomo jeseni predstavili v kolekciji za leto 2009.

Lorenzova čelada je pobarvana s posebno zlato metalic barvo, ki pa na soncu žal ni najbolj obstojna, zato je v redni proizvodnji, vsaj v kratkem, še ne bomo videli. Lahko pa računamo na rdečo izvedbo, vendar brez sponzorskih nalepk (Chupa-chups).

Preden se odločiš za barvanje čelade po svoji zamisli, preveri temo Airbrush. Z redizajniranjem je namreč precej dela. Tako z razstavljanjem, kot tudi z brušenjem, barvanjem in ponovnim sestavljanjem čelade. Posebno poglavje pa je tvoja zamisel novega izgleda čelade. Ni tako enostavno, kot se morda zdi na prvi pogled. Kaj pa če počakaš do jeseni? Morda pa ti bo kakšna barvna kombinacija iz redne kolekcije vendarle všeč.

LP, Boris Kompare B)

Objavljeno

Kompi imam eno vprašanje ? Z ženo imava čelade nolan že tri leta in sva zelo zadovoljna,vendar bi jih sedaj zamenjala v ožji izbor je prišla Nolan 103 .Prebral sem kar nekaj postov nazaj in nisem nikjer zasledil ali mogoče kje odkupujejo ali vzamejo v račun stare čelade .Obe sta zelo ohranjene in ne vem kaj bi storil z njima .

Objavljeno

poskusi prodat na avto-netu ali na bolhi

Objavljeno

ali pa jih nesi v kakšno moto trgovino(Švedra v Šk.Loki)...

ali pa počakaj na spomlad,ko bo sejem rabljene opreme pri Vaških boysih :whistle:

Objavljeno
Kompi imam eno vprašanje ? Z ženo imava čelade nolan že tri leta in sva zelo zadovoljna,vendar bi jih sedaj zamenjala v ožji izbor je prišla Nolan 103 .Prebral sem kar nekaj postov nazaj in nisem nikjer zasledil ali mogoče kje odkupujejo ali vzamejo v račun stare čelade .Obe sta zelo ohranjene in ne vem kaj bi storil z njima .

Stroga varnostna in homologacijska pravila nam ne dopuščajo prodaje čelad po načelu staro za novo. Ni toliko vprašanje starost, kot zgodovina čelade – morda je bila že močno udarjena ali predolgo izpostavljena preveliki vročini, kemikalijam? Dejstvo je, da bi lahko čelado kakršnekoli spremembe naredile neučinkovito.

Tudi zato odsvetujemo nakup stare, že uporabljene čelade, pa naj bo cena še tako mikavna. Nihče vam namreč ne more zagotoviti varnosti in natančno povedati, v kakšnem stanju je ta čelada (ali je bila udarjena v nesreči, …).

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

Pozdravljeni !

Mene pa zanima, če ima kdo od vas preklopno čelado HJC - SYMAX in kako se obnese ?

Poznate kaj boljšega za isto ceno ?

Najlepša hvala za odgovore.

LP

Objavljeno

Živjo!

Jst mam pa en velik problem in zdej ne vem kaj bi nardila, pa sm se kr na vs obrnila, če bi mi mogoče kdo lahko kej pomagal... O:-)

Išem namreč čelado za Vespo in ker imam bol majhno glavo, so mi vse prevelike. Če so mi pa že prau, imam pa trikrat večjo glavo... :unsure: Tako da me zanima, če mogoče kdo ve, kje bi lahko kupila čisto enostavno, preprosto odprto čeladico? Sm jih pa tudi že par vidla, k se kr s smučarskimi al pa bordrskimi čeladami furajo, kako je pa s tem?

Hvala lepa!

Objavljeno
Pozdravljeni !

Mene pa zanima, če ima kdo od vas preklopno čelado HJC - SYMAX in kako se obnese ?

Poznate kaj boljšega za isto ceno ?

Najlepša hvala za odgovore.

LP

jaz imam novi model 2008 imenovana shadow...preberi nekaj mojih postov,pa boš našel kaj zanimivega...jaz sem en čas okleval s še dodatno preklopno čelado,tudi kupil ene dve,ma odkar imam to,moje shoei-ke še nisem dal na glavo....zelo hitro jo nataknem,zapnem in še sončni vizir ima ter udobna je..je pa res,da je malce glasnejša pri hitrosti 130+,ampak se preživi.Pa še iz plastike ni! Če imaš št.L,se lahko tudi zmenimo na PM,pa se zapeljes malo z njo.Je pa težka 1800g,kar je 400g več od moje shoei-ke,ma da bi recimo to tako občutno občutil.to niti ne...izbira je pa tvoja.

Objavljeno
Živjo!

Jst mam pa en velik problem in zdej ne vem kaj bi nardila, pa sm se kr na vs obrnila, če bi mi mogoče kdo lahko kej pomagal... O:-)

Išem namreč čelado za Vespo in ker imam bol majhno glavo, so mi vse prevelike. Če so mi pa že prau, imam pa trikrat večjo glavo... :unsure: Tako da me zanima, če mogoče kdo ve, kje bi lahko kupila čisto enostavno, preprosto odprto čeladico? Sm jih pa tudi že par vidla, k se kr s smučarskimi al pa bordrskimi čeladami furajo, kako je pa s tem?

Hvala lepa!

Iz katerga konca pa si, da nisi najdu nobene moto trgovine, da bi mel pravo čelado zate.

Greš v moto trgovino, ti pomerjo obseg glave in začneš sprobavat, ena ti bo že sedla gor. :slap:

L.P.

Objavljeno
Živjo!

Hvala lepa!

Če pa tule ne najdeš ene ki ti bo prav - čelade (pa še motivi so za punce :whistle: ) , trenutno imajo akcijo.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!