bmw Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Vse je relativno, glavno pa je, da v interakcijo stopamo s posamezniki, ne pa s celo nacijo ali vero. To pomeni, da komuniciramo s posameznim človekom. In v takih odnosih se gostoljublje, razumevanje in pošten medčloveški odnos vedno bolj splača od homofobnega, ksenofobnega ali kakega drugega -fobnega nastopa. To je dejstvo in taćka. @BMW-jevo mnenje mi je všeč, ga moram spet na ćevape povabit ;) just name the time and the place and I'll be there.........
Dave Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Da ne bo pomote ne štejem se ravno za vernika, ker grem pogledat cerkev le iz stališča fresk in arhitekture, pa včasih ko je zunaj 40.stopinj in mi cerkveni zidovi nudijo krasno ohladitev. .... Tvoje mnenje se mi v veliko pogledih zdi plitko in polno predsodkov. Ne verjamem, da obstaja posledicna veza ki nam jo hoces prodat -> ce si musliman, potem tepes zenske (za dokaz pa navajas vice o pretepeni Fati). :lol1: Sklepam, da verjames tudi, da so vsi policaji in blondinke zabiti, ter da so vsi gorenjci skopuhi in vsi stajerci alkoholiki. Pa to, da se zajcek skoz zadeva skupi z lisico? Ne verjamem, da tvoji trditvi, da si pri istem pocetju terorist, ce si musliman in nekaj cisto drugega (freedom fighter?), ce si kristjan. Ne, zahodnjaki, se ponavadi ne ubijejo zraven, ko pobijejo druge (recimo postal building v Omahi, recimo highschool shootings v Ameriki, recimo Tianamen, recimo Kosovo itd. itd.) To ce ne umres, ne pomeni, da si bolj plemenit. To je itak beside the point. Pitje alkohola, kot verjetno dobro ves, ni prepovedano v Koranu. Mohamed (ki ga btw kristjani ne priznajo kot preroka, Islam pa priznava Jezusa. Hmm, a je kdo v zadnji vrsti zamrmral nekaj o verski nestrpnosti... ) , v glavnem, Mohamed je rekel, da moras biti pri vsaki stvari zmeren, kar velja tudi za uzivanje drog (kot npr. Alkohol). Ne ves, ce za cerkev veljajo isti zakoni kot za ostalo populacijo, does the expression Kanonsko pravo ring a bell? A ti pojmovna zveza ustavni spor, kej pomeni? Zenske imajo vstop v dzamijo, samo ne molijo na istem mestu kot moski (denimo plava moseja, kot eno velikih svetisc Islama ima znotraj moseje prostor razdeljen na tri dele - med njimi je priblizno 40 centimeterska lesena ograja. Konec najbolj oddaljen od priznice - sori pozabil sem kako se ji rece - imajo zenske, vmesni prostor je za hodit, prostor ob priznici imajo moski). Kjerkoli si, vidis Imama cisto dobro. Razlogi za separacijo so manj sovinisticni kot se zdi, muslimani preprosto menijo, da med molitvijo ni prav gledat ritke vitke muslimanke, ki se sklanja pred teboj in razmisljat kako bi jo napicil. Sicer tudi npr. americani podpirajo veliko teroristicnih organizacij (mnoge med njimi tudi niso njihove vladne sluzbe - sarkazem :naughty: ) pa nekako nisem zasledil kritik, da zakaj smo jim sploh pustili da zasedejo ambasado v centru mesta. Pa se to, ce ze govoris o tem kako je homofobija kul, ej neodobravanje homofobije v nasi druzbi je edini mehanizem, ki ti omogoca to, da lahko zastopas taksno stalisce. @Cyc: Ja, men je Islam se vedno kul. Zaenkrat sem slisal samo gomilo natolcevanja in predsodkov na to temo in nobenega dobrega kontra-argumenta. Sej vem, da ni cilj nikogar tukaj, da bi me kej prepriceval in bogme, da me tudi ni. DA SE RAZUMEMO Mene bistveno bolj moti netolerantnost in neinformiranost kot pa vprasanje a nej bi verske manjsine imele pravico do prakticiranja svoje vere v Sloveniji ali ne.
cyc Objavljeno September 25, 2003 Avtor Opozori Objavljeno September 25, 2003 OK, Dave, zdaj je pa ze malo hecno, ker je lina omenila stose o Fati jemljes ti to kot kronski dokaz za to da zenskam ni najbolj fino pod islamom in da je torej vse skupaj brez veze. Pa se da marsikaj prebrati o tem, kako trpijo v Iranu recimo. Pa OK, saj tam trpijo zaradi fanatikov vsi, ne samo zenske. Ah ja :)
SiR Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Cyc, najboljše, da z Lino ustanovita krožek/sekcijo...
cyc Objavljeno September 25, 2003 Avtor Opozori Objavljeno September 25, 2003 Ne potrebujem nobenega krozka ce hocem malo provocirat :devil: :naughty:
Vale Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Nektere najlepše islamske pripovedke so zbrane v knjigi Tisoč in ena noč ... ;)
Thundercat Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 a je mogoče gledal kdo danes trenja...zanimiva debata.....o nestrpnosti/strpnosti...dialog je potreben...pa tudi to da Rode malo pazi kaj izjavlja....so prebrali par njegovih izjav in sem bil presenečen nad njegovimi besedami..negativno seveda.... :hmm:
Wobewt Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 ...pa tudi to da Rode malo pazi kaj izjavlja....so prebrali par njegovih izjav in sem bil presenečen nad njegovimi besedami..negativno seveda.... :hmm: Ne vem, od kje presenečenje? Nič novga. <_< Nebuloze strelja, odkar so ga ustoličl. Sej zato pa je, kar je. Boga cerkev, kakšna krivica se ji godi... Še dobr, da ne pride gor kakšen Glušič iz Mozirja (bil gost pri oddaji), njegove anti-prispevke lohk bereš u Delu, Dnevniku, Mladini, Magu, Demokraciji...Glavnica tega pa so pisma bralcev v Družini :blink: :blink: Sicer pa v končni fazi samo ponavlja stališča Janše-Rodeta v hiperzivirani amorfni masi... <_<
Mustang Objavljeno September 25, 2003 Opozori Objavljeno September 25, 2003 Nekaj strani nazaj je bilo govora o domačem pragu, itd. Jaz imam že par let muslimansko molilnico na koncu ulice (par hiš naprej od moje) in doživljam celo zadevo zelo "in vivo". Le nekaj utinkov za okus, potem si pa predstavljajte to na lastni koži. Ženske so dejansko zadekane v ninđe in morajo hodit par metrov za descom. Tudi, če se sama vozita v avtu, mora biti ona na zadnjem zicu (pa verjetno ne zato, da bi se vozila kot predsednik). Zaparkirajo celo ulico in še mnoge neparkirne površine in ni govora, da bi kdo kaj premaknil. Na lastni ulici slišim jezik, ki ga še danes ne znam definirati. Na lep topel dan imajo okna na stežaj odprta in ko se sliši tisto habala-habala (molitev), se včasih sprašujem, če se nisem zbudil sredi Istanbula. Le nekaj medlih utrinkov, za okus - je še več, pa ne bom nadaljeval... (btw: njihov telesni vonj je dostopen že na večjo razdaljo) Prosim, da si živo predstavljate sebe v takšnem položaju - zelo lahko je biti oh-tako-popularno strpen z razdalje. Mene osebno Eskimi sploh ne motijo. Zakaj? Ker jih ni tukaj. Če pa bi mi vsak dan pred vrati lovili tjulne in se drli, bi jih pošteno sovražil. Spomnim se tudi, kako je mufti enkrat na televiziji povabil vse sosede, naj pridejo k njemu in molijo z njimi. Aha. Right. Me zanima, kam morata potem moja mama in sestra - hoditi tri metre za mano zadekane v rute - če imata sploh vstop noter? Moje osebno stališče je čisto jasno in preprosto: "Raus!" Don't even get me started about church and America...
Alla Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Live and let live.......... Alla B)
cyc Objavljeno September 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno September 26, 2003 Moje osebno stališče je čisto jasno in preprosto: "Raus!" Mustang, sploh se ti ni treba sekirat. Kot vidis, je tu na forumu vse polno ljudi ki hrepenijo po osebnem stiku z njimi in se sami sebi zdijo carji v svoji vesoljni tolerantnosti do reci s katerimi nimajo opravka :naughty: Doseci je treba da se molilnico prestavi na njihove vrtove pa je :D Naslednji korak so recimo se grosupeljski romi in seveda oni nasi predragi :devil: Se bodo mel fino fajn :lol1: :yea2: P.S.: ti, ti nestrpnez! :nono: :naughty:
Vale Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Eno vprašanje vsem, ki ste bolj ali manj proti islamu, ljudem, itd. A je bil že kdo na dopustu v deželah kjer prevladuje Islam?
lina Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Dave--sorry ker žalim tvojo ,,razumevanje ,,islama,, in najlaže je rečt,da je moje znanje plitko---ti pa še kar naprej verjami kako je v bistvu Islam faj in mogoče boš tudi našel razodetje v Alahu. Ja res NE pretepajo žensk vsi ampak ti le išči zrnje v plevelu---imaš pač čas---men se pa zdi to mal oz. čist brezveze, ker se muslimani tudi ne spuščajo v posameznike, ko se rastrelijo na avtobusu polnem otrok. Zakaj pa krščanstvo ne prizna Mohameda kot preroka je pa meni ,,s plitkim,, znanjem jasno---kot veš je islam nastal leta 622nš. in takrat se je krščanstvo formuliralo v tako vero kot pač je in ni iskalo več prerokov, ker pa je islam nastal v istem okolju in tudi časovne razlike ni velike ima obdobje pred mohamedom enako--v večini- samo kristusa ne priznavajo kot glavnega mesijo oz božjega sina...sicer si pa ti tak ekpert, da da je tole moje pisanje izguba časa....
Vale Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 ... oh krščanstvo je pa čisto nedolžno ... sploh če malo pogledaš Belfast ... pa še kaj bi se najdlo ... sploh pa so najbolj znani po svoji pedofeliji ... tudi ženske so zažigali v srednjem veku ... ker pač niso izpolnile njihovih potreb ... pa še bi se našlo ...
lina Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Vale govorim o Islamu in ne o Kršanstvu
lina Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 kAJ PA ČE BI ĐAMIJO V IHANU POSTAVILI?! :grim
cyc Objavljeno September 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno September 26, 2003 ... oh krščanstvo je pa čisto nedolžno ... Ni mi cisto jasno kako lahko islam opravicujes s tem da navajas svinjarije iz srednjega veka v imenu krscanstva? :blink: Zelis eno analogijo? To je tako, kot ce bi rekla "saj komunizem je fina stvar, cisto prijazna diktatura - pa kaj ce je zahteval miljone zrtev, saj nacizem jih je tudi." A bo? :D
Lucky Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 kolk majo eni poln kufer Krščanstva kaže tudi to, da sta člana skupine Strelnikoff, ki je leta 1998 na plati objavila sliko brezjanske Marije s kronano podgano v naročju, bila oproščena vseh obtožb. To mi deli! Verjamem, da ni prijetno imeti pred pragom nekaj drugačnega od tebe, ki ne goji enake kulture življenja od tebe, vendar se bo treba počasi sprijazniti, da je takšnih "čistih" oaz na svetu ve manj in da je le še vprašanje časa, kdaj nas bodo preplavili. Z EU se bo marsikaj spremenilo, prost pretok ljudi bo tudi k nam prinesel ljudi vseh narodnostni, verskih prepričanj in kultur željnih zaslužka, izobraževanja ali česa tretjega. Potem boste pa še bolj jamrali. Nima pa nihče od "nestrpnežev" toliko jajc ali česa drugega, da bi se upal na ceste protestirat proti temu. Ali pa zahtevat referendum, ko je to že tako popularno. Ste kot nemočne stare mame, ki cele dneve kokodakajo in opravljalo, ko je pa pizdarija, pa za zapeček pa mulo kuhat. Tako se ne doseže ničesar. Z vašo podporo bo pa mogoče Jelinčičeva stranka imela večino. IMHO: Bo k****!
Lucky Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Ni mi cisto jasno kako lahko islam opravicujes s tem da navajas svinjarije iz srednjega veka v imenu krscanstva? :blink: Zelis eno analogijo? To je tako, kot ce bi rekla "saj komunizem je fina stvar, cisto prijazna diktatura - pa kaj ce je zahteval miljone zrtev, saj nacizem jih je tudi." A bo? :D Ne vem, no, meni je bilo pa v komunizmu čist v redu. Pa najbrž tebi tudi, ko si še živ. Ne moreš enačiti nacizma in komunizma. Eden je imel v osnovi iztrebljanje, drugi pa ne, je pa zatiral tiste, ki so bili proti.
Vale Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Ni mi cisto jasno kako lahko islam opravicujes s tem da navajas svinjarije iz srednjega veka v imenu krscanstva? Ne narobe si razumel vse skupaj, ne opravičujem nobene vere, ker se mi zdi vse skupaj ena velika natega ... tako islam, kot krščanstvo, kot jehove priče ... in tako kot najdeš v Islamu negativne stvari jih najdeš tudi v krščanstvu ... in ne pedofelija ni iz srednjega veka, tudi Belfast ne ...
cyc Objavljeno September 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno September 26, 2003 Ne moreš enačiti nacizma in komunizma. Jaz ju enacim ... ce tako pogledas je se dosti huje priti do onih grozljivih stevilk s pobijanjem lastnega naroda. Pa saj to vse skupaj je zdaj itak off topic, ampak ja, miljoni zrtev sta povzrocila sistema, res ne vidim razloga da bi katerega od njiju skusal opravicevati.
lina Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Upam, da bo Slovenija z vstopom v Eu postala nezanimiva za tuje kulture in bodo le ti verski gorečneži odšli tja kjer že imajo svoje ,,kulturne centre,,. Pa še nekaj o kanonskem pravu Le ta ureja odnose in dolžnosti cerkve in njenih vernikov. Npr:. Slovenska ustava določa: starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo." Zakonik cerkvenega prava ob vzgoji otrok ne govori o pravici, pač pa o dolžnosti. "Ker so starši dali otrokom življenje, imajo zelo težko dolžnost in pravico, da jih vzgajajo; zato je prva dolžnost krščanskih staršev oskrbeti otrokom krščansko vzgojo po nauku, ki ga uči Cerkev," pravi kanon 226. Torej odločitev je tvoja, oz.odvisno kako močna je tvoja vera. To je samo en primer, vernik,ki pa je seveda tudi državljan se sam odloča in kršenje kanonskega prava ni kaznjivo po zakonu. Pri Islamu pa nastajajo ,,kršitve zakona ,, kar je pa razlika.
lina Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 KOMUNIZEM JE V POMORIL 100 000 000 LJUDI---NOBENO GIBANJE,VOJNA, KARKOLI NI NAREDILO TAKŠNE SVUNJARIJE KOT JO JE KOMUNIZEM. bERI ,,ČRNA KNJIGA KOMUNIZMA,, Avtorji so sami znani zgodovinarji v večini francozi in rusi-ki seveda svoj teren dobro poznajo.
cyc Objavljeno September 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno September 26, 2003 ... in ne pedofelija ni iz srednjega veka, tudi Belfast ne ... Hehe ja, ampak zdaj bom jaz uporabil analogijo opravicevanja, ki je sicer v uporabi pri takih debatah ko skusa kdo kaj omiliti/opraviciti: niso vsi zupniki pedofili in niso vsi pedofili zupniki :)
rebel Objavljeno September 26, 2003 Opozori Objavljeno September 26, 2003 Hehe ja, ampak zdaj bom jaz uporabil analogijo opravicevanja, ki je sicer v uporabi pri takih debatah ko skusa kdo kaj omiliti/opraviciti: niso vsi zupniki pedofili in niso vsi pedofili zupniki :) vsi župniki so potrebni :naughty:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se