Skoči na vsebino
Snečer
Sporočilo dodal Snečer

2006 Kawasaki Z750S — Owner's Manual

2006-kawasaki-z750s-52689.pdf

Priporočene objave

Objavljeno
Kaj pa veter, je fajn moteč pri večjih brzinah in do kok brzine se da normalno pelat?

LP,T :kva2:

Zakaj folk, ki se obremenjuje z vetrom in vetrno zaščito sploh razmišlja o naked motorjih in jih kupuje.

Naked ...... od 100 km/h si non-stop na prepihu :P

Objavljeno
Zakaj folk, ki se obremenjuje z vetrom in vetrno zaščito sploh razmišlja o naked motorjih in jih kupuje.

Naked ...... od 100 km/h si non-stop na prepihu :P

:topic: to ni obremenjevanje, jasno da se ve da je na naked m. več vetra, to mi je bilo jasno preden sem se odločil za nakup, koliko in kako moteč pa je se pa menda lahko poznamam, glede na to, da testnih motorjev ni, al kaj pravi dr.? .)

LP,T :kva2:

Objavljeno
:topic: to ni obremenjevanje, jasno da se ve da je na naked m. več vetra, to mi je bilo jasno preden sem se odločil za nakup, koliko in kako moteč pa je se pa menda lahko poznamam, glede na to, da testnih motorjev ni, al kaj pravi dr.? .)

če bi mal prebral forum, bi lahko že na 100000 koncih videl napisano, da na nakedu, sploh Z750, ki praktično skorajda nima niti maske, ... pač orenk piha ... in tega ti drugi ne morjo naslikat, če sam še nisi sprobal ...

pa saj si imel ER5 (al iga še imaš) in veš, kaj je to naked motor ... verjetno si se kdaj tudi z njim peljal več kot 100 km/h?

Objavljeno

ne filozofirat prevec fantje...ce kovcek ne pase imamo se vedno na voljo sadle bage in tank torbe in ruzake....

kar pa se vetrne zascite tice..z pac ni delan za voznjo po avtobanu ali dirkanje....

in če niste prevelii sissyji potem vas tudi obcasen veter ne bo motil......se da od gorice do ljubljane po avtobanu 200 peljat tudi na nakedu brez tezav...

Objavljeno
če bi mal prebral forum, bi lahko že na 100000 koncih videl napisano, da na nakedu, sploh Z750, ki praktično skorajda nima niti maske, ... pač orenk piha ... in tega ti drugi ne morjo naslikat, če sam še nisi sprobal ...

@ gorila: maska od z750 je bila spremenjena glede na večjega brata z1000 prav z namenom da povečajo vetrno zaščito (deflektorčki na zgornjem robu maske)

Kawasaki zatrjuje da maska od z750 nudi dobro vetrno zaščito do 130-140 km/h.

tako da mislim da je razlika med er5 in z750, kar se vetrne zaščite tiče!!!

nikakor pa se ne more primerjat (zmeraj v smislu vetrne zaščite :D ) z kakšno fazerko al podobnimi nakedi z "pol oklepom"

Objavljeno
1. ne doktor, motor se kupuje kot sladoled

2. in kok bi blo to v številkah, če ga bolj teraš in če ga manj teraš?

2. če ga manj teraš, cirka 5 litrov, če ga bolj, pa nekje maksimalno recimo 9. odvisno tudi, kakšna je temperatura zraka in ali motocikel deluje brezhibno.

Objavljeno
Da se naute kregal. Na nakedu piha tkolele: ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ ŠŠŠ ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ ŠŠŠŠ. Vmes ker so obcestni kamni dela še ZZZUUMMM ZZZUUMMM ZZZUUMMM ZZZUUMMM ZZZUUMMM ZZZUUMMM in ko pripelješ na kocke še BBDDRRRRRRRRRRRRRRRRRR, pa asfalt BZIIIIIIIIIIIIIIIIII itd itd.

Ko pa imaš poloklep je pa to mal drgač: ššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš ššššššššššššššš šššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš šššš šššššššššššššššššššššššššš šššššš.

zzzuummm zzzuummm zzzuummm zzzuummm zzzuummm zzzuummm in

bbddrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ter bziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ok, kapiš?

O:-) O:-)

kako pa je ob bočnem vetru ali pri vožnji v vzvratni???? :D

Objavljeno

Mam na moji kravi tako šipo, da pod 1.7m sploh čez njo ne vidiš, če bi bil tolko grajen bi bilo super, samo nisem, tko da mi veter direkt okrog ušes piha.

No in kaj ma tole veze z Z 750, po moje je lažje, vsaj glede hrupa, okrog 130-150 km/h vozit za nakedom kot pa s takim mopedom, ki direkt čez ušesa potegne. Moja prejšnja mopeda (Classic in Canyon) nista imela nikakršne vetrne zaščite, pa sploh nisem pogrešal. Z Canyonom je bilo 140-150 km/h lažje vozit, kot sedaj z mojo kravo, saj je pihalo na celo telo in mi čelada niti slučajno delala takih problemov, kot mi jih sedaj, no pa tud, a ne kupujemo motorjev brez maske lih zarad vetra pa mušic :yea2:, normalno raščen in mišičast možak/punca najbrž do 150 km/h lih nima kakih hudih problemov z vetrom. :D

lp

Rudi

Objavljeno
kako pa je ob bočnem vetru ali pri vožnji v vzvratni???? :D

Hja, za rikverc bi ti še nekak napisal, ampak bočni veter .... to pa že presega moje skromne prostospisne sposobnosti. :( :(

Objavljeno

koga z avtom najbrz vsak pozna, ce ga ze sam nima. avta namrec. ce te tako zanima koliko piha se pusti peljati z avtom, odpri pomicno streho in se do pasu stegni skozi. potem lahko soferju poves kako hitro naj pelje. uzivaj. ali ne.

da, na nakedu piha. na kaksnem poloklepniku manj, na tourerjih pa skoraj ne. kako piha in kako glasno piha ti pa tudi lastnika enakega motorja kot ga imas ti ne more povedati. zakaj je tako ti dam kak dan za razmislek.

Objavljeno

kako fejst piha je ovisno pač od tega če si ded al pussy. normalno fizično sposoben motorist (moški ali ženska) se more na nakedu s konstantno hitrostjo 150-160 km/h brez problemov in da bi čutil nevem kak močen naporen upor, vozit po 200 ali več km (odvisno od velikosti tanka) - torej od tankanja do tankanja. če te relacije ne zdržiš se kdaj pa kdaj spravi iz kavča kaj delat oz. trenirat al pa menjaj motor.

drugače pa na praktično vseh naked motorjih piha enako oz. neke razlike ni čutit. sam imam na svojem mini masko pa še do danes nisem ugotovil če kaj pomaga ali ne, meni se zdi isto.

Objavljeno

Zelo pomembno je, kakšen je položaj voznika na motorju.

Če je balanca bolj nizko, upor manj moti, saj do neke mere le izenačuje silo teže, ki nas sili naprej in zaradi katere nas pri vožnji z majhno hitrostjo bolijo zapestja.

Na svojem golem GS-u sem se najudobneje peljal nekje od 100 do 120 km/h, počasneje me je sililo naprej, hitreje pa nazaj, pri tej hitrosti sem se pa s telesom lepo na zrak naslonil in imel roke povsem razbremenjene. :naughty:

Na Z750 ja balanca precej nizko, zato bo do neke mere veter v pomoč. :yea2:

Objavljeno

Lani sem se peljal na Z1000 po števcu 268km/h (na mopedu je bil komplet akrapovič, je šu k burja, cca 126KM na zadnjem kolesu!!!!) in moram rečt, da me je tisti usmernik zraka in maska obenem zelo pozitivno presenetil. Pri večji hitrosi sem se ulegel na tank in nisem občutil pretiranega vetra. Hitrosti do 160 niso bile noben problem. Verjetno je na z750 podobno. Torej, da nebi komu prišla na misel kakšna neumnost, pa bi kupil kakšen dodaten vetrobran.

Objavljeno
moram rečt, da me je tisti usmernik zraka in maska obenem zelo pozitivno presenetil. Pri večji hitrosi sem se ulegel na tank in nisem občutil pretiranega vetra. Hitrosti do 160 niso bile noben problem. Verjetno je na z750 podobno.

Po primerjalnih testih bi naj bila maska na Z750 boljša od one na Z1000.

Objavljeno

Tudi jaz sem slisal, da bi naj na Z-750 manj pihalo kot na Z-1000 pa ceprav ima 1000 malenkost daljso sipco. Z-750 ima na straneh dodatne zareze, tako, da bi se naj drugace razbil zrak. :)

Objavljeno (popravljeno)

In, nekaj lepih dni je mimo. Kakšni so vtisi novih lastnikov?

A je to to, al ni? :yea2:

Popravljeno . Popravil Drekavac
Objavljeno
A kdo ve je že pršla pošiljka Z-jev v Slo?? ta ki bi mogla zdej te tni

ja, prišli so.

Objavljeno

Danes stoji en črn Z 750 na dvorišču pred oknom moje službe. Uf je lep.

Tadej

Objavljeno

Mislim...jebeš motor, če ne piha. Komu ne paše se lahko itaq v avtu vozi. Go naked!

Objavljeno

znanec iz Postojne kupil rdečo Z750 pri elisi(dal takoj gor akrapoviča-80.000)....baje da plavih ni več imajo samo še črno pa rdečo...

naslednja pošiljka avgusta....

Objavljeno
znanec iz Postojne kupil rdečo Z750 pri elisi(dal takoj gor akrapoviča-80.000)....

To je pa poceni za Akrapota.

Objavljeno
To je pa poceni za Akrapota.

sam lonc... ;)

Objavljeno
sam lonc... ;)

vseeno je poceni :)

Objavljeno

Pri Elisi dobis akrapota za 80.000 če je bil motor kupljen pri njih.

Objavljeno

Pri nas en ma rdečega. Zelo všečen motor. Ampak kaj, ko se meni vse barve bolj dopadejo kot rdeče! :blink:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!