Skoči na vsebino

Yamaha XT 660 X in R

bobokrajnc

Priporočene objave

Kot rečeno, iščem rele zagnjača, pa me zanima a ma kdo kje kakšnga, al pa idejo kje bi lahk kakšnga dobil, k na delta team so mi rekl, da znese en tak relejč tam okol 50 EUR

50€ ti tipi so bolani!!!!! jest sm tak rele kupu za 8€!! drugače je pa to čisto standarden rele, ki jih imajo razni skuterčki, pa veliko motorjev ima čisto enak rele. yamend, od kje pa si?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

50€ ti tipi so bolani!!!!! jest sm tak rele kupu za 8€!! drugače je pa to čisto standarden rele, ki jih imajo razni skuterčki, pa veliko motorjev ima čisto enak rele. yamend, od kje pa si?

kje si pa dobil tist rele, se men je važn sam da dobim enga, nima veze od katerga motorja,drgač sm pa s severne primorske :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Huh nevem točno en gumb držiš da začne utripat z drugim se pa sprehajaš po urah:D Drgač pa piše mnde u navodilih. Js sm kr s poskušanjem se nauču. Pa sm pozabu ker že dolg nism nastavlu:) Čene se pa do mene prpel pa nastavma:D

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Huh nevem točno en gumb držiš da začne utripat z drugim se pa sprehajaš po urah:D Drgač pa piše mnde u navodilih. Js sm kr s poskušanjem se nauču. Pa sm pozabu ker že dolg nism nastavlu:) Čene se pa do mene prpel pa nastavma:D

LP

S poskušanjem :whistle: :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo. A ve kdo kako se uro naštima? k se mi je resetiral, ko sem zamenjal akumulator.

zdravo malo s zamudo..uro nastavš pa na sledeč način...obrni ključ v klučavnci na ON...stisni tipko select pa reset hkrati drži ju 5 sekund dokler ne začne ura utripat...s tipko reset spreminjaš uro s tipko select pa se premakneš na minute ko nastavš še minute stisneš še enkrat select pa si :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdravo, mene pa zanima če je kater od vas bil z rdečo xt-jko, z CE-ljsko registracijo na motocrossu na Prilipah v nedeljo?

aja pa lep pozdrav Mattithyahu, vas je moj brat vido, jst sem pa ravno pobegno, ker se mi je mudilo.

Je pa reko brat, da si lepo popravo, da se akrapoti lepo svetijo :)

Je bil brat z rešilcem dol, pa ste mu potem nekam pobegnli...

lep pozdrav

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdravo, mene pa zanima če je kater od vas bil z rdečo xt-jko, z CE-ljsko registracijo na motocrossu na Prilipah v nedeljo?

aja pa lep pozdrav Mattithyahu, vas je moj brat vido, jst sem pa ravno pobegno, ker se mi je mudilo.

lep pozdrav

Živeli!

Ja jazst sem bil na Prilipah z rdečo XT. Ampak NM in ne CE :)

Kje pa je bil tvoj brat? A je bil z motorjem al kako? Nism ga vidu oz. prepoznal. Smo se pa stiskali tam za gasilskim avtom, kjer je blo enmejčken sence :)

Ja, sm res zadovoljen s popravilom. Tut rori so OK spolirani, edin sranje je k je E oznaka naprintana in ne vgravirana, tko da se je zdaj ne vidi več, pa ena udrtinca se vidi na enem roru, kar bi se lepo skrilo z dodatnimi karbon nosilci, ampak so predragi... zaenkrat :P Pa saj motor niti ni bil kaj dost razbit. Malo pošlajsan in plastika je počila in balanco je zvilo. To se da lepo zrihtat tako da ni nobenga problema, nč zvito in nč zategnjeno. Gre kot je treba :)

Zdejle čakam da mi sestavijo supermoto feltne, potem bom dal stršat sprednje vilice in tko bom imel oboje. Nabavu sm tut power commander III, zdejle med 1. majem se bom lotil montirat in preskušat, pa K&N filter tut. Nastavu bom še CO, ki obogati mešanico zraka in bencina, prevrtal airbox, zadnjo luč sem pa že polepšal :)

Veselje bo v bajti! :D

Bom poročal kako se bo obneslo vse skupaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no lepo =)

komi čakam da to vidim =)

mene je držalo da bi si nabavo enduro felgnce, pa bi dal gor cross gume, samo mi jo je škoda...

no ena je bla sigurno celjskih tablc, ker ni mela akrapotov gor :)

ma tam pr rešilcu al kje za vraga je že bil ne vem, reko je da vas je prepoznal po tej punci, ko je bila s tabo sredi zime pri intermarketu v Brežicah :P

lepo se imej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lep pozdrav

Lep pozdrav frenky. Ja jst sm bil v nedeljo na motkokrosu pa ona fazerka ko je bla zraven je od strica.Ma zjutraj sm bil u Šentjurju na ogledu starodobnikov ,pol sm se pa z stricem zmenla ,da jo mahneva na motokros ,kr je njemu to ful ušeč no jst sm pa reko ,da grem rajši z njim kot pa z neko drugo skupinico kolegov ki so jo mahnal v Avstrijo in so me vabl zram ,sam sem komi izpit naredo teden dni nazaj pa to je praktično moj prvi motor tak ,da sm rajš svojo trezno glavo uporabo in sm šou pač u Brežice. Kr oni drugi kolegi vozjo cestake pa jim tak nebi mogu sledit. Sej mogoč si me vido ko sm skoz čelado noso okol zraven :closedeyes: Drugač je bil pa hud boj med 4cikli svaka čast kak povratek je naredo oni......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma ne spomnem se kak se piše vem sam da je iz Rimskih. Kak jih je nascal, je zaostajo že skor za pol kroga pol pa kot da bi se mu strgal res pa je da je mel najboljšo tehniko vožnje od vseh. Drugač pa je bil dan popoln uspeh , vreme sanjsko mal me je sonce nažgal heh drugač pa tura svetovna za xtx dol čezPrevorje pa na Senovo ......... eh fajn je blo. :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hello!

Kaj je zdaj fantje uporabljate kaj svoje ljubice. Meni so do sedaj odpovedali že dva roka za prevzem motorja, in dejali so mi da ga lahko pričakujem v polovici maja. Kaj naj naredim?

:(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem, človek bi rekel, da zahtevaš, da ti znižajo kupnino. Odvisno kakšno pogodbo imaš. Če bi imel noter fiksen rok, bi lahko po zakonu tudi od pogodbe odstopil in zahteval odškodnino. Kaj si pa naroču za enga?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jutri se dogovorimo, in upam,da mi vrnejo denar. Naročen je bil XT660X 25kw.

Kaj takega pa še ne.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že dogovorjeno. Še čakajo podpis in dobim denar. Zgleda da so pričakovali, da se bo kaj takega zgodilo. Ker mislim, da je pa to višek. Da človek čaka 2 meseca potem pa ti sporoči, da nevejo kdaj bo motor in da upajo da bom v maju. Sej potem bo pa že jesen, če bi šlo tako naprej.

So me malo razočarali.

Pridem čez nekaj let ponovno na Yamaho sceno.

Ali kdo kupi skoraj nov windstoper in jakno Yamaha modre barve?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst tut še razmišlam o nakupu kakšne Yamahe (XTR, Tenere), tko da to ni nič kaj dobro slišat. Tile dobavni roki so res (pre)dolgi. Zgleda, da bom mogu it kar v akcijo še preden naredim izpit, če se želim še pred septembrom mal zapelat. A je kdo kaj od Tenerejke slišal, kdaj pridejo ven al morm sam primt telefon v roke :whistle:

Glede tiste pogodbe, pa ne bom trdil 100%, ker bi moral pogledat v zakon, ampak tudi če ti vrnejo denar (se pravi, da je bila pogodba zaradi njihove zamude razvezana), lahko še vedno zahtevaš odškodnino. Jst bi se na tvojem mestu naredu malo pametnega, kao da obvladam zakone, pa ga za kakih 100€ pocukal, če rata, rata. Verjamem, pa da boš zadovolen, sploh da boš keš nazaj dobil in nauš šel delat zaostanke na sodišče, ha ha.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no neki takega sm jst napisau v postu 18.marca da motorja pred prvim majem ne boš videl...porazno do amena...lahko jim poveš da jim boš z velikim veseljem in celo zastonj delal antipropagando seveda ko dobiš denar nazaj :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem dal nekaj malega na račun in čakal cca. 2 mesca. Res pa, da so takrat komaj prišle v eu in je bila slo zadnja na spisku. Je pa podobna zgodba, bo jutri, bo čez teden ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst tut še razmišlam o nakupu kakšne Yamahe (XTR, Tenere), tko da to ni nič kaj dobro slišat. Tile dobavni roki so res (pre)dolgi. Zgleda, da bom mogu it kar v akcijo še preden naredim izpit, če se želim še pred septembrom mal zapelat. A je kdo kaj od Tenerejke slišal, kdaj pridejo ven al morm sam primt telefon v roke :whistle:

Glede tiste pogodbe, pa ne bom trdil 100%, ker bi moral pogledat v zakon, ampak tudi če ti vrnejo denar (se pravi, da je bila pogodba zaradi njihove zamude razvezana), lahko še vedno zahtevaš odškodnino. Jst bi se na tvojem mestu naredu malo pametnega, kao da obvladam zakone, pa ga za kakih 100€ pocukal, če rata, rata. Verjamem, pa da boš zadovolen, sploh da boš keš nazaj dobil in nauš šel delat zaostanke na sodišče, ha ha.

čez poletje in v jeseni ziher ne bo problema z dobavo, saj se povpraševanja in naročila drastično umirijo glede na začetek sezone. Res pa je, da je tenerejka vroča roba trenutno na trgu, saj je bil folk dobesedno lačen tega tipa motorja (japonci pa kar odlašajo z nasledniki supertenerejk, afriktwin...). V tem trenutku pa zna biti res problem tudi zaradi tega, ker imajo prednost pri dobavi bolj bogati evropski trgi. Glede na moje izkušnje do sedaj (naročil novo in kupil v zadnjih 4 letih fz6, xt660x in FJR) sem lahko več kot zadovoljen, saj je vse prišlo na dan natančno, FJR sem celo uspel dobiti 1 teden po naročilu).

glede odškodnine se jaz pametnega ne bi delal, ker če kdo ve, kaj so dolžni povrnit, so to trgovci. Če je bila dana ara in kupec odstopi od nakupa, ne more zahtevati are nazaj, če je pa odstopil prodajalec, pa mora kupcu povrnit dvojno aro - tako piše v obligacijskem zakoniku. V tem konkretnem primeru je že niansa, ki jo je treba preveriti v zakonu - šlo je za zavlačevanje prodajalca, ni pa nujno, da je to tretirano že kot odstop od dobave - torej treba prebrati zakon. (jaz bi jo zahteval) :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja to glede are drži, samo dvomim, da je bila v zgornjem primeru dogovorjena. Drugače pa je v OZ (Obligacijskem zakoniku) to področje urejeno v splošnem delu (103, 104, 105 ...člen), imaš pa še celo vrsto določb v posebnem delu (kupna pogodba), pa v drugih zakonih (Zakon o varstvu potrošnikov). Bi se z veseljem malo bolj poglobil, sam mam celo vrsto drugih zadev za študirat (jebat ga, sem tik pred izpitnim obdobjem), pa obligacije me še čakajo za položit :trance_33_sleep:

Glede prodajalcev pa je tako, da že res, da lahko poznajo pravila, ampak ne škodi, če jih tudi stranka. Jaz sem jim sicer glede prenosnika, moral prinest OZ in Zakon o potrošnikih pokazat, da so mi dali računalnik na garancijo. Zdaj pa si razlagaj, kakor hočeš ... kdo pozna pravila in koliko jih želi upoštevat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živeli!

Potrebujem pomoč. Lepo lepo prosim, če lahko nekdo slika prvo kolo od XTX čisto od blizu, da se bodo šprikle dobro videle. Iz tiste strani, kjer ni diska bo bolje. Hvala!!!!!!! :worship: Na prvem zboru dobi pivo! :kva2:

Aja, nucam k mam težave šprikle zmontirat :alien1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

me prav zanima kaj ti sploh stvaraš....

a boš iz svojih R naredo X felgne al zakaj rabiš šprikle delat???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!