Frips Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Hmm a s tem, ko zbrusiš čelado in jo prebarvaš (polakiraš)...a ta barva/lak ne vpliva nič na trdnost/karakteristiko materiala iz katere je čelada narejena? Sigurno ima nekakšen vpliv, saj se pri tem sproži neka kemična reakcija, ki lahko vpliva na sam material .... samo razmišljam :hmm:
JMatic Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 (popravljeno) v medvodah ti tako v spredju zmesano a 1800bsit, tavelko..tok jo je kokr v navadnih tavelkih sprejih, je pa na vodni osnovi Popravljeno Februar 6, 2007. Popravil mitofreak
NejcZ Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ja saj ravno zato, drugače pa čelada je bla še manj kot 40k (30 :S )
SiR Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Ker škatle nimam, kakšne znake naj iščem na čeladi? Ker js bi to sam zbrusil pa prebarval, pa vse kar zraven spada ;) Lp pravilno razmišljate. generalno so, kolikor vem, za barvanje namenjene posebne različice čelad, ki niso lakirane in se jih da lepo poslikati... tole z brušenjem in podobno pa je lahko škodljivo - vsaj tako so mi povedali gospodje uvozniki/prodajalci (Nolan, Arai, ... ).
NejcZ Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Pa moja že ma par bojnih ran :blush: ...
Jure Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Potem je pa sploh skrajni čas da jo postaviš na eno polico in si omisliš novo čelado. Po možnosti kompozitno :)
NejcZ Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Sej najverjetneje bo res tako, med zimskimi počitnicami na šiht ;)
Shorl Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 hm, ja... jst čelado poštriham za od 150€ naprej...čist odvisno od motiva, ki naj bi bil gor... sicer pa, če je čelada že kakorkoli poštrihana, potem barva v nobenem primeru ne pride do plastike, ker se zbrusi samo tolko, da je površina 'gladka' (ne zato, da bi barvo spravu dol) in jst ne vidm razloga, zakaj bi barvanje bistveno zjebalo kakršnekoli karakteristike plastike... (moje laično mnenje)
JMatic Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 zarad kemicne seestave barve pomoje. drgac pa ce je barva na vodni osnovi jest ne vidm lih problemov nvm
Frips Objavljeno Februar 9, 2007 Opozori Objavljeno Februar 9, 2007 ...sicer proizvajalci čelad v navodilih pišejo, da se je potrebno izogibat raznoraznih čistil inp. Nekaj mora bit na tem....
stuhec Objavljeno Februar 12, 2007 Opozori Objavljeno Februar 12, 2007 jaz mam zdaj batt brez laka obstaja takaq barva matt da ne rabi laka pa vseeno ostane lepa ce glih pride gor malo bencina npr
stuhec Objavljeno Februar 13, 2007 Opozori Objavljeno Februar 13, 2007 jaz mam zdaj batt brez laka obstaja takaq barva matt da ne rabi laka pa vseeno ostane lepa ce glih pride gor malo bencina npr matt ne batt :rolleyes:
stuhec Objavljeno Februar 22, 2007 Opozori Objavljeno Februar 22, 2007 kako moras pobarvat auspuh, ce je crom ? zanima me priprava, barva pa mora bit temperaturna
stuhec Objavljeno Februar 26, 2007 Opozori Objavljeno Februar 26, 2007 noben nima pojma v tej nasi ljubi ... ..
pohajač Objavljeno Februar 26, 2007 Opozori Objavljeno Februar 26, 2007 če hočeš imet kvalitetno narejeno delo boš moral izpuh najprej razkromati in šele potem barvati
stuhec Objavljeno Februar 26, 2007 Opozori Objavljeno Februar 26, 2007 če hočeš imet kvalitetno narejeno delo boš moral izpuh najprej razkromati in šele potem barvati to vem, drugace pa ni sans da bo držalo ? ce fejst zbrušiš ?
simonsi Objavljeno Februar 26, 2007 Opozori Objavljeno Februar 26, 2007 Najprej je treba razkromat in spolirat do sijaja. Vsaka najmanjša praskica bo toliko bolj vidna, ko bo pokromano. Mogoče bi rajši dal ponikljat, ni tako grdo za videt, če so praske ali luknjice spodaj.
stuhec Objavljeno Februar 28, 2007 Opozori Objavljeno Februar 28, 2007 kaj v bistvu se naredi ko se razkroma ? postopek
urkoman Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 zivjo Moj bratranc' je umetnik in se spozna na materijale, ampak vseeno bi imel vprašanje o barvanju nekompozitnih čelad. Ali je kaka možnost barvati z barvami na vodni osnovi, (barve ki se uporabljajo pri risanju fresk). To je bil namreč njegov komentar, glede barvanja na materijal Latex in čeladam iz podobnih materijalov. V mislih imam pa konkretno čelado Nolan N84 - črna Hvala in lp Uros
Jure Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 Latex? :) Verjetno si se zmotil Nolanke so narejene iz Lexana®, iz latexa so kondomi :D
GorazdH Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 (popravljeno) no jst si nameravam sam pofarbat čelado. Shoei RaidII...zej je srebrna takole nekako: -najfinejši vodobrusni papir, ker ne mislim laka na čeladi zbrusit komplet ampak samo zelo tanek sloj. -primer(osnova) prozoren na vodni osnovi -sintetične barve ALI na vodni osnovi...to se še nisem odloču. (mal lepše je delat z sintetičnimi, vodne so pa praktičnejše ker ni treba razredčila... ) -prozoren lak z UV filtri (mogoče na vodni osnovi) za zaključit seveda vse z airbrushom... kak komentar? Popravljeno Marec 20, 2007. Popravil GorazdH
Žarko G. Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 (popravljeno) mene pa zanima kolk bi koštal dve čeladi (take oblike kokr mam v profilu), da bi si dal pobarvat z dvema motivoma. Ena s kačo ena pa z orlom :? rabm za darilo! Popravljeno Marec 20, 2007. Popravil Žarko G.
urkoman Objavljeno Marec 20, 2007 Opozori Objavljeno Marec 20, 2007 Hehe Dex prou mas, nisem mislu na kondome. :kva2: :slap:
KeC Objavljeno Marec 22, 2007 Opozori Objavljeno Marec 22, 2007 Evo malce nore ideje v glavi ampak vseeno zanima me če kdo pozna zeloooooo dobrega ličarja, za recimo prebarvanje celotnega motorja.
king Objavljeno Marec 23, 2007 Opozori Objavljeno Marec 23, 2007 (popravljeno) Evo malce nore ideje v glavi ampak vseeno zanima me če kdo pozna zeloooooo dobrega ličarja, za recimo prebarvanje celotnega motorja. ...in kaj smatraš pod "zeloooo dober" ličar?? Popravljeno Marec 23, 2007. Popravil king
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se