andrej Objavljeno September 28, 2003 Opozori Objavljeno September 28, 2003 Pri diagonalnih se niti v tkanini v posameznih plasteh križajo poševno na smer vožnje, pri radialnih pa prečno na smer vožnje. Razen tega imajo radialne dodaten pas tkanine vgrajen pod tekalno površino, ki je zaslužen za večino prednosti radialk. Radialke zdržijo dlje, manj zdrsujejo, se manj deformirajo pod obremenitvami, krajša zavorna pot, prenesejo okoli 15 % večjo silo v ovinku, so glasnejše in dražje.
hotschko Objavljeno September 28, 2003 Opozori Objavljeno September 28, 2003 aha ... torej je razlika v notranji zgradbi in na zunaj ne moreš videti kakšna je katera guma ... ali pač ?
BOJAN6 Objavljeno September 29, 2003 Opozori Objavljeno September 29, 2003 Vsaka radialna guma ima že pri oznaki dimenzije zapisano, da je radialne konstrukcije npr: 130/70-17 - diagonalna guma 120/70ZR17 - radialna guma
BONO Objavljeno December 8, 2003 Opozori Objavljeno December 8, 2003 Na SIOL-ovi strani sem prebral, da so AVON Azaro Pro Extremes gume zmagale na primerjalnem testu. Premagale so Bridgestone BT012SS, Dunlop D207RR, Metzeler Rennsport, Michelin Pilot Race in Pirelli Diablo Corsa. Testirali so na motorju Yamaha R1. Glede na to, da so testirali Angleži in da je Avon angleška firma malo dvomim v objektivnost testa. Ali je že kdo probal te gume? So res tako dobre?
filip77 Objavljeno December 31, 2003 Opozori Objavljeno December 31, 2003 Letos od avgusta do konca sezone vozu Avon azaro 45/46 ,naredu 9500km .Super za turing ,po dežju ga ne velik pretiravat ,trpežna nadstadardno ,spredaj še 4,5mm zadaj pa 4mm profila na sredini . Cena ugodna . Zastopnik Hyundaj Avtotrade na Brnčičevi v Črnučah :yea2: :ph34r:
bLuZoNdEr Objavljeno Januar 9, 2004 Opozori Objavljeno Januar 9, 2004 mene pa zanima ce je kje na spletu cenik pnevmatik dunlop (sem iskal pa ne najdem), zanimajo me predvsem d205 in d220 (vsaj okvirno...)
duhec Objavljeno Januar 10, 2004 Opozori Objavljeno Januar 10, 2004 Sitar pneumatic center ...samo stran zgleda da osvežujejo enkrat na 2 leti tko da bodo cene bolj informativne. ;) LP duhec
bLuZoNdEr Objavljeno Januar 10, 2004 Opozori Objavljeno Januar 10, 2004 sej najbrz sem res butelj ampak na tej strani ne najdem cenika :(
Thundercat Objavljeno Januar 10, 2004 Opozori Objavljeno Januar 10, 2004 sej najbrz sem res butelj ampak na tej strani ne najdem cenika :( nisi butelj....tudi jst ne najdem cenika....najboljš da pokličeš na prodajo pa ti povedo....
bLuZoNdEr Objavljeno Januar 11, 2004 Opozori Objavljeno Januar 11, 2004 torej na internetu ni nicesar (saj priblizno vem kaksne so cene sam zanimalo me je ce so pri raznih prodajalcih kaka odstopanja ali pa morda ce imajo kje kaksno akcijo ...ob nakupu pnevmatik brezplacna montaza....ali kaj tazga)
elektronik Objavljeno Januar 23, 2004 Opozori Objavljeno Januar 23, 2004 Glede na to, da ste gume Mitas kar pohvalili in ker je cena zelo ugodna razmišljam o nakupu. Vendar nimajo dimenzije 100/90-18, imajo pa 90/90-18 in 90/100-18. Gre za prednjo gumo za MG nevado, torej za eazy vožnje. Torej malo ožja prednja guma - neumnost ali čisto varna odločitev?
Saint Objavljeno Februar 28, 2004 Opozori Objavljeno Februar 28, 2004 Dejte mi prosim pomagat, zanima me, katere gume priporočate za Caponorda oz za Varadera. Glavne lastnosti naj bi bile predvsem po tem vrstnem redu: - oprijem na vseh podlagah in okoliščinah - majhna poraba - lepo bi bilo, če bi zdržala kaki dve sezoni Ali bi Michelin Anakee ustrezal temu oz. če jih ima kdo, kakšne so kaj vaše izkušnje z njimi. Ali ima kdo kake teste, jih še nisem našel na netu. Aja, a bi lahko kdo pomagal hitro, saj bi jih moral naročiti/kupiti enkrat naslednji teden. lp Rudi
BONO Objavljeno Februar 28, 2004 Opozori Objavljeno Februar 28, 2004 Michelin Anakee, Metzeler Tourance, Pirelli Scorpion! Vse te so pohvalili v Motorradu, še najbolj pa Anakee prevsem zaradi oprijema v mokrem. Njihov komentar je bil, da če ima kdo Anakee na motorju, ne ga poskušat sledit na mokri cesti.
Roman Objavljeno Februar 29, 2004 Opozori Objavljeno Februar 29, 2004 Dejte mi prosim pomagat, zanima me, katere gume priporočate za Caponorda oz za Varadera. Glavne lastnosti naj bi bile predvsem po tem vrstnem redu: - oprijem na vseh podlagah in okoliščinah - majhna poraba - lepo bi bilo, če bi zdržala kaki dve sezoni Ali bi Michelin Anakee ustrezal temu oz. če jih ima kdo, kakšne so kaj vaše izkušnje z njimi. Ali ima kdo kake teste, jih še nisem našel na netu. Aja, a bi lahko kdo pomagal hitro, saj bi jih moral naročiti/kupiti enkrat naslednji teden. lp Rudi Izkušnje imam (sicer na AT, pa vseeno), z Metzeler Tourance in Michelin Anakee, Dunlop Trailmax in še enimi Michelinkami, pa se sedaj ne spomnim katero oznako so imele, pa je tako vseeno, ker od naštetih prideta v poštev samo prvi dve. Pri Tourance je nekaj problema z nekonstantno kvaliteto sprednje gume, ki jih delajo v Braziliji (pri prvem kompletu je bila v redu, pri drugem pa obupna, pa tudi drugi so že omenjali te probleme). Sicer imata sprednji profil obe obrnjen, tako da se ne obrabljata tako "žagasto" kot nekatere druge. Oprijem je pri obeh zelo dober, vendar pa se Anakee pri velikih hitrostih v ovinku nekoliko bolj povija (tudi pri povišanem tlaku). Ene in druge so mi ob precej grobi uporabi zdržale 6 - 7000 km, ob tem, da je bila pri obeh modelih bolj obrabljena sprednja kot zadnja guma. Osebno bi se med tema dvema modeloma odločil za Tourance, če bi lahko zaupal v kvaliteto sprednje gume, tako bo pa tudi naslednji komplet Anakee (če se vmes kdo ne spomni kaj novega :P ).
banini Objavljeno Marec 1, 2004 Opozori Objavljeno Marec 1, 2004 :hmm: Sem dobil informacijo (nezanesljiv vir) , da se bodo gume letos zelo podrazile! :( Ali kdo kaj več ve o tem?
Gallus Objavljeno Marec 1, 2004 Opozori Objavljeno Marec 1, 2004 Prejšnji teden sem pri vulkanizerju preverjal, kaj se vse da dobiti in po kakšni ceni. Nisem imel občutka, da bi bilo bistveno držje.
Saint Objavljeno Marec 1, 2004 Opozori Objavljeno Marec 1, 2004 Že preveril cene, pri Španu naj bi se Anakee podražile minimalno (sam problem je ker jih še nimajo), sprednje in zadnje gume za V-Stroma (Caponorda...), v varianti V, pridejo skupaj z montažo in gotovinskim popustom 55.000 SIT (montaža 4.000 SIT). lp Rudi
Saint Objavljeno Marec 2, 2004 Opozori Objavljeno Marec 2, 2004 O.K. fantje&dekleta, imama en velik problem (pa ne samo jaz :kva2: ), po enih informacijah Špan letos nima na zalogi Michelin Anakee v hitrostnem razredu V ampak samo v H. V bistvu mi dokaj dol visi, saj sam niti čez 180 ne grem, samo zna biti pa hud problem na tehničnih in s policaji, če te dobijo z nehomologiranimi gumami na mopedu. Ne vem sicer za druge (Varadero, V-Strom,...), vem pa, da ma Caponord homologacijo samo za V. Torej kaj naredit, lahko bi sicer našel kake druge v tem razredu (Metzeler Tourance,...), samo kaj, ko hočem Anakee. :BUA: A ma kdo kak naslov v Gorici, da jih zamorim, ker bi si jih šel lahko tudi tja kupit, lepo prosim, mam stare gume na mopedu tko zlizane, da se ga niti do doma ne upam pripeljat. :wacko: lp Rudi
BONO Objavljeno Marec 3, 2004 Opozori Objavljeno Marec 3, 2004 V bistvu mi dokaj dol visi, saj sam niti čez 180 ne grem, samo zna biti pa hud problem na tehničnih in s policaji, če te dobijo z nehomologiranimi gumami na mopedu. Ne vem sicer za druge (Varadero, V-Strom,...), vem pa, da ma Caponord homologacijo samo za V. Še nisem srečal polcaja, ki bi gledal še kaj drugega od profila.
curi Objavljeno Marec 7, 2004 Opozori Objavljeno Marec 7, 2004 A ma kdo,celotno paleto moto plaščev vseh znamk-po kategorijah,da bi dal sem gor ( slike-cenik ),bi nam blo v veliko olajšavo,glede nabave,hvala
Ice Objavljeno Marec 7, 2004 Opozori Objavljeno Marec 7, 2004 celotnega pregleda s cenami v tej temi ne bo.
Kreativc Objavljeno Marec 11, 2004 Opozori Objavljeno Marec 11, 2004 Ali so v kteremkoli motorradu ali pa v kteri drugi reviji objavili test chopper/cruiser pnevmatik (Commander, ME880...) ?
TNT Objavljeno Marec 26, 2004 Opozori Objavljeno Marec 26, 2004 Imam eno vprasanje, ki je bilo skoraj zagotovo ze kdaj odgovorjeno samo s pomocjo iskalnika nisem nicesar primernega nasel. Sem zadnjic gledal sprednjo gumo in opazil razlicno obrabljenost gume. Kaj s tem mislim. Ko sem pogledal kanalcke, ki potekajo od sredine gume proti robu, sem opazil da je na eni strani kanalcka profil skoraj kot nov, med tem ko na drugi strani kanalcka skoraj ni profila. Ce mal pretiravam, lahko recem da guma zgleda kot rezilo od zage! :blink: Sedaj me zanima ali to pomeni da je guma ze znucana in jo je potrebno zamenjati ali je to pac nekaj obicajnega. Zanima me tudi koliko to vpliva na samo voznjo (varnost, oprijem). Hvala za info.
Ice Objavljeno Marec 26, 2004 Opozori Objavljeno Marec 26, 2004 iskalnik, vtipkaj obraba in potem vsako relevantno temo preglej, ker iskalnik ne isce samo po naslovih, temvec tudi po vsebini napisanega v temi. nekje je bilo o te ze pisano. razlogov je vec: - stil voznje - mehanska okvara - okvara gume - vremenske razmere (veter) - .... vsekakor ni obicajno, da se guma obrabi enostransko. vsaka taka slika obrabe napeljuje na kaksnega od prej nastetih razlogov (in verjetno sem se kakega pozabil).
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se