pepsi Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 Mena pa zanima če je treba s čim premazat kalup ,da se ne prime poliester. :headbang:
Brdaus Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 Mena pa zanima če je treba s čim premazat kalup ,da se ne prime poliester. :headbang: Želkot se reče v žargonu... kako je pa strokovni izraz, pa ne vem točno. Pihneš kalup, naneseš tkanino in... violaaaa ;) @Mitofreak: če bi rad samo obleku kak komad (naprimer zaščito pri stopalkah), najprej črno steklo (recimo 80g/kg), potem karbon in na debelo epoxy/poliester (kokr je že salo reku). Tega potem s šmirgl papirjem lepo spoliraš, na koncu pa polakiraš. Zakaj: da ti karbon zarad UV žarkov ne postane rumenkast .)
salo Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 Mena pa zanima če je treba s čim premazat kalup ,da se ne prime poliester. :headbang: Za ločevalec se uporablja ločevalni vosek in alkoholpolivinil Želkot se reče v žargonu... kako je pa strokovni izraz, pa ne vem točno. Pihneš kalup, naneseš tkanino in... violaaaa ;) želkot je zgoščena poliesterska/epoksidna smola, ki služi kot prvi nanos preden začnemo polagati tkanino. Zgoščen je zato, da ostane na vertikalnih površinah. Drugače pa je pri teh stvareh potebno samo veliko prakse .)
Brdaus Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 želkot je zgoščena poliesterska/epoksidna smola, ki služi kot prvi nanos preden začnemo polagati tkanino. Zgoščen je zato, da ostane na vertikalnih površinah. Maš prou ja :headbang: :headbang: Ne vem, kaj sm mislu... :slap: pihneš, da ti zalije robove. :yes: Jeba, če znaš delat, pa ne znaš prou razložit :blush:
salo Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 Maš prou ja :headbang: :headbang: Ne vem, kaj sm mislu... :slap: pihneš, da ti zalije robove. :yes: Jeba, če znaš delat, pa ne znaš prou razložit :blush: Ja saj sem razbral, da prav misliš :yes: samo imena proizvodov si pomešal, zato sem dodal še en komentarček .)
no_name Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 Želkot je strokovno UP/EP GELcoat. Navadno se uporablja poliestrski, ker je cenejši od EP. Karbonska vlakna nikoli ne porumenijo; obarva se samo kevlar iz rumene na svetlo rjavo; če so nitke take barve je kevlar izgubil že preko 30% trdnosti.
matic Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 Ali morda kdo ve, kje bi se dobilo zadnji blatnik iz karbona za HONDO CBR 1000 RR l.2007 ???
Čamac Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 (popravljeno) Ali morda kdo ve, kje bi se dobilo zadnji blatnik iz karbona za HONDO CBR 1000 RR l.2007 ??? na ebayu jih je v izobilju, samo naročiti ga je treba meni je všeč tale: klik malo zavrti dol miško da vidiš kako izgleda na motorju, je pa polikarbonat drugače tukaj pa še en karbonski klik Popravljeno November 27, 2007. Popravil Čamac
salo Objavljeno November 27, 2007 Opozori Objavljeno November 27, 2007 Kje kupujete material, če ni skrivnost (chemo so baje zaprli? )
Brdaus Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 Kje kupujete material, če ni skrivnost (chemo so baje zaprli? ) Pri "šmudlarjih" Osebno nakupujem tkanino pri enem majstru s Ptuja (se tut z modelarstvom ukvarjamo :) če boš rabil naslov, PM), smolo pa pri kolegu, ki jo tut dobi po "tovarniški" ceni. Drugač je blo pa baje napisan, da se material splača kupovat v IT
salo Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 Pri "šmudlarjih"Osebno nakupujem tkanino pri enem majstru s Ptuja (se tut z modelarstvom ukvarjamo :) če boš rabil naslov, PM), smolo pa pri kolegu, ki jo tut dobi po "tovarniški" ceni. Drugač je blo pa baje napisan, da se material splača kupovat v IT Ptuj je zame malo predeleč, ker sem s primorskega konca, hvala vseeno :worship: . Bom poskušal najti v Italiji kakšno trgovino
JMatic Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 Želkot se reče v žargonu... kako je pa strokovni izraz, pa ne vem točno. Pihneš kalup, naneseš tkanino in... violaaaa ;) @Mitofreak: če bi rad samo obleku kak komad (naprimer zaščito pri stopalkah), najprej črno steklo (recimo 80g/kg), potem karbon in na debelo epoxy/poliester (kokr je že salo reku). Tega potem s šmirgl papirjem lepo spoliraš, na koncu pa polakiraš. Zakaj: da ti karbon zarad UV žarkov ne postane rumenkast .) tenx :)
Brdaus Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 Ptuj je zame malo predeleč, ker sem s primorskega konca, hvala vseeno :worship: . Bom poskušal najti v Italiji kakšno trgovino Jest sm z gorenjske.... pa poba lepo po pošti pošlje :) Samo je fino, če večjo količino naročiš, se vsaj splača (za poštnino)
paris2 Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 In čemu služi ta bug spojler da je tolk drag?
Stric Burek Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 In čemu služi ta bug spojler da je tolk drag? Lepše zgleda?!?
Brdaus Objavljeno November 28, 2007 Opozori Objavljeno November 28, 2007 Lepše zgleda?!? :grim tako je... lepoto je treba plačat. To je tko kot pr babah :lol1:
JMatic Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 hm se neki me zanima... najbrz bom spet naredu pokrov za zadn zic za mojo Mahco, pa se mi ne da vec tako zajbavat kokr sem se pri Mitotu, kjer sm pac se malo komplicirou hehe ok nardim 1:1 model iz stirodura, ga premazem z mešanco belga lepila pa vode, pa čez še mal cajtung papirja..da bo stvar mal bolj močna hehe. zdj pa lahko kr to oblecem v crno steklo pa karbon, al pa nardim odlitk. zdj odlitka nebi delou iz poliestra ker ga bo slo kar velik jest mam pa omejene finance :) ce bi ga nardil iz une pene, ki se uporablja v gradbeništvu, una k se napihne, bi šlo, sam stvar je dost luknjasta ne? a je ksna boljsa stvar za delat odlitke, mogoce ksna mal bolj trdna pena, z manj zraka?
JMatic Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 aha pa še neki. nek sm slisou da pol k dam karbon čez, lahko dam gor še neko stvar (ne vem kko se reče), da bo karbon res gladk. tzo prvič slišm...a to obstaja ? jest si to predstavlam kot ksno folijo
salo Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 hm se neki me zanima... najbrz bom spet naredu pokrov za zadn zic za mojo Mahco, pa se mi ne da vec tako zajbavat kokr sem se pri Mitotu, kjer sm pac se malo komplicirou hehe ok nardim 1:1 model iz stirodura, ga premazem z mešanco belga lepila pa vode, pa čez še mal cajtung papirja..da bo stvar mal bolj močna hehe. zdj pa lahko kr to oblecem v crno steklo pa karbon, al pa nardim odlitk. zdj odlitka nebi delou iz poliestra ker ga bo slo kar velik jest mam pa omejene finance :) ce bi ga nardil iz une pene, ki se uporablja v gradbeništvu, una k se napihne, bi šlo, sam stvar je dost luknjasta ne? a je ksna boljsa stvar za delat odlitke, mogoce ksna mal bolj trdna pena, z manj zraka? klik na tej strani boš našel veliko uporabnega od priporočil za izdelavo do materiala vendar se malo pozanimaj glede cen, ker nekatere stvari so ceneje kot pri nas določene pa občutno dražje aha pa še neki. nek sm slisou da pol k dam karbon čez, lahko dam gor še neko stvar (ne vem kko se reče), da bo karbon res gladk. tzo prvič slišm...a to obstaja ? jest si to predstavlam kot ksno folijo to je poliuretanski fillporer, ki jih je več vrst filer, mat, glos,...
Brdaus Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 hm se neki me zanima... najbrz bom spet naredu pokrov za zadn zic za mojo Mahco... Če boš delal samo pokrov sedeža (da je sedež spodaj, ko se voziš), vem za eno zlo simpl varianto .) Več na PM
trojan Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 Brdavs to bi mene zanimal-a lahko tuki napišeš. Če ni prevelka skrivnost :krneki:
JMatic Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 Če boš delal samo pokrov sedeža (da je sedež spodaj, ko se voziš), vem za eno zlo simpl varianto .) Več na PM ah ne jest bi rad tak da se linije nje vidjo prevec, ta zic pa že tko vn seka, zato bi naredu neki manjsiga. sm pa najprej tut to mislu, da bi zascitu zic pa cez dau ene tri plasti poliestra, sam to bi biu sele velik haha hvala vseen
Brdaus Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 Brdavs to bi mene zanimal-a lahko tuki napišeš. Če ni prevelka skrivnost :krneki: OK, zlo na hitrco in cost efective: oblečeš sedež s selotejpom, narediš vzorec (da je pokrov močnejši), naneseš tkanimo in smolo, pokitaš, poštrihaš, polakiraš.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se