Skoči na vsebino

Plastika, kevlar, karbon in druge smolnate stvari

Priporočene objave

Objavljeno
ah ne jest bi rad tak da se linije ne vidjo prevec,...

enostavno: s stirodurja oblikuj, obleči s selotejpom (s tem dobiš gladko površino), poliester, kit in barvanje... tak pokrov imaš narejen v 3 dneh za šalo (brez barvanja .) )

Objavljeno

ja sj bom to kr naredu ja..

a slucajn ves kje naj dobim crno tkanino ?

al pa crn trdilc :)

Objavljeno

Za imitirano stekleno tkanino kontaktiraj kakšnega modelarja. Lahko naročiš preko podjetja PrimusR, ki vsake 2 tedna hodijo v avstrijo. Od tam lahko naročiš Imitacijo karbonske tkanine. Zgleda skoraj identično kot karbon.

Črne smole ne boš dobil. Prej je potrebno kolup premazati z premazom, ki ga dobiš v različnih barvah, tudi v črni. Je pa tudi odporen na topila. Vendar moraš imeti kolup narejen v nulo. Pri tem pa ne rabiš obarvane tkanine. Preprosto vzemi 160g/m2 tkanino (keper tkanje).

http://www.primusr.com/

Lp

Jaka

Objavljeno
a slucajn ves kje naj dobim crno tkanino ?

Jest jo mam doma :naughty: :naughty:

Al pa pr modelarsku štacuni naročiš, kokr ti je že HJ napisal :grim Zdej ne vem, če jo Primus ima, ti pa že takoj povem, da se težko dela s tole črno tkanino (lastne izkušnje), pa še zgleda ne tko fajn .) Najbolš narediš, da kupiš fliko karbona, pod njim pa lepo naneseš plasti steklene tkanine (recimo 80g)

Objavljeno

ok še en vprašanje mam

pomoje ne bi blo lih lepo ce bi biu samo pokrov karbonski..tko da bi se tole kar je crnga obleku v karbon...a bi blo najbolj varno dat čez ksn heavyduty nalepko :) al bi lahko cez ruknu eno plast karbona al pa dve ? kkšn "varn" postopk ?

post-3531-1197053315_thumb.jpg

Objavljeno
ok še en vprašanje mam

pomoje ne bi blo lih lepo ce bi biu samo pokrov karbonski..tko da bi se tole kar je crnga obleku v karbon...a bi blo najbolj varno dat čez ksn heavyduty nalepko :) al bi lahko cez ruknu eno plast karbona al pa dve ? kkšn "varn" postopk ?

post-3531-1197053315_thumb.jpg

Če misliš kar čes dati karbon, ga boš v vsakem primeru moral rezati stran, če ga boš hotel gdaj odstraniti, ker je zadek sestavljen iz negativnih in pozitivnih ravnin. Predlagam ti, da si narediš kalup z delilnimi ravninami na mestu, kjer pride do prehoda med pozitivno in negativno ravnino

Objavljeno

Če malo bolj pogledaš in pomisliš, boš spoznal, da je to zelo zahteven projekt. Še posebno če se boš zadeve lotil prvič. Kot je omenil Salo, je potrebno narediti kolup. Sam ti predlagam da se zadeve ne lotiš. Predvsem zaradi tega, ker se porabi veliko denarja. Na koncu pa spoznaš, da končni izdelek ni to kar si želel.

Za kolup potrebuješ osnovo. To je v tvojem primeru tvoj zadek. Nekateri pravijo, da kar polepiš z "selotejpom" in bo površina ravna. To ni res! Potrebno je narediti veliko več.

Najbolje bi bilo, da bi dobil poškodovan zadek, ga obdelal. Ter naredil negativ. Potem bi pa odlil izdelek.

Je pa od vsakega človeka odvisno kako hoče imeti narejeno. Meni osebno je všeč, da motor zgleda v nulo.

http://modelarji.com/articles/898.aspx priložil sem ti link. Malo preberi in se odloči.

Če te kaj zanima me kontaktiraj na P.M. pa se pogovoriva.

lp

Objavljeno

hm hvala. ja vem da je dost zahtevno tole ja...

sj najprej morm itak nardit sploh pokrov za zic...me pa že mal baše denar tko da bom, vsaj za letos, karbon okoli izpustu...mogoce karbon na pokrovu, za vec pa ne vem...

Objavljeno
hm hvala. ja vem da je dost zahtevno tole ja...

sj najprej morm itak nardit sploh pokrov za zic...me pa že mal baše denar tko da bom, vsaj za letos, karbon okoli izpustu...mogoce karbon na pokrovu, za vec pa ne vem...

Mal smešno bo zgledal karbonski pokrov, drugo pa vse stock... Naredi navadnega, pa eno cifro gor napopaj... :whistle:

Objavljeno

Jaz pa iščem karbonski pokrov sklopke motorja za CBR 600 F PC35 (letnik 2001-2007). Štravs nima, Jani se ne oglasi, na Ebay-u pa živa žalost od ponudbe. Imam eno kjer pa je kar visoka cena. A mogoče kdo pozna še kakšnega SLO mojstra, ki bi to delal? Mogoče se pa komu ta kos celo valja doma?

Objavljeno
Jaz pa iščem karbonski pokrov sklopke motorja za CBR 600 F PC35 (letnik 2001-2007). Štravs nima, Jani se ne oglasi, na Ebay-u pa živa žalost od ponudbe. Imam eno kjer pa je kar visoka cena. A mogoče kdo pozna še kakšnega SLO mojstra, ki bi to delal? Mogoče se pa komu ta kos celo valja doma?

Enkrat sem se zanimal za zadek za Gixxerja...

Tle je številka, možakar je iz Ljubljane. Kliči večkrat ker verjetno ima dosti dela....

041/885-649 g. Borut

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

a mogoce kdo ve kje bi lahko kupil plexi palice, najrajsi okrogle ali seštkotne, premera pa 8-10mm? prozorne, brezbarvne

Objavljeno

Se ukvarja kdo s čim takim? :hmm: Bi namotiral na Varadera. :bounce:

Objavljeno
a mogoce kdo ve kje bi lahko kupil plexi palice, najrajsi okrogle ali seštkotne, premera pa 8-10mm? prozorne, brezbarvne

Pečenko iz Lj jih ima sigurno. Po najdi.si-jaj :D

Objavljeno

Zdravo.

Kupujem plastike (kopijo ali original) za CBR 1000 rr l.2005. Ima mogoče kdo to za prodat oz. če kdo pozna koga, ki bi imel za prodat? Novo ali rabljeno, vseeno. Lahko malo poškodovan.

Hvala in lp.

Objavljeno
Zdravo.

Kupujem plastike (kopijo ali original) za CBR 1000 rr l.2005. Ima mogoče kdo to za prodat oz. če kdo pozna koga, ki bi imel za prodat? Novo ali rabljeno, vseeno. Lahko malo poškodovan.

Hvala in lp.

:grim se najde... več na PM .)

Objavljeno

kaj brdaus, a ne boš nč originalov obdržu za svojga. Drugač pa drazy, ma brdaus enako barvo kot ti, še farbat ne bo treba ... :naughty:

Objavljeno
Kolk dolge, pa za kaj bi rabil?

douge...hm dve po 20-30 cm za angel eyes :)

Pečenko iz Lj jih ima sigurno. Po najdi.si-jaj :D

thx :)

Objavljeno
douge...hm dve po 20-30 cm za angel eyes :)

Hehehe, se mi je kar zdel... lahko bi uporabu tut plastiko za vročo pištolo.

Drgač pa poglej kak avtomobilističen forum... vem, da je moj sosed tole nekaj delal, samo ne vem, če je kaj naredu.

@fp4492: ma ja, samo original je mal dražji, kot poliester :D (jest dam še lučke zravn)

Objavljeno
Hehehe, se mi je kar zdel... lahko bi uporabu tut plastiko za vročo pištolo.

Drgač pa poglej kak avtomobilističen forum... vem, da je moj sosed tole nekaj delal, samo ne vem, če je kaj naredu.

@fp4492: ma ja, samo original je mal dražji, kot poliester :D (jest dam še lučke zravn)

:) :)

sm gledou en bmw forum...neki je en omenu bauhaus...sam ze ful doug nazaj, drugi je pa napisu da ma to njegov kolega edini v slo....

tkd a bom su drug tedn pogledat u bauhaus..ce ne, bom probu z uno plastiko ja, ce pa še to nau bom dau pa rezat plexi na kvadratno palco ene 8x8mm pa spolirat tm k je blo rezan, ce pa se to ne bo dobr....pol bom pa tele kvadratne palce sam naredu okrogle haha :))

thx

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

zadnje čase geldam poliestrske oklepe od nikoletija

pa me zanima a je tiste poliestre treba še kej potem kitat la so že pripravljeni na barvanje

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!