Skoči na vsebino

Plastika, kevlar, karbon in druge smolnate stvari

Priporočene objave

Objavljeno
Jes pa iščem bug spojler za fazerja, pa sm že use živo pregledou ....

Narediš si svojega .)

Objavljeno

povej kaj bi rad pa bomo naredili

Objavljeno
Jes pa iščem bug spojler za fazerja, pa sm že use živo pregledou pa al mi ni ušeč dizajn(od pohajača), al je predrag(original) edin od puiga je dost ugodn pa kr lep, sam je pa samo črn al pa karbonski, se mi pa ne splača da bi tega preštrihou k bi me spet predrago pršlo... :headbang:

Če mogoče kdo pozna še kje kaj al pa koga k te spojlerčke dela al pa prodaja...... :cry:

Pa lahko kr na PM, če so kakšne iformacije :worship:

poglej malo tukaj klik

Objavljeno
povej kaj bi rad pa bomo naredili

Ja če bi se blo možno čim bolj oblikovno približati originalni obliki.... :unsure:

Objavljeno
Narediš si svojega .)

ja najbol da kr iz kartona :slap: haha

Objavljeno

Če ti ne znaš še ne pomeni, da ostali ne znajo

Objavljeno (popravljeno)

Ja ravno zato ker sam tega ne delam in ne znam (pač nismo vsi za vse :P )sem v prvem postu napisal tole...."Če mogoče kdo pozna še kje kaj al pa koga k te spojlerčke dela al pa prodaja...... :cry: "

Mah bomo že kej najdl, sej normalnega vremena tko še vsaj 1 teden ne bo, tko da mam še neki časa :wacko:

Popravljeno . Popravil Andro82
Objavljeno

Drugače stvar niti ni tako komplicirana, samo za prvič si moraš vzeti dosti časa + ogromno volje

Objavljeno

Sej volja bi zihr bla, sam je mal problem s časom. Drugač približen postopek tega dela poznam sam ne vem če bi meu tok jajc da bi se kr lotu tega. Mogoče bi eno stran še spacou, sam koko nardiš drugo polovico identično/prezrcaljeno prvi :hmm: , pa iz česa se nardi kalup? :unsure:

Objavljeno

če ne obvladaš zadeve je rezultat dela včasih daleč od pričakovanega pa še ogromno časa porabiš.......če bi pa rad bug spoiler identičen originalu je najbolj enostavno , da si ga sposodiš od nekoga in se ga skopira....al pa si izmisliš nekaj svojega in se to naredi

Objavljeno

Jah, vsak začetek je težak, zato pa bo v drugo, tretje...lažje in bolje narejeno. Je pa fajno pacat s temi zadevami, lahko popraviš 1001 stvar :worship:

Objavljeno
Sej volja bi zihr bla, sam je mal problem s časom. Drugač približen postopek tega dela poznam sam ne vem če bi meu tok jajc da bi se kr lotu tega. Mogoče bi eno stran še spacou, sam koko nardiš drugo polovico identično/prezrcaljeno prvi :hmm: , pa iz česa se nardi kalup? :unsure:

HAhaha, začetnik :D Sorry, nism se mogu zadržat :lol:

Najbolš, da se s Pohajačem dobita, pa ti mal razloži .) Pa mal razkaže zadeve, da ne boš sano "približno" poznal postopek, ampak v nulo :yes: Je pa tko, kot je Gebre djau: najprej je zmazek, poj jemogoče že mal bolš, naprej je pa že izdelk. Aja, pa treba je z majhnim začet, da se osvoji osnove :grim

BTW: še mal, pa bo tut moja na ogled :naughty:

Objavljeno
Zanima me kako se naredi ta 'carbon look' s 'tisk efektom', kako se to obnese, cena....a ti tole delaš?....a maš kako sliko itn...

A bi se dalo izvedet kako se to dela, izgleda, postopek, stroj....?

Objavljeno
če ne obvladaš zadeve je rezultat dela včasih daleč od pričakovanega pa še ogromno časa porabiš.......če bi pa rad bug spoiler identičen originalu je najbolj enostavno , da si ga sposodiš od nekoga in se ga skopira....al pa si izmisliš nekaj svojega in se to naredi

Ja mogoče bi se pa ob priliki res ustavil v vašem koncu in kakšno rečeva kakšne so možnosti za kakšno novo obliko :naughty:

Ker sam se zaenkrat še nebi lotiu tega dela.

Objavljeno

Ena "on-topic"

Lakirnica "pr` Brdausu" :lol:

post-2606-1206192452_thumb.jpg

Objavljeno

Eno vprašanje na hitr.

Karbon čez čas zgubi tist sijaj, pa mal zbledi, pa še rumen začne postajat, baje zaradi uv žarkov.

Kaj naredit da se bo spet svetu :)?

(sem ga mislu mal z maxibrilom namazat sam raj prej vprašam)

Objavljeno
Eno vprašanje na hitr.

Karbon čez čas zgubi tist sijaj, pa mal zbledi, pa še rumen začne postajat, baje zaradi uv žarkov.

Kaj naredit da se bo spet svetu :) ?

(sem ga mislu mal z maxibrilom namazat sam raj prej vprašam)

Zaščititi ga moraš z običajnim ali poliuretanskim lakom

Objavljeno

Karbon nikoli ne postane rumen.

Verjetno govoriš za kevlar. Ta postane iz rumene barve rahlo rjav zaradi UV. Če je to nimaš kej naredit.

Če pa se gre za karbonsk laminat, ki je postal "zriban" pa lahko vse zbrusiš z 2000 papirjem in vodo, nato abrazivno polirpasto in potem še silikonsko pulirno pasto. Lahko pa tudi z 800 brusiš tko, da gredo že malo vlakna stran(črn prah) pa na novo polakiraš z 2K akril ali poliuretanom.

Objavljeno
Karbon nikoli ne postane rumen.

Porumeni poliesterska oziroma epoxidna smola

Objavljeno

To je res.. Je tudi pri meni že malo, na pokrovih motorja.. Verjetno ni načina, da odpraviš to, a ne?

Objavljeno (popravljeno)

Sicer ne vem kako delate izdelke oz. kakšno robo kupujete, samo meni ni še nobena karbonska stvar "obšlesala". Verjetno je cena uporabljenih surovin tukaj dejavnik.

Če se rumeno vidi pomeni da je v povrhni plasti preveč smole, ki je orumenela ali pa kak poceni lak. Rešitev je samo brušenje do vlaken (črn prah) in ponovno poliranje in lakiranje. Najbrž je zadeva že lakirana z kakim poceni lakom (nitro) in zato rata rumeno. En tak avijon pa mam, ki je zgoraj rumen, spodaj pa "natur". Ta je bil lakiran z nitro. Sam lakiram z UV-obstojno zadevo že v kalup. Pa da ne bo kdo reku da bluzim imam izkušnje ;)

Rdeče-beli je kolegov, črni pa je moj. Izdelan je iz hibrida(karbon-kevlar) in karbona in epoksi smole. Zadeva je precej izpostavljena UV žarkom in se nikjer ne kaže orumenelost. Res da je manj izpostavljen na UV kot motor ampak z leti se pa tud nabere...

post-11987-1206209803_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil no_name
Objavljeno
To je res.. Je tudi pri meni že malo, na pokrovih motorja.. Verjetno ni načina, da odpraviš to, a ne?

Lahko le preprečiš, da bi še bolj porumenelo.

Objavljeno
Rdeče-beli je kolegov, črni pa je moj....

Kaj je to... F3J?

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Dajte me razsvetlit, kje v sloveniji dobit "hitre sponke" za oklep?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!