Skoči na vsebino

Plastika, kevlar, karbon in druge smolnate stvari

Priporočene objave

Objavljeno

Se komu sanja kje bi lahko dobil za r125 poliestre? Mogoče po naročilu?

Če hočem da mi po naročilu naredijo kaj moram od motorja tja prinest? Cena?

Objavljeno

Zagotovo si ojačal s steklenimi vlakni; karbon je za take flikanje predrag, sploh omenjeni, ki je 9x9 1K nitka.

Na enak postopek sem flikal jaz mojo CBR. Zadeva res izpade odlično, vendar je na spoju, ki je ojačan z vlakni potrebno spoj ojačat TUDI z zunanje strani, drugače se kmalu na tem mestu pojavijo razpoke; sicer zadeva stoji skupaj vendar so razpoke na laku vidne.

hehe, motiti se je človeško ;), je bi. 100% karbon, lahko ga prideš k meni pogledat ga imam še nekaj na zalogi ;).

Pa lep večer še naprej...

Objavljeno

Alo,

...če se še lahko lepo prosim nekdo 1x ponovi in pove...

..kdo "kao namaka" kose v nekaj,kar nakoncu zgleda karbon???

lepa hvala

Objavljeno

Alo,

...če se še lahko lepo prosim nekdo 1x ponovi in pove...

..kdo "kao namaka" kose v nekaj,kar nakoncu zgleda karbon???

lepa hvala

ta mi je mal lovska hehe vrjetn prelimajo sam z nalepkami karbon look k jih dubiš tut pri a3m-u.

Objavljeno

Nene, dejansko obstaja en postopek, da se zadevo pobarva, tako da nakoncu zgleda kot karbon.. S pomočjo enih mrežic menda. Je bilo že govora enkrat tu na MS o tem, pa tudi izdelki so izgledali zelo lični, oziroma precej lepši kakor če bi tisto folijo čez limal. Se pa žal ne spomnim kdo to dela..

Objavljeno

Nene, dejansko obstaja en postopek, da se zadevo pobarva, tako da nakoncu zgleda kot karbon.. S pomočjo enih mrežic menda. Je bilo že govora enkrat tu na MS o tem, pa tudi izdelki so izgledali zelo lični, oziroma precej lepši kakor če bi tisto folijo čez limal. Se pa žal ne spomnim kdo to dela..

se pravi če to narediš po celem motorju dobiš tut kr lepo dodatno težo? :unsure:

Objavljeno (popravljeno)

ne, teža je zanemarljiva.

to zgleda kot vodna kopel, kjer na vrhu plava poljubni vzorec, tanek kot folija, potem pa pomočiš željeni del in se lepo gor nalima.

Zgleda nekako takole:

Popravljeno . Popravil simonsi
Objavljeno (popravljeno)

Ne, zakaj? Pomoje ta nanos "karbon look" barve ni bistveno težji ali lažji od klasičnega laka..

Kaj več pa ne vem, ker se samo bežno spomnim, da je bilo govora o tem, tako da nočem učit kakšne krive vere :)

Takole nekako zgledajo izdelki barvani na ta način:

post-1190-125707962853_thumb.jpg

post-1190-125707963431_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil Jure
Objavljeno

si mislil ta postopek, ki se za maskiranje uporabi mrežico,...

Objavljeno

tole mi je pa všeč ratal :D

Morš pa vedt da tole boš edino sam pomislil da boš eksperiminteral, ker ličar te bo sam u rit nabasov :D

Objavljeno

Morš pa vedt da tole boš edino sam pomislil da boš eksperiminteral, ker ličar te bo sam u rit nabasov biggrin.gif

sam a ni mal bosa, neki barvat na 'carbon look'?trance_19_hmm.gif sj ca ga mas na motorju, je z razlogom..

Objavljeno

Vprašanje, ali je kdo pripravljen posoditi kakšen poliesterski odlitek, lahko je sprednji blatnik, ali kaj podobnega od kakšnega novejšega motorja. Bi naredil kolup.

V povračilo se lahko zmenimo za kakšen karbonski odlitek le tega.

Fsm, lep dan naprej

Objavljeno (popravljeno)

Vprašanje, ali je kdo pripravljen posoditi kakšen poliesterski odlitek, Bi naredil kolup.

Kalup boš mogu kar iz originala naredit,če boš hotu,da bo ok :unsure: :hmm:

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno

Lahko Je odlitek, saj ponavadi so odlitki tudi že v špric kitu. Glavno, da ni grd odlitek, potem se mi tudi sploh ne splača karkoli matrat. Za mikroskopske luknjice itak ni problem. Če je pa že kakšna napaka v kolupu, se pa kolup spolirat iz notranje strani.

Itak ko se bom lotil, se bom lotil konkretkno, ne kar nekaj brez veze. Upam, da mi uspe usposobiti zračno črpalko, za izstisk vsega zraka iz odlitka, potem pa bo končni izdelek kot se šika :)

lp

Objavljeno

Vprašanje, ali je kdo pripravljen posoditi kakšen poliesterski odlitek, lahko je sprednji blatnik, ali kaj podobnega od kakšnega novejšega motorja. Bi naredil kolup.

V povračilo se lahko zmenimo za kakšen karbonski odlitek le tega.

Fsm, lep dan naprej

Če delaš to prvič se loti raje kakšnega manjšega in enostavnega kosa, ker gre manj materiala in živcev za učenje

Objavljeno

Kalup se potegne z originala, ker je "odlitek" vedno že malo deformiran; sploh poliesterski, nato se ti še kalup malo deformira in poj kmalu nč več ne paše...

Drugo kar je je pa to, da ti vakumirka NE bo spravila zraka ven iz laminata. Morš že tko prepojit, brez mehurčkov. Žal...

Tretjič pa vem, da za sprednji blatnik obstaja ogromno kalupov in se ti ga NE splača delat, če pomisliš, da dobiš poliestrski kos za 30+ €...

Objavljeno

Če delaš to prvič se loti raje kakšnega manjšega in enostavnega kosa, ker gre manj materiala in živcev za učenje

Ne delam prvič, sicer sem odlival v modelarske namene. Pa vendar slej kot prej je treba presedlati tudi na to.

lp

Objavljeno

Kalup se potegne z originala, ker je "odlitek" vedno že malo deformiran; sploh poliesterski, nato se ti še kalup malo deformira in poj kmalu nč več ne paše...

Drugo kar je je pa to, da ti vakumirka NE bo spravila zraka ven iz laminata. Morš že tko prepojit, brez mehurčkov. Žal...

Tretjič pa vem, da za sprednji blatnik obstaja ogromno kalupov in se ti ga NE splača delat, če pomisliš, da dobiš poliestrski kos za 30+ €...

1. Se ne bi čisto strinjal. Sem že odlival kolup iz odlitka. Je pa res, da mora biti odlitek vrhunsko narejen.

2. Prvi postopek laminiranja je itak cilj, da s pomočjo čopiča že odstraniš mehurčke zraka ujete v smoli, pumpa je le v pomoč na koncu, da se do maximuma losaš zračnih mehurjev. Notranjost odlitka je pa še toliko bolj spodobna na pogled.

3. Ni govora samo o sprednjem blatniku, nekje je treba začeti.

Objavljeno

1. Se ne bi čisto strinjal. Sem že odlival kolup iz odlitka. Je pa res, da mora biti odlitek vrhunsko narejen.

2. Prvi postopek laminiranja je itak cilj, da s pomočjo čopiča že odstraniš mehurčke zraka ujete v smoli, pumpa je le v pomoč na koncu, da se do maximuma losaš zračnih mehurjev. Notranjost odlitka je pa še toliko bolj spodobna na pogled.

3. Ni govora samo o sprednjem blatniku, nekje je treba začeti.

Vedt morš samo da kakšni zlo ostri robovi te lahko fajn prejezijo in ti tud tapkanje s čopičem ne bo prav veliko pomagalo.

Vem ker sem sam naredil že kar nekaj izdelkov... ravne površine ponavadi niso problematične.... probaj najprej z steklenimi vlakni,

da ne boš preveč karbona stran zmetov! Pa delaj rajši z epoxy smolo ker se lepše dela pa še ne smrdi, no strupen je isto samo

da ga pač ne vohaš :D

Objavljeno

Vedno pristaš epoxy smole. :naughty:

Prelaminiral že ogrmono karbona še toliko več steklene tkanine. Sicer v modelarske namene, zdaj bom pa prešaltal na motociklizem :).

Lahko noč

Objavljeno

Da še jaz neki vprašam. Odločil sem se, da bi zadek pri motorju naredil iz poliestra, ampak še nikoli nisem delal z njim (samo eno malenkost pokital). Sem pa malo prebiral temo pa sem se odločil, da bi najprej vzel en kos styrodura in ga oblikoval v zadek. Nato bi ga prelepil s selotojpom (da ne bi poliester prijel nanj) in potem...ne vem kako naprej. Če se ne motim naj bi se najprej z neko smolo namazalo in najn dalo vlakna, ki bi jih razmazal s čopičom, počakal da se strdi, obrusil in ponovno ponovil postopek.

Torej zanima me, kaj bi vse rabil in če je ta postopek, ki sem ga omenil, uporaben? Nevem no, mogoče sem se zmotil (običajno se) pa raje vprašam, preden začnem.

Aja, če je kakšen link, kjer je stvar razložena, se ga tudi ne bi branil, sam nisem nič najdel :slap:

Objavljeno

Da še jaz neki vprašam. Odločil sem se, da bi zadek pri motorju naredil iz poliestra, ampak še nikoli nisem delal z njim (samo eno malenkost pokital). Sem pa malo prebiral temo pa sem se odločil, da bi najprej vzel en kos styrodura in ga oblikoval v zadek. Nato bi ga prelepil s selotojpom (da ne bi poliester prijel nanj) in potem...ne vem kako naprej. Če se ne motim naj bi se najprej z neko smolo namazalo in najn dalo vlakna, ki bi jih razmazal s čopičom, počakal da se strdi, obrusil in ponovno ponovil postopek.

Torej zanima me, kaj bi vse rabil in če je ta postopek, ki sem ga omenil, uporaben? Nevem no, mogoče sem se zmotil (običajno se) pa raje vprašam, preden začnem.

Aja, če je kakšen link, kjer je stvar razložena, se ga tudi ne bi branil, sam nisem nič najdel :slap:

mogoče ti bo kaj pomagalo klik

kako boš prišel do pramodela je pa stvar inproviziranja,...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

@hyperjack

Pokaži kakšen izdelk, da lahko ocenim težo tvojih besed.

Objavljeno

Tudi mene nekaj zanima. Samo kaj pa, če ti želiš narediti nek drug izdelek s karbonskimi vlaknimi, pri katerih je pa nujno, da se na koncu vidijo vsa vlakna. Recimo, da želiš narediti nek manjši pokrov na motorju. Ali bi tam bilo bolje, da bi naredil kalup tistega pokrova iz mavca. Nato pa bi v kalup, ki bi ga zbrusil in spoliral, limal karbonska vlakna?

Ali se morajo karbonska vlakna vedno nanašati v kalup, da je končni izdelek lep. Ali pa se jih lahko lima direktno na original in se nato vse nadoknadi z brušenjem in poliranjem?

Verjetno sem kje kakšno stvar naredil nerazumljiv, zato se vnaprej oproščam in zahvaljujem za odgovore O:-):)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!