Dadi Objavljeno Februar 10, 2009 Opozori Objavljeno Februar 10, 2009 Mogoče lahko kar mi pomagamo. Kateri bi pa s seznama prišli v poštev? (da pojasnimo razlike) Morda še pojasnilo: level 3 standarda še ni in ga torej še noben hrbteničnik ne izpolnjuje. In še problem ježkov: če je ščitnik še v garanciji (torej star manj kot eno leto), se ježki pri nas kupljenega ščitnika zamenjajo brezplačno. Boštjan mene pa zanima Alpinestars TRACK Protection Vest ali pa sp varianta, gruntam ali se pri sp modelu sprednji ščitniki snamejo, če daš oprat telovnik ? ali bo za ščitnike kakšna akcija in popusti ? lp.
TSC-LABA Objavljeno Februar 11, 2009 Opozori Objavljeno Februar 11, 2009 mene pa zanima Alpinestars TRACK Protection Vest ali pa sp varianta, gruntam ali se pri sp modelu sprednji ščitniki snamejo, če daš oprat telovnik ? ali bo za ščitnike kakšna akcija in popusti ? lp. Prednji ščitniki se ne snamejo. Akcije za ščitnike so (razen če gre kakšen model ven iz kolekcije) od oktobra do decembra. Popust na gotovino je 3%, če imate našo Privilege card pa 8%. Lep dan Boštjan
paris2 Objavljeno Marec 4, 2009 Opozori Objavljeno Marec 4, 2009 Mene pa zanima kako se obnese ščitnik: Alpinestars SMX BIONIC Vest v primerjavi z Alpinestars TRACK Protection Vest in Alpinestars BIONIC Back Protector , katerega sedaj uporabljam? Torej če ima kdo izkušnje s prvima dvema bi bil zelo vesel? Kako gre to pod jakno in kako te to kej mot glede na držo na motorju? Sam vozim naked motor z dvodelnim kombinezonom in me ima da bi probal 1. in drugega. hvala in lp
paris2 Objavljeno Marec 4, 2009 Opozori Objavljeno Marec 4, 2009 ps.: Pod jakno sem mislil pod usnjen kombinezon.
GT4turb0 Objavljeno Marec 13, 2009 Opozori Objavljeno Marec 13, 2009 Eden mi je pravil da želva, ki je integrirana v jakni ni v redu, predvsem zato ne ker naj bi se pod njo zelo potil, ker nobena nima zračnikov ... :o Kakšne so vaše izkušnje (poleti)?
flight69 Objavljeno Marec 14, 2009 Opozori Objavljeno Marec 14, 2009 Mene pa zanima kako se obnese ščitnik:... Torej če ima kdo izkušnje s prvima dvema bi bil zelo vesel? Kako gre to pod jakno in kako te to kej mot glede na držo na motorju? Sam vozim naked motor z dvodelnim kombinezonom in me ima da bi probal 1. in drugega. hvala in lp Jst mam Alpinestars TRACK Protection Vest. Prej nisem imel nobenega drugega, tako, da razlike med voznjo ne poznam. Ze v osnovi mi je bila bolj vsec ideja o brezrokavniku, se mi zdi bolj prakticen - po probi v Labi sem se pa se lazje odlocil... Dober obcutek, ko imas oblecenaga, fajn se oprime telesa. Ima scitnik se za prsni kos. Pod dvodelni kombinezon ni problema - ker ima pa se spredaj scitnike, zavzame malo vec prostora - ce imas jakno cisto na knap... Z drzo nobenih problemov (naked). Naj bi se bolj svical z njim (pac dodatna "jopa"), samo jst tega nisem obcutil - res pa da ze tko nimam problemov s tem. Za tiste, ki se vozijo v kratkih rokavih je se vsaj malo dodatne zascite. :whistle: Nima pa kakšne posebne zascite za ledvice - pri drugih naj bi trak za pripenjanje sluzil kot nekaksen ledvicnik. Tko, da v kombinaciji s kavbojkami, dam jst se ledvicni pas cez. Za stara leta pa to ... :hmm: Lp, Flight
GT4turb0 Objavljeno Marec 14, 2009 Opozori Objavljeno Marec 14, 2009 Sicer zanimiva rešitev a zame vsekakor prevroča :) Še vedno pa me zanima kako je s potenjem pri teh integriranih hrbtih ščitnikih v jaknah
david46 Objavljeno Marec 15, 2009 Opozori Objavljeno Marec 15, 2009 Aloha zanima me kolk časa vam zdržijo(leto al dve leti uporabe) ti ježki na ledvičnih pasovih od dainesa, namreč meni po pol leta uporabe že to bol slabo drži, kak pa kaj vaši?? ;)
Jure Objavljeno Marec 15, 2009 Opozori Objavljeno Marec 15, 2009 Hmm, sicer od Dainesa nisem nikoli imel želve ali ledvičnega, ampak to si vsekakor ne bi smeli privoščit, da po letu in pol že ni več ok.. Jaz sem zadnjih 5 let uporabljal želvo od Auresa, nobena fensi zadeva, takrat sem dal zanjo 12.000sit. Pa so ježki po petih letih uporabe, tako čez leto na motorju, kakor pozimi na smučah, še vedno brezhibno opravljali svojo vlogo tako kot pri novi. Pa je Dainese kao precej višji rang. Skratka ne bi smel imet problemov tako hitro..
Barracuda Objavljeno Marec 15, 2009 Opozori Objavljeno Marec 15, 2009 Jaz mam Dainese G WAVE 3 (jopič odzadaj satojve iz aluminija, spredaj prsni ščitniki ledvični pas pa vse ob enem) cena je bila 198€. Se full dobro zrači ker je hrbet v bistvu zarad aluminjiha odprti in lepo diha. Sem full zadovoljen. Zdaj sem si ša še nabavil jakno Dainese Portland 09 ma intergriran hrbteničnih in ščitnike komolcev ter ramen. Je tudi full zračna, saj je hrbet skoraj cel it mrežice, tako da je odprt in se ne potiš. Odspredaj te pa tako hladi zrak ki piha po tebi med vožnjo. Jaz se z tem zelo zadovoljen, me pa prav zanima kako se bo odneso to po neki vročini. Je pa dejstvo da pač dobra zaščita terja svoje in nemora bit enako kot če imaš msam majčko. lp
Kane Objavljeno Marec 15, 2009 Opozori Objavljeno Marec 15, 2009 (popravljeno) Lep pozdrav vsem:D mene zanima če ima kdo kakšne izkušnje z Alpinestars S-MX Bionic 2 vest Klikni me? Sem nov in razmišljam o nakupu opreme...pa bi rad prvo poskrbel za visoko varnost in kvaliteto seveda! Ta zaščitni "jacket" se obleče in nato še čez jakno usnjeno...če ima kdo izkušnje naj mi napiše kakšen je filing oz počutje med vožnjo (je tesno ko daš jakno čez)....premikanje kaj oteženo "robotsko" ali je kar udobno?? Ali so taki Jacketi samo za cross-off road sceno? Verjetno niso za Naked-Sport bike?? LP Popravljeno Marec 15, 2009. Popravil Kane
Bela81 Objavljeno Marec 15, 2009 Opozori Objavljeno Marec 15, 2009 Alohazanima me kolk časa vam zdržijo(leto al dve leti uporabe) ti ježki na ledvičnih pasovih od dainesa, namreč meni po pol leta uporabe že to bol slabo drži, kak pa kaj vaši?? ;) Vrni ga nazaj kjer si ga kupil,slab mesec in ti ga vrnejo kot novega.Je v garanciji,tudi brez računa!Sprobano!!!!
Dolenc™ Objavljeno Marec 15, 2009 Opozori Objavljeno Marec 15, 2009 Sej mogoče že piše kje, pa da ne brskam. Imam Alpinestarsovo želvo(bionic al kaj je), ki se pripasa pri ledvenem delu. Pa me zanima, če je ta zaščita, ki jo nudi želva dovolj za ledvica? S tem mislim na veter, ne pri padcu. Al bi bilo bolje še kak namenski pas kupit?
Hornet Objavljeno Marec 15, 2009 Opozori Objavljeno Marec 15, 2009 Večina teh želv ima "vgrajen zraven tudi ledvični pas" pa imam tud sam od cloverja back pro 2 in se mi ne zdi ravno ledvični pas, pomoje zna fino prepihat kljub ledru ga pa še nisem imel možnosti preizkusit če bi dal pa še tega zraven ki ga uporabljam na skuterju clover thermo belt bi me pa verjetno preveč tiščalo vse skupaj.
TSC-LABA Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Sej mogoče že piše kje, pa da ne brskam. Imam Alpinestarsovo želvo(bionic al kaj je), ki se pripasa pri ledvenem delu. Pa me zanima, če je ta zaščita, ki jo nudi želva dovolj za ledvica? S tem mislim na veter, ne pri padcu. Al bi bilo bolje še kak namenski pas kupit? Pas na tem hrbteničniku je povsem dovolj. Ni potrebe po dodatnem ledvičnem pasu. lp Boštjan
RenoRaines Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Vrni ga nazaj kjer si ga kupil,slab mesec in ti ga vrnejo kot novega.Je v garanciji,tudi brez računa!Sprobano!!!! Vse lepo in prav AMPAK, če človek kupi, kupi z namenom, da bi nosil in se vozil. Tko pa če vrnem v garanciji nazaj, se slab mesec ne morem vozit. Pač - brez želve ne grem na cesto, nadomestne pa ne dajo.
Bela81 Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Vse lepo in prav AMPAK, če človek kupi, kupi z namenom, da bi nosil in se vozil. Tko pa če vrnem v garanciji nazaj, se slab mesec ne morem vozit. Pač - brez želve ne grem na cesto, nadomestne pa ne dajo. Ježek se je zrabil najkasneje Novembra lani...kje si bil do zdej? Lahko je jokat,ko je sezona,je treba poskrbet po zimi za te probleme!!!!
rosse20 Objavljeno Marec 17, 2009 Opozori Objavljeno Marec 17, 2009 Alohazanima me kolk časa vam zdržijo(leto al dve leti uporabe) ti ježki na ledvičnih pasovih od dainesa, namreč meni po pol leta uporabe že to bol slabo drži, kak pa kaj vaši?? ;) jaz imam doma en pas neznane firme in je bil včasih v uporabi vsak dan na skuterju, kasneje tudi na motorju in še vedno drži, kot prvi dan, pa je pas star že kakšnih 7 let. drugi je od wintex-a, star kakše 4 lete in še tudi drži, kot nov. sedaj uporabljam od alpinestarsa želvo in jo imam 2 leti in je bila v uporabi na motorju in boardu in je tudi kot nova in tudi drži kot nova.
Dr_Jakob Objavljeno Marec 17, 2009 Opozori Objavljeno Marec 17, 2009 ej, jst pa razmisljam o drugi varianti za ledvicni pas; za varnost ga niti ne nucam, ker imam v jakni vgrajeno zascito za hrbet, rabil bi pa samo kdaj pa kdaj malo vec toplote okoli ledvic. pa sem se spomnil na une pasove k jih delajo iz runske volne... kaj so ze? bawaria woltex al kakorkoli so ze... ma kdo kake izkusnje? lp j
japke Objavljeno Marec 17, 2009 Opozori Objavljeno Marec 17, 2009 toliko, da vskočim.. Lidl in Hofer bosta imela spet "legendarno" ponudbo za motoriste :) http://www.lidl.si/slo/home.nsf/pages/c.o.20090319.index http://www.hofer.si/si/html/offers/ponudba..._23_03_2009.htm mam občutek, da so identične stvari kot lani...
Vucko Objavljeno Marec 17, 2009 Opozori Objavljeno Marec 17, 2009 kako se kaj odnese ta zelva iz lidla :?
Barracuda Objavljeno Marec 17, 2009 Opozori Objavljeno Marec 17, 2009 Ma kdo sploh kake izkušnje s tem?
Jure Objavljeno Marec 17, 2009 Opozori Objavljeno Marec 17, 2009 kako se kaj odnese ta zelva iz lidla :? Samo stran od nje.. To je kos ulite gume in to je to.. Nobenih členov, nič ni gibljivo, 5€ ne dam zanjo. V Louisu dobiš za 40€ res solidno želvo
urkoman Objavljeno Marec 30, 2009 Opozori Objavljeno Marec 30, 2009 Samo stran od nje.. To je kos ulite gume in to je to.. Nobenih členov, nič ni gibljivo, 5€ ne dam zanjo. V Louisu dobiš za 40€ res solidno želvo Tale iz Louisa je za prvo silo, sam sem jo nosil 2 leti, brez dodatnega ledvičnega pasu pod usnjenim kombinezonom, pa me sedaj na vsake toliko boli desna stran ledvic, priporočam uporabo windstoper ledvičnika pod želvo. Hrbtna stran želve je penasta, slabo zračna, ne uide vam veliko švicanja, najbolj nevarno je pa seveda potem ko se slečete in vam pihne sapica po premočenem in segretem hrbtu. Jest grem na Alpinestar Bionic to sezono, če je le tako zračna kot mislim da je. Od Dainesa pa vsi kritizirate ježke, tako da sem se že odločil :) lp U.
Jure Objavljeno Marec 30, 2009 Opozori Objavljeno Marec 30, 2009 Jest mam Bionic Back, je kul, ampak ni pa ravno pretirano zračna, vsaj meni se ne zdi.. Zaščita za ledvice bi pa skoraj rekel, da je boljša (oziroma pokrije večjo površino) pri tej želvi iz Louisa. Je pa Bionic Back top kar se tiče varnosti in zato sem jo izbral.. Moti me edino, ker Alpinestars dela želve samo v dveh velikostih (5cm razlike) in mi enostavno ni jasno, kako so lahko dve tako malo različni dolžini optimalni kar za vse motoriste, od motoristk z 1.55, 1.60 višine do motoristov 1.90m. To mi nekako ne gre v račun in je edina stvar, ki me moti, ker se mi zdi, da bi pri mojih 186cm lahko bila malo dajlša.. Kolikor sem gledal ima Dainese te stvari bolje urejene in ima na voljo več velikosti, tako da si res lahko najdeš tapravo glede na svojo višino.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se