Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2004

Brrrm

Priporočene objave

Včeraj ob 15:45 smo Marem, D-D, Zafo, Pahorini, Bubamara and me štartali iz Lj do Trsta, kjer smo izkoristili še zadnje dni IVE GLIVE.

Mahnili smo jo bolj v stilu KK. Cesta od Razdrtega do Sežane :OK: :OK: :OK:

Vožnja po Trstu spet :OK: . Kako lepo tržaški vozniki upoštevajo motoriste. Pri rdeči na semaforju se nabere tudi do 20 dvokolesnikov (od mopedov, skuterjev, do težikih motorjev) in avtomobilistom se zdi čisto samoumnevno, da imajo prednost dvokolesniki. Nihče ne hupa, nihče ne pizdi, nihče ne odpira vrat, nihče nima kompleksov, .... Kdaj bo tako pri nas, lahko samo sanjam. A si predstavljate pri nas na Celovški 20 motorjev, ki se med avtomobili rinejo v prvo vrsto. Po moje bi bilo konec sveta. Je pa res, da primanjkuje tudi parkplacov za motorje in smo morali včasih krožiti, da smo sploh lahko parkirali.

Ob 19:45, ko so nas vrgli še iz zadnje štacune, smo se lagano odpravili proti meji, kjer ni bilo gneče, na prvi črpalki smo se malce oddahnili in jo potem že po temi v stilu KK krenili proti LJ, kamor smo prišli ob 22-ti uri. Prijetnih 240 km.

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Včeraj po službi sem se - tako kot Tadej & Co., le v lepi SoloRiderski maniri - odpravil po stari cesti v Trst po še zadnji nakup brez IVE, v SePA Sub po potapljaški računalnik (stari mi je začel umirati). Težko pričakovano sonce je spremenilo vožnja v takoo lepem vremenu v samo radost in veselje, tako da me je nekajkrat, na nekaterih najljubših odsekih, zaneslo iz LS v CMM :) ...

Po Logatcu se je stara cesta skoraj čisto spraznila, le nekaj šleperjev se je počasi in z andahtjo šlepalo proti Kačjim ridam (ne vem zakaj imam vedno občutek, da je ta cesta zaprta zanje (razen za lokalni dovoz, seveda); hm, morda zato, ker je ob robu ceste tak znak??? Hmmm... ). Ride so bile prazne, tavelik ovinek spet/še vedno dokaj kvalitetno posut s peskom, ki ga z notranje bankine po voznem pasu lepo razmažejo razni avtomatadorji, najbrž pa tudi kakšen šleper ali bus :hmm: :cry: ...

V TS sem nekajkrat poklical Tadeja, pa se mi je vedno oglasil nek sicer prijazen ženski glas, a je hotel "skrivno kodo", ki je seveda nisem vedel, tako da se žal nismo srečali. Po uspešnem nakupu (in štempljanju obrazca) sem se zato spet SoloRidersko odpravil po isti poti nazaj.

Ankaransko križišče je še vedno živahno gradbišče - pazite, zmeda je prav imenitna. Pred Senožečami sem uspel zares kvalitetno odpeljati en dokaj zgrban ovinek :D . Skoraj nobenega prometa do Logatca, vožnja pravi užitek. Malce pred Kalcami sem prehitel SoloRiderja na sivem RTju (al GTju, se ne spoznam preveč na nemške krave - nekaj ogromnega, sivega in plastičnega), mogoče Brrm??? Ko sem z nasmehom skoraj okoli in okoli glave prišel domov (dobro, da imam ušesa!), mi je ta prav na hitro zbledel, saj so mi sosedje povedali, da je bila le pred kake pol ure na vrhu Vrhniškega klanca, kjer je odcep za Zaplano, zaprt/oviran promet, na sredi ceste pa je ležala (menda) Yamaha, zraven pa avto z močno vdrtimi vrati... :cry:

V časopisih in po radiu so govorili le o prometnih nesrečah z lažjimi telesnimi poškodbami, tako da izgleda tokrat ni prišlo do najhujšega... (neznanemu motoristu želim čimprejšnje okrevanje). A vseeno: dekleta in fantje, pazite v naseljih, odcepih... mislim pazite vedno, na takih mestih pa z dvojno mero previdnosti!!! Pa srečno vsem, se beremo spet po praznikih, ko bo nastalo poročilce iz izleta na Sardinijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bil tisto jazst na RTju.

Te prepoznal.

V Logatcu sem šel po gorivo.

A ti nisi videl nesreče?

KO sem jaz pripeljal mimo, so motocikel že naložili v kombi.

Pa saj nisem 1/2 ure dolival goriva. :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Se mi je zdelo da si bil ti :D

Ne, nisem videl, kajti zamolčal sem, da sem se tudi jaz ustavil v Logatcu in na razprodaji mimogrede kupil še štiri letne gume za mojo Twingico, zato sem bil tam kar nekaj minut kasneje kot ti, ko je bilo že vse pospravljeno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na Planinske ride kjer je bilo 5 motorjev...tudi ena predstavnica s Husotom 650 črne barve( na števcu 17xx km)...sem si lahko ogledal motor v akciji

Ma to je bila moja malenkost - naslednič me pocokaj za rokav! :P

Danes je bil bolj en katastrofalen dan: start v Višnji Gori- Bogenšperk-Idrija-Ljubljana-Domžale (cilj je bil Tuhinjska dolina in Črnivec); DEŽ! Obrneva nazaj po isti poti na pumpi pri Dolskem spet dež, vedriva, nato naprej, v Litiji krasno vreme. Potem sva šla na drink, sediva 10 minut, spet dež. Po mokri cesti nazaj, vmes še ena nepričakovana ploha (mokra sva bla do spodnih gat) :angry: .

V glavnem, dost bedno. Upam da bo naslednjič boljš.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes odbrzel iz Lj do Logatca na kavico s sodelavcem.Ko sem se vrnil v Lj sem se šel še mal caffe racerja pol pa dam.

Na Logu pri Brezovici polovična zapora ceste ostalo bp.Srecal veliko motoristov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj dopoldne lepo zajahal se od doma odpeljal v Il. Bistrico pozdravil skaramboliranega Vinkeca, šel v Materijo pozdravit Primoža, od tam na Grobnik, videl da nihče ne vozi, Delnice, Kočevje, MB, krog po MB - vsega skupaj 580 km. Ni slabo za en prosti dan. Danes pa malo po opravkih, pa na Pohorje, pa moškanjce, pa prvič v življenju fotra na motor spravo, sem do 210 potegno pa foter ni mogel več govorit ko sem se ustavil. Sem mislo da ga je kap, pa je vseeno izjavil: KAJ SI TI JA NOR KAK TO LETI!!!!! PA KAK BREMZA?!?! TO JA NENA MOREŠ VERJET - DRAGICA (mati) TI BI JA HIN BLA ČE TE PUBEC TAK PELA!

No pa je bil dan rešen.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz in moja že včeraj čez Bloško polico in Bloke do Ribnice in nazaj. Na Bloški polici prometniki ujeli nekaj motoristov na radar :( . Na Runarskem naju prehiti NN motorist. Znamke motorja nisem ujel, le pozdrav z nogo. :)

V Sodražici srečala 4 motoriste. Kratka ampak lepa LT vožnja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mokro... :wacko:

PS: Alka, hvala za ukradene "dežne" rokavice :) Edino kar je ostalo suho so bili prstki na rokah. Ostalo kljub dežnem kombinezonu MOKRO :wacko:

Pot sta mi popestrila nasproti se vozeča dva motorista in pa "poplesavanje" po belih črtah... :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mater danes sem se pa namočil :BUA: sva šla z sodelavcem z Nove Gorice v baško grapo,se ustavla na drinku,pol se je pa uscalo :ph34r: naju je pralo ves čas čez Soriško planino,na Bledu sva zarila v blatno jezero :wacko: pa se pri Kranju zgubla;sej ne da neisem videl avtoceste,ma je sodelavec reku da on nebi vozu po avtocesti,pol sva pa zablodla :lol1:

dež je pa še kar padal in padal preko Ljubljane in Črnega vrha vse do par kilometrov pred domom,kjer naju je pozdravilo sonce :OK: vglavnem padlo je dobrih 300 Km :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Opravil nedeljsko dopoldansko.

Ce-Šentjur-Bistrica/Sotli-Bizeljsko-Brežice-Mokrice-Trebnje-Mokronog-Sevnica-Ce

Nad menoj oblaki različnih barv. Noben od njih se ni zjokal zaradi moje vožnje, torej sem vozil kar v redu.

Ker bil na tesnem s časom, ker obljubil doma peko kosila, naredil Mokrice-Trebnje po cesti bratstva i jedinstva.

To je pa tako, kot, da bi motocikel naložil na oprtni vlak. Zaradi vzporednih gradbišč avtoceste povsod ločevalne table. Še dobro, da nedelja, ko so tovornjaki prepovedani. Z avtomobilisti se je pa tudi dalo zmeniti, da so se malo pomaknili v desno, da sem šel lahko mimo.

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vceraj startal ob 03:08, preko ormoza, cestice in zavrca se pri borlu prvic izgubil in nasel (ko bi vsaj table pravilno postavljli :angry: ). pred ptujem si prvic nategnil dezdom, pred gruskovjem slekel dezno jakno. pri rogatcu me je spet zacel spremljati dez do malo pred imeno. od tu do vinice - mimo bistrice/sotli, bizeljskega, bregane, NM, metlike in crnomlja - uzival v suhi cesti. BTW je cesta NM - vinica fantazija. :yea2:

pri stubici "zasel" na AC - sprasil enega 330 Ci, V70 T5 in 166 2,4 JTD :devil: - do delnic (9 kun, zelo humano B) ), kjer sem odvijugal do broda/kupi. nazaj v DE in proti cabru (cesta za :cry: ) in prezidu, kjer mi prijazen policist :OK: svetuje pot preko unca in postojne v il. bistrico in ne preko kozarisce-masun-knezak. v rupi dolil 4 litre (7,42 kun :blink: , fuckin´robbers), se oddrical do sapljan in nazaj in naprej proti tunelu ucka (na spletni strani HAK pise 25 kun, na tabli pred tunelom 28.-. hitra inflacija, al kaj?! :angry: ). preko buzeta in buj (cesta da se zjokas, se huje kot do cabra; vsaka makadamska v slo je boljsa :BUA: ) do dragonje in na obvoz proti KP, ankaranu in skofijam, kjer prestopim nazaj v EU. nasel basovizzo in se po AC mimo ferneticev odpravil do sistiane (AC sucks :zzz: ), kjer nasel super cesto do gorizie.

samo vsi se vozijo po omejitvah. auuuuuu, to bo doooooooolga. malo preden :zzz: me prehitijo ena mille, zx9r in gsxr nekaj. vozijo pa vse drugo kot po omejitvah, jaz se priheftam in smo ze v cividale, kjer se kompanija odloci, da ne bo napredovala zaradi oblackov na horizontu. napotijo me se v pravo smer in ze pred pulferom si vlacim dezjakno nase. ni moj dan. :doze: se preden pridem v kobarid mi tece voda po cevljih. WTF :blink: vec kot 50 ne gre. tako se cijazim do uccee, nazaj do bovca in dalje proti strmecu na predelu. vsaj predel je odprt. policistka in zandar :blink: :blink: , ko se prikotalim na carino. z nonsalantnim zamahom roke in nejevernim zmajanjem glave sem spet v EU. tokrat na suhi strani.

mimo trbiza pridem do ratec, kjer me sprejme najbolj nasajen slovenski skif. ko se tudi njega resim moram spet Suzie Q napojiti. po 10 min sva ze na poti proti jesenicama (hvala bogu za AC, ker spet se vsi angeli jokajo), trzicu in ljubelju. vedno hladneje postaja. ko odpres vizir :cry:, ko ga zapres se vse rosi. pozabi fogcity itd. v suhem unterloiblu picim za ferlach (2 km) in po kratkem iskanju sem na poti za sittersdorf. cesta pa kot da so svinje gnali - kar tudi so, vidim par km kasneje. sejem imajo ob cesti. razmisljam, ce bi sel se na seebergsattel, samo me dez in megla nekako ne prepricata. drugic. sicer ga pa tako intimno poznam.

mimo bleiburga sem naenkrat v poljani in ravnah. dravograd, radlje in MB so samo se utrinek za menoj. do zg. kungote in nazaj do pesnice preide hipec, ze sedim v sentilju pri pumpi in srebam vroci kakav in vroco govejo zupco. fantazija, predvsem po 17 urah v sedlu.

sladki vrh, trate, apace, gor. radgona in sicheldorf padejo. do kuzme se vlece; in edinokrat me ustavi policija. seveda cela kolona pred menoj gre mimo, ampak ena luc in odprt ror.... kuzma me pricaka ze v debeli noci. srnjadi pa vec na cesti kot avtomobilov. predvsem mimo dolica, tromeje, martinja je potrebno paziti. in se veliki tropi so - 15-30 zivali. zajcev in lisic nisem stel. :grrr

cepinci. aha, tabla za hodos. in potem lutas pol ure okoli, da ga najdes. saj tabel je kot smetja (v primerjavi z obcino ptuj), samo se vlece. koncno hodos. direktna cesta do dolge vasi obstaja, samo kje. nazaj za mursko soboto, kdo bo pa iskal pot v temi po prekmurju.

murska sobota-tesanovci-strehovci-dobrovnik. se vleeeeeeece. mrzlo je. hvala bogu in slovenskim cestarjem za ravne, ciste in dobro oznacene ceste. naenkrat dolga vas, lendava. takoj zatem petisovci. finis.

skoraj. samo se nazaj domov.

gornji in dolnji lakos (ali obratno, ne vem), gaberje, hotiza... koncno odcep za srednjo bistrico, razkrizje in strocjo vas. vuzmetinci, vitan in godeninci.

koncno tabla sredisce ob dravi. 23:00 je.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sva z prijateljem ujela lepo dopoldne. Prijateljevo ženo sem peljal na prvo vožnjo z motorjem.

Odločil sem se za turo: Škofja Loka-Poljanska dolina, Cerkno. V Cerknu prva kava in pogovor o njenih prvih km.(cesta čez Kladje je obupna, slab asfalt, mestoma posuta z peskom)Nato pa do Želina in do Mosta na Soči. Škoda, da brunarica ob jezeru še vedno ne dela. Zato smo obrnili nazaj proti Idriji kjer smo si privoščili drink in sladoled. Toplo sonce so pričeli preganjati temni oblaki, zato smo pognali konjiče in iz Sp. Idrije(Sanda kje si bila)odpeketali proti Razpotju, Žirem in čez najlepšo dolino na svetu nazaj v Škofjo Loko. V Žireh nas je skoraj ujel dež, a smo mu ušli.

180 km Faniki v premislek.

LP

Popravljeno . Popravil cvetoo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj 585km,Litija-Portorož-Lj.-Iv.gorica,Litija-pa mal po mestu,na morje vozil v družbi treh,iz morja pa s sportaki-noro,lady me je skoz v hrbet suvala,dvakret tankal-ne morem verjet,poraba 4.9l-res ugodna za športno vožnjo :yea2:

PS:motorjev na cesti ogromno,avtomobili lepo sodelovali :notworthy: ,so se pa najdle tudi izjeme :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mariborsko Pohorje oz Bellevue...

Po ne-ravno-toplem-čeprav-je-zgledalo vremenu sva se z Dašenko odpravila na malo furico in ker nisva vedela kam bi se dala, poleg tega je bila na nebu grožnja s strani čudnih sivih oblakov sva ga mahnila na Pohorje... B)

Cesta je poštimana, razen proti vrhu par razpok in vboklin-izboklin na cesti.

Najhuje od vsega pa je, da so potočki ki nastanejo ob cesti po dežju nanosili lepo količino peska (tistega ki so ga cestarji celo zimo lepo gor vozili za posip) na cestišče pred, v in po ovinkih, kar je dostikrat pomenilo povečano pozornost sprednjemu kolesu, zato previdno. Ravno ko ga tek lepo mažeš po ovinku, pol pa pesek čez celo cesto v širini 1-2 metra.. :angry: :angry: :angry: :angry:

Nazajgrede sva celo našla par kapelj dežja. Še fotka iz osvajalskega pohoda

post-6-1082962629.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj popoldne en hiter krog čez Horjul, Vrhniiko, Kalce, Črni Vrh. Na cesti od Črnega Vrha do Cola prav nemarno nasvinjan pesek. Ko se ravno zapodiš v ovinek, te preseneti cela preproga lepo "razlitega" zimskega nasipavanja. Torej je šlo do Cola bolj po pameti. Po vinski cesti v Vipavo, kjer je tabla za veter kazala 0 km/h. Čez nekaj km od Podnanosa naprej je bila pa čisto druga pesem. Burja za popi...it. Zoprno pihanje do doma. Bo treba čelado menjat. Kar ni od hitrosti šumelo bobnelo, je pa od burje. Planinske ride brez gledalcev. Jih je zgleda zeblo, zato mi ni bilo treba nič blefirat. :P :P :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: sreda, 22. april 2004 ::

šentjur-ponikva-šmarje-mestinje-podčetrtek-bistrica/sotli-kozje-šentjur

:: danes :D ::

šentjur-mb (in čaka me še mb-šentjur :yea2: )

od srede do danes? prvič v življenju na jadranju :OK: :yea2: :OK: :yea2: Veli Lošinj se še danes trese od našega navijanja za rokometaše :wacko: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes kratka turca iz Lj-Dobtova-Šentvid-Zbilje-Gamelne-Lj.

Na zbiljskem jezeru kakih 10 motoristov kofetkalo.Med drugimi tudi jaz.

Kakšna daljša turca pa ko ne bom iz nočne :huh: ...

Popravljeno . Popravil demons_eye
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes smo se s Postojnske pumpe po nepričakovanem srečanju s HHV odpravili v Novo Štifto na blagoslov...ura je bila 11.33 udeleženci pa jaz, nts, pek in žan........peljali se čez ride in nato čez unec do nove vasi in kmalu bili pri novi štifti...motorjev ogromno....po žegnjanju se odpravli v ribnico na golaž...po pojedini pa proti domu po zanimivi cesti katero je na novo odkril naš routemojster Pek :notworthy: ....šli čez Ig in prišli ven v Borovnici čez vrhniko in ride(kar nekaj folka) do doma...števec kilometrov kaže 160 km.....lep čeprav oblačen in razmeroma hladen dan..... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes je padlo čudovitih 450km... priprave na prvomajsko vožnjo.

LJ - Tuhinjska dolina (cesta presenetljivo malo podrekana) - Arja vas - Velenje (od Polzele do Velenja je bla taka cesta, da si niti ne zasluži tega naziva) - Dravograd (cesta precej svinjska) - Radlje (Pri Hayabusi menjala sprednjo gumo) - MB - SB (obvezno kofetkanje) - CE - Podmeja - Trbovlje (vsi zasavci na morju) - Zagorje - Moravče - LJ.

Vreme je bilo ves dan oblačno, vendar nisem ujela niti kapljice dežja... na cesti proti Moravčam pa sem celo videla sonce, kako zahaja... :)

Dan je bil prečudovit, še malo pa bova z Gregsovo prasičko najboljši prijateljici ;). Je vesela da ji delam družbo, ko je šefe na službeni poti... :D

Pa pazite se na cesti!!!!!!! Pamet v roke...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!