Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

Priporočene objave

Objavljeno

Prodaja se bel ženski mbr dvodelni kombinezon, kot nov. Številka 34, po besedah Uroša sodeč je to realno 32, ker so meli lani še malo drugačne(večje) številke.

Cena 280eur.

Popolnoma nič narobe z njim in zelo zadovoljna z njim, samo se ji rit manjša in hoče manjšega.

Osebno tudi nosim mbr, zelo priporočam vsem začetnikom in tistim ko nimajo za dainese.

Objavljeno

Prodaja se bel ženski mbr dvodelni kombinezon, kot nov. Številka 34, po besedah Uroša sodeč je to realno 32, ker so meli lani še malo drugačne(večje) številke.

Cena 280eur.

Popolnoma nič narobe z njim in zelo zadovoljna z njim, samo se ji rit manjša in hoče manjšega.

Osebno tudi nosim mbr, zelo priporočam vsem začetnikom in tistim ko nimajo za dainese.

lahk pa tega neseš urošu, pa ga bo njegova šivilja mal skup vzela...

Objavljeno

Ker sem zamenjal segment motorja bi prešel tudi na usnje. Nameravam torej nabaviti unjen 2-delni kombinezon. Zdaj hlače bom uporabljal minimalno (sem tudi zdajšne uporabil le 1-2x letno), zato me zanima ali je mogoče bolj smotrno kupiti samo jakno?

Zanima pa me tudi za izkušnje z belimi kombinezoni...je res tako problematična umazanija?

Objavljeno

Ker sem zamenjal segment motorja bi prešel tudi na usnje. Nameravam torej nabaviti unjen 2-delni kombinezon. Zdaj hlače bom uporabljal minimalno (sem tudi zdajšne uporabil le 1-2x letno), zato me zanima ali je mogoče bolj smotrno kupiti samo jakno?

Zanima pa me tudi za izkušnje z belimi kombinezoni...je res tako problematična umazanija?

potem raje nabavi jakno in hlače posebi. Ker Pri dvodelnih kombinezonih je jakna mal kratka . Jakne ki se prodajajo posebi so daljšega kroja.

Objavljeno

Predlagam ti, da si kupiš barvni kombinezon in ne belega... boš veliko bolj viden na cesti, pa še enobarvno monotonost razbiješ... maš pa itak srečo, ker na belo barvo paše itak skoraj vse :)...odločitev je vsekakor tvoja.

Objavljeno

Hi,

js imam tudi bel/črn kombinezon.Sprobal še ga nisem tako da ne vem kako je z mušicami in podobno navleko.Vrjetno se vidi bol kot na kakšnem črnem kobinezonu.Imaš pa tudi dva plusa,bolj si viden v prometu in imel boš skos čist kombinezon.Tistih par minut ko ga čistiš pa res ni težko.Kolikor sem se menil z nekaterimi,ki imajo bel kombinezon pravijo sledeče.Nekateri jamrajo nekateri ne.Ampak ti povem da ni grše videti temn kombinezon ki ima okol 1cm debelo skorjo mušic in ostale navlake :)

Zavedat se pa moreš da ga boš bolj čistil kot do zdej.

LP

Objavljeno

beli nikoli vec ni beli :grim

sploh pa ne po 1 sezoni.....

res pa da si ful metroseksusalen in z tem in :slap:

Objavljeno

Moj bel je še vedno bel

tudi po prvi sezoni

res pa da sm ful metroseksualen in z tem in

post-31769-0-74494600-1337703868_thumb.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Od moje je še tud bel, po eni sezoni. Enak kot nov.

Mogoče je razlika, če si ga spucaš po furi al pa če ga fukneš v kot.

Najboljše pa hiltona poslušat, on vam bo povedal kak bit všečn drugim, ima prakso v tem. Deluje že malo metro brez belega kombinezona.

Objavljeno

beli nikoli vec ni beli :grim

sploh pa ne po 1 sezoni.....

res pa da si ful metroseksusalen in z tem in :slap:

A jbg bom pač metroseksualen, se ne sekiram :D Da prilijem še malce bencina na ogenj, najbrž bo MBRov kombinezon :D

Vzel pa bom 100% belega, ker mi je pač všeč, drugače bi obdržal staro jakno, ki jo bom uporabljal v hladnejših dneh. Glede opažanja in podobnega ne razmišljam, starci ne opazijo niti, če imaš jumbo plakat nalepljen na prsa :D

Predlagali ste tudi samo jakno. Katera pa bi bila primerna? Gre se predvsem zato, da je čimbolj zračna...

Objavljeno

Od moje je še tud bel, po eni sezoni. Enak kot nov.

Mogoče je razlika, če si ga spucaš po furi al pa če ga fukneš v kot.

Najboljše pa hiltona poslušat, on vam bo povedal kak bit všečn drugim, ima prakso v tem. Deluje že malo metro brez belega kombinezona.

ma nabijem ti v rit tvoj mbr leder iz pakistana :grim

Objavljeno

ojla,

iščem kombinezon Dainese Avro, enodelni, št. 54.

Kdo ve kje bi še to mel za probat pri nas?

Avtotriglav Lj in MB ter Dainese Kozina nimata :(

Italija, kje?

Objavljeno (popravljeno)

še sliki:

1513317_F25_F_S_1_1.png1513317_F25_B_S_1_1.png

Popravljeno . Popravil paris2
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

...sm najdu... na uradni strani od Denisa imajo listo štacun; se bo treba mal zapelat... :)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Jaz imam Alpinestars ČB-lega. Prsni del je večinoma črn, na ramenih je bel in tam tudi precej mrčesa. Po eni sezoni je še vedno lep, ga pa vsakič po vožnji očistim z mokro krpo. Če bi bil celoten bel bi imel le več dela, očistit bi se pa dalo, razen tu ali tam kakšen madež ki pa je res trdoživ. Ampak ker nisem cafe-pozer se ravno ne sekiram :P

lp

T

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni.

Moja zgodba je takšna da sem v tc kupoval opremo. Jakna ok, hlače ni št. Jakno sem vzel hlače pa dobavljive v 14 dneh.

Leto je naokrog za dobavo pa nič jasnega.

Iščem usnjene hlače Berik MGP št 54. Če se lahko kdo loči od svojih ali mi najde trgovca-kupim pa še nagradim.

Lp Toni.

Objavljeno

Odločam se za nakup usnjene jakne, nekje do 250 evrov, katero priporočate ? Nekaj sem gledal Dainese in Alpinestar, sam so vse jakne 300 + evrov, edino če bil vzel rabljeno. Na avto. net jih je kar nekaj. Moram na kaj posebaj paziti pri nabavi rabljene ? V par postih više je uporabnik Lajbn objavil svojo jakno in iščem nekaj takega kot je ta na sliki. Je v tujini kaj cenej (Louis) ? Hvala že vnaprej za odgovore. :)

Objavljeno (popravljeno)

Odločam se za nakup usnjene jakne, nekje do 250 evrov, katero priporočate ? Nekaj sem gledal Dainese in Alpinestar, sam so vse jakne 300 + evrov, edino če bil vzel rabljeno. Na avto. net jih je kar nekaj. Moram na kaj posebaj paziti pri nabavi rabljene ? V par postih više je uporabnik Lajbn objavil svojo jakno in iščem nekaj takega kot je ta na sliki. Je v tujini kaj cenej (Louis) ? Hvala že vnaprej za odgovore. :)

Najprej vprašanje: kako pa da kupuješ samo jakno? Hlače že imaš? Sprašujem zato, da vem kaj odgovoriti. Npr., če imaš namen nositi samo jakno, potem sklepam, da jo kupuješ bolj zato, da te ne prepiha in ne posvečaš posebne pozornosti varnosti... V tem primeru je vseeno katero kupiš. Vzemi tisto, ki ti je lepša.

Če jo kupuješ zaradi varnosti (in seveda hlače že imaš), pa bi se jazst osebno ozrl po priznanih proizvajalcih, kot si jih omeni tudi sam, pogledal bi še Spyke, Arlen Ness, Komine (ta je sicer manj znan, vendar baje odlične kvalitete), pa še kak drug, ki se zdaj ne spomnim. Bo že kdo še dopisal.

Zakaj ravno po znanih proizvajalcih? Moje osebno mnenje pač, ki ni nujno, da je pravilno in ga nikomur ne vsiljujem: raje vidim, da za par eur več kvaliteto zagotavlja proizvajalčevo ime, kot pa da kvaliteto preiskusim sam. Hočem povedat, da morda je tudi iz Louisa oprema OK, ampak kaj pa če ni? Nočem biti jazst tisti, ki bom zarad 50 eur razlike preiskušal, ali sem kupil usnje iz celih kosov ali iz prešanega materiala, ki se trga še povsod drugod kot po šivih. Osebno pa bi raje kupil rabljeno dobro firmo kot novo Čunga-Lunga.

Glede rabljenih. Kaj pa vem, mislim, da ni neke stvari, ki bi jo moral posebno paziti... malo poglej, da ni usnje čist popokano (ker npr. uporabnik ni nikoli namazal usnja al pa kaj... , druzga pa že ne vem, kaj bi pogledal, če glih ni zdrajsana. Edin če podlogo mal pogledaš, če je kje strgana pa lahk pol mal zglihaš...

Še kot zaključek mojega nakladanja: ne šparaj pri opremi. Opremo kupujemo za primer padca, sicer bi se lahko vozili v kopalkah. Če pride do padca si želimo, da oprema opravi svojo nalogo najbolje, kar oprema zmore in reši, kar se rešiti pač da. Seveda so padci, ko ti žiu buh ne more pomagat, takrat je pač kot je. Torej, če še nimaš, kupi kompletno kvalitetno opremo čimprej, magari rabljeno, saj je po bolhi kar nekaj lepih kosov.

Popravljeno . Popravil Mattithyahu
Objavljeno (popravljeno)

Najprej vprašanje: kako pa da kupuješ samo jakno? Hlače že imaš? Sprašujem zato, da vem kaj odgovoriti. Npr., če imaš namen nositi samo jakno, potem sklepam, da jo kupuješ bolj zato, da te ne prepiha in ne posvečaš posebne pozornosti varnosti... V tem primeru je vseeno katero kupiš. Vzemi tisto, ki ti je lepša.

Če jo kupuješ zaradi varnosti (in seveda hlače že imaš), pa bi se jazst osebno ozrl po priznanih proizvajalcih, kot si jih omeni tudi sam, pogledal bi še Spyke, Arlen Ness, Komine (ta je sicer manj znan, vendar baje odlične kvalitete), pa še kak drug, ki se zdaj ne spomnim. Bo že kdo še dopisal.

Zakaj ravno po znanih proizvajalcih? Moje osebno mnenje pač, ki ni nujno, da je pravilno in ga nikomur ne vsiljujem: raje vidim, da za par eur več kvaliteto zagotavlja proizvajalčevo ime, kot pa da kvaliteto preiskusim sam. Hočem povedat, da morda je tudi iz Louisa oprema OK, ampak kaj pa če ni? Nočem biti jazst tisti, ki bom zarad 50 eur razlike preiskušal, ali sem kupil usnje iz celih kosov ali iz prešanega materiala, ki se trga še povsod drugod kot po šivih. Osebno pa bi raje kupil rabljeno dobro firmo kot novo Čunga-Lunga.

Glede rabljenih. Kaj pa vem, mislim, da ni neke stvari, ki bi jo moral posebno paziti... malo poglej, da ni usnje čist popokano (ker npr. uporabnik ni nikoli namazal usnja al pa kaj... , druzga pa že ne vem, kaj bi pogledal, če glih ni zdrajsana. Edin če podlogo mal pogledaš, če je kje strgana pa lahk pol mal zglihaš...

Še kot zaključek mojega nakladanja: ne šparaj pri opremi. Opremo kupujemo za primer padca, sicer bi se lahko vozili v kopalkah. Če pride do padca si želimo, da oprema opravi svojo nalogo najbolje, kar oprema zmore in reši, kar se rešiti pač da. Seveda so padci, ko ti žiu buh ne more pomagat, takrat je pač kot je. Torej, če še nimaš, kupi kompletno kvalitetno opremo čimprej, magari rabljeno, saj je po bolhi kar nekaj lepih kosov.

Res hvala, da si si vzel čas in napisal svojo mnenje in obrazložil zadeve. Sedaj imam že celotno motoristično opremo, vendar imam jakno in hlače tekstilne. Sedaj pa sem zamenjal motor (cestak) in sem se odločil da bi malo zamenjal opremo. Vsaj jakno sem na začetku mislil zamenjati. Vendar sedaj vidim da ne bi lepo šlo skupaj usnjena jakna in tekstilne hlače. Tako da bom pomoje kar vzel rabljeni dvodelni usnjeni komplet Dainese. Gledal sem malo po Bolhi in Avto. net in našel precej različnih modelov Dainese jakn. Priporočaš kakšen specifičen model ? Zanima me še ali je kakšna razlika med kakovostjo in materialov ščitnikov (ramenski, komolčni, kolenski, .. .) med različnimi modeli jakn ?

Lp

P.S PRIMOP: Hvala za ponudbo, bom še malo pogledal po netu in ti sporočim, če vzamem tvojo jakno in hlače

Hector: Ko kliknem na tvoj link, mi napiše oglas ni najden

Popravljeno . Popravil VERMA
Objavljeno

A se moram prav do Vranskega zapeljat, da bi dal na Spykovem kombinezonu zamenjat komplet zadrgo, ki povezuje jakno in hlače? Kakšen predlog za okolico Ljubljane? :afro1:

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Meni kar orenk kombinezon drsi po sedežu (ker sem houdre namazal tudi ritni del s kremo za usnje). Ima kdo kako idejo, s čim bi lahko rešil ta tečen tečen problem?

Saj sem nekaj probaval z vlažno krpo sanirat, ampak ni nič boljše.

Dejansko je tako, ko bi imel sedež premazan s putrom :slap:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!