Ice Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 A ste vi tuki mal paranoični??? :shock: :? ne..........fejst.....zakaj vprasas? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jumpa Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 ......a fejst grizejo? :shock: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 OK...naj imajo svoj molitveni objekt, samo da ga zgradijo pod enakimi pogoji kot veljajo za gradnjo vseh ostalih objektov. Na podlagi zakona o graditvi objektov spadajo verski objekti med nestanovanjske stavbe namenjene javni rabi, tako kot hotel, gostilna, banka, trgovina, garažna stavba, muzej,… Za gradnjo vseh objektov veljajo določena pravila, med katerimi je potrebno tudi upoštevati, da so k predvideni gradnji pridobljena vsa predpisana soglasja, in da je projekt izdelan v skladu z izvedbenim prostorskim aktom na podlagi zakona o urejanju prostora. .......................dober štos........................... pa mi lahko potem prosim razložiš, zakaj polovica znanih ljubljanskih objektov v javni rabi nimajo teh dovoljenj in soglasij, pa vseeno delajo????????????????......kot recimo pol BTC-ja????????? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 .........naj pa še jaz pojasnim svoje stališče........ mene osebno ne moti postavitev đamije,kot me ne moti rakovniška cerkev,stolpi jehovih prič,itd......muslimanske vere ne vidim kot grožnjo,temveč kot še eno v vrsti religij, ki lahko samo obogati duhovnost...........bolj me moti katoliška cerkev,ki se vtika v politiko (pa čeprav tam nima kaj iskati-seveda po mojem mnenju),in se obnaša,kot da je nad zakoni (spomnite se primerov pedofilije med duhovniki, pa še nisem slišal, da bi bil kakšen duhovnik za zapahi,kvečjemu so ga malo okrcali in prestavili v drugo župnijo........BTW za take primere še nisem slišal med drugimi verami,ali se motim????) .......pridružujem se mnjenju Horjota:dokler vejo, kje je meja,so vsi dobrodošli,ko jo pa prestopijo-ubi boga u njemu............ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 Vidim, da nisem edini proti postavitvi Đamije :? . Mogoče je moja misel napačna, vendar če samo pomislim kaj imamo od teh muslimanov razen tega, da državi kradejo denar in ustvarjavo nemire in še bi se dalo naštet. Me prav zanima če bi na njihovem ozemlju dovolili postavit katoliško cerkev :shock: Če že hočejo živet v Slo naj tudi sprejmejo naš jezik in navade. Molitve lahko opravljajo še naprej tako kot so to počeli prej "tepih na tala proti zahodu in treskaj". .....diablo brez zamere,vendar vsi muslimani ne morejo toliko ukrasti, kot lahko en sam samcat "pošten" politik........mimogrede,a če znajo slovensko in sprejmejo slovenske navade (pomeni da gre flaša vode na WC-ju v smeti in začnejo uporabljati wc papir),potem imajo tvoj glas za Đamijo??????????? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 Vsi imate prav ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 ... jaz sem pač ZA ... ne morem drugače, sem pregovorno toleranten ... do vseh in vsakogar ... še posebej do drugačnih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 Jst sem tudi ZA! Glede tega da je Đamija neki kulturni prostor me spljoh ne moti! A vi veste da imajo slovenci po vsem svetu(Argentina, Amerika, Avstralija...) prav svoje Kulturne centre, take kot jih še mi v lastni državi nimamo!! V avstraliji v Ghelongu jim je celo občina prispevala 50% stroškov za izgradnjo novega objekta- kulturnega centra! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 Jst sem tudi ZA! Glede tega da je Đamija neki kulturni prostor me spljoh ne moti! A vi veste da imajo slovenci po vsem svetu(Argentina, Amerika, Avstralija...) prav svoje Kulturne centre, take kot jih še mi v lastni državi nimamo!! V avstraliji v Ghelongu jim je celo občina prispevala 50% stroškov za izgradnjo novega objekta- kulturnega centra! mhm.....in tam so dovoljeni in celo zazeljeni objekti.cerkve (katoliske,pravoslavne,kakrsnekoli) niso zazeljene oz. dovoljene (po zakonu in ustavi),da ne recem da so sovrazene,v vecini islamskih drzav.v tem je razlika. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 mhm.....in tam so dovoljeni in celo zazeljeni objekti.cerkve (katoliske,pravoslavne,kakrsnekoli) niso zazeljene oz. dovoljene (po zakonu in ustavi),da ne recem da so sovrazene,v vecini islamskih drzav.v tem je razlika. In mi se bomo spustili na ta nivo ali malce višje ... Austrija s Haiderjem ni nič boljša. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 mhm.....in tam so dovoljeni in celo zazeljeni objekti.cerkve (katoliske,pravoslavne,kakrsnekoli) niso zazeljene oz. dovoljene (po zakonu in ustavi),da ne recem da so sovrazene,v vecini islamskih drzav.v tem je razlika. In mi se bomo spustili na ta nivo ali malce višje ... Austrija s Haiderjem ni nič boljša. slovenija z jelincicem tudi ne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 pa mi lahko potem prosim razložiš, zakaj polovica znanih ljubljanskih objektov v javni rabi nimajo teh dovoljenj in soglasij, pa vseeno delajo????????????????......kot recimo pol BTC-ja????????? ...ker ni nikogar, ki bi imel interes, da ti objekti ne obratujejo :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 mhm.....in tam so dovoljeni in celo zazeljeni objekti.cerkve (katoliske,pravoslavne,kakrsnekoli) niso zazeljene oz. dovoljene (po zakonu in ustavi),da ne recem da so sovrazene,v vecini islamskih drzav.v tem je razlika. In mi se bomo spustili na ta nivo ali malce višje ... Austrija s Haiderjem ni nič boljša. slovenija z jelincicem tudi ne. No no ... Jelinčič v glavnem govori, Haider pa dejansko udejanja diskriminacijo in rasizem ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 No no ... Jelinčič v glavnem govori, Haider pa dejansko udejanja diskriminacijo in rasizem ... ma ne......a res?! ......imas mogoce kaksen konkreten primer pri roki? ....tega tezkega "udejanjenja diskriminacije in rasizma"? ker ne bos verjel......haider tudi veliko govori..... in kolikor sem spremljal debato o haiderju v sloveniji je on za slovence bolj "hudi hudi bav bav" kakor realna nevarnost.... kljub njegovim cvetkam na koroskem; nekako je v AUT se vedno pravosodje in ustavno sodisce tisto,ki se ukvarja s takimi primeri.ce torej poznas konkreten primer diskriminacije in rasizma ga prijavi avstrijskim oblastem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stigmata Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 Ko bi bli slovenci samo islamofobični bi verjetno še šlo, smo "SVAŠTAFOBIČNI". Jaz se strinjam s hotschkom, sem popolnoma za :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 :shock: :shock: :shock: A lahko kar nehamo :?: :?: :?: :!: ....tako ti je mala moja kad ljubi bosanac... :oops: :lol: :D 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 Tista flaša vode na WC-ju pa je v primerjavi s sekret papirjem itakmilijavžentkrat bolj higienska in ekološka zadeva... :idea: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 Tista flaša vode na WC-ju pa je v primerjavi s sekret papirjem itakmilijavžentkrat bolj higienska in ekološka zadeva... :idea: yep,se strinjam....samo pod pogojem, da ne prijemlješ kljuke na vratih in si takoj umiješ roke z milom......... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 25, 2003 Deli Objavljeno Januar 25, 2003 BMW, jep - zato pa bide v vsako sekret :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simon Objavljeno Januar 26, 2003 Deli Objavljeno Januar 26, 2003 A si predstavljate džamijo sred lublane. :shock: :evil: :0X: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 A si predstavljate džamijo sred lublane. :shock: :evil: :0X: ..a si predstavljate pravoslavno cerkev sredi bele Ljubljane...?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 a si predstavljate Rodeta sredi Ljubljane :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lucky Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 A si predstavljate džamijo sred lublane. :shock: :evil: :0X: Prav dobr bi zgledala. Pa vsaj dva minareta bi morala imeti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 Načeloma sem za. Po mojem mnenju bi moralo bit vprašanje đamije samo urbanistično vprašanje. Se pa , na žalost, tudi tam vmešuje politika. S pravnimi sredstvi, pravno državo ( funkcionalno) lahko nadziramo kakršnekoli extremistične izpade. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 Ob koncu druge svetovne vojne na tleh današnje Makedonije cca. 10 - 15 % ljudi albanskega porekla večji del islamske veroizpovedi. V multikulturni, večjezikovni, versko strpni bivši Jugi procent narasel do današnjih 30-40 %. Strpnost izpuhtela, multikulturnost šla rakom žvižgat, če ne bi bilo tam Amerikancev (NATO) bi se začelo bratsko klanje. Vsa bivša Jugoslavija je bila naravnana na tovrstno strpnost, razumevanje, toleriranje. Potem se je pa vse izrodilo. Kam je to pripeljalo smo videli. Vprašam vas tiste, ki tako nonšalantno z obilico razumevanja in strpnosti s tujim kurcem po koprivah mlatite, kdo nam daje garancijo, da do tega ne pride na naših tleh. Slovenci si na svojem ozemlju na katerem smo že od nekdaj, ne znamo pravice pridobiti, ki bi zagotovile obstoj našega narodnega telesa (tržaški Kras in Benečija, avstijska Koroška), bi pa velikodušno talali vse mogoče pravice vsakomur, ki bi se tako ali drugače pri nas pojavil. Ne me basat. TIGR - to naša bo osveta p.s. Sedaj bo komemoracija za žrtvami v tržaški Rižarni. Slovenci ne bodo smeli sodelovati v slovenskem jeziku na tej svečanosti. Skozi dimnike tega taborišča smo lahko potovali. O čem vi to govorite vas vprašam ?? :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave