Skoči na vsebino

Yamaha Aerox

Priporočene objave

Objavljeno

Ja, sm zvedu pol kje tocn je pumpa.. Sm to rajs ne bom sam sraufal.. Bom mal pogledu kako un sraufa.. Pa bom drugic:)

Upam da bo dns zrihtano, guma pa tud zamenana..

Objavljeno

em ja.. No to je tle k mi kapla.. Dejte povedat ce je to to, torej da kupim novo pumpo, semering, pa lezaje in gremo naprej.. Da ne bom zastonj kupoval..

Aja sraufal bom sam oz. s kolegi.. Najprej razdrem tisto malo stvar na kateri sta 2 cevki gor in spustim vodo.. Tam nej bi bla tud vodna pumpa.

POl morm pa se tavelik pokrov snet dol? Kr men tam pusca spodej.. Take rjave kaple..

Evo slikce:

post-18-1089303155.jpg

Objavljeno

Evo tle pa se tadruga...

Prosm pomagejte:)

post-18-1089303380.jpg

Objavljeno
Evo tle pa se tadruga...

Prosm pomagejte:)

Meni je tudi tam spuščalo. Torej zanič semering.

Sam tega ne šraufaj. Ker moreš staro pumpo ven zbijat, in če ke zajebeš je problem lahko.... :)

Objavljeno

Ok, kul. Bom js tle enmu tole zapelu, pa nej se on to zajebava.. Itak mi more se gumo zamenat..

hvala pero;)

Objavljeno

super, 7,3ksit je slo . Jutri se 7,5, pa se delo.. AAa kak sm jezen :cry:

post-18-1089374961.jpg

Objavljeno

kaj pa kupuješ na blef...pa kaj kupuješ pr jeršinu.. :wacko:

Objavljeno
kaj pa kupuješ na blef...pa kaj kupuješ pr jeršinu.. :wacko:

to je pa zelo pameten nasvet-jezus drugic ga upoštevej .)

Objavljeno

nc ni na blef.. su je semering. Am deli so original od yamahe. Pomoje so zato tok. Ma nevem, sej nebom ke vec pelu.. bom kr pr bogotu al pa pr vinkotu ce bo kej treba:)

Objavljeno

evo mene.. Vse je postimano.. Dns sm dal not nov jermen (malossi kevlar belt), pa ubistvu nima moci en cajt, pol pa sele zagrab..

Recimo prej je z originalnim jermenom ko sm mel prvo bremzo do konca, pa noge dol -> ga nism mogu ustavt.. Zdej pa neki brrrrrrrr en cajt, pol pa sele zagrab..

Isto je pri voznji.. par sekund rabi da zagrab. Je to zato k je nov jermen notr?? In kaj nej nardim? Pocakam nekej km da se utece?

hvala

Objavljeno

Jaz sem mel isti problem, da mi po menjavi jermena več ni takoj potegno. Potem sem menjal valčke, pa je spet nekak šlo.... Ampak še vedno slabše. Potem sem menjal izpuh, fedrce na sklopki pa spet valčke... pa ni vreji spelal.... potem sem še probal s povratno fedro močnejšo in polinijevim jermenom... pa še vedno ni šo dobro... potem sem dal not 70ccm pa še vedno ni nikam spelal.... Zaj pa sem menjal varijator, pa dal not Polini Speed Control in spet dela tak kot mora.

Tak da sem se s tem enih 5 mescov zajebaval in ni pomagalo nič drugega kot drugi varijator. Sem že skoraj zgubo voljo se za vozit :cry: Ko pa sem se prvič pelal z menjanim varijatorjem pa sem mislo da vozim povsem drugega skutera. :naughty: :OK:

Objavljeno

Ja zdej sm naredu ene 25km z novim jermenom.. Ko je mrzu motor, rabi kak kilometer ali vec da gre vec kot 30 .. Sploh ne dobi obratov.. Pol pa kr naenkrat zagrab. Do takrat pa nima obratov nic .. Sem ga moral porint da je speljal.

Zdej ko je vroc gre kar OK, ampak se vedno na zacetku ne potegne iz mesta... Rabi par sekund da zagrabi.

Prej je bil notr originalni jermen..

Nevem, bom se probal z lazjimi valcki, sam pol koncne ne bo..

Kaj je pol res treba vario menjat? Al pa kurc, bom pa originalnga še nabavu, tega pa prodal.. Me cenej pride..

Uglavnm, prosm za pomoc inu nasvete..

lp

Objavljeno
Ja zdej sm naredu ene 25km z novim jermenom.. Ko je mrzu motor, rabi kak kilometer ali vec da gre vec kot 30 .. Sploh ne dobi obratov.. Pol pa kr naenkrat zagrab. Do takrat pa nima obratov nic .. Sem ga moral porint da je speljal.

Zdej ko je vroc gre kar OK, ampak se vedno na zacetku ne potegne iz mesta... Rabi par sekund da zagrabi.

Prej je bil notr originalni jermen..

Nevem, bom se probal z lazjimi valcki, sam pol koncne ne bo..

Kaj je pol res treba vario menjat? Al pa kurc, bom pa originalnga še nabavu, tega pa prodal.. Me cenej pride..

Uglavnm, prosm za pomoc inu nasvete..

lp

Jaz sem mel not neki neorginalen jermen, za tem pa še polinijevega. In nobeden od teh ni delal dobro. Lahko probaš z orginalnim, ki pa je po mojem drag.

Saj ti pravim več kot 5 mescov sem se zajebaval z valčki, fedrcami, jermeni in povratno vzmetjo.... Sn brezveze vrgo ven kar nekaj dnara :cry:

Pol pa dam Speed Control not in dela vse še bolše kot orginal :OK:

Pa prvo sn hoto met samo varijator, pa sem čakal pol meseca, pa so mi rekli da ga ne dobijo. Tak da sem potem naročil onega v kompletu z jermenom in 2 povratnima vzmetma in sem ga dobo v 2 dneh. Zaj pa res gre bistveno boljše.

Si se že probal z 2 gor pelat v kaki dalši fejst strmi breg? Jaz sem po menjavi jermena komaj, komaj gor prišo. Tak da mi pri malih hitrostih sploh ni več dol menjaval skuter. Aja pa še to, po menjavi povratne fedrce mi je začel fejst obrabljat valčke.

Zdaj mam s Speed Controlom narejenih 700km in sem še vedno zadovoljen B)

Objavljeno

Hm, js mam itak ze notr +15 povratno fedro, tko da je blo kul..

Nevem, ne razumem zakaj se prva 2km peljem max 30kmh in pa skuter komaj spelje.. Sploh obratov ne dobi, tud na full gasu.. POl po 2km pa zacne normalno it..

Uglavnem, zjebalo mi je pospeske cist. Koncna je ze nekak...

Aja glede brega.. Prej sm sam komi v en mejhn hribck prsu, kr sm cist prbrezmu pred njim (ovink). Ce pridm z hitrostjo, tud z 2ma ni problem..

Krneki..

Roba in CO, dejte pomagat..

Objavljeno

_jezus_ kaj maš ti sploh vse predelano? 70ccm gus? alu? izpuh?

Aja kar pa se tiče pomoči, pa sem tudi jaz že gnjavo tistih 5 mesecev na foromu z mojimi teževami in nisem dobil pametnega odgovora :cry:

Pa še to za zanimivost moj kolega ma Aerox-a letnik 98, menjaj izpuh, valčke federce, pa neki neorginalni jermen pa sploh nima nobenih problemov, pa ma 18.000km prevoženih. Mene pa je začelo pri 12.000 zajebavat, ko sem menjal jermen :(

Objavljeno

Em, jst mam 70 gus, zx,dolgi primarni,red sponge gobica, +15 glavno povratno fedro, polini racing fedrca na kuplungi...

Zdej ma 10100km.. Vse je blo perfektno dokler nisem jermena menjal.. Zdej bom probal si od kolega sposodit speedcontrola (sicer je bolj bogi), ampak bomo vidl..

Sm zanima me, ce ostanejo valcki enako tezki, al bo treba ponovno nastavlat pa probavat?

Hvala c00ler za pomoc..

Objavljeno

Prvo kar moraš vedet je da v orginal varijatorju za Aerox-a so valčki velikosti 15x12. Pri Speed Controlu pa so 16x13. Tak da ne davaj svojih valčkov not!!!!

Boš mogo spet iskat prave valčke.

Pa jaz mislim da je skrajno priporočljivo menjat varijator, če si menjal prenose, ker orginal varijator ni mišljen za podaljšane prenose....

Maš 70 gus kit, torej isto kot jaz... Kaj pa se pozna kaka razlika z gobico v filtru? Ali je samo zvok lepši?

Objavljeno

Meni se je poznalo malo na pospesku in odzivnosti.. Pa mal lepsi zvok je.. Redsponge se ti splaca.. Potrebe po sportnem filtru pa ni..

Nevem, zdej sm dal nazaj originalen jermen in gre spet kot more. Jermena sta identicne dolzine in sirine, tako da nevem kje je fora.

To mi bo kolega posodil verjetno speedcontrola, valcke ma pa une k natikas gor, tko da bom sprobal. Pol si bom pa ksnga multivara omislu.. Kok se pozna kej na koncni in pospeskih?

Aja, mika me da bi s kolegom menjal za 50cc evolution:) Mel je še for race avspuh, pa ga je cist zvil.. Krivina je fuč. Ampak prasica pa gre.. Z for race avspuhom je tista aprilia sla po stevcu do dna.. To je naprej od 120 še mal.. Lih ene 130,140 bi prslo tam:)

Uglavnem, ce se kdo spomne kaj narest in mi razlozi zakaj je taka razlika bi bil vesel..

LP

Objavljeno
Lih ene 130,140 bi prslo tam:)

a pri 50 kubikih to... :hmm:

:lol1: :lol1: :lol1:

Objavljeno

Zok, polini evolution... Pa to govorimo po STEVCU.

Objavljeno

ej vinko je reku de ma neki tazga ne? sam firm ne vem. :?

Objavljeno

Kolko pa kaj stane gobica? Pa kje v MB jo majo? :?

Hmmm.... samo potem bom spet rabo druge valčke :cry:

Pa Multivar boš dal not? Nismo v neki temi debatirali, pa ugotovili, da je SC bolši? :hmm:

Objavljeno

red sponge je nekje 900sit imajo pa jo na Aprilii na teznu :D :D

Objavljeno (popravljeno)

ja red sponge je đabe. Čeprou v It sm dal okol 1200, 1300 al kok..

Ja, verjetn bom dal multivara notr.. Nekak se mi zdi da je bols met pac oboje iste firme (jermen, vario). Bo pa tud odlocalo kirga bom prej rabljenega in ceneje dobil..

Aja, valcke ne rabis druge.. Vsaj jaz nisem..

Popravljeno . Popravil _jezus_
Objavljeno

Emm glede Multivara in SC!! Na ditechu-ja spet ditech :D se z Multivarjem najbolj pozna na pospeških (pozitivno seveda) z SC je pa končna mau večja!! Nevem kako je pa z ostalimi skuterji-pomoje ni prevelikih razlik!! Čeprav je pa res tud to kar je dule3 enkrat napisu Multivar in SC sta ubisvtu skor eno in isto (velikost valčkov, materiali...)!! Pa te podatki o SC in Multivarju so resnični zato ker je to ene par tipov testiral na ditechih!! Jst če bi biu namest tebe bi tud Multivar uzev!! Pa da nebo spet kdo reku kva dr.ditech pametuje to je samo moje mnenje!!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!