Skoči na vsebino

Tema za nabijanje glede izbire skuterja/mopeda

Priporočene objave

Objavljeno
jah, glede jet forca je babe tak da se zlo kvari......tak da sm u dvomih    <_<

mam se eno vprasanje.........a je res da runerca, nrg pa sr50(use 2005) da majo iste masine????? :?

Vse mašine so enake.Razlika je edino če se odločiš med einšpricom ali med navadno mašino.

Vsi ti skuterji, ki si jih naštel so dobri in spadajo v najvišji cenovni razred.Odločiti se moreš samo kakega skutera bi potreboval.Če misliš predelovat je najboljša mašina od piaggio/gilera, če pa hočeš da malo pokuri in da gre "klko tlko" solidno pa bi se jaz osebno odločil za einšpric.(moj favorit je vsekakor aprilia- dobre vozne lastnosti, lepa oblika, mašina pa enaka kot pri vseh skuterjih v piaggio grup).

Lep pozdrav in dober nakup

Objavljeno

Nevem,nikjer nisem opazil vprašanja,kaj je boljše(zračno ali vodno hlajenje) pri skuterju 50ccm in zakaj?

Objavljeno
Nevem,nikjer nisem opazil vprašanja,kaj je boljše(zračno ali vodno hlajenje) pri skuterju 50ccm in zakaj?

odvisno za kaj. prednosti zracnega so: nizja cena, lazji skuter in posledicno boljsa vodljivost na cesti, vodnega pa predvsem v tuningu in malenkost vecji moci orginal motorja.

Objavljeno (popravljeno)

glej mas tri stopnje predelave sport, mid-race, race in ce se bos odlocil za predelavo sport lahko mirne duse nabavis air cooled ce pa hoces vec iz scoota stisnit pa je bolse H2O, jaz mam formulo na zracno hlajenje z komplet sport predelavo pa nimam problemov z hlajenjem( p.s. nimam ˝turbine˝), pa predlagam da vzames skutera brez einsprica, lazje tunat ni tol problemov z elektroniko .)

Popravljeno . Popravil italjet maniac
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno
jah, glede jet forca je babe tak da se zlo kvari......tak da sm u dvomih    <_<

mam se eno vprasanje.........a je res da runerca, nrg pa sr50(use 2005) da majo iste masine????? :?

:grrr piaggio mašine se razlikujejo od aprilijine, ampak samo v manjših podrobnostih...drgač je pa edina enakost pri einšpricih...enak je pa v tem primeru vbrizg.

moj favorit pa je einšpric, ker ga imam sam in deluje specialno, nobeden navaden runner al pa sr50 se ne kosa z njem...govorim iz izkušenj... :grim

jst osebno priporočam runner purejet, ker ima najvišje ocene na vseh področjih...bremze, lega, aerodinamičnost, moč,...

:OK:

Objavljeno
glej mas tri stopnje predelave sport, mid-race, race in ce se bos odlocil za predelavo sport lahko mirne duse nabavis air cooled ce pa hoces vec iz scoota stisnit pa je bolse H2O, jaz mam formulo na zracno hlajenje z komplet sport predelavo pa nimam problemov z hlajenjem( p.s. nimam ˝turbine˝), pa predlagam da vzames skutera brez einsprica, lazje tunat ni tol problemov z elektroniko .)

glede elektronike je pa taka stvar...če maš dost denarja v žepu, se da iz einšprica velik potegnt vn...celo več kot iz skuterja brez einšprica...ampak to treba znat in povdarjam...!!!...res rabš dost finančne podlage...na žalost...ampak rezultati so ubijalski, naprimer, ko ga čipiraš, menjaš cilinder, bat, gred, prenose, auspuh, po možnosti še kakšno brušenje in večji bat...s tem dodaš športno sklopko, za vse ostalo poskrbi čip...sam morš prpravt ene par 100 tisoč sit za kj tazga, pa še ene par zravn za rezervne dele, tko da priporočam to samo za stroge ljubitelje tuninga...zase naprimer :kva2: ...

:OK:

Objavljeno

amapk vseen z tem purejetom, oz. ditechom ne boš navil skuterja na neko high end predelavo! Tk da ne govor da so za vse dober. Skuterja na einšpric nisem videl bolj navitga kot, da je mel navadn gus noter.. Za hard tuning je bolš fergazer!

Objavljeno
amapk vseen z tem purejetom, oz. ditechom ne boš navil skuterja na neko high end predelavo! Tk da ne govor da so za vse dober. Skuterja na einšpric nisem videl bolj navitga kot, da je mel navadn gus noter.. Za hard tuning je bolš fergazer!

high end na einšpricu ne morš naredit, ker proizvajalci tuning delov še niso pogruntal oz. še niso na trg postavli tako močne kite in tako dalje za njih...če hočš met pa high end na einšpricu s kakim aluminiastim kitom, rabš pa tut zravn večje vbrizgalne šobe...naprimer od kakega avtomobila...naprimer od VW pašejo...gilera runner purejet ima isti vžig kot VW passat (bencinar) naprimer...

počakaj še kakšno leto, naslednjo sezono bodo einšprici tudi za high end...

btw, einšprici pridobijo ogromno moči in hitrosti že z gusom... :devil:

Objavljeno

drgač sm razmišlju, da bi dou na mojga cilinder in bat od malossi mhr team aluminum kit 70, glavo pa od malossi sport kit 70 pure jet (gus), novo glavno gred, pa računalnik vbrizga od malossija (komplet kit)...sam potem se bojim, kaj bi mi nardilo z gusovo glavo na alu cilindru, po mojm ne bi zdržala takega napora...ker gusova glava paše na alu cilinder, se ga komot skup sestav, in vbrizg se lohk komot zrhita, ker pa alu kit za einšprica še ni, ne morm dat gor alu glavo, ker potem nimam kam dat vbrizgalne šobe, elektroniko...itd...pa še svečka je drgač postavljena....razen če bi dou agregart od hiper2pro, sam potem je vse skup spet vse en kurc...drgač je pa za tak podvig (alu + gus) kr velik dnara za vložt, tko, da nism glih šur, al bi probal, ali ne...

sam tko omenjam, ko smo glih pri high end einšpricerjev... :topic: :devil:

Objavljeno

Če se že odločaš za MHR Team predelavo, te raje kupis blok za 30-50k SIT in vse dele, ki so poterbni za Team predelavo in imaš problem rešen :) Nevem zakaj bi se nekaj za*ebavo z direktnim vbrizgom in nekaj kombiniral :blink: :)

Objavljeno

Drgač je pa glava pri MHR replici in GUS-u od malossija ista! Team ma pa deljeno glavo, tk da to nebi glih blo mogoče..

Navaden MHR kit pa tud nima deljene glave.. Probi pa povj kk se je obneslo.

Pa še vedno pristajam na fergazer, pa vse lepo sam doma nastaviš...

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ellow!

Mene pa zanima vaše mnenje o izbiri dveh mopedov. Razmišljam o Yamahi TZR in pa o Piaggio NRG... zanima me vaše mnenje katerega mi priporočate...

Hvala za odg.

LP

Objavljeno

Osebno bi izbral Yamaho TZR ker mi je lepša, motorja sta pa oba zelo dobra ;)

Objavljeno

Yamaha TZR ... obe mašine se da zlo dobr natunat, sam fora je da maš pr TZRki menjalnik, pa maš saj kej za delat med vozno :)

Objavljeno

Hi!

Zdaj me pa še zanima vaša odločitev glede Tomos BT-ja registriranega kot 50ccm in pa piaggio NRG :D

Objavljeno
Hi!

Zdaj me pa še zanima vaša odločitev glede Tomos BT-ja registriranega kot 50ccm in pa piaggio NRG :D

Ja tomos je frčo. Ne morš primerjat s skutrjem. Drgač bi pa valda raj uzeu NRGja.

Objavljeno

Evo zdaj sem se pa 100% odločo med skuterama. In zdaj še hočem vašo mnenje. Gre se o skuteru Piaggio NRG in pa Gilera Runner. Katerega mi priporočate? Povejte mi tudi zakaj je bolši? kupil bi rabljenega. Vem tudi da mata podobne oz. iste mašine? se pravi da je to še le stvar okusa katerega bm vzel? Ali ima kater skuter prednosti/slabosti? :ninja:

Objavljeno

Runnerca je večja, pa težja-makina. NRG je pa manjši. Če bi jst zberu med tema dvema, bi vrjetn uzeu runnerco. Edino kar pr runnerci ni dobr je to, da privlačjo tatove!

Objavljeno
Runnerca je večja, pa težja-makina. NRG je pa manjši. Če bi jst zberu med tema dvema, bi vrjetn uzeu runnerco. Edino kar pr runnerci ni dobr je to, da privlačjo  tatove!

Motor je pa konec koncev isti .)

Objavljeno

Runnerco!!! :D :yea1: Pol pa takoj k jo bos kupu...hitr po disk klucavnce pa se nimas vec kej bt :P aja pa ne stvari puscat pod sedezem ;) B)

Objavljeno

Kupi Piaggio NRG ker ima bolso vodljivost to pa je tudi vse edina prednosti runnerce pa so vecji kesl pa dolge luci ki jih nrg nima.

Objavljeno

Kupi tomos bt pa e90 gor pa boš pometu s temi feni,pa še pršparu boš en kup dnarja.Ker skuter zame ni motor,razen ,če si črnogorc pa se ti ne ,da šaltat. :D

Objavljeno
Kupi tomos bt pa e90 gor pa boš pometu s temi feni,pa še pršparu boš en kup dnarja.Ker skuter zame ni motor,razen ,če si črnogorc pa se ti ne ,da šaltat. :D

Pa zakaj vi k mate frčije ne priznate da mate ena jajca, če jih primerjaš s skutrjm! Jst mam doma skutr in frčota in lahko povem da je velik bol met skutrja kukr pa enga frčota. Priznejte da je tomos že zlo za cajtm!

Objavljeno
Pa zakaj vi k mate frčije ne priznate da mate ena jajca, če jih primerjaš s skutrjm! Jst mam doma skutr in frčota in lahko povem da je velik bol met skutrja kukr pa enga frčota. Priznejte da je tomos že zlo za cajtm!

Ti se pa ne morš sprijaznt da ma vsak svoj okus ;)

Objavljeno (popravljeno)

Priznam ,da je bt tehnično za cajtom,sam je pa vsaj motor. :naughty:

Poleg tega ma pa že vsaka mama k gre po solato skutarja,tko,da si večji car z lepim bt-jem kot pa s sesalcem. :OK:

Popravljeno . Popravil e90

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!