Igi Pop Objavljeno Julij 21, 2018 Opozori Objavljeno Julij 21, 2018 pred 5 urami, tomash pravi: V torek napadem Stelvio. Štartam iz Tolmina (MetalDays) na Stelvio in drug dan nazaj? Kakšen predlog poti? Mi smo prespali v Meranu, vzpon na Stelvio in dol na švicarsko stran. Predvsem napadi Stelvio zgodaj zjutraj, ker se kasneje vozi v koloni in ni užitka. skofk 1
ftp Objavljeno Julij 22, 2018 Opozori Objavljeno Julij 22, 2018 Danes ni bilo neke vročine... ...še dobro da v hotelu kurijo. Janezs, notranc, Tex in 1 other 4
Tex Objavljeno Julij 22, 2018 Opozori Objavljeno Julij 22, 2018 7 minutes ago, ftp said: Danes ni bilo neke vročine... ...še dobro da v hotelu kurijo. Na passo giau glih kul temperatura, da lahko pol v opremi lezes na oni breg po razgled..
krucymucy Objavljeno Julij 23, 2018 Opozori Objavljeno Julij 23, 2018 On 7/21/2018 at 11:52 PM, Igi Pop said: Mi smo prespali v Meranu, vzpon na Stelvio in dol na švicarsko stran. Predvsem napadi Stelvio zgodaj zjutraj, ker se kasneje vozi v koloni in ni užitka. Ali pa zvecer. Se je ze zgodilo da sva bila s kolegom na vrhu edina dva. Sicer konec junija, a vseeno. RobiRoberto, Dark, DAMI34 in 4 others 7
Popularna objava tomash Objavljeno Julij 29, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 29, 2018 Sem oddelal tudi to. V torek zjutraj iz Tolmina preko 10 prelazov do Bormia. V sredo zjutraj na Stelvio in preko 8 prelazov nazaj v Tolmin. Vse skupaj se je nabralo 1400 km vključno s potjo od Tolmina do doma. Šlo pa je nekako takole: Griže-Trojane-Rovte-Tolmin Tolmin-Učja-P.Tanamea-P. MonteRest-P.San Osvaldo-P. Duran-P.Aurine-P.Cereda-P.Rolle-P.Lugano-P.Tonale-P.Gavia-Bormio Bormio-P.Stelvio-Kerenpass-P.Pordoi-P.Falzarego-P.TreCroci-P.Mauria-P.Sella Nevea- P-Predel-Tolmin Tolmin-Vršič-Kozjak-Griže Akito, Quest, ofc in 23 others 25 1
Popularna objava ftp Objavljeno Julij 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 30, 2018 Nekaj vtisov iz letošnjih Dolomitov čakanje da dež mine vožnja ob robu dežja vročine ni ponovno čakanje da dež mine, na srečo hitro mine Joker, ofc, Akito in 25 others 28
Snečer Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 Tu not bom "vrgel". Prilagam pa kreirane rute po dnevih, kakor je bilo odvoženo. Morda komu pride prav ali pa za osnovo. 5JA POI Silvretta GPX.gpx mladench, vuk76, MiNa in 6 others 9
Snečer Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 1. dan Maribor-Solden 520km Po Dravski dolini do Lienza, nato čez prelaz Staller (zanimiv), je semafor za v Italijo, ker je cesta preozka, brezplačen. Nato Brunico in Passo Monte Giovo in Passo del Rombo (Timmelsjoch), slednjega je treba plačat, pač Jodlarji. V Soldnu še možnost se zapeljati na ledenik, najvišja asfaltirana cesta v Alpah (seveda pokasirajo, dobiš pa nalepko Sicer za izlet priporočam jodlarsko vinjeto, da se izogneš večjim mestom in da prezračiš, no ja, na AC je bila povsod omejitev 100kmh, zaradi emisij, pa hinavsko merjenje policajev pred delom na AC, kjer je na 60. Sicer je praktično v vsaki večji vasi stacionarni radar (Avstrija). Akito, IF7, breg in 5 others 8
Popularna objava Snečer Objavljeno Avgust 7, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 2. dan Solden-Livigno 427km Malo jaća zadeva. Za začetek prelaz Silvretta (pokasirajo, nalepke nix), eden najelpših v Avstriji nasploh, na vrhu jez in jezero, nato na AC do Liechtensteina in po stranski v Švici. Malo se je zapletlo, ker so jo zaprli zaradi del pa sem skoknil za 3km na švicarsko AC in nazaj Vaduz (itak na švarz brez vinjete), niso me ujeli. Švica porihtana in zategnjena, ja je čisto, a vsepovsod table, ketne, ograje. Bypass država. Nato Davos, prelazi Wolfgang, Fluela, Albula, Julier, Bernina in v Livigno (ITA). Švicarski prelazi so v nulo, ceste boljše kot v Dolomitih, porihtano in gratis... 3a. dan 299km opcija še malo prelazov po Švici, ni se mi dalo "istega" gledat Vse rute so zastavljene, da normalno vstaneš in voziš na easy do 16-17. DAMI34, MiNa, basbas in 8 others 11
Popularna objava Snečer Objavljeno Avgust 7, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 3. dan Livigno - Kammelstein 414km Itak Bormio in Stelvio (brez gužve zjutraj) in nato Reschenpass, Innsbruch, Gerlos (najslabši od vseh in pokasirajo). 4. dan proti Metropoli 339km (easy)... čez Soelkpass (je lep, a na drugo strani delajo cesto), nato pa sem mimo rute malo šel do Celovca po nakupih in čez Golico v koćo. IF7, Gonca, Erik99 in 14 others 17
tomash Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 pred 2 urami, Snecer pravi: 3. dan Livigno - Kammelstein 414km Itak Bormio in Stelvio (brez gužve zjutraj) in nato Reschenpass, Innsbruch, Gerlos (najslabši od vseh in pokasirajo). Si šel 3.dan čez Gavio. Kaj praviš, je kar opasan, ne?
vuk76 Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 Jaz sem jo prepeljal Gavio par let nazaj in me definitvno ne vlece nazaj in tudi nikoli vec nisem sel na ta prelaz ko sem bil v Dolomitih. Fazer03 1
Snečer Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 (popravljeno) pred 34 minutami, tomash pravi: Si šel 3.dan čez Gavio. Kaj praviš, je kar opasan, ne? ne, nisem šel čez Gavio 3. dan (oziroma 2a), sem jo pa prej že 2x prevozil, ni tolko opasna iz juga gor (no, če bi bil čist frišn, bi bila kar "zanimiva"), bolj je škoda, ker je cesta slaba po vrhu sem napisal, da sem ta dan "izpustil" sicer pa lep prelaz Gavia, skoraj bolj slikovit od Stelvia Sem pa hotel prvotno iz Livigna skozi tunel (kasirajo) v Švico in na Ofen pass ter Umbrail in nato Stelvio, vendar je tunel do nadaljnjega zaprt... https://www.livigno.eu/en/tunnel-munt-la-schera-landing pred 9 minutami, vuk76 pravi: Jaz sem jo prepeljal Gavio par let nazaj in me definitvno ne vlece nazaj in tudi nikoli vec nisem sel na ta prelaz ko sem bil v Dolomitih. dejansko tole ni več v Dolomitih, ampak pač sem sem prilimal, ker se navezuje Popravljeno Avgust 7, 2018. Popravil Snecer breg 1
vuk76 Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 9 minutes ago, Snecer said: ne, nisem šel čez Gavio 3. dan (oziroma 2a), sem jo pa prej že 2x prevozil, ni tolko opasna iz juga gor (no, če bi bil čist frišn, bi bila kar "zanimiva"), bolj je škoda, ker je cesta slaba po vrhu sem napisal, da sem ta dan "izpustil" sicer pa lep prelaz Gavia, skoraj bolj slikovit od Stelvia Sem pa hotel prvotno iz Livigna skozi tunel (kasirajo) v Švico in na Ofen pass ter Umbrail in nato Stelvio, vendar je tunel do nadaljnjega zaprt... https://www.livigno.eu/en/tunnel-munt-la-schera-landing dejansko tole ni več v Dolomitih, ampak pač sem sem prilimal, ker se navezuje He,he...glih kaksno leto sem mel izpit,ko sem sel prvic v "Dolomite" in na Gavio. Ja, tehnicno gledano res ni vec v Dolomitih.
Tex Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 (popravljeno) 49 minutes ago, tomash said: Si šel 3.dan čez Gavio. Kaj praviš, je kar opasan, ne? Kolko vidim, je Gavio izpustil.. Zakaj mislis, da je opasen? Lani sem ga prevozil in je cist ql.. Malo zgrizene ceste na vrhu ampak ql.. Sicer je na juznem delu nekaj ozke ceste, ampak dobis bolj feeling, ko gledas dol v globino med voznjo.. Je pa nekako logicna pot med Bormio in Bolzano, cez Gavio in Tonale.. Edit: dokler sem sliko nasel in spisal je ze Snec odgovoril.. Popravljeno Avgust 7, 2018. Popravil Tex milan11, breg in MiNa 3
Tex Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 19 minutes ago, Snecer said: Sicer pa lep prelaz Gavia, skoraj bolj slikovit od Stelvia Se čist strinjam.. Stelvio mi je itak bolj tak, no.. Tolko, da kljukico nardis.. So okoli lepsi in manj obljudeni prelazi.. 1x za zvozit, da je kljukica in to je to.. Fazer03 in vuk76 2
Snečer Objavljeno Avgust 7, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2018 pred 1 minuto, Tex pravi: Se čist strinjam.. Stelvio mi je itak bolj tak, no.. Tolko, da kljukico nardis.. So okoli lepsi in manj obljudeni prelazi.. 1x za zvozit, da je kljukica in to je to.. saj veš kak je Triglav pri nas pač tiste ozke škarpaste serpentine v nebroj in je to to... švicarski prelazi pa so me presenetili, v nulo ceste s črtami (bolj ali manj), široke, urejeno, lepi razgledi se pa počasi naveličaš tega... tale ruta, ki sem jo dal, morda primerna alternativa Dolomitom, da se ne drenjaš (čeprav je tudi tu gužva) ----------------- promet pa...kaj naj rečem, bolj ali manj turisti in sami sanjači, če je omejitev 100, bo pelal 70 itd. in vozi svojo tekmo, ne j... s... kaj je zadaj, čeprav naredi kolono muslićev je bilo nekaj, pa morda še bolj moteče, judje v svojih "dresih"... to je vse isto, ni čudno, da se tak lepo "doli" razumejo, samo v Evropo pa naj ne hodijo pred 19 minutami, vuk76 pravi: He,he...glih kaksno leto sem mel izpit,ko sem sel prvic v "Dolomite" in na Gavio. Ja, tehnicno gledano res ni vec v Dolomitih. si mel še sveže znanje IF7 in Quest 2
nejc74 Objavljeno Avgust 8, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 8, 2018 Tunel Livigno bo odprt ze jutri 09.avgusta. Stelvio je bolj kul od prelaza proti bormiu, ceprav tudi tam ne mores ravno divjat. Svica ima krasne prelaze, pogosto precej manj zaguzvane kot tisti v Dolomiti, samo problem je (kot ze zgoraj omenjeno) ker je cela dežela tak mali fašistični raj, kjer se ne odstopa od pravil in zakonov niti za mm, pa se za 2x slabso hrano in pijaco bos placal 3x vec kot v Italiji. Ceprav tile prazni alpski deli so precej boljsi kot sever dezele. igc1 in 3nity 2
krucymucy Objavljeno Avgust 10, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2018 Dans je bla mal vecja guzva. DAMI34, Quest, Schultz in 1 other 4
Snečer Objavljeno Avgust 10, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2018 pred 3 urami, krucymucy pravi: Dans je bla mal vecja guzva. odvisno od ure
krucymucy Objavljeno Avgust 10, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2018 9 minutes ago, Snecer said: odvisno od ure Ja. Pol ko je zacel dez padat so vsi spizdil, vkljucno z mano.
krucymucy Objavljeno Avgust 11, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2018 Pravijo da je guzva na tirolskem avgusta... MiNa, Janezs, DAMI34 in 4 others 5 2
Snečer Objavljeno Avgust 12, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2018 pred 13 urami, krucymucy pravi: Pravijo da je guzva na tirolskem avgusta... kje pa je tako lepo? da si zabeležim
krucymucy Objavljeno Avgust 12, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2018 Si ze bil tam. Vsi so bili. MiNa 1
dano33 Objavljeno Avgust 12, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2018 Eo danes bil aTimmelsjoch na vrhu tako vreme RobiRoberto, Schultz, Joker in 2 others 5
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se