Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Jaz sem imel prvo letnik 99 in sem jo prodal pri 58.000 km, delala je brez problemov.

Zdajšnja je letnik 05 z ABS-om in ima slabih 25.000 km in mi tudi ni povzročila še nobenih problemov.

Se pa prodaja, ker mi jo je škoda imeti za samo 2500 km na leto, ki jih sedaj naredim odkar imamo naraščaj, ker takšen motor kot je Varadero je namenjen in idealen za potovanja. Možno jo je videti v TC-ju.

Pa dober nakup ti želim.

Objavljeno

Živjo!

a bi lahko kdo od vas napisal na kratko po alinejah bolezni varader? Odločam se namreč za nakup letnika 2006 al pa morda novejše, sevede z ABS om in me zanima, kaj me čaka. Pa ker ste vsi fani Vare (tud jst) ne govort da ni nič, ker je zihr kej. smile.gif

Thnx

Nejeverni Tomaž (Miki Maus) trance_11_confused.gif Kar se tiče bolezni varic ,odpadanja vijakov,slaba kvaliteta agregata,zanič zavor da ne govorim o nastabilnosti motorja,porabe 18l/100 itd, itd....trance_21_laughing1.giftrance_21_laughing1.giftrance_21_laughing1.gif si preberi temo od prve strani dalje (glede na razmere zunaj bo časa dovolj)!!

In kaj te čakatrance_11_confused.gif Stroški kaj pa druzga tongue.gif

LP

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ojla!

Eno vprašanje vsem, ki kaj vedo o električni napeljavi:

danes sem zmontiral v givi topcase original led lučke, kot dodatne štop luči. Vse je pripravljeno, edino kje naj spojim vodnike z napetostjo nisem odločen. Ali pri zadnji luči ali kje pri varovalkah. Mi kdo lahko pomaga? Mogoče slikca ali pisno s kakšno izkušnjo.

Hvala vnaprej!

lp

Zlato

Objavljeno

Ojla!

danes sem zmontiral v givi topcase original led lučke, kot dodatne štop luči. Vse je pripravljeno, edino kje naj spojim vodnike z napetostjo nisem odločen. Ali pri zadnji luči ali kje pri varovalkah. Mi kdo lahko pomaga? Mogoče slikca ali pisno s kakšno izkušnjo.

Hvala vnaprej!

lp

Zlato

Spojiš na zadnjih lučeh je itak pod varovalko!!! Modra-rdeča je stop luč ,rjava stalni plus masa pa kar ostane laugh.gif (so na konektorčku le tri žice)

Pa prej prever za svaki slučaj!! Sam sem dal maso kar na vijak ključavnice!

post-20913-126918588803_thumb.jpg

Pa pokaži nam ko boš gotov svojo novo štoplampo trance_40_thumbup.gif

Objavljeno

Ojla!

Hvala vnaprej!

Zlato

Moje vozilo ima zadaj za štop luč zeleno žico z rumeno črto,rjavo žico za pozicijo in zeleno za maso.

Priklopil pa sem pri zandnji luči vendar vmes vseeno zmontiral 2A varovalko (nikoli ne veš kje ti kdo kaj "naštima").

LP

Boris

Objavljeno

Kaj nimate wiring_diagramov? Ob takih posegih je fajn, če lahko malo pogledaš, kam kaj spojit.

Če kdo rabi naj sporoči, da ne bo nepotrebnega bliskanja.

Objavljeno

Če bi kdo priklapljal Acoumen prikazovalnik prestav prilagam sliko kontaktov na konektorju števca.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Za povezavo med kovčkom in nosilno ploščo sem uporabil dvopolni konektor, kateri mi je ostal pri grelnih ročkah.Stvar funkcionira odlično ni pa preveč estetska.

Predlagam pa, da za povezavo uporabiš kontakte kateri se nahajajo na drsnih vratih avtomobilov,kombijev.

Tudi sam imam namen problem tako rešit,takoj, ko dobim naročene kontakte.(lepše bo zgledalo)

LP

Zdravo,

kje si nabavil ta konektor? maš kak link?

Hvala

Objavljeno

Pozdravljeni,

Sem novi, veseli lastnik Varadero-ta letnik 07. Preden bi vprašal ključno vprašanje, bi formu želel pohvaliti, saj sem našel kar nekaj koristnih nasvetov, hvala vsem.

Imam pa en majhen problemček in sicer, dal sem zavariti plastiko (karene), ker je bila počena in je mojter izvrstno stvar uredil. Nakar sem dal plastiko barvati in kljub barvi NHA65P ter coda barve NHA65 (črne barve) jo ličar ne more zadeti.

Zanima me, ali je imel kdo kakršnokoli izkušnjo iz tega naslova in če je bi prosil za nasvet.

Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.

Lep pozdrav,

Simon

Objavljeno

simonv dobrodošel med nami in veliko lepih km ti želim z svojo novo pridobitvijo :OK:

LP

Objavljeno

Če je motor res original bave pojdi v Blik na Zasloški in ti bodo zmešali pravo barvo.

Objavljeno

.

Imam pa en majhen problemček in sicer, dal sem zavariti plastiko (karene), ker je bila počena in je mojter izvrstno stvar uredil. Nakar sem dal plastiko barvati in kljub barvi NHA65P ter coda barve NHA65 (črne barve) jo ličar ne more zadeti.

Zanima me, ali je imel kdo kakršnokoli izkušnjo iz tega naslova in če je bi prosil za nasvet.

Lep pozdrav,

Simon

Objavljeno

Kdaj oz. na koliko km se menjajo svečke-iridij na naših SD 02 :whistle:

Fanje, tisti ki ste montirali MRA turing šipo v zadnjem času, kakšna je razlika, sem pred odločitvijo imam pa trenutno povišano Givi, bo sploh kakšna sprememba, ker mi ta Givi ravno vrtinči v vrh glave. :beer1:

Objavljeno

Fanje, tisti ki ste montirali MRA turing šipo v zadnjem času, kakšna je razlika, sem pred odločitvijo imam pa trenutno povišano Givi, bo sploh kakšna sprememba, ker mi ta Givi ravno vrtinči v vrh glave. :beer1:

MRA definitivno izniči vrtinčenje a glede na Givijevo povišano šipo se poveča zračni pretok in posledično tudi šum. Izgine pa zibanje glave in šipe pri večjih (no, določenih) hitrostih.

Kombinacija Givi in MRA spojlerček močno pripomore k zmanjšanju pretoka zraka čez glavo a se pri višjih hitrostih močno premika in že vpliva na mirnost vožnje (krmilo je potrebno kar močno držat in s koleni pritisnit ob rezervoar)

Skratka za vožnjo v toplem in če nisi prevelik definitivno priporočam MRA. Čeprav mi Vara z MRA šipo ni ravno lepa :(

Je kar lepša z Givijevo povišano šipco.

Objavljeno

simonv dobrodošel med nami in veliko lepih km ti želim z svojo novo pridobitvijo :OK:

LP

Pozdravljen,

Hvala za lepe želje ter dobrodošlico.

Objavljeno

Če je motor res original bave pojdi v Blik na Zasloški in ti bodo zmešali pravo barvo.

Pozdravljen,

Hvala za nasvet. Sicer poćakam še naslednji teden v kolikor bo ličar poizkusil najti primerno barvo, sicer se obrnem na Blik.

Objavljeno

Menjava na 24000 DPR8EVX-9 (NGK) ,pa da ne boš kakšno Bosno not tlaču :P

LP

Objavljeno

Kdaj oz. na koliko km se menjajo svečke-iridij na naših SD 02 whistle.gif

24000 km - (NGK) IJR8B9

LP

Objavljeno

en lep pozdrav hondašem

bmw.gif

• Ni mi všeč 2
Objavljeno

ziv boysi.imam ta staro varo pa mra variotur šipco,pa se mi glih ne dopade,ker mi zelo nabija šum v čeladi in s tem tudi glavobol(prodal kar nekaj čelad pa ne pomaga).pa bi katerega od lastnikov prosil če ima kakšno drugo šipco,da lahko probam kako deluje.

lp vsem

Objavljeno

Bors ma prav!! SD02 je novejši model in ima iridij svečke. Imaš pa gori navodila Scottie !!

Poklič Letečega,meni jih je zrihtal pol ceneje (ebay):OK:

simonv ti nam pa privošči kako fotko svoje nove lubice :whistle:

LP

Objavljeno

Bors ma prav!! SD02 je novejši model in ima iridij svečke. Imaš pa gori navodila Scottie !!

Poklič Letečega,meni jih je zrihtal pol ceneje (ebay):OK:

simonv ti nam pa privošči kako fotko svoje nove lubice :whistle:

LP

Sicer bi naj imele te iridijeve svečke za SD02 trikrat do štirikrat daljšo življensko dobo...termina menjave, če je to na 24tkm seveda zadeva ne zdrži presoje... (cena dveh cca 50€) če je pač potrebna menjava tudi bo. :rolleyes:

Objavljeno

Sicer bi naj imele te iridijeve svečke za SD02 trikrat do štirikrat daljšo življensko dobo...termina menjave, če je to na 24tkm seveda zadeva ne zdrži preso je... (cena dveh cca 50€) če je pač potrebna menjava tudi bo. rolleyes.gif

Na ANGLEŠKEM e-bayu maš dva komada s poštnino za cca 35€.

Dobil sem jih v 4 dneh od naročila.

Na starih sem imel 21000 km prevoženih, pa je zev med elektrodama še zmeraj znašala predpisanih 0,9mm.

Zamenjava je bolj preventivne narave, kajti keramika ,ki obdaja eno od elektrod, se lahko zaradi "dotrajanosti" odlomi in pade v cilinder.headbang.gif

Nekje prebral whistle.gif .

LP

Objavljeno

Kar se menjave iridium svečk tiče v moji servisni knjižici(07 letnik) piše sledeče-dobesedno: 24000km-preveriti(očistiti, nastaviti ali zamenjati, če je treba) in 48000-zamenjati.

Zdej pa sami presodite, kdaj je to: zamenjati, če je treba!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!