Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
Hej, jaz sem iz okolice Maribora, tako da se lahko kje dobima in ti ga posodim za peljat. Samo bo treba najprej počakat, da naredim 1000km in prvi servis.

velja. bom počakala.

že v naprej imaš v dobrem pijačo.

Objavljeno
Ferek kam za božjo voljo se žena usede???? :evilgrin:

No ja do polne obteženosti manjka še tank torba, roba na kovčku in soptnica... Upsssss pozabil na kako ribiško palico...

Drugače pa tudi mene zanima popolnoma isto kot rossie20, svojega fazerja moram zamenjat, ker me na njem bolijo roke, očitno posledice preveč divjega življenja v mladosti. Je imel kdo od vas tudi ER5? Kakšna je razlika v pozi pri daljši vožnji? Jaz sem nažalost sicer vozil ER6N a z znižanim krmilom, tako da nisem dobil pravega občutka...

...žena se (?žal?) ne udeležuje daljših fur, tako da potujem sam...

žena se zapelje najraje sama... tako na kak kofee al pa do kolegice... na zadnjem sedežu se ne vozi rada, dveh mopedov pa nimam...

tank torbe ne uporabljam (mi gre na živce)... tako da do polne obtežitva je še rezerve... aja, rib tudi ne lovim... no vsaj tistih iz vode ne...

...aja nekdo želi zadevo sprobat? ...lahko pride brez skrbi v Šmartno ob Paki... Moja žena ima tudi svoj (ponižan) sedež s katerim moped boljše obvlada, tako da preizkus je možen z obema sedežema... :worship: :worship:

... lahko pa pri (če se zmenima) proba tudi ER 5 od kolega... Moped je sicer manjši a malenkost težji (15 kg) in na daljših turah občutno bolj trpi rit... tu je er-6F res udobnejši... normalno tudi zaradi vetrne zaščite... :rolleyes:

...pa še primerjava s fazerko (98 KM)... na papirju sicer močnejša, a v vožnji veliko manj uporabna ... manjka ji navora v nižjih obratih in je pač treba več šaltat kot pri er-6... tudi zic je na kavasakiju udobnejši, vožnja bolj ležerna in sproščena... prehitevanja v 6. prestavi se ni za bat... pri fazerki je več dela z menjalnikom in ko ER-6 pri 10000 obr. poidejo moči se FZ zbudi in trga gate.. :evilgrin: :evilgrin: . za športne navdušence jo bolj priporočam za popotovanj željne pa nikakor...

...pa še moja primerjava z SVjem - zelo podoben stroj (mašina) a žal že malo v letih in skrajno neudoben položaj za voznika in sopotnika za vsakdanjo in touring vožnjo :unsure: ...

...ampak vse to so le mnenja 36 letnega motopovratnika zato ne vsega vzet za 100%... probajte sami! :naughty:

Objavljeno

Hehehe Šmartno ob Paki? pa sej to je pa sam čez hrib!!!

Objavljeno
...aja nekdo želi zadevo sprobat? ...lahko pride brez skrbi v Šmartno ob Paki... Moja žena ima tudi svoj (ponižan) sedež s katerim moped boljše obvlada, tako da preizkus je možen z obema sedežema... :worship: :worship:

ja mene zanima takšen motor, vendar N varianta

...pa še primerjava s fazerko (98 KM)... na papirju sicer močnejša, a v vožnji veliko manj uporabna ... manjka ji navora v nižjih obratih in je pač treba več šaltat kot pri er-6... tudi zic je na kavasakiju udobnejši, vožnja bolj ležerna in sproščena... prehitevanja v 6. prestavi se ni za bat... pri fazerki je več dela z menjalnikom in ko ER-6 pri 10000 obr. poidejo moči se FZ zbudi in trga gate.. :evilgrin: :evilgrin: . za športne navdušence jo bolj priporočam za popotovanj željne pa nikakor...

imam možnost preizkusit tudi fazerja in te prilike ne bom izpustila. sicer pa se res bolj nagibam k er6n

...pa še moja primerjava z SVjem - zelo podoben stroj (mašina) a žal že malo v letih in skrajno neudoben položaj za voznika in sopotnika za vsakdanjo in touring vožnjo :unsure: ...

mene drža kot drža ne moti. moti me samo, ko se voziva s fantom (vsak s svojim) po daljšem času, ko ni več tistega pravega užitka.

Objavljeno

...zgolj za informacijo:

...danes opravil drugi redni servis (13200 km): OLje Shell 2,5 l - polsintetika + filter; novi svečki NGK; čiščen zračni filter; drobni material, delo... pri uradnem serviserju...plačal 89 Eurov, od tega 36 za storitev, ostalo material... :rolleyes:

...pojma nimam a je to drago al poceni :unsure: ... najbrž pa kar normalno :closedeyes:

Objavljeno

... če kje zasledite današnji (vsaj mislim) Motorrad: - primerjalni test naked dvovaljnikov: 1. Aprilia Shiver 750 2. ER-6N :naughty: :naughty: 3. Ducati Monster :evilgrin: 4. Hyosung 650. ER-6 BLESTI predvsem z najugodnejšo porabo, udobnostjo, zanesljivostjo, ceno... Shiver ga je nascal zaradi močnejšega in mirnejšega motorja in strupenega izgleda. :alien1: .. zelo zanimiv test, predvsem me preseneča uvrstitev pred Monstra, ki ga nekateri tako hvalijo. :krneki: .. Bravo Kawek! :rolleyes:

Objavljeno

Hiho!

Naročil ER-6f črnega 2008 letnik za 5200 € :)

Hvala vam vsem za nasvete!

Še se bom udeleževal tehle forumov, polno dobrih info!

Ko pa se zapeljem, pa delim izkušnje z vami :)

LP

Objavljeno
hja. jaz sem se zato odločila zato, ker moj fatn vozi xt660r, ki pa ne da ne vem kaj od sebe. in ko se v večini primerov voziva skupaj (90%), potem meni njegov stil vožnje na sv-ju ne paše najbolj - mi je dolg čas :whistle:

mogoče zato, ker sem majhna, mi je vožnja pod 70 km/h zelo neudobna na sv-ju. in bi sedaj rada kupila neko bolj naked varianto. pa sem gledala malo po er6n.

mogoče tudi kakšen fazer ne bi bil slab. samo to morem en dan do primorske, da mi kolega posodi fazerja, da ga malo sprobam.

mene še vedno zanima isto:

mene zanima, če ima mogoče kdo iz okolice celja, pa do ljubljane in maribora, er6n in bi ga posodil za en krog. namreč se odločam, da bi ga spomladi vzela in me zanima, kako se pelje.

v zameno posodim svojega sv-ja + plačam pijačo

Ojla, deklica!

Moje mnenje, ampak res zgolj moje - če se odločiš za er6n, ne moreš bincniti v temo! Sama sem izredno zadovoljna. Lahek, okreten, živahen, vzdržljiv, poskočen, ubogljiv, nikakor požrešen, res spoštovanja vreden malček, ki kaže znake prave zverinice. :worship:

Star je dve leti, ima preko 27.000 km (imel bi jih še več, če jaz ne bi imela mavca na nogi že več kot mesec dni), pa imam občutek, da se tale moj moped šele ogreva.

Je primeren za kratke, mestne vožnje in za dolge, takšne po 700-800 km na dan, pa te vedno enako rit boli - namreč, te ne boli. :P

Objavljeno (popravljeno)
...zgolj za informacijo:

...danes opravil drugi redni servis (13200 km): OLje Shell 2,5 l - polsintetika + filter; novi svečki NGK; čiščen zračni filter; drobni material, delo... pri uradnem serviserju...plačal 89 Eurov, od tega 36 za storitev, ostalo material... :rolleyes:

...pojma nimam a je to drago al poceni :unsure: ... najbrž pa kar normalno :closedeyes:

Ugodno. Redni pri elisi (olje, filter, delo) je bil 75 €... Pa pri teh kilometrih bi moral biti to že tretji :) .

Aja pa še un vzporedni test; kje zavraga so našli shiverja med 600-taki?

GregaSLO, čestitam. Velik varnih km ti želim. Motorček ni slab, upam le da nisi dolg možakar tako kot jaz, ker boš potem razočaran ;) .

Popravljeno . Popravil Scremer
Objavljeno
... če kje zasledite današnji (vsaj mislim) Motorrad: - primerjalni test naked dvovaljnikov: 1. Aprilia Shiver 750 2. ER-6N :naughty: :naughty: 3. Ducati Monster :evilgrin: 4. Hyosung 650. ER-6 BLESTI predvsem z najugodnejšo porabo, udobnostjo, zanesljivostjo, ceno... Shiver ga je nascal zaradi močnejšega in mirnejšega motorja in strupenega izgleda. :alien1: .. zelo zanimiv test, predvsem me preseneča uvrstitev pred Monstra, ki ga nekateri tako hvalijo. :krneki: .. Bravo Kawek! :rolleyes:

monster je za ljudi brez domišlije :whistle:

sicer pa, kdo ga pa hvali :D :P .)

Objavljeno
Ojla, deklica!

Moje mnenje, ampak res zgolj moje - če se odločiš za er6n, ne moreš bincniti v temo! Sama sem izredno zadovoljna. Lahek, okreten, živahen, vzdržljiv, poskočen, ubogljiv, nikakor požrešen, res spoštovanja vreden malček, ki kaže znake prave zverinice. :worship:

Star je dve leti, ima preko 27.000 km (imel bi jih še več, če jaz ne bi imela mavca na nogi že več kot mesec dni), pa imam občutek, da se tale moj moped šele ogreva.

Je primeren za kratke, mestne vožnje in za dolge, takšne po 700-800 km na dan, pa te vedno enako rit boli - namreč, te ne boli. :P

hvala za tole

ma sej mene ne skrbi, da bi brcnala v temo. rada bi samo probala prej, ker kot lahko prebereš v temi sv, velika večina pravi, kako sv650s ni udoben model. mene pa nič ne muči. po vožnji (ne glede na kilometre) nimam nobenih bolečin.

in sedaj bi rada probala, kakšna je drža na er6n in tako malo. par trenutkov. recimo... vsedla sem se na hondo hornet in v trenutku ugotovila, da mi motor ne ustreza že na mestu. mi je drža ful čudna in neudobna. tako da... hornet odpade.

rada pa bi videla, kako je s tem na er6n.

Objavljeno
Hiho!

Naročil ER-6f črnega 2008 letnik za 5200 € :)

Hvala vam vsem za nasvete!

Še se bom udeleževal tehle forumov, polno dobrih info!

Ko pa se zapeljem, pa delim izkušnje z vami :)

LP

Kje si ga dobil za 5200?! :huh:

Objavljeno

Moto Černe jih ima po približno taki ceni.

Objavljeno (popravljeno)
hvala za tole

ma sej mene ne skrbi, da bi brcnala v temo. rada bi samo probala prej, ker kot lahko prebereš v temi sv, velika večina pravi, kako sv650s ni udoben model. mene pa nič ne muči. po vožnji (ne glede na kilometre) nimam nobenih bolečin.

in sedaj bi rada probala, kakšna je drža na er6n in tako malo. par trenutkov. recimo... vsedla sem se na hondo hornet in v trenutku ugotovila, da mi motor ne ustreza že na mestu. mi je drža ful čudna in neudobna. tako da... hornet odpade.

rada pa bi videla, kako je s tem na er6n.

Mogoče je problem v tem, da je na hondi malo bolj pokončna drža. Nič drugače ne bo na ER, ker ko gledam slikce se mi zdi da ima tvoj Suzuki, precej podobno "ležečo" držo kot SS motorji. Če moja torija drži ti tudi ER ne bo ustrezal, s tem da je verjetno še malo manjši. Bolj pokončna drža in precej več vetra v telo je treba vzet v zakup... Vsekakor je pa treba probat, kjer ti pa žal ne morem več pomagat. Lahko pa probaš mojga, če ravno tako dobim za kavo ;) .

lp

Popravljeno . Popravil Scremer
Objavljeno

Mater jim, saj sem čisto zadooljen z "n" verzijo in vse, ampak a niso mogli dat vseh treh motorjev skupaj ven iz tovarne :angry:

Versys mi je über dober. Me zanima kako ga je za vozit.

Objavljeno
Koliko časa boš pa čakal?

Hehe, tega pa še ne ve ;-)

Objavljeno
Kje si ga dobil za 5200?! :huh:

ni še 14dni ,ko je bil v akciji da za 5.000.....mislim da panigaz :blink:

Objavljeno
Lahko pa probaš mojga, če ravno tako dobim za kavo ;) .

tudi "tvoj" je bil v ožjem izboru.

ja če bi blo možno probat, bi z veseljem. seveda dobiš za kavo, lahko za dve ali tri,...

Objavljeno
dotem Objavljeno Danes, 07:37 PM

CITAT(Nshaq @ 14 Aug 2008 @ 22:01) *

Kje si ga dobil za 5200?! huh.gif

ni še 14dni ,ko je bil v akciji da za 5.000.....mislim da panigaz blink.gif

Imaš prav sam panigaz je mev ER6n z abs za to ceno, pa samo enega je mev po tej ceni. Povem iz prve roke , pa čakat ga ni blo treba :)

V TCju so ga mel po tej cen brez abs z vštetim popustom.

lp

Objavljeno
14 dni :)

Vem vem :)

Mene pa bolj zanimajo *stran punkti* oz- drobni tisk tega motorja....

kaj pri voznji pogresate,....

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!